antisiyonist
aktif okur

|
 |
« : Eylül 01, 2004, 09:26:59 ÖS » |
|
öğretmen > > > > > >öğretmenin adı bayan thompson'du ve 5.sınıf > > öğrencilerinin önünde ayakta > > >durduğu ilk gün onlara bir yalan söyledi. çoğu > > öğretmen gibi, onlara baktı > > >ve hepsini aynı derecede sevdiğini söyledi. bu > > mümkün değildi, çünkü orada > > >en önde, sırasına adeta çökmüş gibi oturan küçük > > bir öğrenci vardı. > > > > > >adı teddy stoddard. bir önceki yıl, bayan thompson, > > teddy'i gözlemiş, onun > > >diğer çocuklarla oynayamadığını; giysilerinin kirli > > ve kendinin de hep > > >banyo > > >yapması gereken bir halde olduğunu görmüştü ve > > teddy mutsuz da olabilirdi. > > > > > >çalıştığı okulda bayan thompson, her öğrencinin > > geçmişteki kayıtlarını > > >incelemekle de görevlendirilmişti ve teddy'nin > > bilgilerini en sona > > >bırakmıştı. onun dosyasını incelediğinde şaşırdı. > > çünkü; birinci sınıf > > >öğretmeni: > > >"teddy zeki bir çocuk ve her an gülmeye hazır. > > >ödevlerini düzenli olarak yapıyor ve çok iyi > > huylu... > > >ve arkadaşları onunla olmaktan mutlu..." diye > > yazmıştı. > > > > > >İkinci sınıf öğretmeni: > > >"mükemmel bir öğrenci, arkadaşları tarafından > > sevilen, fakat evde annesinin > > >amansız hastalığı onu üzüyor ve sanırım evdeki > > yaşamı çok zor.." diyordu. > > > > > >üçüncü sınıf öğretmeni: > > >"annesinin ölümü onun için çok zor oldu. babası ona > > yeterince ilgi > > >gösteremiyor ve eğer birşeyler yapılmazsa evdeki > > olumsuz yaşam onu > > >etkileyecek.“ diye yazmıştı. > > > > > >dördüncü sınıf öğretmenine gelince: > > >"teddy içine kapanık ve okula hiç ilgi göstermiyor, > > hiç arkadaşı yok ve > > >bazen sınıfta uyuyor." demişti. > > > > > >şimdi bayan thompson sorunu çözmüştü ve kendinden > > utanıyordu. öğrenciler > > >ona > > >güzel kağıtlara sarılmış süslü kurdelerele > > paketlenmiş yeni yıl hediyeleri > > >getirdiğinde kendini daha da kötü hissetti. çünkü > > teddy'nin armağanı kaba > > >kahverengi bir kese kağıdına beceriksizce > > sarılmıştı. > > >bunu diğer öğrencilerin önünde açmak ona çok acı > > verdi. > > > > > >bazıları, paketten çıkan sahte taşlardan yapılmış, > > birkaç taşı düşmüş > > >bileziği ve üçte biri dolu parfüm şişesini görünce > > gülmeye başladılar, > > >fakat > > >öğretmen, bileziğin ne kadar zarif olduğunu > > söyleyerek ve parfümden de > > >birkaç damlayı bileğine damlatarak onların bu > > gülmelerini bastırdı. > > > > > >o gün okuldan sonra teddy öğretmenin yanına > > gelerek; "bayan thompson, bugün > > >hep annem gibi koktunuz" dedi. > > > > > >çocuklar gittikten sonra öğretmen yaklaşık bir saat > > kadar ağladı. o günden > > >sonra da çocuklara okuma, yazma, matematik > > öğretmekten vaz geçerek onları > > >eğitmeye başladı. teddy'ye özel bir ilgi gösterdi. > > >onunla çalışırken zekasının tekrar canlandığını > > hissetti. > > >ona cesaret verdikçe çocuk gelişiyordu. yılın > > sonuna dek, teddy sınıfın en > > >çalışkan öğrencilerinden biri olmuştu. > > > > > >öğretmenin, hepinizi aynı derecede seviyorum > > yalanına karşın teddy, onun en > > >sevdiği öğrenci olmuştu. > > > > > >bir yıl sonra, kapısının altında bir not buldu. > > teddy'dendi. > > >tüm yaşantısındaki en iyi öğretmenin kendisi > > olduğunu yazıyordu. ondan yeni > > >bir not alana kadar 6 yıl geçti. > > >notunda liseyi bitirdiğini ve sınıfındaki üçüncü en > > iyi öğrenci olduğunu ve > > >bayan thompson'un halâ hayatında gördüğü en iyi > > öğretmen olduğunu > > >yazıyordu. > > >dört yıl sonra, bir mektup daha aldı teddy'den. o > > arada zamanın onun için > > >zor olduğunu çünkü üniversitede okuduğunu ve çok > > iyi dereceyle mezun olmak > > >için çok çaba sarfetmesi gerektiğini yazıyordu. ve > > bayan thompson halâ onun > > >hayatında tanıdığı en iyi öğretmendi. > > >daha sonra dört yıl daha geçti ve bir mektup daha > > geldi. > > >çok iyi bir dereceyle üniversiteden mezun olduğunu > > ama daha ileriye gitmek > > >istediğini yazıyordu. ve halâ bayan thompson onun > > tanıdığı ve en çok > > >sevdiği > > >öğretmendi. > > >bu kez mektubun altındaki imza biraz daha uzundu. > > >theodore f.stoddard tıp doktoru. > > > > > >bu hikaye burda bitmedi. İlkbaharda bir mektup daha > > aldı bayan thompson. > > >teddy hayatının kızıyla tanıştığını ve evleneceğini > > yazmıştı. babasının > > >birkaç yıl önce öldüğünü, bayan thompson'un düğünde > > damadın anne ve babası > > >için ayrılan yere oturup oturamayacağını soruyordu. > > tabii ki oturabilirdi. > > > > > >tahmin edin ne oldu? > > >bayan thompson törene giderken özenle sakladığı > > birkaç taşı düşmüş olan o > > >bileziği taktı, teddy'nin ona verdiği ve annesi > > gibi koktuğunu söylediği > > >parfümden sürmeyi de ihmal etmedi. > > > > > >birbirlerini sevgiyle kucaklarlarken, teddy, onun > > kulağına "bana > > >inandığınız > > >için çok teşekkürler bayan thompson, kendimi önemli > > hissetmemi sağladığınız > > >için ve beni böyle değiştirdiğiniz için de..." diye > > fısıldadı. > > > > > >bayan thompson gözünde yaşlarla ona karşılık verdi: > > >"yanılıyorsun teddy... ben değil, sen bana > > öğrettin. > > > > > >seninle karşılaşıncaya kadar > > >ben öğretmenliği bilmiyormuşum..!" > > > > > > > > >yazarı bilinmiyor > > >İngilizce'den çeviren: doğugül kan
Bana gelen bir maili sizlerle paylaşmak istedim
|