|
Lika
|
 |
« Yanıtla #200 : Eylül 14, 2008, 04:36:22 am » |
|
Nazar haktır. İnsana, hayvana ve hatta cansıza da nazar değer. Nazar hastalık yapar, hatta öldürür. Kadınlara ve çocuklara daha çok tesir eder. Peygamber Efendimiz (SallAllahu Aleyhi Vesellem), nazar ile ilgili olarak, “Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar”, “Hoşa giden bir şeyi görünce, “MaşaAllah la kuvvete illa billah” denirse o şeye nazar değemez” buyurdu. Kendisine nazar değen kimse, aşağıda bildirilen duaların birini veya tamamını okumalıdır. Fatiha, Âyet-el kürsi ve dört kul [Kâfirun, İhlas, Felak, Nas sureleri] 7’şer defa okunup hastaya üflenirse, büyü, nazar ve her dert için iyi gelir.
|
Hakkın karşına çıkardığı değişimlere, direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. “düzenim bozulur, hayatım alt üst olur” diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?? (Tebrizli Şems)
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #201 : Eylül 16, 2008, 07:10:14 am » |
|
Allah'ım!Senden şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum: Ey varlığında başkasına muhtaç olmayan Ey varlığının sonu olmayan Ey mahlukatına merhamet eden Ey mevcudatına hükmeden Ey herşeyi bilen Ey yarattıklarını koruyan Ey herşeyi adaletle taksim eden Ey ayıp ve kusur kendisine arız olmayan Ey işleri ve imkanları daraltan, darlık veren Ey işleri ve imkanları genişleten, huzur veren Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin.Senden başka ilah yok ki, bize imdad etsin.Eman ver bize, eman diliyoruz.Bizi Cehennemden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #202 : Eylül 17, 2008, 12:03:49 am » |
|
Ey kendisine sığınmak isteyenleri koruyan Ey kendisinden merhamet isteyenlere merhamet eden Ey kendisinden yardım isteyenlere yardım eden Ey korunmak isteyenleri koruyan Ey kendisinden ikram isteyenlere ikram eden Ey kendisinden irşad edilmeyi isteyenleri irşad eden Ey kendisinden yardım isteyenlerle yardım eden Ey kendisinden medet isteyenlere imdat eden Ey feryad edenlerin feryadına koşan Ey kendisinden mağfiret isteyenleri bağışlayan Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin.Senden başka ilah yok ki, bize imdad etsin.Eman ver bize, eman diliyoruz.Bizi Cehennemden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #203 : Eylül 19, 2008, 07:19:43 am » |
|
Ey affı hoş olan Ey nimeti büyük olan Ey hayrı çok olan Ey fazlı köklü olan Ey sanatı latif olan Ey lutfu daim olan Ey sıkıntıları gideren Ey zararları kaldıran Ey mülkün sahibi Ey hak ile hükmeden Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin.Senden başka ilah yok ki, bize imdad etsin.Eman ver bize, eman diliyoruz.Bizi Cehennemden kurtar.
|
|
|
|
|
hediye
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #204 : Eylül 19, 2008, 11:28:09 am » |
|
aminnn.Rabbimiz bütün dualarımızı hayırlısıyla kabul eylesin...hayırlı cumalar..
|
|
|
|
|
|
ihvan
|
 |
« Yanıtla #205 : Eylül 19, 2008, 11:53:09 am » |
|
cenab-- hak cumamızı,arkasından gelecek KADİR gecemizi hayırlara vesile kılsın,zatına yakınlaştıran ameler de bulunmayı nasip etsin.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #206 : Eylül 20, 2008, 12:21:04 pm » |
|
Ey mağlup edilmeyen Aziz Ey elle tutulmayan Latif Ey uyumayan Gözetleyici Ey bitmeyen Mevcud Ey ölmeyen Hayy Ey düşmeyen Melik Ey fena bulmayan Baki Ey cehalet arız olmayan Alim Ey hiçbirşeye muhtaç olmayan Samed Ey za'fa uğramayan Kaviy Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin.Senden başka ilah yok ki, bize imdad etsin.Eman ver bize, eman diliyoruz.Bizi Cehennemden kurtar.
|
|
|
|
|
Kahraman
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #207 : Eylül 20, 2008, 02:39:42 pm » |
|
cenab-- hak cumamızı,arkasından gelecek KADİR gecemizi hayırlara vesile kılsın,zatına yakınlaştıran ameler de bulunmayı nasip etsin.
Rabbim razı olsun, amin
|
BACAKLARIM KOŞMUYOR AMA YÜREĞİM VAR..Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp,bazı yüzlerin kararacağı günde; bizi yüzleri ak,gönülleri pak olan,sevgili resülünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat.O'nun(sav) yanında cennete girmeyi,mübarek Cemalini görmeyi,Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasip eyle
|
|
|
|
Lika
|
 |
« Yanıtla #208 : Eylül 21, 2008, 08:24:07 am » |
|
Resulullah Efendimiz SallAllahu Aleyhi Vesellem, Kadir gecesinde, (Allahümme inneke afüvvün kerimun tühıbbül afve fa’fü anni) duasını okumayı bildirmiştir. (Ya Rabbi, sen affedicisin, kerimsin, affı seversin, beni de affeyle) demektir.
|
Hakkın karşına çıkardığı değişimlere, direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. “düzenim bozulur, hayatım alt üst olur” diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?? (Tebrizli Şems)
|
|
|
|
İsra
|
 |
« Yanıtla #209 : Eylül 24, 2008, 10:36:16 am » |
|
"Ya Rab! Canımı hayır sahipleri, iyiler, özü sözü doğru olanlar arasında al. Beni şerliler arasında bırakma." (Ebu Derda (r.a)
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapForum Kurallarını Okumak İçin Lütfen Tıklayınız
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #210 : Eylül 25, 2008, 12:44:27 pm » |
|
Allah'ım! Senin isim ve sıfatlarına dayanarak Sana yalvarıyorum: Ey bir olan (tek merci olan) Ey güçlü ve varlıklı olan Ey şahit ve hazır olan Ey şerefli ve yüce olan Ey yerli yerinde işler yapan Ey hayat ve dirilişin kaynağı olan Ey vaaris ve sahip olan Ey zarara sebep olan Ey menfaatin kaynağı olan Ey yol gösteren Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın;bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #211 : Eylül 28, 2008, 01:12:12 am » |
|
Ey bütün yüceliklerin kaynağı olan Ey bütün keremler kendisinden olan Ey bütün merhametlerin esası olan Ey bütün hükümlerin (gerçek) sebebi olan Ey bütün ilimler O'nun ilminden olan Ey zamanları aşan Ey büyüklüğün tek sahibi olan Ey celal ve haşmetin aslı olan Ey izzetin menşei olan Ey bütün letafet ve güzelliğin kaynağı olan Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın;bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #212 : Ekim 18, 2008, 10:42:07 pm » |
|
Ey sözünü yerine getiren Ey sözünü ifa ederken acze düşmeyen Ey kudretini kullanırken yüceliğinden birşey kaybetmeyen Ey yüceliğiyle beraber çok yakın olan Ey yakınlığı ile beraber latif olan (elle tutulmayan) Ey latifliğiyle beraber makam ve şeref sahibi olan Ey makam ve şerefiyle beraber izzet sahibi olan Ey izzeti içinde büyük olan Ey büyüklüğü içinde kerem ve ikram sahibi olan Ey ikram ve izzeti içinde övülen, saygı duyulan (Zat-ı kibriya) Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın;bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #213 : Ekim 19, 2008, 09:08:23 pm » |
|
Ey herşey kendisine boyun eğen Ey herşey kendisi için oluşan Ey herşey kendisiyle vücudda duran Ey herşey kendisine yönelen Ey herşey kendisinden korkan Ey herşey kendisini tesbih ve tenzih eden Ey herşey kendisiyle ayakta duran Ey herşey kendisine huşu duyan Ey herşey kendisine varan Ey herşeyin fani olup da kendisi baki olan Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın;bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
islam
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #214 : Ekim 19, 2008, 11:21:31 pm » |
|
AMİN Allah razı olsun Allah KABUL EYLESİN
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #215 : Ekim 23, 2008, 11:02:26 pm » |
|
Allahım! Senden şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum: Ey kullarına yeten Ey her türlü derde deva veren Ey va'dinde duran Ey maddi ve manevi dertlere afiyet veren Ey herşeyiyle yüce olan Ey kullarını iyiliğe ve Cennete davet eden Ey iyi kullarından hoşnut olan Ey hikmet ve adaletle hükmeden Ey varlığının sonu olmayan Ey dilediğini doğru yola ulaştıran Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin.Senden başka ilah yok ki, bize imdad etsin.Eman ver bize, eman diliyoruz.Bizi Cehennemden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #216 : Ekim 26, 2008, 08:20:35 pm » |
|
Ey ancak kendisine firar edilen Ey ancak kendisine kaçılan Ey ancak kendisine sığınılan Ey ancak kendisine tevekkül edilen Ey ancak kendisi gaye olan Ey kurtuluş ancak O'nda olan Ey rağbete layık ancak kendisi olan Ey ibadete layık ancak kendisi olan Ey ancak kendisinden yardım dilenilen Ey havl ve kuvvet ancak kendisi ile olan Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın;bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
BT 857
okur
|
 |
« Yanıtla #217 : Ekim 26, 2008, 10:31:28 pm » |
|
YA RABBI ayeti kerimende kapiniza gelen dilenciyi bos cevirmeyin buyuruyorsun.Bizde bir dilenci misali Senin kapina geldik Sende bizleri bos cevirme YA RABBI....Amin.
|
LA TENSENA
|
|
|
|
ay-yüzlüm
|
 |
« Yanıtla #218 : Ekim 26, 2008, 10:39:24 pm » |
|
yapılan bütün dualara canı gönülden elfi elfün aminn aminn..
|
Yürü dünya yürü bu yol dergaha gider. Bu yol gama,kedere,acıya,aha gider. Çıkablirsen eyer bu yokuşu zirveye, Hüzünlenme o zaman sonu felaha gider.
|
|
|
istikamet şehadet
..
araştırmacı

|
 |
« Yanıtla #219 : Ekim 27, 2008, 10:37:51 am » |
|
Allahım! Bana , Seni aramayı öğret. Sen bana öğretmezsen , Ben Seni arayamam. Sen bana Kendini göstermezsen , Ben Seni bulamam.
|
<..beraber ağlamaktaki tatlılık kadar hiçbir şey kalpleri birbirine bağlamaz..>
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #220 : Ekim 28, 2008, 07:58:36 pm » |
|
Ey en iyi kendisinden korkulan Ey en iyi matlup kendisi olan Ey rağbete en layık kendisi olan Ey istenmeye layık en iyi kendisi olan Ey en iyi gaye kendisi olan Ey zikre en layık kendisi olan Ey şükre en müstehak kendisi olan Ey sevgiye değer yalnız kendisi olan Ey en iyi makamlara kullarını koyan Ey en iyi ünsiyet ve huzur veren Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın;bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
atkneyll
okur
|
 |
« Yanıtla #221 : Ekim 28, 2008, 08:00:17 pm » |
|
Amin.. Ecmain..
|
Biz büyüdük ve kirlendi dünya..
|
|
|
|
Lika
|
 |
« Yanıtla #222 : Ekim 29, 2008, 07:04:13 am » |
|
Furkan Sûresi:74 -
Ve onlar ki: "Ey Rabbimiz! Bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla ve bizi takva sahiplerine önder kıl" derler.
|
|
|
|
istikamet şehadet
..
araştırmacı

|
 |
« Yanıtla #223 : Ekim 29, 2008, 10:26:38 am » |
|
"Bana ruhumu geri veren, vücûdumu afiyette kılan ve kendisini zikretmeğe müsaade eden, Allah'a hamd olsun." (AMİN)
|
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #224 : Ekim 30, 2008, 01:47:59 am » |
|
Uzuvları sağlam bir kelebek, nasıl muazzam bir şekilde uçuyorsa.. Tüm uzuvlarımızın sağlamlığıyla, muazzam adımlar atıyoruz. Oturuyoruz, kalkıyoruz..Duyuyoruz, görüyoruz.. Gözlerimizi kapatınca düşmüyoruz.. Birbirimizi sesimizden dahi tanıyoruz.. Renkleri ayırt ediyor, algıladığımız nesneleri adlandırabiliyoruz.. Kelebeğin görüntüsünü taşıyan fotonlar göz dibimize değdiğinde nice elektrikli titreşimler oluyor, nice beyin merkezi uyarılıyor, algılanıyor, eşleştiriliyor, tanınıyor, "bu kelebektir" deniyor, bir de bundan hoşnutluk duyuluyor.. Saniyelerden çok daha kısa sürede neler neler oluyor ey Rabbimiz.. Küçücük hücrelere en büyük kabiliyetleri, küçücük kalplere en sonsuz sevgileri yerleştiren Sensin.. Verdiklerini hissetmeyi, verdiklerine şükretmeyi, verdiklerinle güzel işler yapmayı bizlere nasip eyle.. Bizleri de "veren" ellerden, "veren" gönüllerden eyle.. Kelebeğin bu sanatlı yaratılışından nasibimize hikmetler düşürdüğün gibi, bizim yaratılışımızdan da yarattığın başka kulların hikmetler devşirmesini ihsan eyle.. Ey her şeyin hakimi ve sahibi Yüce Rabbimiz, sevgimizi, şükrümüzü, duamızı, kulluğumuzu Baki eyle..
|
'Ene, ene, ene' diyen kaybetti! Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.evlilikmektebi.com
|
|
|
|
Lika
|
 |
« Yanıtla #225 : Ekim 31, 2008, 05:30:49 am » |
|
Neml Sûresi:
27:19 - (Süleyman) onun sözüne gülümseyerek dedi ki: "Ey Rabbim! Bana ve ana babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın iyi iş yapmamı gönlüme getir. Rahmetinle, beni iyi kulların arasına kat."
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #226 : Kasım 05, 2008, 06:59:57 am » |
|
Ey yaratan, şekillendiren, tesviye eden Ey takdir eden, planlayıp yol gösteren Ey mahlukatın önündeki belaları gideren Ey dua ve münacatları kabul edip yardım eden Ey (maddi manevi) boğulanları kurtaran Ey halaketler içine düşenleri çeken Ey hastalara şifa veren Ey ölüm ve hayat kendi elinde olan Ey güldüren ve ağlatan Ey saptıran ve hidayet veren Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın;bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
İsra
|
 |
« Yanıtla #227 : Kasım 05, 2008, 07:05:35 am » |
|
Amin
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapForum Kurallarını Okumak İçin Lütfen Tıklayınız
|
|
|
|
ENE 67
|
 |
« Yanıtla #228 : Kasım 05, 2008, 03:37:40 pm » |
|
Imami Safi´nin duasi:Ey rabbim,günahlarim gözümde büyüdü.Ancak onlari senin affinla karsilastirinca senin affinin daha büyük oldugunu gördüm.
Allah hepimizin günahlarini af buyursun.
|
SIKINTI VE HUZURSUZLUK MUTLAKA BIR GÜNAHIN CEZASI,HUZUR ISE BIR IBADETIN KARSILIGIDIR HZ.Mevlana
|
|
|
|
afrah
|
 |
« Yanıtla #229 : Kasım 05, 2008, 06:48:53 pm » |
|
amin.cok güzel dua
|
.....Eger bu yoldan dönmek kader ise, o kader beni bulmadan Emanetini üzerimden al YARAAB....
|
|
|
|
ENE 67
|
 |
« Yanıtla #230 : Kasım 05, 2008, 07:54:29 pm » |
|
Bir duada sizden bekleriz efendim.
|
SIKINTI VE HUZURSUZLUK MUTLAKA BIR GÜNAHIN CEZASI,HUZUR ISE BIR IBADETIN KARSILIGIDIR HZ.Mevlana
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #231 : Kasım 07, 2008, 09:16:53 pm » |
|
Allah'ım! Senden şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum: Ey dilediği kullarının günahlarını bağışlayan Ey ayıp ve kusurları örten Ey düşmanlarını mağlup eden Ey herşeye gücü yeten Ey bütün mahlukatının hallerini gören Ey bütün mahlukatı yoktan var eden Ey kendine yapılan ibadet ve şükürlere bol mükafat veren Ey kendisini zikredenleri yad eden Ey dostlarına yardım eden Ey dilediğini zorla yaptıran Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın;bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
istikamet şehadet
..
araştırmacı

|
 |
« Yanıtla #232 : Kasım 08, 2008, 11:20:11 am » |
|
"Ölüyü dirilten Allah'ı tesbîh ederim ve O her şeye kaadirdir"
|
|
|
|
yoklar
okur
|
 |
« Yanıtla #233 : Kasım 08, 2008, 01:01:52 pm » |
|
MiftahulKulub abim dua mevzusunda çok güzel yere değinmişsin ... Dua konusunda hataları olanlar doğru bir dua şeklini inşAllah öğrenmişlerdir .
Allah(C.C) razı olsun
|
"Biz yıkık değirmende 40 yıl bekler tamir etmeden de ayrılmayız..."
|
|
|
MEVLADANIM
Yeni üye
bedenim burda ruhum kayıp zamanların boşluğunda...
|
 |
« Yanıtla #234 : Kasım 14, 2008, 02:49:37 am » |
|
Bekliyoruz! Haklarını iştahla yediğimiz ,başlarını bile okşamadığımız, Karınlarını aç ,ayaklarını çıplak bıraktığımız, Öksüzlerin ,yetimlerin ;haklarını helal etmelerini bekliyoruz.
Sokak olarak, şehir olarak, devlet olarak; Sapasağlam teslim aldığımız evlatlarını kendilerine ceset olarak teslim ettiğimiz ana yüreklerinin,bizleri affetmelerini bekliyoruz.
Gündüz çalışan, gece okuyan Soğuk sularla abdestler alıp, Alnını secdelere koyan, minik avuçlarını Allah'a açıp, İnsanlığın kurtuluşu için dua eden, melekten üstün meleklerin, Ağızlarının adlarımızı ,anmasını bekliyoruz!
Mal gibi ,makam gibi ,şöhret gibi , Dünya şehvetine kapıldığımız için, aylarca adlarını unuttuğumuz, Kemikleri çürümüş, ruhları diri şefaatçilerin, Biz vefasız torunlarını Hatırlamalarını bekliyoruz.
Serveti île aç doyuran, çocuk okutan Zenginin şuurundan şuurumuza Bir damla bekliyoruz!...
Her Allah denildiğinde,meçhul gözlerden dökülen yaşın, Uykularımızı bölmesin! bekliyoruz...
Ya Rahman! Artık beklemeleri bırakıp,haksızlıklara karşı duracak, Hasret çektiklerimize koşturacak idrake kavuşmayı nasip etmeni diliyoruz.
AMİN
|
Her doğan güneş iner ya akşam sularıyla Gülüm Bizi de çağırırlar bir gün Berzah alemine Ölüm Yazgımızın akibetidir , matem duyulmaz gülüm Kimine firkat olsa da bize şeb_i Aruzdur Ölüm
|
|
|
|
Günbatımı
|
 |
« Yanıtla #235 : Kasım 19, 2008, 04:30:57 pm » |
|
Imami Safi´nin duasi:Ey rabbim,günahlarim gözümde büyüdü.Ancak onlari senin affinla karsilastirinca senin affinin daha büyük oldugunu gördüm.
Allah hepimizin günahlarini af buyursun.
Amiin! Hepinizin, hepimizin dualarına icabet etsin Ya Müciybü Allah c.c.
|
SEN NE KADAR BİLİRSEN BİL; SENİN BİLDİĞİN, KARŞINDAKİNİN ANLADIĞI KADARDIR...
|
|
|
çolak
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #236 : Kasım 21, 2008, 01:05:27 am » |
|
Hz.Eyüp'ün duaları Kuran'da dört yerde Hz. Eyüp'ten bahsedilir ve onun sabrı müminlereörnek olarak gösterilir. Allah (c.c.)'tan vahiy alan seçilmişbir kulolan Hz. Eyüp (Nisa Suresi, 163), ciddi bir hastalığa yakalanaraksıkıntı çekmiştir. Ancak içinde bulunduğu her türlü ağır şartta daimasabrı ve Allah (c.c.)'a olan güveni ile öne çıkmıştır. Allah (c.c.)onun bu vasfını tüm müminlere örnek olarak gösterir:
... Gerçekten, Biz onu sabredici bulduk. O, ne güzel kuldu. Çünkü o,(daima Allah (c.c.)'a) yönelip-dönen biriydi. (Sa'd Suresi, 44)
Hz. Eyüp yakalandığı hastalığın yanısıra bir de şeytanın olumsuztelkini ile karşı karşıya kalmıştı. Ancak Hz. Eyüp bu sıkıntısınısamimi olarak Allah (c.c.)'a açmışve O'ndan yardım dileyerek duaetmiştir:
Kulumuz Eyyub'u da hatırla. Hani o: "Herhalde şeytan, bana kahredicibir acı ve azab dokundurdu" diye Rabbine seslenmişti. (Sad Suresi, 41)
Bir başka ayette, Hz. Eyüp'ün içli duasından şöyle söz edilir:
Eyüp de; hani o Rabbine çağrıda bulunmuştu: "Şüphesiz bu dert (vehastalık) beni sarıverdi. Sen merhametlilerin en merhametli olanısın."(Enbiya Suresi, 83)
Allah (c.c.) elbette bu salih kulunun duasına icabet etmiştir. Allah(c.c.)'ın Hz. Eyüb'e verdiği cevap ayetlerde şöyle aktarılır:
Böylece onun duasına icabet ettik. Kendisinden o derdi giderdik; onaKatımızdan bir rahmet ve ibadet edenler için bir zikir olmak üzereailesini ve onlarla birlikte bir katını daha verdik. (Enbiya Suresi,84)
Allah (c.c.) insanları çok farklı şekillerde imtihan etmektedir. Allah(c.c.)'ın salih kullarından biri olan Hz. Eyüp de şiddetli bir sıkıntıile denenmiştir. Benzer sıkıntılar, yine dünyadaki imtihan ortamıiçinde başka müminlerin başına da gelebilir. Dolayısıyla bu tür birdurumda kalan bir mümin, Hz. Eyüp örneğinde olduğu gibi, imtihanınşekli ve süresi ne olursa olsun Allah (c.c.)'ın insana taşıyamayacağıyükü yüklemeyeceğinin bilincinde olmalıdır. >Kuran'da dört yerde Hz. Eyüp'ten bahsedilir ve onun sabrı müminlereörnek olarak gösterilir. Allah (c.c.)'tan vahiy alan seçilmişbir kulolan Hz. Eyüp (Nisa Suresi, 163), ciddi bir hastalığa yakalanaraksıkıntı çekmiştir. Ancak içinde bulunduğu her türlü ağır şartta daimasabrı ve Allah (c.c.)'a olan güveni ile öne çıkmıştır. Allah (c.c.)onun bu vasfını tüm müminlere örnek olarak gösterir:
... Gerçekten, Biz onu sabredici bulduk. O, ne güzel kuldu. Çünkü o,(daima Allah (c.c.)'a) yönelip-dönen biriydi. (Sa'd Suresi, 44)
Hz. Eyüp yakalandığı hastalığın yanısıra bir de şeytanın olumsuztelkini ile karşı karşıya kalmıştı. Ancak Hz. Eyüp bu sıkıntısınısamimi olarak Allah (c.c.)'a açmışve O'ndan yardım dileyerek duaetmiştir:
Kulumuz Eyyub'u da hatırla. Hani o: "Herhalde şeytan, bana kahredicibir acı ve azab dokundurdu" diye Rabbine seslenmişti. (Sad Suresi, 41)
Bir başka ayette, Hz. Eyüp'ün içli duasından şöyle söz edilir:
Eyüp de; hani o Rabbine çağrıda bulunmuştu: "Şüphesiz bu dert (vehastalık) beni sarıverdi. Sen merhametlilerin en merhametli olanısın."(Enbiya Suresi, 83)
Allah (c.c.) elbette bu salih kulunun duasına icabet etmiştir. Allah(c.c.)'ın Hz. Eyüb'e verdiği cevap ayetlerde şöyle aktarılır:
Böylece onun duasına icabet ettik. Kendisinden o derdi giderdik; onaKatımızdan bir rahmet ve ibadet edenler için bir zikir olmak üzereailesini ve onlarla birlikte bir katını daha verdik. (Enbiya Suresi,84)
Allah (c.c.) insanları çok farklı şekillerde imtihan etmektedir. Allah(c.c.)'ın salih kullarından biri olan Hz. Eyüp de şiddetli bir sıkıntıile denenmiştir. Benzer sıkıntılar, yine dünyadaki imtihan ortamıiçinde başka müminlerin başına da gelebilir. Dolayısıyla bu tür birdurumda kalan bir mümin, Hz. Eyüp örneğinde olduğu gibi, imtihanınşekli ve süresi ne olursa olsun Allah (c.c.)'ın insana taşıyamayacağıyükü yüklemeyeceğinin bilincinde olmalıdır.
|
Mevlam Görelim Neyler...Neylerse Güzel Eyler.....
|
|
|
|
Günbatımı
|
 |
« Yanıtla #237 : Kasım 21, 2008, 10:14:37 am » |
|
Uzuvları sağlam bir kelebek, nasıl muazzam bir şekilde uçuyorsa.. Tüm uzuvlarımızın sağlamlığıyla, muazzam adımlar atıyoruz. Oturuyoruz, kalkıyoruz..Duyuyoruz, görüyoruz.. Gözlerimizi kapatınca düşmüyoruz.. Birbirimizi sesimizden dahi tanıyoruz.. Renkleri ayırt ediyor, algıladığımız nesneleri adlandırabiliyoruz.. Kelebeğin görüntüsünü taşıyan fotonlar göz dibimize değdiğinde nice elektrikli titreşimler oluyor, nice beyin merkezi uyarılıyor, algılanıyor, eşleştiriliyor, tanınıyor, "bu kelebektir" deniyor, bir de bundan hoşnutluk duyuluyor.. Saniyelerden çok daha kısa sürede neler neler oluyor ey Rabbimiz.. Küçücük hücrelere en büyük kabiliyetleri, küçücük kalplere en sonsuz sevgileri yerleştiren Sensin.. Verdiklerini hissetmeyi, verdiklerine şükretmeyi, verdiklerinle güzel işler yapmayı bizlere nasip eyle.. Bizleri de "veren" ellerden, "veren" gönüllerden eyle.. Kelebeğin bu sanatlı yaratılışından nasibimize hikmetler düşürdüğün gibi, bizim yaratılışımızdan da yarattığın başka kulların hikmetler devşirmesini ihsan eyle.. Ey her şeyin hakimi ve sahibi Yüce Rabbimiz, sevgimizi, şükrümüzü, duamızı, kulluğumuzu Baki eyle..
AMİN
|
|
|
|
|
Günbatımı
|
 |
« Yanıtla #238 : Kasım 21, 2008, 10:22:08 am » |
|
YA RAB! EVLATLARIMIZI HAYIRLI, SAĞLIKLI, ÖMÜRLÜ VE İMANLI EYLE... BAHTLARINI AÇIK EYLE. ASLA VE ASLA KÖTÜLERLE KARŞILAŞTIRMA. ONLARI HER İKİ CİHANDA DA AZİZ EYLE. YA RABBEL ALEMÎN! ANA-BABA DUASI ALAN ÇOCUKLA ALMAYAN ÇOCUK HİÇ AYNI OLUR MU? BİZİM EVLATLARIMIZI VE NESLİMİZİ ANA-BABASININ HAYIR DUASINI ALMIŞ OLAN HAYIRLI BİR NESİL KIL... BİZLERİ DE ANA-BABALARIMIZA İTAAT EDEN, ONLARIN HAYIR DUASINI ALABİLEN, HEM KENDİLERİNE HEM DE AİLESİNE, ÇEVRESİNE, VATANINA VE MİLLETİNE, DİNİNE HAYIRLI, FAYDALI KULLARINDAN EYLE RABB'İM!..
|
|
|
|
|
Devri Âlem
|
 |
« Yanıtla #239 : Şubat 06, 2009, 07:42:34 am » |
|
İlahî! Hamdini sözüme sertâc ettim.Zikrini kalbime mi'râc ettim.Kitabını kendime minhâc ettim.Ben yoktum,var ettin; varlığından haberdar ettin.Aşkınla gönlümü bîkarâr ettin.İnayetine sığındım,kapına geldim.Kulluk edemedim affına geldim.Şaşırtma beni doğruyu söylet, neş'eni duyur hakikati öğret.Sen duyurmazsan ben duyamam.Sen söyletmezsen ben söyleyemem.Sen sevdirmezsen ben sevemem.Sevdir bize hep sevdiklerini.Yerdir bize hep yerdiklerini.Yâr et bize erdirdiklerini...
Elmalılı Hamdi Yazır
|
اَلْعِلْمُ يَرْفَع بُيوتًا لاَعِمَادًا لَهَا وَالْجِهلُ يَهْدِم بِيُوتَ اْلعِزَّ وَلْكَرَمِ
|
|
|
|