|
Asfa
|
 |
« : Şubat 04, 2008, 08:08:01 pm » |
|
 Merhaba arkadaşlar herkes buraya hangi çağda olmak istediğini ve o çağda kimlerin olmasını istediğini yazabilir... 
|
İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2008, 08:12:48 pm » |
|
İik ben başlıyayım isterseniz/Ben Asrı Saadet Çağında olmak isterdim ve tabiiki o çağda da Peygamber Efendimiz ile birlikte olmak. 
|
|
|
|
|
ankebut-57
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2008, 11:43:09 pm » |
|
Ben de Bilgi Çağı'nda olmak isterdim. (Bkz. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.bilgicagi.net ) 
|
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.( عشقْ) Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. ( ايمان) Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.ayasofya.org
|
|
|
mus042
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2008, 01:00:28 am » |
|
tabii benim icin resulullah (sav) olmak isterim fakat yasadigimiz cagda onu gormeden yasamak onu dusunmek kelimelerle ifade edemiyorum elhamdulilah muslumaniz ve hz muhammed mustafa (sav)nin ummetiyiz bu bizim icin bir nimettir sonsuz sukurler olsun rabbimize s.a
|
|
|
|
|
duha
Moderatör
popüler yazar

ѕησωƒℓαкє
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 05, 2008, 01:31:09 am » |
|
Resulullah (sav) zamanında yaşamk isterdim ki İslam için yapılan savaşlara katılıp bu yolda şehit olamk için...
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Şimdi Senden Vazmıgeçmeli; Masal olup yola devam mı etmeli??
|
|
|
|
Uludag
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 05, 2008, 03:09:26 am » |
|
Ahir zamanda yasayip Hz. Mehdinin A.S. evladi olmak ve onun gösterdigi cizgide sehid olmak isterdim. InsAllah hep beraber o günleride yasariz. 
|
|
|
|
|
Bilal Habeş_i
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2008, 03:19:07 am » |
|
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı Laik Türkiye cumhuriyetinin Çağdaş insanları ile birlikde yaşamak dururken ben hangi çağı hayal edebilirim
|
|
|
|
|
duha
Moderatör
popüler yazar

ѕησωƒℓαкє
|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2008, 03:26:31 am » |
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Şimdi Senden Vazmıgeçmeli; Masal olup yola devam mı etmeli??
|
|
|
|
Uludag
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 06, 2008, 03:40:04 am » |
|
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı Laik Türkiye cumhuriyetinin Çağdaş insanları ile birlikde yaşamak dururken ben hangi çağı hayal edebilirim Gecegece bizi güldürdün rabbim de seni ebediyyen güldürsün. 
|
|
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2008, 12:38:58 pm » |
|
evet gerçekten çok komikti 
|
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2008, 12:46:20 pm » |
|
Bu arada cevaplarınız için teşekkürler.. 
|
|
|
|
reis-de-aglar
emin_tatlılıoğlu
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 09, 2008, 05:20:50 pm » |
|
ilk çağda olmayı isterdim.hem tarih öğrencileri fazla savaş ve anlaşmalarla uğraşmak durumunda kalmazdı...  )
|
zaman alışmayı öğretir;unutmayı asla.........
|
|
|
|
Uludag
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2008, 06:09:40 pm » |
|
ilk çağda olmayı isterdim.hem tarih öğrencileri fazla savaş ve anlaşmalarla uğraşmak durumunda kalmazdı...  ) Hem ziraatada gerek kalmadan hep av eti yerdik. Hehehe!
|
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #13 : Şubat 09, 2008, 06:55:42 pm » |
|
kusura bakmayin amma asri saadeti kacirdigimiza göre icersinde bulundugumuz cag caglarin en iyisi amma bir sart ile mehdii ali rasülün bir neferi olmak sarti ile.
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
reis-de-aglar
emin_tatlılıoğlu
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #14 : Şubat 15, 2008, 05:23:16 pm » |
|
hocam mehdi ali rasül la ahir zaman da gelcek olan hz mehdi yi mi kasdediyorsunuz?
|
zaman alışmayı öğretir;unutmayı asla.........
|
|
|
|
Uludag
|
 |
« Yanıtla #15 : Şubat 15, 2008, 05:44:39 pm » |
|
hocam mehdi ali rasül la ahir zaman da gelcek olan hz mehdi yi mi kasdediyorsunuz?
