Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 21, 2010, 09:48:18 pm

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Boşanmanın yeni tetikçisi  (Okunma Sayısı 390 defa)
ASUDE
yazar

« : Ağustos 15, 2008, 12:48:42 am »

Boşanmaların yeni tetikçisi internet mi? 

--------------------------------------------------------------------------------

Çiftler arasında yaşanan şiddetli geçimsizlik ve ardından yaşanan boşanma olaylarının, internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte arttığı bildirildi.

Evlilikte mutlu olmayan kadın ya da erkeğin sanal ortamda kendine yeni bir dünya oluşturduğunu belirten uzmanlar, internetin çok yakın zamanda birinci boşanma nedeni olarak mahkemelere sunulacağı görüşünde birleşiyor. Türkiye Hipnoz Platformu Antalya Çalışma Grubu Kurucusu ve Psikolog Tülay Kök, Facebook ve Messenger gibi sohbet programlarının çiftler arasında yaşanan şiddetli geçimsizlik vakalarını tetiklediğini söyledi.

"Sanal sohbet odaları kadın ve erkek arasındaki sevgi ve güveni yok ediyor" diyen Kök, "Aile içinde mutlu olamayan çiftler kendilerine sanal bir dünya oluşturuyor. Kısa sürede kopan ilişkiler nedeniyle ayrılık kaçınılmaz oluyor" dedi.

Psikolojik destek alan bazı çiftlerden inanılmaz talepler geldiğini kaydeden Kök, "İlişkisi iyi gitmeyen bazı hastalarım MSN kayıtları ile bana gelip yardım istiyor. Hatta eşinin bilgisayarına takip sistemi taktırmak için program talep edenler bile oluyor. Bilgisayar üzerinden delil toplayıp "Eşim beni aldatıyor" sonucuna varanların sayısı ise inanılmaz boyutlarda" diye konuştu.

Araştırma yapılmalı
İnternet teknolojileri nedeniyle yıpranan ilişkilerle ilgili ciddi bir araştırma yapılabileceğini dile getiren Tülay Kök, "Daha önce psikolojik yardım isteyen çiftlerin sorunları çok farklı olurdu. Fakat son dönemde sanal dünyanın yarattığı olumsuzluklar ilişkileri çember içine aldı. Yakında boşanma nedenleri arasında internet teknolojileri bile gösterilebilir" diye konuştu.

veteknoloji.com
Moderatöre Bildir   Logged

<<<Ya Gel Artık Güldür Benim Yüzümü
Yada Bakma SEVİYORUM Der Gibi...>>>
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
: msn

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
yeni slaytlarım DÜNYA İLİMLERİ kem68 0 2648 Son Mesaj Ağustos 08, 2008, 11:29:56 pm
Gönderen: kem68
Yeni geldim YENİ Mİ GELDİN? E HOŞ GELDİN :) hüsnülhatime 10 903 Son Mesaj Ağustos 20, 2008, 12:44:22 am
Gönderen: zaman_1453
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM