Gönderen Konu: 3G hayatımıza neler katacak?  (Okunma sayısı 10642 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7482
3G hayatımıza neler katacak?
« : 04 Temmuz 2009, 06:22:12 »

Cep telefonlarının 3G teknolojisiyle tanışacağı 30 Temmuz tarihine sayılı günler kala GMS operatörlerini bir telaş sardı. Turkcell, Vodafone ve Avea bir yandan 3G teknolojisini tanıtan reklamlara ağırlık verirken diğer yandan da teknik altyapılarını tamamlamak için gece gündüz çalışıyor.

Turkcell, müşterilerinin ilgisini çekebilmek için meraketmiyormusun.com isimli bir sitede ödüllü bir yarışma düzenliyor. Üç operatör de bu yeni teknolojiyle birlikte müşterilerine çok hızlı bir şekilde internete girilebilme imkânı sunacak. Görüntülü konuşma bu sayede hayal olmaktan çıkacak. İnternetin kesintisiz ve hızlı bir şekilde cep telefonunda kullanılması hayatımızda pek çok şeyi değiştirecek. 3G teknolojisi sadece cep telefonunda değil, dizüstü bilgisayarlarda ve güvenlik kameralarında da kullanılacak. Kısacası her cep telefonu dünyaya açılan bir kapı olacak. Birkaç yıldır en çok konuşulan gündem maddesi 3G ile ilgili akıllara takılan soruların cevabını araştırdık.

Televizyon cebinize girecek

Şebekenizin çektiği her yerde cepten televizyon izleyebileceksiniz. Bu teknoloji sayesinde cebinizdeki görüntüyü televizyonunuza da aktarabiliyor, istediğiniz programı ya da futbol maçını rahatça izleyebiliyorsunuz.

3G ile artık herkes kameraman olacak!

3G teknolojisiyle birlikte istediğiniz bir görüntüyü anında başka bir cep telefonuna ya da televizyona aktarabiliyorsunuz. Hem hızlı hem de kaliteli bir görüntü imkânı sunan 3G teknolojisi sayesinde sıcak bir gelişmeyi binlerce kişiyle paylaşabileceksiniz.

Tıp dünyası, mobil internetle erken teşhis yapacak

Dünya genelinde uygulanan 'teletıp' yöntemi 3G teknolojisiyle Türkiye'de de hayata geçecek. Hastalardan elde edilen veriler ve görüntüler çok hızlı bir şekilde sağlık merkezlerine aktarılacak, görüntü aktarımı sayesinde teşhis ve tedavi süreçleri daha da hızlanacak. Erken müdahale ile hayat kurtarılabilecek.

Mobil iletişim, iş dünyasının yükünü hafifletecek

Mobil iletişim, 3G teknolojisiyle birlikte iş dünyasının yükünü çok hafifleteceğe benziyor. İş dünyasına hız ve verimlilik sağlayan hızlı mobil internet ve mobil e-posta gibi uygulamalar bu yeni teknolojiyle birlikte sosyal ve ticari hayata önemli katkılar sağlayacak. Bankacılık, medya, sanayi, tarım ve ticaret gibi sektörler, hızlı mobil iletişim sayesinde hem zamandan hem de işgücünden tasarruf etmiş olacak.

Öğrenciler kütüphaneye cepten girecek

Uzaktan eğitim uygulamalarıyla birlikte eğitimde fırsat eşitliği sağlanması planlanıyor. Öğrenciler aradıkları bilgi ve görüntülere sadece sabit bir noktadan değil her yerden, her zaman ulaşabilecek. 3G sayesinde, telefonlar eğitimin bir parçası haline gelecek, verimlilik artacak. Öğrenci, elde ettiği verileri arkadaşlarıyla anında paylaşabilecek.

Saat değil, görüntülü cep telefonu!

İlk bakışta şık bir saate benzeyen bu cihaz aslında 3G teknolojisiyle çalışan ve görüntülü konuşma özelliğine sahip bir cep telefonu. Yüksek çözünürlükteki görüntüsü ile yakınlarınızla keyifli bir telefon görüşmesi yapmanıza imkân sağlıyor.

Hayatımıza katacağı 10 yenilik

Hangi çantayı ya da ayakkabıyı alacağınızı arkadaşınıza görüntülü görüşme sayesinde sorabilirsiniz.

3G hızı ile web sitelerinin açılma süreleri çok daha kısalacak. Şehir haritalarını rahatlıkla görüntüleyebileceksiniz.

İşten eve giderken, otobüste, dolmuşta, serviste televizyon seyredebilirsiniz.

Gezip gördüğünüz yerlerin videosunu anında herkesle paylaşabilirsiniz.

Cep telefonlarınız çok daha az enerji tüketecek.

Şehir hatları vapurundayken internete girip gazete okuyabilirsiniz.

Yeni güvenlik önlemleri sayesinde mobil ticaret çok daha güvenli bir hale gelecek.

Aile büyüklerine video ile bayram mesajı gönderebilirsiniz.

Cep telefonunu çok daha aktifi olarak kullanabileceksiniz. Arkadaşlarınıza internet üzerinden kendi müziklerinizi yollayabileceksiniz.


3G teknolojisi nasıl kullanılacak?

İlk aşamada sadece 3G uyumlu bir cep telefonuna sahip olmanız yeterli. Operatörler 3G aboneliği için ek bir ücret talep etmiyor. Ama göz önünde bulundurmanız gereken bir durum var: İnternet hızınız artacağı için cep telefonu üzerinden daha fazla işlem yapacaksınız. Bu da faturalarınıza yansıyacak.



Turkcell, 3G teknolojisine 1500 kişilik bir ekiple hazırlanıyor

3G ihalesinde en yüksek rakamı vererek en geniş bant hakkına sahip olan Turkcell, 30 Temmuz'dan sonra herhangi bir sıkıntı yaşamamak için 1500 kişilik bir ekiple gece gündüz çalışıyor. Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, 81 ilin altyapısını tamamlamak üzere olduklarını söylüyor. Develioğlu, "3G teknolojisi Türkiye'de çok fazla bilinmiyor. Müşterilerin çoğu bu teknolojinin sadece görüntülü görüşme imkânı sağladığını sanıyor. Oysa 3G, hayatımıza hız katacak." diyor.


Vodafone'un 3G altyapısı hazır

Vodafone, uzun bir süredir laboratuvar ortamında aldığı başarılı sonuçları kısa bir süre aboneleriyle paylaştı. Firma, 3G ağı denemelerinde veri indirme hızını 21,1 Mbsp'ye (megabit/saniye) kadar indirdi.



Avea, genç aboneleri müzikle etkileyecek

Dijital müzik pazarına getirdiği yeniliklerle adından söz ettiren Avea, gençlerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Cep üzerinden abonelerine lisanslı müzik parçaları satan Avea, 3G teknolojisiyle birlikte çok uzun bir müzik parçasını bile saniyeler içerisinde abonelerinin telefonuyla buluşturacak. Böylelikle şarkıların dinlenmesi, cep telefonuna ve bilgisayara indirilmesi, paylaşılması her zamankinden daha kolay olacak.



Güvenlik kamerası ile evinizi her an izleyin

Bu kamera sayesinde evinizi ya da işyerinizi dışarıdan izleyebiliyorsunuz. İçerisine sim kart takılan kamera, cep telefonundan kumanda ediliyor. Numarayı arayınca güvenlik kamerasının görüntüsü cep telefonunuza yansıyor. Tuşlarla kamerayı sağa ve sola yönlendirebiliyorsunuz.



3G teknolojisi ortalama 70 kat daha hızlı

Müzik ve video gibi içerikleri cep telefonumuza çok kısa sürede yükleyebileceğiz. Ortalama 700 MB'lık bir sinema filmini, bugün yaklaşık 6,5 saatte indirirken 3G teknolojisi ile birkaç dakika içerisinde cep telefonumuzdan izleyebileceğiz.


Mobil gözlük, bilimkurgu filmlerini andırıyor


3G teknolojisine uyumlu mobil gözlük sayesinde cep telefonunuzdaki filmi ya da herhangi bir televizyon programını izleyebiliyorsunuz. Mobil gözlük, ilginç görüntüsüyle adeta bilimkurgu filmlerini andırıyor.

Bünyamin Köseli


Çevrimdışı İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7482
10 soruda 3G teknolojisi
« Yanıtla #1 : 25 Temmuz 2009, 18:19:43 »


3G Teknolojisi geldi, gelecek, ihalesi yapıldı, iptal oldu derken ağustos başıyla birlikte hayatımıza girmeye hazırlanıyor. Peki, hayatımıza yeni bir renk katmaya gelen 3G Teknolojisi hakkında neler biliyoruz? Ne kadar bilgiliyiz? İşte 10 soruda bu merak edilen konuları biraz da olsa aydınlatıyoruz.

1- 3G Nedir?

3G, 3. Nesil (3. Generation) GSM hizmetlerine verilen genel addır. 3G'nin temelde bize sunduğu en büyük avantaj daha önceki nesillere oranla veri transferindeki bariz hız artışı. Daha önceki nesillerin veri transfer hızının 7 kat kadar üstüne çıkabilen 3G teknolojisi sayesinde görüntülü görüşme, İnternet'te gezinme gibi işlemler çok daha rahat ve hızlı yapılabiliyor.

2- 3G Sayesinde Neler Yapılabilecek?

3G teknolojisinde ilk olarak göze batan olay görüntülü görüşebilme imkânı. Genel olarak Türkiye'de ön plana çıkartılan görüntülü görüşmenin yanı sıra İnternet'ten dosya alış veriş hızı da ciddi bir oranda artacak. Yalnız bu hız artışının yüklenmeler karşısında ülkemizde ne gibi sonuçlar vereceği zamanla ortaya çıkacak. Teknik olarak saniyede 300–700 Kb arası bir veri transfer hızına sahip olması gereken 3G Teknolojisi bazı ülkelerde yüklenme sonucunda bekleneni karşılayamamış ve sorunlar yaşanmıştı.

Televizyon reklamlarından gördüğümüz bu standart görüntülü görüşme ve çok hızlı İnternet bağlantısının yanı sıra 3G ile konumlandırma hizmetlerinin gelişmesi, mobil ticaretin artışı, görsel basında haberlerin daha hızlı ulaştırılması gibi olaylar da hayatımıza girecek. Ülkemizdeki bir diğer büyük beklenti de 3G sayesinde Mobil Televizyon yayını imkânı. 3G altyapısı sayesinde yolda giderken cep telefonumuz ile hız sorunu yaşamadan televizyon izleme imkânına da sahip olabileceğiz.

3- Tamam Ama 3G Ne Kadar Hızlı?

3G konusundaki en büyük beklenti elbette hızlı bir İnternet bağlantısı. Burada insanların aklını karıştıran en büyük etken, evdeki bilgisayarlarımızda aylık sabit ücret ödeyerek kullandığımız İnternet ile Mobil İnternet'in aynı kefeye konulması. 3G Mobil İnternet için inanılmaz bir gelişim sağladığı için; bankacılık işlemleri, e-posta alıp gönderilmesi, canlı televizyon izlenilmesi, görüntülü konuşmalar konusunda hiçbir sorun yaşanmadan kullanılmaya elverişli. Yani 3G Mobil İnternet, amacına uygun olan anlık haberleşmelerde sorun yaratmıyor. Mobil İnternet'in amacı 24 saat İnternet ortamında kalıp dosya çekmek değil. 3G'nin bize sunduğu şey, anlık olaylarda hız konusunda kesinlikle sorun yaşamamamız.

4- 3G Faturamıza Nasıl Yansıyacak?

Ülkemizde yeni hayata geçecek 3G alt yapısının oturabilmesi için firmalar (Turkcell, Vodafone, Avea) fiyatlarını şu anki normal konuşmalar ile aynı oranda tutmayı planlıyorlar. 3G ile çektiğimiz bir dosyanın indirme süresi 3 dakikaysa bu hizmetin bedeli 3 dakika konuşmaya denk düşecek. Kısacası şimdilik görüntülü bir görüşme gerçekleştirmek için ekstra bir ücret ödememiz gerekmeyecek. Firmaların daha fazla müşteri çekebilmek adına 3G için özel kampanyalar yapacağı da bir gerçek. Özetle şu an normal görüşmelerimizde ne ödüyorsak görüntülü görüşmelerde de onu ödemeye devam edeceğiz.

5- 3G Ne Zaman Hayatımıza Girer? Hemen Kullanabilecek miyiz?

3G Teknolojisi tam olarak ağustos ayına girilmesi ile hizmete geçmeye başlayacak. Kullanım konusunda firmalar ön kayıt almaya temmuz ayı ortasında başladılar ve halen devam ediyorlar. Eğer ki 3G uygulaması için başvurduysanız, telefonunuz 3G destekliyorsa ve firma bazlı bir sorun yaşanmazsa 1 Ağustos itibariyle 3G'nin tüm özelliklerinden faydalanabileceksiniz.

6- Telefonum 3G Destekler mi?

3G kullanılması için gereken en önemli olay elbette ki 3G destekli bir telefon. 3G destekli yeni nesil telefonların şu anda piyasa fiyatları 500-1500 TL arasında değişiyor. Ama burada verilebilecek iyi bir haber özellikle Turkcell – Nokia işbirliği ile 3G gelişimini desteklemek amacıyla 3G destekli ucuz telefon kampanyaları. Elimizdeki telefonların 3G destekli olup olmadığını anlamaksa oldukça kolay. İnternet'te kısa bir araştırma veya telefonumuzun kullanım kılavuzuna bakmamız yeterli oluyor. Burada unutulmaması gereken her 3G destekli telefon 3G'nin görüntülü görüşme desteğini kapsamaması. 3G telefon alırken bu sebeple özelliklerine iyice bakmamız çift kamerasının olup olmadığını incelememiz gerekiyor.

7- Standart İnternet Bağlantısı mı? 3G'mi?

Evde kullandığımız bilgisayarlarımıza cep telefonlarımızı bağlayarak İnternet'e çıkmamız mümkün. Yalnız burada önemli olan konu hangisinin daha verimli olacağı? Burada elbetteki kullanım amacı devreye giriyor. Kısa bir video indirmek, bir bankacılık işlemi gerçekleştirmek, anlık bir borsa takibi yapmak, bir olay hakkında bilgi almak için 3G ideal gibi duruyor. 3G hızı sayesinde bu tarz anlık olaylara erişim hem daha hızlı hem daha kolay oluyor. Ama 24 saat açık bir bilgisayarda 3G hızından yararlanmak maddi açıdan oldukça büyük bir külfet getiriyor.

8- Türkiye'de 3G Alt Yapısı Gerçekten Hazır mı?

Ülkemizde yeni uygulamaya başlanacak 3G alt yapısı kâğıt üstünde oldukça verimli çalışıyor ve her şey hazır gibi gözüküyor. Yalnız uygulamanın hayata geçirilmesi ve kullanıcı sayısının artması ile 3G ile tanıştığı ilk zamanlarda birçok sorunla karşılaşan ülkeler gibi bizim de sorunlar yaşamamız muhtemel. Diğer birçok ülkede yaşanan en büyük sorunlardan biri olan hız problemleri, fazla yüklenme sonucu çöken altyapı gibi teknik sorunlar zaman içerisinde de ülkemizde yaşanacaktır. Bu geçiş dönemindeki sorunlar firmaların izleyeceği politikalar, halkın daha bilinçli kullanımı sayesinde rahatlıkla aşılacaktır.

9- Hemen 3G'ye Geçelim mi Bekleyelim mi?

3G Teknolojisini hayatımıza ilk geldiği gün sokmak ne derece yararlı olur? Aslında bu sorunun yanıtı kullanım amacında gizli. 3G konusunda kafanızda belli bir planınız ve beklentileriniz varsa uygulamaya ilk gününden alışmak avantaj sağlayabilir. Bu geçiş sürecindeki yaşanan problemler sizin uygulamayı kullanım amaçlarınızı bölmüyorsa yahut amacınıza tam hizmet ediyorsa geçiş yapmak da problem yok. 3G ülkemizde yeni olsa da dünyada 4G platformu üzerine geçişler olduğu düşünülürse 3G'den hayatınızı değiştirecek olaylar beklememek lazım. 3G'nin hayatımıza bir hız katacağı ve ufak değişiklikler getireceği kesin ama hayatımıza sihirli bir değneğin değmeyeceği de açık.

10- 3G'nin Hiç Mi Sorunu Yok?

3G Teknik olarak fazla sorun içermiyor. Burada çıkabilecek en büyük sorun bireysel bazda beklentilerin karşılanamaması. Dünya genelinde karşılaşılan en büyük sorun kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte sorunlar yaratan altyapılar, yoğun kullanım sonucu düşen hızlar. Bu tür sorunlarında tek ilacı elbette ki zaman. 3G her yeni teknolojide olduğu gibi bize büyük imkânlar sunacak tabii ki bu güzel imkânların yanında birçok sorunda sunacak ve her teknolojide olduğu gibi bu sorunlar zaman içerisinde çözülecek.

Technolabs.com

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
Vatandaş 3G'yi çok merak ediyor
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2009, 19:53:36 »
3G teknolojisinin ülkemizde yürürlüğe girmesinden sonra ise teknolojik bir devrim yaşanması bekleniyor. GSM operatörleri 3G teknolojisi için harıl harıl çalıştığı görülürken, vatandaşlar ise yeni teknolojiden habersiz. 3G teknolojisi denince görüntülü konuşmanın akıllarına geldiğini belirten vatandaşlar yeni uygulamayı merak ediyor.

3G hizmeti yarın uygulamaya geçecek. 3G ile şu anki internet bağlantı hızının 10 katı hızında erişim ve görüntülü konuşma mümkün olacak. 3G teknolojisi hakkında kulaktan dolma bilgilere sahip olan vatandaşların konuya ilgi gösterdiği ve meraklı olduğu görülüyor.

3G teknolojisine yarın yürürlüğe gireceğini bildiğini söyleyen öğrenci Cihan Eligüzel yeni teknoloji hakkında pek bilgisinin olmadığını ifade etti.Yeni teknolojiden faydalanmak istediğini dile getiren Eligüzel 3G ücretlerinin düşük olması durumunda kullanabileceğini kaydetti.

Almanya'da yaşayan gurbetçi Mevlüde Uçan, 3G teknolojisinin Almanya'da yıllardır kullanıldığını ancak, insanların 3G teknolojisine uyumlu görüntülü cep telefonunu kullanmadığını ifade etti.

Almanya'da ikamet eden bir başka gurbetçi Ahmet Başaran ise Türkiye'nin 3G teknolojisine geçmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu söyledi. Avrupa'da 3G teknolojisine geçilirken çok büyük reklamlar yapıldığına dikkat çeken Başaran, "Bu uygulama Almanya'da ilk 2 ay büyük ilgi gördü. Ancak pahalı olduğu için pek tercih edilmedi. Şu anda Avrupa'da pek görüntülü konuşma tercih edilmiyor. Ancak, 3G Türkiye'de yaygınlaşırsa yakınlarımızla internetle görüntülü konuşmak yerine cep telefonuyla görüntülü konuşabiliriz" diye konuştu.

3G teknolojisi hakkında bilgisi olmadığını ifade eden öğrenci Ece Dündar, "Televizyonda sürekli 3G hakkında reklamlar çıkıyor. Ancak, bilgimiz yok" diye konuştu. Yeni teknolojiden faydalanmak gerektiğini vurgulayan Dündar, bu teknolojinin kötü amaçlar için de kullanılabileceğini dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Görüntülü konuşma teknolojisine Türkiye'nin çok geç geçtiğini belirten Fatih Boncuklu, "Aslında bu teknolojiye 2 yıl önce geçilmesi gerekiyordu. Ancak, bazı nedenlerle bu geçiş 2 yıl gecikti" şeklinde konuştu. 3G teknolojisinin Türkiye'de devrim yaratacağına inandığını ifade eden Boncuklu, insanların bu teknoloji sayesinde iş yerinde, evde, heryerde daha süratli internete girebileceğini belirtti. Şu andaki cep telefonunun 3G'ye uyumlu olmadığını dile getiren Boncuklu, 3G'ye uyumlu telefon satın almayı düşündüğünü aktardı.

Türkcell Müşteri Temsilcisi Hakan Çelenk müşterilerinin 3G'yi çok merak ettiğini söyledi. Müşterilerden olumlu tepkiler aldığını kaydeden Çelenk, "Vatandaşlar sürekli bize yeni teknoloji hakkında bilgi almaya geliyorlar" dedi. 3G denince müşterilerin aklında görüntülü konuşma geldiğini belirten Çelenk, "Aslında 3G çok kapsamlı birşey. 3G'de bazı telefonlar hızlı internet sağlarken, bazı telefonlar ise görüntülü konuşmayı sağlayacak" diye konuştu. Vatandaşların en çok "3G nedir?" şeklinde soru sorduğunu anlatan Çelenk, 3G'ye uyumlu telefonların satışının gittikçe fazlalaştığını ve 3-4 ay içerisinde ise talep patlaması beklediklerini vurguladı.

-3G NEDİR?-

3G'de görüntülü konuşma servisleriyle mesafe farkı olmaksızın görerek konuşma yapılabilecek. 3G, bunun yanı sıra, çok yüksek hızlarda internet erişimi imkanı da sunuyor. Böylece, aboneler diledikleri zaman 3G şebekesinin desteklendiği yerlerden yüksek hızlarda mobil bağlantı yaparak cep telefonundan kolayca internete bağlanabilecek. 3G aboneleri, cep telefonlarından televizyon izleyebilecek, müzik veya film indirebilecek ve online oyun oynayabilecek.

Abonelerin, 3G şebekesindeki tüm servislerden yararlanabilmesi için çift kameralı 3G destekli cep telefonuna sahip olması gerekiyor. Kullanıcılar, yurt içinde ve yurt dışında, 3G dolaşım anlaşması yapmış tüm operatörlerin şebekelerinde 3G hizmetlerinden yararlanabilecek. (CİHAN)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7482
3G faturasındaki gizli tehlike
« Yanıtla #3 : 31 Temmuz 2009, 05:27:01 »
 3G fiyat tarifelerine göre, özel paketlere abone olmadan cep telefonundan internete girenlerin, 1 GB için faturasında ekstra yaklaşık 100 lirayla karşılaşacağı savunuldu.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, 3G'de fiyat tarifelerinin, bu yeni teknolojinin kullanıma sunulmasına bir kaç gün kala açıklandığını vurguladı.

Dinç, tüketicilerin büyük umutlarla beklediği internet tarifelerinin ''tuzaklarla dolu'' olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

'KONTÖRLÜ HATLAR ÇOK PAHALI'

''Öncelikle cepten mobil internet ya da dizüstü bilgisayarınızdan internete 3G ile erişmek istiyorsanız mutlaka kullanacağınız limitlere uygun bir paket seçmenizde fayda var. Kontörlü hatlarda internet fiyatları haftalık ve faturalı hatlara göre 5 katı daha pahalı. Cep telefonu abonelerinin büyük kısmının kontörlü hat olduğu göz önüne alındığında bu konunun önemi ortaya çıkıyor.''

Turkcell'in faturalı hat aboneleri için 1 GB internet paketini 29 lira, Avea'nın 2 GB için 35 lira, Vodafone'un 1 GB için 30 lira fiyat açıkladığını hatırlatan Dinç, her üç operatörün de uzun süreli abone olan tüketicilere bilgisayarlarında kullanmaları için 3G mobil modem hediye ettiğini belirtti.

SINIRSIZ TARİFE AÇIKLAMADILAR

Dinç, operatörlerin yurt dışındaki uygulamanın aksine sınırsız tarife açıklamadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Belirlenen kotanın aşılması durumunda GB başına 50 lira limit aşımı ücreti belirlediler. İnternet kullanıcılarının burada çok dikkatli olmaları gerekiyor. Kullanıcıların bilgisayarlarına kota takip programı yüklemeden 3G internet kullanımına geçmemelerini öneriyoruz. Aksi taktirde tüketici, 1 GB'lık pakete abone olup yanlışlıkla iki film indirirse ay sonunda 29 lira yerine adeta bir sinema salonu kapatacak, 400 lira gibi hatırı sayılır bir fatura ödemek zorunda kalabilir. 3G kullanımı bugün başladı. Özel paketlere abone olmadan cep telefonundan internete girenler, 1 GB kullanım için faturasında ekstra yaklaşık 100 lirayla karşılaşacak.''

Mustafa Dinç, bu nedenle herkesin mutlaka hangi GSM operatörüne aboneyse o şirketin müşteri hizmetleri servisini arayarak, abone olmak için internet paketleriyle ilgili detaylı bilgi alması gerektiğini sözlerine ekledi.

AA
 

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
3G için yeni telefon alacaklar dikkat
« Yanıtla #4 : 31 Temmuz 2009, 09:18:36 »


3G teknolojisinin başlamasıyla telefon değiştirmeyi düşünenler bu sistemden tam anlamıyla yararlanmak için alacakları telefonlarda öncelikle şu özellikleri aramalı:

1- Görüntülü konuşma hizmeti için telefonun ön yüzünde de kamera bulunmalı. Arkadaki kamera ile sadece fotoğraf çekiliyor.

2- Tek taraflı, ancak öne çevrilebilen cihazların arkadaki kameraları da kullanılabilir. Görüntülü konuşmak isteyenler için şart.

3- Telefonda dahili modem cihazı olmalı. Bilgisayar bağlantısı bununla yapılıyor. 3G'nin hızlı internet getirmesi önemli avantajı.

4-Televizyon yayınlarını tatminkar izlemek için ekran çözünürlüğü yüksek bir cihaz seçin. Geniş ekranlı cihazlar daha işinize yarar.

5- Tuşlu yerine dokunmatik ekranlı telefonlar daha geniş görüntü sunabildiği için TV izlemek isteyenler için daha uygun olacaktır.

6- Sistem. telefonların şehirde telefonla adres bulmasına doğru gidiyor. GPS özellikleri gelişmiş telefonlar öne çıkacak

7- 3G'li cepler eski teknolojiye göre daha pahalı. 280 TL'den 2 bin TL'ye çeşitleri var. Garanti belgesi ve servis ağı sorun.

8- Telefon almadan önce detaylı model ve pazar araştırması yapmayı ihmal etmeyin. Arkadaş tecrübelerinden yararlanın.

9- GSM operatörleri kampanyalı 3G telefonlar satmaya başladı. Özellikle bu hafta pazara yeni ürünler çıkacak, takip edin.

10- Kişsel kullanımınızı gözardı etmeyin. İnternet mi, mobil TV izlemek mi, sizin için hangisi önemli onu belirleyin.



(Akşam)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı Lika

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 3892
3G kullanırken dikkat!
« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2009, 19:35:17 »
Bugün hizmet vermeye başlayan 3’üncü Nesil Cep Telefonu Haberleşme Sistemi'nin (3G) fiyat tarifelerine göre, özel paketlere abone olmadan cep telefonundan internete girenlerin, 1 GB için faturasında ekstra yaklaşık 100 lirayla karşılaşacağı savunuldu.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, 3G'de fiyat tarifelerinin, bu yeni teknolojinin kullanıma sunulmasına bir kaç gün kala açıklandığını vurguladı.

Dinç, tüketicilerin büyük umutlarla beklediği internet tarifelerinin 'tuzaklarla dolu' olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

‘5 KAT PAHALI’ 'Öncelikle cepten mobil internet ya da dizüstü bilgisayarınızdan internete 3G ile erişmek istiyorsanız mutlaka kullanacağınız limitlere uygun bir paket seçmenizde fayda var. Kontörlü hatlarda internet fiyatları haftalık ve faturalı hatlara göre 5 katı daha pahalı. Cep telefonu abonelerinin büyük kısmının kontörlü hat olduğu göz önüne alındığında bu konunun önemi ortaya çıkıyor.'

Turkcell'in faturalı hat aboneleri için 1 GB internet paketini 29 lira, Avea'nın 2 GB için 35 lira, Vodafone'un 1 GB için 30 lira fiyat açıkladığını hatırlatan Dinç, her üç operatörün de uzun süreli abone olan tüketicilere bilgisayarlarında kullanmaları için 3G mobil modem hediye ettiğini belirtti.

‘CEPTEN SINIRSIZ İNTERNET YOK’
Dinç, operatörlerin yurt dışındaki uygulamanın aksine sınırsız tarife açıklamadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

'Belirlenen kotanın aşılması durumunda GB başına 50 lira limit aşımı ücreti belirlediler. İnternet kullanıcılarının burada çok dikkatli olmaları gerekiyor. Kullanıcıların bilgisayarlarına kota takip programı yüklemeden 3G internet kullanımına geçmemelerini öneriyoruz. Aksi taktirde tüketici, 1 GB'lık pakete abone olup yanlışlıkla iki film indirirse ay sonunda 29 lira yerine adeta bir sinema salonu kapatacak, 400 lira gibi hatırı sayılır bir fatura ödemek zorunda kalabilir. 3G kullanımı bugün başladı. Özel paketlere abone olmadan cep telefonundan internete girenler, 1 GB kullanım içinfaturasında ekstra yaklaşık 100 lirayla karşılaşacak.'

Mustafa Dinç, bu nedenle herkesin mutlaka hangi GSM operatörüne aboneyse o şirketin müşteri hizmetleri servisini arayarak, abone olmak için internet paketleriyle ilgili detaylı bilgi alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:ntvmsnbc ve Ajanslar
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Dikkat! Çakma 3G cihazları geliyor
« Yanıtla #6 : 12 Ağustos 2009, 02:10:12 »

Türkiye mobil iletişimde 3G'ye geçeli henüz 2 hafta olmadı, Çin'e 3G uyumlu ürün talebi yağdı

Mobil iletişimde üçüncü nesil (3G) ile tanışalı yaklaşık 2 hafta geçen Türkiye’ye 3G’ye uyumlu cihaz yetmedi. Dünyanın en büyük eticaret sitesi Alibaba.com’a, Türk ithalatçılarının “Bozuk veya sahte de olsa fark etmez, 3G uyumlu cihaz arıyoruz” siparişleri yağıyor.

Özellikle 3G’nin hayata geçtiği 30 Temmuz tarihi ile birlikte artan siparişlerde, henüz Türkiye’ye resmi yollardan gelmemiş iPhone modellerinden, 3G uyumlu USB modemlere kadar onlarca ürün bulunuyor.

Alibaba.com’daki en aktif ülkeler arasında yer alan Türkiye’den son birkaç hafta içinde en çok talep edilen ürünler arasında 3G  uyumlu cep telefonları, modemler, dizüstü bilgisayarlar, 3G uyumlu güvenlik kameraları, alarm sistemleri ve video kayıt cihazları yer alıyor. Ürün tekliflerinde kişisel kullanım için birkaç adedi geçmeyen siparişlerin yanısıra test için öncelikli olarak birkaç adet istenilen ve ‘fiyata göre ayda 1000 adet alabilirim’ denilen talepler de gönderildi.

Bunların yanı sıra fiyat aralığına göre Apple iPhone 3G cihazı, ‘markası fark etmez’ denilen 3G cep telefonları ve dahili 3G modemi olan laptoplarda talep edilen adet sayısı binleri aştı. Türkiye pazarına resmi olarak 28 Ağustos’ta sunulması beklenen Apple’ın en yeni iPhone modeli 3GS bile şimdiden Çin’den sipariş edilen ürünler arasına  girdi.

Alibaba.com’un 200 bini bulan Türk kullanıcılarının en çok talep ettiği 5 üründizüstü bilgisayar, cep telefonu, motosiklet, USB  flash bellek ve T-Shirt oldu.

‘Test etmeden almayın’

3G’ye geçilmesi ile birlikte tüketicilerin sahte ve kaçak cep telefonu ve benzeri 3G uyumlu elektronik cihazlara karşı dikkatli olması gerektiğine dikkat
çeken Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Caner Özgül, şu an itibarıyle özellikle Çin’den Türkiye’ye ithal edilen çok fazla ürün olduğunu sanmadıklarını söyledi. 3G’ye geçerken cep telefonu abonelerinin dikkatli olması gerektiği
konusunda uyaran Özgül, “SIM kartınızı yerleştirip, bu ürünleri test etmeden 3G’ye yönelik cihaz almayın. Aldığınız 3G uyumlu cep telefonları,
modemler ve dizüstü bilgisayar gibi ürünleri resmi bayilerinden satın alın” dedi.

Operatörler stok sıkıntısı yaşıyor

Üçüncü nesil iletişime uyumlu 4 milyon cep telefonu abonesinin 3 milyona yakınının 3G’ye geçtiği Avea, Vodafone ve Turkcell’in abonelerine sunduğu 3G
modemlerde de satışlar ilk tahminleri aştı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, geçen hafta “Şu an dükkânlarımızda, Turkcell’in 3G modemi VINN’da
stok sıkıntısı yaşıyoruz” demişti.

Alibaba’nın 200 bin Türk kullanıcısı var

40 milyona yakın kayıtlı kullanıcısı bulunan Çin merkezli Alibaba.com, 200’den fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteriyor. 2005’te yüzde 40’ı 1 milyar dolara Yahoo tarafından satın alınan, işten işe (B2B) alanında hizmet veren dünyanın  en büyük e-ticaret şirketlerinden Alibaba.com, bu yılın mayıs
ayında yaptığı iş ortaklığı ile Türkiye’deki faaliyetlerini Logo Grup bünyesinde hayata geçen Diyalog.com ile yürütme kararı almıştı. Çin merkezli Alibaba.com’un Türkiye’de 200 bini aşkın kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

GAZETE HABERTÜRK
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı duha

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 5144
  • ѕησωƒℓαкє
Ynt: 3G hayatımıza neler katacak?
« Yanıtla #7 : 12 Ağustos 2009, 03:32:42 »
ne menem bişeyse bu 3G pek önemsemedim telefonumda var ama deneme için kullandım onun dışında pek kullanmayıda düşünmüyorum ne diyelim e60))
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
3g mi yoksa 3n veya 3k mı?
« Yanıtla #8 : 13 Ağustos 2009, 21:18:58 »
Dün akşam Bugün televizyonunda Gülbin Tosun’ un sorularını cevaplayarak 3G teknolojisinin sağlığımız üzerine muhtemel etkilerini anlattım.

Gülbin Tosun güzel ve akıcı konuşuyor. Belli ki İngilizcesi de çok iyi, ama bir kusuru var, o da 3G yerine birçokları gibi hep ‘tri ji’ diyor

3G, İngilizce ‘third generation’ teriminin kısaltılmışı. Türkçe üçüncü kuşak veya üçüncü nesil anlamına geliyor. Bu sebeple bizim 3G yerine 3K veya 3 N dememiz gerekli aslında.  

Hem bana ayrılan süre çok sınırlı olduğu için hem de bu güzel ve zarif hanımefendiyi ekran başında belki üzmüş olurum diye buna hiç değinmedim, ama bu üzerinde durulması gereken çok önemli bir konu.

Dilimize gireli yüzyıllar geçmiş yabancı kökenli olan ama herkesin bildiği kelimelerin yerine Türkçelerini (daha doğrusu Uydurukça’ larını) bulmak için sarf edeceğimiz gayreti dilimize özellikle teknoloji alanında giren ve henüz çok az insanın kullandığı kelimeler için Türkçe karşılıklar bulmaya ayırsak çok daha iyi etmez miyiz?

Herkesin bildiği, anladığı, deyimlerimize, şarkılarımıza, türkülerimize girmiş yabancı kökenli olsa da artık bizden olmuş ihtimal, imkân, misafir, şart yerine… olasılık, olanak, konuk, koşul… kelimelerini dayatmak çok gereksiz ve aksine dilimizi çirkinleştiriyor.

‘Bir ihtimal daha var’ şarkısını ‘Bir olasılık var’ diye söylerseniz Osman Nihat’ ın kemikleri sızlar. ‘İmkânı yok olmaz’ yerine ‘olanağı yok olmaz’ ne kadar kulak tırmalayıcı değil mi?

Ama yeni kelimeler için hemen Türkçe karşılık bulup bunların kullanılmasını teşvik etmek dilimiz açısından son derecede önemli. Fax yerine belgegeçer, computer yerine bilgisayar kısa zamanda yerleşti dilimize. @ için de ‘et’ yerine ‘kuyruklu a’ denmesini ben çok benimsedim, herkese de tavsiye ediyorum.

Son günlerde dillerden düşmeyen 3G için bu çok çirkin ‘tri ji’ yerine zaman geçirmeden lütfen üçüncü kuşak veya üçüncü nesil terimlerini kullanalım, 3K veya 3N diyelim. Hatta 3G’ ye bile razıyım, ama n’olur kimseden şu kulak tırmalayan çirkin kelimeyi duymayalım.

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta-iyibilgi.com
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2010, 01:22:31 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Bu ateşi elinize almadan düşünün!
« Yanıtla #9 : 27 Ağustos 2009, 12:10:39 »

İsveç’te, 3G’de bulunan 3 UMTS sistemini test etmişler. İnsan vücudu üzerinde çok önemli zararları olduğunu görmüşler. Bu ateşi elinize almayın, geleceğinizi yakmayın! Prof. Dr. Selim Şeker anlatıyor.



3G geldi! Reklâmlar aracılığı ile ortada bir bayram havası var… Reklâm sloganı “merak etmiyor musun” diyor. Biz merak ediyoruz ama geleceğimizi! Sağlık sorunları göz önüne alındığında kazandıracak mı, yoksa kayıplar mı artacak?

Tehlikeli Oyuncak” kitabının yazarı, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Şeker sorularımızı yanıtladı.

3G ne anlama geliyor?

"3G, kablosuz sistemlerin yani hücresel ağ sisteminin en gelişmişi. Önceden tanıdığımız 1G ve 2G’ye göre çok büyük yenilikleri var. Şu ana kadar sesli iletişim aracı olarak kullandığımız cep telefonunda, artık görüntü, bilgi aktarımı, sayısal veriler, TV, faks, internet, medya haberciliği gibi büyük iletişim kolaylığı getiriyor."

Çevre ve insan sağlığı üzerinde ne gibi etkileri olacak?

