Gönderen Konu: Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı  (Okunma sayısı 9983 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
« : 19 Mart 2009, 12:05:08 »

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) tarafından Pİ Grup'a yaptırılan araştırma Türk halkının "yerli dizi" hastası olduğunu ortaya çıkardı.

Türk halkının büyük çoğunluğu yerli dizileri izlemek için televizyon karşısına geçerken bunu haberler, yarışma programları ve kadın programları izliyor. Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) tarafından Pİ Grup'a yaptırılan ve bin 309 kişinin katıldığı anket, Türk halkının televizyon kültürünü ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 62.7'si erkek olurken yüzde 9.5'i ilkokul mezunu, yüzde 67.4'ü lise mezunu, yüzde 19.2'si üniversite mezunu, yüzde 3.9'u ise lisansüstü mezunu.

Ankete göre Türk halkının yüzde 29.6'sı günde en az 5 saat televizyon izlerken, yüzde 25.3'ü en az 3 saat, yüzde 19.1'i en az 2 saat, yüzde 17.3'ü ise 5 saatten fazla televizyon izliyor. Ankete göre Türk halkının yüzde 27.2'si "yapacak başka işi olmadığı" için televizyon karşısına geçerken yüzde 24.1'i ise gündemi takip etmek için televizyon izliyor. Eğlenmek için televizyon izleyenlerin oranı yüzde 18.7 olurken dinlenmek için izleyenlerin oranı ise yüzde 16.4 oldu.

YERLİ DİZİ İZLİYORUZ

Anketin en ilginç sonuçlarından biri ise Türk halkının yerli dizi hastası olduğunu gözler önüne serdi. Araştırmaya göre Türk halkının yüzde 39.8'i yerli dizi izlemek için televizyon karşısına geçiyor.

Halkın yüzde 9.1'i haberleri izlemek amacıyla televizyon karşısına geçerken yüzde 7.7'si yarışma programları, yüzde 7.2'si magazin programları, yüzde 5.4'ü film, yüzde 5.3'ü spor programları, yüzde 5.2'si müzik-eğlence programları, yüzde 4.6'sı ise kadın programları izlemek için televizyon karşısına geçiyor. Araştırmaya göre halkın yüzde 59.3'ü gibi büyük bir kısma da beğendiği dizileri düzenli olarak takip ediyor. Halkın yüzde 38.2'si dizileri konusuna göre seçerken, yüzde 22.1'i başrol oyuncusuna göre, yüzde 22.5'i ise yayınlandığı karala göre seçiyor.

HABER PROGRAMLARINDA DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPILIYOR

Ankete göre halkın yüzde 57.2'si televizyon izlemenin kendisini geliştirmediğini düşünürken, haber programlarının içeriğinin ise birbirinin aynı olduğunu düşünüyor. Halkın yüzde 34.7'si tüm kanallardaki haber programlarının içeriğinin aynı olduğunu düşünürken, yüzde 26.2'si duygu sömürüsü yapıldığını, yüzde 13.5'i magazin ağırlıklı programlar olduğunu düşünüyor. Halkın yüzde 64.8'i televizyon haberlerinin yeterince bilgi ve gerçekleri yansıtmadığını düşünürken yüzde 9.2'si ise bu konuda kararsız.

YARIŞMA PROGRAMLARINA SMS ATIYORUZ

Ankete göre, Türk halkının yüzde 23.2'si magazin programlarının gerekli olduğunu düşünürken yüzde 44.2'si ise izlediği yarışma programlarına oy vermek için SMS attığını açıkladı. Araştırmaya göre, Türk halkı bir televizyon programında özellikle eğlendirici olması özelliğini arıyor. Halkın yüzde 37.6'sı bir programın eğlendirici olmasını ararken yüzde 34.8'zi hem eğlendirici hem de eğitici olmasını arıyor. Yüzde 13.8'i ise öncelikli olarak eğitici olması özelliğini arıyor.

DİNİ İÇERİKLİ ÖĞÜT VERİCİ PROGRAMLAR İZLENİYOR

Türk halkının yüzde 40.3'ü gibi büyük bir kısmı televizyonlardaki şiddet içerikli görüntülerden rahatsız duyarken yüzde 16.9'u çıplak görüntülerden, yüzde 16.3'ü ise magazin programlarından rahatsız oluyor. Araştırmaya göre halkın büyük bir bölümü ise dini içerikli programlar ve öğüt verici programları izliyor. Halkın yüzde 38.8'i bu tür programları sürekli izlerken yüzde 26.8'i ara sıra izliyor. Hiç izlemeyenlerin oranı ise yüzde 22.1.

Haber Aktüel
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı ihvan

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2399
Ynt: Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
« Yanıtla #1 : 19 Mart 2009, 12:28:21 »
yerli dizi yaban cı dizi ne fark eder.tavsiye edilebilecek bir dizi varmı onu merak ediyorum.muhafazakar kanallar dahil,şahsen birşey verdiklerine inanmıyorum.ibretlik dizi varsa yazında takip edelim bari.

Çevrimdışı ruy-ı zemin

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1109
  • Seher vakti bereket vakti...
Ynt: Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
« Yanıtla #2 : 19 Mart 2009, 15:52:38 »
İhvan abim senin için kvp süper gider. 
« Son Düzenleme: 24 Mart 2009, 12:37:23 Gönderen: ruy-ı zemin »
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
« Yanıtla #3 : 19 Mart 2009, 17:57:57 »
Yakın bir zamanda STV'de "Yağmurdan Sonra" diye bir dizi vardı. Benim Türkiye'deki güncel olaylara bakış açımı çok değiştirmişti...
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
« Yanıtla #4 : 19 Mart 2009, 19:43:30 »
Alıntı
ibretlik dizi varsa yazında takip edelim bari.

Tabiki hiç biri,onları izleyerek geçirilen zamana yazık...
« Son Düzenleme: 19 Mart 2009, 20:24:19 Gönderen: Nefer »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Televizyona esir mi olduk?
« Yanıtla #5 : 21 Mart 2009, 09:58:35 »

BES'in yaptığı bir araştırmaya göre, televizyondaki bir programdan rahatsızlık duyanları yüzde 89.3'ü RTÜK'e şikayette bulunmuyor...

Bağımsız Eğitimciler Sendikasının (BES) Ankara'da yaptığı araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 89.3'ü televizyonda yayınlanan bir programdan rahatsızlık duyduklarında RTÜK'e şikayet etmiyor.

BES'in ''Televizyona Esir mi Olduk?'' araştırması, başkentte Çankaya, Mamak, Altındağ ve Sincan ilçelerinde toplam 1309 kişiye anket uygulanarak yapıldı.

Ankete katılanların yüzde 29.6'sı günde en az 5 saat televizyon izlediğini belirtirken, yüzde 17.3'ü günde 5 saatten daha fazla televizyon izlediğini ifade etti. Katılımcıların yüzde 47.5'i ise ana haberlerden sonra çoğunlukla televizyon izlediğini belirtti.

“Kötünün iyisini seçerek, izliyorum”

''TV izlemenizin en öncelikli sebebi nedir?'' sorusuna katılımcıların yüzde 27.2'si ''yapacak başka iş yok'', yüzde 24.1'i ''gündemi takip edebilmek'' cevabını verdi. Ankete göre, katılımcıların çoğunluğu ''televizyonda yerli dizi izliyor'', ''televizyon izleminin kendilerini geliştirdiğini düşünüyor'' ve ''magazin programlarını gereksiz, hep aynı yüzlerin değişik televizyon programlarında yer almasını sıkıcı buluyor''.

Katılımcıların yüzde 46.7'si televizyonda istediği programa rastlayamadığında ''kötünün içinden en iyisini seçerek, izlediğini'' belirtirken, yüzde 89.3'ü ''televizyonda yayınlanan bir programdan rahatsızlık duyduklarında RTÜK'E şikayet etmediğini'' ifade ediyor.

