Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 22, 2010, 01:21:40 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Bana Bir Tavsiyede Bulun  (Okunma Sayısı 677 defa)
Eymen
araştırmacı

« : Ekim 14, 2008, 01:41:22 pm »

Süfyan-üs Sevrî (rahimehullah) der ki: «Cafer-us Sadik'in yanina vardim ve ona dedim ki; «Ey Allah (C.C)'in Resül (S.A.V)'ünün torunu, bana bir tavsiyede bulun.» Bunun üzerine o bana dedi ki;

«Ya Sufyan! Yalancıda mertlik, kiskançta huzur, tembelde dostluk ve kötü huyluda efendilik olmaz.»

Ona: «Ey RasûlAllah (S.A.V)'in torunu, devam et» dedim. Şöyle dedi.

«Yâ Sufyan! Allah (C.C)'in haram kildiklarindan kaçinirsan ibadet etmis olursun, Allah (C.C)'in sana ayirdigi paya azi olursan müslüman olursun. Insanlardan seninle neler konuşmalarini isliyorsan, sen de insanlara onlari söylersen, mümin olursun. Günahkâr ile dostluk kurma ki, sana kötülüklerini ögretmesin.

Yani: «Kisi arkadasinin dinindendir, o yüzden herkes kimi arkadaş edinecegine dikkat etsin» şeklindeki hadise uymalisin. Bir iş yapmak isteyince Allah (C.C)'dan korkanlara daniş.»

Ben ona yine «Devam et, ey Allah (C.C) Resül (s.A.V)'ünün torunu» dedim. O da sözlerine söyle devam etti:

«Ya Sufyan kim soya dayanmayan asalet ve mevkie dayanmayan nüfuz istiyorsa. Allah (C.C)'in emrini kilmasin, günaha girmeksizin Allah (C.C)'a ibadet etmeye yücelsin.»

Ona yine: «Devam et» deyince Şunlari söyledi:

«Babam bana su üç noktayi titizlikle telkin ederdi. Bana derdi ki; «Yavrum, kötü arkadaşi olanin başi dertten kurtulmaz. Kötü yerlere girip çikan kinanir. Diline hâkim olmayan kimse, piŞman olur.»

Mukaşafet'ül Kulub
Moderatöre Bildir   Logged
dört mevsim
araştırmacı

« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2008, 06:43:52 pm »

Eymen kardeşim, Aferin bu güzel bilgiler için teşekkür ederiz.
söz verdik
araştırmacı

ahh ya vedud

« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2009, 09:46:40 pm »

Eymen kardeşim, Aferin bu güzel bilgiler için teşekkür ederiz.

haksiz bir davada ZIRVE olmakdansa, hakli bir davada ZERRE olmayi tercih ederiz...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Hak Bir Gönül Verdi Bana İLAHİ SÖZLERİ sermin.cetin 1 1138 Son Mesaj Mayıs 15, 2006, 07:09:18 pm
Gönderen: şüheda
Bana da Bir Şey Var mı? GÖNÜL SULTANLARIMIZ Gül_Sultan 6 957 Son Mesaj Mart 23, 2007, 12:35:00 am
Gönderen: müteallim
Bana bir İstanbul verin! ŞİİR zaman_1453 7 1001 Son Mesaj Ekim 02, 2007, 10:21:41 pm
Gönderen: Fatihan
Bana bir masal anlat dede... ÇOCUK EĞİTİMİ İsra 0 860 Son Mesaj Ekim 10, 2007, 09:44:11 am
Gönderen: İsra
hadi bulun bakalım BEYİN FIRTINASI ruy-ı zemin 8 1179 Son Mesaj Mart 08, 2010, 05:52:58 pm
Gönderen: Gül Kokusu
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM