Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 22, 2010, 12:39:06 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Evliliğe hazırlık döneminde aileler arası soğuk savaş!  (Okunma Sayısı 2102 defa)
Tesniye
araştırmacı

Nişan aldık yıldızları..

« : Şubat 28, 2008, 01:26:38 pm »

Allah'ın  emri Peygamberin (s.a.v.) kavliyle kız istendikten sonra kız evi hemen pas vermez. Biraz ağırdan alır. Ve hemen onlar için bir tabiri caizse CIA görevi üstlenmişlerdir.

Damat adayının geçmişini deşme çalışması. Hatta o kadar abartılır ki dünyada unuttuğu ancak ahirette hatırlatılacağı zaman aklına gelecek şeylerden bile haberdar olurlar. İstihareye yatırmadık dost bırakmazlar. Bir şey görmemesine rağmen rüyasında daha da zorlarlar ve illada bir şey görmesini sağlarlar.İşlerine geldiğine göre tevil ederler. Sormalar, soruşturmalar hatta fotoğraflarına ulaşmak için akıl almaz çalışmalar kurtlar vadisindeki sahnelere bile pes dedirtir cinstendir.

Hasılı kelam neticei meram CIA' den olumludur raporu gelirse şöyle bir ev misafirliğne davet ederler. Bu demektir ki gelin bonservis konusunda anlaşalım.

İşte soğuk savaş buradan itibaren başlar. Her sülalenin kendisine göre bir geleneği vardır. Bir bölge  damata sadece takım elbise giyerek düğün günü ortalıkta görünmesini kafi görürken, bazı bölgeler ise bütün topu karşı tarafa atma hesapları yapmaktadır. Bizim geleneğe göre erkek  şu kadar takı takar, şu kadar altın takılır, yok pilav parası da onlara aittir, yok en az şu kadarlık eşya lazımdır, yok mutfağa ben elimi sürmem yok yatak odasına karışırım sadece gibi soğuk savaşlar.

Soğuk svaş belki ağır kaçtı, sonuçta hayırlı bir iş için müzakerelerde bulunma safhası ama yukarıdaki anlatılanlar da ister istemez olabiliyor. Damatta eğer güzel bir kıza çatmışsa bir dediklerini iki edemiyor ve her şeye evet deyiveriyor. Hani derlerya şuyum olsun 10 milyar borcum olsun diye. Heralde bu sözün tezahürünü yaşamaktadır damat adayı da.

Eveet değerli dostlar, çok laf kalabalığı yaptım. Sadakat üyelerinin ve özellikle bazı üyelerimizin görüşlerini merak edegelmişimdir. Amacım ortalığı vavelyalara verip seviyesizlik yapmak değil;

günlük hayatımızda karşımıza çıkan ama içimizde kalan türdeki konuları dışa aktarma çabasıdır. Yoksa sorduğum sorularla kendim bizzat hemhal olduğum manasına gelmemeli.

Sizce bir evlilikte kız ve erkek tarafı nasıl anlaşmalı. Buna yöresel değil de ulusal bir çözüm getiremeyecek miyiz?
Moderatöre Bildir   Logged

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
İmam
kocamadı ki?

Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben
Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben
Perde ardında sen ben dedikodusu var amma.
Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de
Asfa
aktif yazar

Yoℓα giя£η ∂aяa ∂üşмez...

« Yanıtla #1 : Şubat 28, 2008, 01:51:21 pm »

bence biraz olaya kültürel ve sosayal açıdan bakmak gerektiğini düşünüyorum o zaman daha yapıcı kararlara ulaşılıyor

İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...
Miftahulkuluub
Administrator
popüler yazar

« Yanıtla #2 : Mart 01, 2008, 12:40:18 am »

Akdeniz bölgesinden kız almak lazım heralde. Duyduğum kadarı ile her şeyi kız tarafı karşılıyormuş Açık ağızlı gülümseme :D

Bence ailelerin sosyo ekonomik durumları da göz önünde bulundurularak, insaf eleğini ortaya alarak adaletli bir taksimat yapmak lazım kanısındayım..

Ebû Hüreyre radıyallâhü anh’den:
“Bir  kimse, bir yerde gıybet edilmesine mâni olursa, Cenâb-ı Hakk, ondan yetmiş türlü âfet ve belâyı uzaklaştırır.”
duha
Moderatör
popüler yazar

ѕησωƒℓαкє

« Yanıtla #3 : Mart 01, 2008, 12:43:07 am »

Tesniye kardeş gene atmışsın taşı kuyuya Göz kırpma hadi bakalım hayırlısı  Açık ağızlı gülümseme :D

Akdeniz bölgesinden kız almak lazım heralde. Duyduğum kadarı ile her şeyi kız tarafı karşılıyormuş Açık ağızlı gülümseme :D

Bence ailelerin sosyo ekonomik durumları da göz önünde bulundurularak, insaf eleğini ortaya alarak adaletli bir taksimat yapmak lazım kanısındayım..