Galiba O'nu kasdediyor.
|
|
|
|
|
ahmetbulut
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #16 : Şubat 22, 2008, 08:17:01 am » |
|
Ben peygamberi bir İNKILAB ın yaşandığı insanların kılık kıyafetinin Allahın rızası gibi olduğu halkların HALIK olan yaratanın rızasına uyduğu tek milliyetciliğin İSLAM KARDEŞLİĞİ milliyeçiliği olduğu kanun ve yasaları AllahIN kitabıyla ölçülü olduğu özelliklede amerika gibi terörist ve fitnecilerin insanlara zarar veremediği bir dünya isterim.
|
|
|
|
|
|
Uludag
|
 |
« Yanıtla #17 : Şubat 22, 2008, 01:12:54 pm » |
|
Herkez temiz bir cag ister, ama unutmayin, insanin vucudu hastaliklara karsi savasarak güclenir.
|
|
|
|
|
|
enfa
|
 |
« Yanıtla #18 : Şubat 23, 2008, 10:48:19 pm » |
|
Osmanlı döneminde özellikle Kanuni Sultan Süleyman'ın devrinde yaşamak isterdim..
|
Kendimi arıyorum, meşgul çalıyor..!
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #19 : Şubat 23, 2008, 11:40:27 pm » |
|
tabiiki onu kast ediyorum.cünkü o bütün eyliya tarafindan övülmüs.
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
zaman_1453
|
 |
« Yanıtla #20 : Şubat 23, 2008, 11:49:06 pm » |
|
tabiiki onu kast ediyorum.cünkü o bütün eyliya tarafindan övülmüs. 
|
“Yüce ve mübârek bulunan Allah(cc), sizin üzerinize ramazan orucunu farz kıldı. Bende onun gecelerinde terâvîh için kâim olmayı sünnet kıldım. Kim farziyyetine inanarak onun orucunu tutar ve sevâbını ümîd ederek ( teravih namazını kılmaya) kâim olursa, annesinden dünyaya geldiği gün gibi günahlarından (arınıp selâmete) çıkar”
|
|
|
|
Gül_Sultan
|
 |
« Yanıtla #21 : Şubat 24, 2008, 03:56:05 pm » |
|
Allah(c.c.)'ın ve Resulünün rızasına uygun yaşayıp, onların rızasıyla da ebedi hayatıma göçeyimde. Hangi çagda yaşarsam yaşayım farketmez.
|
İnsanların sevgisini kazanmak aklın yarısı, güzel soru sormak ilmin yarısı, güzel idare etmek geçimin yarısıdır.
Hz. Ömer (r.a.)
|
|
|
|
Uludag
|
 |
« Yanıtla #22 : Şubat 24, 2008, 04:39:31 pm » |
|
|
|
|
|
|
setre
Moderatör
aktif yazar

Hâzâ Tezülü
|
 |
« Yanıtla #23 : Şubat 24, 2008, 06:23:09 pm » |
|
Asrı Saadet çağında : )
|
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #24 : Şubat 28, 2008, 01:02:55 pm » |
|
bütün kardeşlerimize cavaplarınız içi teşekkür ediyorum...
|
|
|
|
|
maslak
|
 |
« Yanıtla #25 : Mart 01, 2008, 06:24:47 pm » |
|
beni halk edenin istediği çağda olmak en iyisi ve hayırlısı bence
|
|
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #26 : Mart 09, 2008, 01:32:44 pm » |
|
|
|
|
|
mustantık
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #27 : Mart 27, 2008, 12:33:24 am » |
|
Ahir zamanda yasayip Hz. Mehdinin A.S. evladi olmak ve onun gösterdigi cizgide sehid olmak isterdim. InsAllah hep beraber o günleride yasariz. 
|
Sana gerekli olmayan şey hakkında konuşma. İster akıllı, ister akılsız hiç kimseyle münakaşa etme. Ve kardeşini, anılmandan hoşlandığın şeyle an. (Abdulah ibn-i Mes’ud)
|
|
|
i.p.e.k
okur
*SaDaKaT FoRuM*
|
 |
« Yanıtla #28 : Mart 27, 2008, 08:40:58 am » |
|
ben osmanlı zamanında olmak isterdim en yakın arkim esra ve nihalle birlikte
|
.oOBir ağaçtan bir milyon kibrit çıkar; Bir kibrit bir milyon ağaç yakar... Oo.
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #29 : Mart 24, 2009, 10:45:26 am » |
|
Asrı Saadet, Osmanlı devri ve Cumhuriyetin ilk yıllarından 60li yıllara kadar olan süreç olabilirdi...
|
'Ene, ene, ene' diyen kaybetti! Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.evlilikmektebi.com
|
|
|
mustantık
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #30 : Mart 26, 2009, 08:15:32 pm » |
|
Herkes gibi Asrı saadette olmak ve peygamber efendimizin rahlei tedrisatına katılmak isterdim.
|
Sana gerekli olmayan şey hakkında konuşma. İster akıllı, ister akılsız hiç kimseyle münakaşa etme. Ve kardeşini, anılmandan hoşlandığın şeyle an. (Abdulah ibn-i Mes’ud)
|
|
|
BT 857
okur
|
 |
« Yanıtla #31 : Mart 26, 2009, 10:18:18 pm » |
|
Asrı Saadet,
Hz.Fatihin devri fethe katilmak isterdim...
Abdülhamid hAN hz.lerinin devrinde olup,O kendini bilmezlere.....
ama icinde bulundugumuz zamanda en güzel zaman onuda kacirmak istemezdim
dogrusu....
|
LA TENSENA
|
|
|
|
azizistanbul
|
 |
« Yanıtla #32 : Mart 27, 2009, 11:16:16 am » |
|
bu çağ güzel. imdi eskiye gitsek alışkanlıklarımızı ararız. geleceğe gitsek oraya alışamayız. evin kapısını bile açamayız mazAllah. Allah bizi burada yaratmış burası güzel.
|
|
|
|
|
|
Uludag
|
 |
« Yanıtla #33 : Mart 27, 2009, 11:39:57 am » |
|
Asrı Saadet,
Hz.Fatihin devri fethe katilmak isterdim...
Abdülhamid hAN hz.lerinin devrinde olup,O kendini bilmezlere.....
ama icinde bulundugumuz zamanda en güzel zaman onuda kacirmak istemezdim
dogrusu....
üç istek bir arada 
|
|
|
|
|
|
ENE 67
|
 |
« Yanıtla #34 : Mart 27, 2009, 07:45:58 pm » |
|
Asri saadete yasayip Rasüllullah la müserref olmak isterdim. Malisef ozamanda yasayip rasüllullahla müserref olamadik,ama sükürler olsun mehdi ali rasülün zamaninda yasiyor ona tabi olmaya calisiyoruz.
Hz.Allah ahiretde bizi onlarla beraber kilsin
|
SIKINTI VE HUZURSUZLUK MUTLAKA BIR GÜNAHIN CEZASI,HUZUR ISE BIR IBADETIN KARSILIGIDIR HZ.Mevlana
|
|
|
sakincan
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #35 : Eylül 28, 2009, 07:37:58 pm » |
|
şimdiki halimize sonsuz şükürler...
ama asrı saadete olan olan özlemimiz bir başka...
|
...BENİ KUR'AN A MAHKUM,KUR'AN I BANA HAKİM KIL Allah'IM...
|
|
|
|
fasulye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #36 : Eylül 28, 2009, 08:33:18 pm » |
|
Evrimleşen maymunlar devrine tanık olmak isterdim... Günümüzdeki uzantıları ile ortak paydalarını birebir mukayese edip terbiye süzgecinden geçirmek isterdim.. 
|
|
|
|
|
hayrünnisa
hayrünnisa
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #37 : Eylül 28, 2009, 10:04:48 pm » |
|
asrı saadette
|
aktif yazar
|
|
|
|
Lika
|
 |
« Yanıtla #38 : Eylül 28, 2009, 10:28:27 pm » |
|
Evrimleşen maymunlar devrine tanık olmak isterdim... Günümüzdeki uzantıları ile ortak paydalarını birebir mukayese edip terbiye süzgecinden geçirmek isterdim..  Evrim masalına hâlâ inanan kaldı mı acaba 
|
"Aramakla bulunmaz, lakin bulanlar arayanlardır"
|
|
|
|
fasulye
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #39 : Eylül 28, 2009, 11:31:10 pm » |
|
Çok fazla..... Ataistliğin destekleyici mantalitesi darwin teorisi...
|
|
|
|
|
|