Tıme Turk
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı ruy-ı zemin

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1109
  • Seher vakti bereket vakti...
Ynt: Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
« Yanıtla #6 : 21 Mart 2009, 13:50:06 »

Yukarı da bir espri yaptım da aslında bu bizim ağlanacak halimiz. Sözüm ona bazı kendini bilmez yayınlar insanların ilgi duyduğu bazı yayınları tam müslümanların ibadet akşamı olan cuma akşamına denk getiriyorlar. Bu bir tesadüf olamaz. Bunlar bilinçli tezgahlanmış oyunlar.

Bu tür yayınlara esir olmamak için en güzel çare televizyonu evden uzaklaştırmak. "Şimdi bu da çare mi?" diyen arkadaşlar olacaktır. Evet çare değil ama, bize bir faidesinin olmadığı aşikar. Neyi takip ediyoruz. Haber mi izliyoruz? Bizi ilgilendiren haberleri pekala gazetelerden de öğrenebiliriz. Bu mesajı okuyan herkesin internetden haberi vardır demektir. O zaman internetden haberleri okuyabiliriz. Yüzlerce habersiteleri var. Bu sitelerden öğrenebiliriz.

Burada asıl olan irade meselesi kardeşlerim. Büyüklerimiz "Ya rabbi irademi şahı nakşibent hz.'nin iradesine bağla" diye dua edermiş. Bizlerde böyle dua etmeliyiz.

Ve televizyonu çıkartdığımız yere kitapları yerleştirirsek, her televizyon bakma isteği oldukça kitaplar göze çarpar ve kitap okumak isteriz.

Bu da bir çözüm olabilir.
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

Çevrimdışı feyiz

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 436
Ynt: Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
« Yanıtla #7 : 21 Mart 2009, 14:16:02 »
"Ya rabbi irademi şahı nakşibent hz.'nin iradesine bağla" 

Bu güzel duaya gönülden amiiin...Allah razı olsun ruy-ı zemin kardeşim.
"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".

Çevrimdışı ihvan

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2399
Ynt: Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
« Yanıtla #8 : 24 Mart 2009, 11:12:08 »
İhvan abim senin için kvp süper gider.  :D e78))
.               "kvp" one çok merak ettim.insan tv ismini saatini verir.     geçen stv de namaz kılan bir hanım vardı selam verdi,baş örtüsünü hemen çıkardı.        hadi gelde kızma.ne kepazelik,kusura bakmayın bizde ruh daha gelişmemiş.kime hitap anlamadım.kıl ,aç,anlayışa bakınız.

Çevrimdışı ruy-ı zemin

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1109
  • Seher vakti bereket vakti...
Ynt: Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
« Yanıtla #9 : 24 Mart 2009, 12:34:25 »
İhvan abim senin için kvp süper gider. 
.               "kvp" one çok merak ettim.insan tv ismini saatini verir.     geçen stv de namaz kılan bir hanım vardı selam verdi,baş örtüsünü hemen çıkardı.        hadi gelde kızma.ne kepazelik,kusura bakmayın bizde ruh daha gelişmemiş.kime hitap anlamadım.kıl ,aç,anlayışa bakınız.


Show tv'nin yayınlamış olduğu kurtlar vadisi pusu. Cuma akşamları yayınlamalarına öyle sinir oluyorum. Dizi başlayalı yaklaşık 7 sene oluyor, ve adamlar tutturmuşlar "kurtlar vadisi pusu" kendi akşamında.

Ya kardeşim cuma günü mübarek bir gündür. Gecesi de öyle. Malumunuz şeriatde gün evvelki günün akşamından başlar. Neden cuma gecesine alıyorsunuz. Belliki izleyen kitlesi çok haftasonuna alın. Madem ki kendinize inançlı süsü veriyorsunuz. O zaman bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye sormazlar mı insana.