"Bu sistemde iletişim aracı olarak kullandığımız, bir odayı dolduran bütün elektrik aksamını bir telefona soktular. Maalesef para kazanırken çevre ve insan sağlığını hiç düşünmüyorlar. Bu teknoloji ile beraber bugüne kadar 1 baz istasyonu olan yerde, artık 9 tane baz istasyonu olacak! Yani baz istasyonu sayısı çok artacak. İngiltere’de 3G ile beraber baz istasyonu sayısı 50.000–70.000 civarında artış göstermiş.   

Daha çok baz istasyonu; daha çok radyasyon, daha çok manyetik kirlilik demek! 3G hem insan hem de çevre sağlığı açsından büyük riskler içeriyor.

İsveç’te, 3G’de bulunan 3 UMTS sistemini test etmişler. İnsan vücudu üzerinde çok önemli zararları olduğunu görmüşler.

TV istasyonunda çalışan kişiler, çalıştıkları ortama girince bir ağırlık ve baş ağrısı hissederler, yoğun stres yaşarlar. Bunun sebebi o istasyonda bulunan alıcı ve vericilerdir.

Bazı alışveriş merkezlerine giren insanlar da rahatsızlık duyarlar, rahat nefes alamazlar, kalp hastaları daha fazla rahatsız olur. Bunun sebebi de o alışveriş merkezinde bulunan baz istasyonlarının sebep olduğu kuvvetli radyasyondur.

2G’nin DNA’yı olumsuz etkilediği, kansere sebep olduğu birçok ülkede yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. Bu araştırmaların çoğunu Tehlikeli Oyuncak kitabımda açıklamıştım. Eylül ayında Hayykitap'tan yayımlanacak ikinci kitabımda da son araştırmaları açıklayacağım!"

Çocukların geleceğini nasıl etkileyecek?

"Baz istasyonuna ilk 300 m mesafede oynayan çocukların, diğer çocuklara oranla %500 daha fazla kanser olma riski taşıdıkları yine bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. Okul, hastane, park gibi alanların çevresinde kesinlikle baz istasyonu ve yüksek gerilim hattı bulunmaması gerekiyor. Bizim ülkemiz maalesef bu konuda da gariplikler ülkesi! Birçok hastane, park ve okul çevresi baz istasyonları ile çevrili.

Anne ve babalar cep telefonunu çocuklara ödül olarak kesinlikle vermemeli! Çünkü bu ödül değil, onların hayatıntan sağlıklarını çalan ölümcül bir alet! 

Dikkat edin baz istasyonlarında örümcekler yaşamaz, kuşlar da çevresine yuva yapmaz! Elektromanyetik kirlilik hayvanları ve doğal hayatı da çok olumsuz etkiliyor. Yeni sistem doğal hayatı tehdit ediyor!"

Hangi hastalıklarda artışlar görülecek?

"Kalp ameliyatı geçirmiş olanlar İstanbul gibi büyük metropollerde yaşayamaz hale gelecek.

Alerji vakalarında büyük artışlar gözlenecek. İsveç’te yapılan bir araştırmada 3G sisteminin gelmesinin ardından alerji vakalarından büyük artış gözlenmiş.

Almanya’da yapılan bir araştırmada da çocuklarda erken ergenlik ve obezite, kadınlarda menopoz sorunlarında artışlar ortaya çıkmış."

Peki, hem çevre hem de insan sağlığını korumak için çözüm ne?

"Cep telefonlarının mümkün olduğunca az kullanılması gerekiyor. Çünkü sağlığa tamir edilemeyecek derecede büyük zararlar veriyor. Mevcut sistem insanları korumuyor.

Sigara konusunda devlet ve toplum çok geç uyandı ama artık büyük hassasiyet gösteriliyor. Çok geç olmadan cep telefonu konusunda da aynı hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor. Bunun için, sivil toplum örgütlerine, devlete ve özellikle telefon kullanan vatandaşlara büyük görev düşüyor."

iyilikguzellik.com özel Nihal Doğan
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Ay Işığı

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1166
Dikkat! Hackerler cebe girdi...
« Yanıtla #10 : 16 Eylül 2009, 23:14:12 »
Devrim niteliğindeki 3G teknolojisiyle birlikte internet korsanlarının, cep telefonlarını da ele geçirebilecekleri uyarısı yapıldı.

Bilgi Teknolojileri Kurulu Üyesi Ahmet Hamdi Atalay, bilgisayarlarda karşılaşılan ve 'spam' olarak adlandırılan istenmeyen postaların artık cep telefonlarında da görüleceğini söyledi.

Bir cep telefonunun, hackerlar tarafından bilgisayar gibi ele geçirilebileceğine dikkat çeken Atalay, "Bilgisayarın başına gelen her şey 3G'den sonra cep telefonlarının da başına gelecek" dedi.

Kaynak: Bugün

Çevrimdışı İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7482
3G mağduru olmamak için bunlara dikkat edin
« Yanıtla #11 : 05 Ekim 2009, 17:04:16 »
Cep telefonu operatörlerinin 3G hizmeti vermeye başlamasından sonra binlerce kişi internetle tanıştı. Ancak firmaların 3G kapsam alanı hakkında vatandaşa yeterli bilgi vermemesi aboneleri mağdur ediyor.

Konuyla ilgili çok sayıda şikâyet aldıklarını belirten Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, "3G alan vatandaşlarımız dikkatli olmalı. Kapsam alanlarını öğrenip öyle almalı, öğrenemiyorsa sözleşmeleri tek taraflı feshedebilir." dedi.

3G konusunda bilgilendirme eksikliğinin özellikle kapsam alanında yaşandığını dile getiren vatandaşlar, haklarını sanal alemdeki şikayet siteleri ve tüketici derneklerinden arıyor.

Hızlı internet kullanmak isteyen vatandaşlar GSM firmalarının düzenledikleri abonelik kampanyalarına büyük ilgi gösteriyor. Çoğunluğu 2 yıl abonelik şartı koyulan kampanyalardan 3G abonesi olan vatandaşlar, kapsam alanı sorunuyla karşılaşıyor. Bir süre sonra aboneliği iptal ettirmek isteyen kişi, GSM firmasının '2 yıllık sözleşme imzaladınız' cevabıyla sarsılıyor. Bilgi işlem uzmanları, vatandaşların 3G hizmeti alırken dikkatli olmalarını istiyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir bilgi işlem uzmanı, "GSM firması, aboneye 3G kapsam alanı hakkında yeterince bilgi vermiyor. Oysa kapsam alanını gösteren harita vatandaşa gösterilmeli. Vatandaş da yeterince bilgi sahibi olduktan sonra 3G hizmeti alabilir, ama maalesef yeterince bilgi verilmiyor. Kapsam alanı sorunu yaşayan vatandaş 3G hizmeti alamıyor." şeklinde konuştu.

İnternet ortamında da vatandaşlar konuyla ilgili şikâyetlerini dile getiriyor. Bir sitede yer alan şikâyette, "Bir firmadan babamın adına 3G internet paketi aldım. Hızını sordum, bana normal ADSL'den 7 kat hızlı olduğunu söylediler. Ama modemi bilgisayara taktım bir de baktım en kolay siteleri bile abartısız 1 dakikada falan açıyor. 45 saniyelik videoyu 10 dakikada seyredebiliyorsun ayrıca baz istasyonu da eve yakın, modem tam çekiyor ve iyi çalışıyor." ifadeleri yer alıyor.

Başka bir şikâyet ise şöyle: "Ben de reklamlara kanarak 3G aldım. 18 ay taahhütlü olarak aldım. Ama sadece adı 3G, daha kendini kullanmak nasip olmadı. Sürekli 'Edge Gprs' ile bağlanıyor. 10 dakikaya bir neredeyse beni atıyor. Müşteri hizmetleri ise alt yapı çalışmalarının devam ettiğini, 1 ay sürebileceğini söylüyor. 3 aylık bedava internet sağlıyorlar ya insanlara cazip geliyor. Bence 18 ay bedavada verseler almayın. Ve hakkımı tüketici mahkemesinde aramaya kararlıyım."

Konuyla ilgili çok sayıda şikâyet aldıklarını kaydeden Tüketicileri Koruma Derneği Genel Başkanı Fikri Karagöz de vatandaşların mağdur olmaması için dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi.

3G mağdurlarının haklarını hakem heyetlerinden arayabileceğini dile getiren Karagöz, "Biz bu tür hizmetlere 'ayıplı hizmet' diyoruz. Bilgi eksikliği vatandaşı mağdur ediyor. Satıcılara sorduğumuzda 3G'nin o bölgede çektiğini söylüyorlar, bizler de büyük paralar verip telefon alıyoruz. Ancak belirtilen hizmetten yeterince yararlanamıyoruz. Ne olursa olsun Tüketici Yasası kapsamında, bu tür sözleşmeler tek taraflı feshedilebilir. Her türlü abonelikler, tek taraflı olarak feshedilebilir. Çünkü sözleşmelerde yer alan ifadeler aboneyle müzakere edilmediği için geçerlilik taşımaz." diye konuştu.

(CİHAN)


Çevrimdışı enfa

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 1543
3G cep yakıyor!
« Yanıtla #12 : 19 Aralık 2009, 23:59:29 »
3G ile hızlı mobil internetin keyfini sürerken kendinizi fazla kaptırmayın, cebiniz kötü yanabilir!

Bu aslında bir ibret öyküsü ve neyse ki söz konusu aileyi çok zor durumda bırakabilecek olay GSM operatörünün iyi niyeti ile kapandı. Ama bu haberi çocuklarına hızlı internet erişimi özelliğine sahip cep telefonu veren tüm ailelerin okumasında fayda var.

CHIP'in haberine göre ABD'de yaşayan Ted Estarija adlı bir adam cep telefonundan internet erişimi sık kullanıyordu. 13 yaşındaki çocuğunun da internetten mahrum kalmasını istemedi ve operatörüne talimat vererek çocuğunun kullandığı hattında limitli 3G internet erişimini açtırdı. Ay sonunda faturada ufak bir yükselme bekliyordu fakat sonuç beklediğinin çok üzerinde çıktı.

13 yaşındaki çocuğu bir ay içerisinde cep telefonundan tam 1,4 milyon kb veri transferi yapmayı başarmış ve cep telefonu faturasına tam 22 bin dolarlık internet erişim ücreti yansımıştı. Neyse ki bu olay haberlere konu olunca operatör faturayı bu seferlik iptal etti. Estarija ise olaydan sonra şunları söyledi; "Böyle olacağını bilseydim 30 dolar verip sınırsız internet erişimi paketi alırdı.

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Asrın Atom Bombası: 3G'li Telefonlar
« Yanıtla #13 : 01 Ekim 2010, 01:13:21 »

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Şeker, günümüzün vazgeçilmezi cep telefonları ile ilgili çarpıcı uyarılarda bulundu. TBMM Kanser Araştırma Komisyonu toplantısında yaptığı sunumda, sanayi devrimin insanoğluna hediyesinin ''çevre kirliliği'' olduğunu ifade etti.

Elektrik enerjisi kullanımınım giderek artırdığına dikkati çeken Şeker, elektromanyetik alanların insanlarda birtakım biyolojik etkilere neden olduğunu belirtti.

Elektromanyetik alanın, kısa ve uzun vadede etkileri bulunduğunu anlatan Şeker, baş ağrısı, göz yanması, yorgunluk gibi etkilerin kısa vadede, moleküler kimyasal bağların, hücre yapısının ve bağışıklık sisteminin bozulmasının ise uzun vadede ortaya çıkacak etkiler olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Elektromanyetik alanın etkileme gücünü, kaynağa olan yakınlık-uzaklık, kullanılan frekans, güç ve alan yoğunluğu ve maruziyet gibi etmenlerin belirlediğini ifade eden Şeker, şöyle konuştu:

''Elektromanyetik alana maruz kalmak doğaldır. Mesela, bir saç kurutma makinesi kullanıyorsunuz kısa bir süreç için. Onu kapattıktan sonra vücut alınan radyasyonu tolere edebiliyor ama cep telefonları için durum böyle değil. Hem daha yoğunlukta bir elektromanyetik alana maruz kalıyorsunuz hem de sürekli kullanıyorsunuz. Vücut bunu tolere edemiyor. Durum öyle bir noktaya geldi ki artık sigarada olduğu gibi cep telefonu için de 'pasif kullanıcı' uyarısında bulunmaya başlayacağız.''

Cep telefonlarının kullandığı frekansların insanların DNA'larını bozduğuna dair raporlar olduğunu vurgulayan Şeker, baz istasyonlarının belli yerlerde toplanarak, elektromanyetik yayılımların neden olduğu zararlarının önlenebileceğini söyledi. Baz istasyonlarını vatandaşlardan saklamak için çeşitli yöntemlere de başvurulduğuna dikkati çeken Şeker:

''Atom bombasının modası geçti, asrın elektromanyetik bombası cep telefonu. 3G teknoloji daha tehlikeli, çünkü görüntü de iletiyor ve 25 kat daha fazla sinyal yayıyor'' dedi.

milliyet
〰〰〰〰🐠