Şimdi hayran kitlelerine soruyorum yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar. Yadırgayabilirsiniz... Abartıyorsun diyebilirsiniz... ama arkadaşlar gerçekler bunlar. Çevreme bakıyorum. Adam KVP var diye cuma akşamı ibadetlerini aksatıyor.
Madem izleyeceksin. "İzlemeden duramıyorum" diyorsun. O zaman çare var. Cuma akşamı ibadetlerini aksatma. Sonraki günlerden internetden indir izle. Hem vakit kaybı olmaz. Hemde saatlerce televizyonun karşısında kalmazsın. ( ...Öyle demeyin. Arkadaşlar reklamları ile birlikte tam 2,5 saat sürüyor diyorlar.)

پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

Çevrimdışı Fatihan

  • Administrator
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 6994
  • Milimi milimine Ehli sünnet...
Ynt: Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
« Yanıtla #10 : 24 Mart 2009, 12:38:08 »
 sünneti kılıp arkasından oturup dizi izleyen o bitince de farza devam eden, ya da reklam aralarında namazı yetiştirmeye çalışan insanlar da var.Birini eleştirmiştim "hiç kılmayabilirdim de" dedi ! Hoşgörü politikasının neticeleri mi bunlar?
« Son Düzenleme: 24 Mart 2009, 12:42:32 Gönderen: fatihan »

Çevrimdışı ruy-ı zemin

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1109
  • Seher vakti bereket vakti...
Ynt: Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
« Yanıtla #11 : 24 Mart 2009, 12:57:12 »
Muhtemelen...
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

Çevrimdışı ihvan

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2399
Ynt: Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
« Yanıtla #12 : 24 Mart 2009, 14:55:45 »
KVP.       Bana niye layık gördün anlamadım.
Hani30 yıl öncem olsa diyecem neysede
Bu kurtçukların öz amcaları benim din dersi hocamdı.tahir şaşmaz.
O yıllardaki siyasi fikrimle özdeşleşen bir kişilikti.şimdi ne yapar bilemiyorum.
Bu küçük şaŞMazlar,yani kurtçuklar yeni yetmeler tanımıyorum bilmiyorum. LAKİN
EL azizde sevilen bir dervişin torunları olduklarından saygınlıkları vardı,eskiden(şimdi nasıl bilmiyorum.
Bu  derviş torunlarına buradan söylüyorum.Ümmeti Muhammede bu yaptığınız kötülüğün hesabını veremezsiniz.
Cuma GECESİNE GETİRİLEREK BU MİLLETİ UYUTMANIZ  AFFEDİLEMEZ.
Asla sevmediğim ve seyretmediğim bu diziyi ŞİDDETLE kınıyorum.
EL AZİZ in evlatlarına yakışmıyor.
Amerikada yaşayıp türkiyede DİZİ ÇEVİREN Milletimden çok TEKSASI anlatan gençliği,boşluğa atan bu tip dizileri KINIYORUM.

Çevrimdışı ruy-ı zemin

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1109
  • Seher vakti bereket vakti...
Ynt: Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
« Yanıtla #13 : 24 Mart 2009, 16:28:46 »
Yok abi size layık gördüğümden değil. Tahmin ettim zaten sizin sevmediğinizi. Yukarıda da belirtdiğim gibi esprisine söyledim. Hani siz varmı tavsiye ettiğiniz dediniz de, onun için söyledim.

پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

Çevrimdışı duanur

  • duanur
  • aktif okur
  • **
  • İleti: 169
  • GÜNEŞİN NE İSE DÜNYAN ONUN ETRAFIDA DÖNER...
Ynt: Türk halkı 'yerli dizi' hastası çıktı
« Yanıtla #14 : 24 Mart 2009, 16:38:23 »
bizim evimizde tv yok :)
NE EDERSİN KENDİNE EDERSİN KENDİ KENDİNE...