Burada kardeşimize kesinlikle katılıyorum  Aferin Damat tarafınıda pek sıkmamak gerek  Bilmiyorum ki.. Sonuçta düğünde o kadar masraf yapılırsa evlendikten sonrada sıkıntı yaşayabilmek ihtimali yüksek sonuçta herşey düğünle takıyla makıyla bitmiyo sonrasıda var dimi Göz kırpma

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Şimdi Senden Vazmıgeçmeli;
Masal olup yola devam mı etmeli??
Gül_Sultan
popüler yazar

« Yanıtla #4 : Mart 01, 2008, 01:30:04 am »

Erkek tarafıda, kız tarafıda birbirini fazla sıkmadan bu işleri halletmeli. Tabi kız evi, naz evi demişler birazcık erkek tarafı agır basmalı ve şu düşünce ile iki tarafta bu mevzuları halletmeli." Ne alırsak oglumuza  ya da kızımıza alıyoruz aldıklarımızı onlar kullanacak" düşüncesiyle aldıkları zaman fazla bir kargaşa olacagını zannetmiyorum. Ayrıca ne yapılırsa yapılsın illa ki her dügünde araya bir kara kedi girer fakat sonra ki dönemlerde ailenin meyveleri yani torunlar geldikçe bu aradaki buzlar erir. Gülen

İnsanların sevgisini kazanmak aklın yarısı,  güzel soru sormak ilmin yarısı,  güzel idare etmek geçimin yarısıdır.

Hz. Ömer (r.a.)
enfa
Moderatör
popüler yazar

« Yanıtla #5 : Mart 14, 2008, 01:11:39 am »

Karşı taraftan sağlık raporu isteyen aileler bile varken, sizin saydıklarınız baya bi masum kalıyor. Masraflar iki tarafın da bütçesine uygun şekilde paylaşılmalı. Büyükler gençlerin zevkleriyle kendilerininkini kıyaslamayıp eşya alımını onların seçimine bırakmalı. En çok problem alışveriş sırasında herkesin ayrı bir şey beğenmesinden çıkıyor sanırım.

Alıntı
Akdeniz bölgesinden kız almak lazım heralde. Duyduğum kadarı ile her şeyi kız tarafı karşılıyormuş  Açık ağızlı gülümseme :D

Herşeyi karşılamasa da birçok yere göre kız tarafının masrafı daha çok oluyor.

Kendimi arıyorum, meşgul çalıyor..!
azizistanbul
araştırmacı

« Yanıtla #6 : Mart 15, 2008, 07:07:48 pm »

bence aile olarak sülale olarak islami terbiye ve usuller biliniyorsa bu soğuk savaş dediğiniz hadisenin yanından bile geçmiyorsunuz. Ancak Çekirdek aile veya sülalenin etkisi karşılıklı görüşmelerde galip olursa ve bu çekirdek aile veya sülale de bölgesel asgari adetleri sünnetullah veya sünneti rasülllahtan daha önemli görürse soğuk değil sıcak savaşta olabilir. Genc arkadaşlarımız öncelikle kendilerinin sahip olduğu ilim ve irfanı çevrelerine vermeleri icab eder. Eğer böyle olursa sadece evlilikte değil her zaman rahat hareket etme şansına sahip olurlar.
setre
Moderatör
aktif yazar

Hâzâ Tezülü

« Yanıtla #7 : Mart 18, 2008, 03:05:52 pm »

Alıntı
]Damat adayının geçmişini deşme çalışması. Hatta o kadar abartılır ki dünyada unuttuğu ancak ahirette hatırlatılacağı zaman aklına gelecek şeylerden bile haberdar olurlar.

Alıntı
Sormalar, soruşturmalar hatta fotoğraflarına ulaşmak için akıl almaz çalışmalar kurtlar vadisindeki sahnelere bile pes dedirtir cinstendir.

Aman Allahım dahada neler  Kafası karışık

Alıntı
İstihareye yatırmadık dost bırakmazlar.

Büyüklerimiz önce istişare sonra istihare buyurmuşlar,cok yakın akrabalar hariç yakın dostların istihareye yatması bana pek mantıklı gelmiyor.

Alıntı
İşte soğuk savaş buradan itibaren başlar. Her sülalenin kendisine göre bir geleneği vardır. Bir bölge  damata sadece takım elbise giyerek düğün günü ortalıkta görünmesini kafi görürken, bazı bölgeler ise bütün topu karşı tarafa atma hesapları yapmaktadır. Bizim geleneğe göre erkek  şu kadar takı takar, şu kadar altın takılır, yok pilav parası da onlara aittir, yok en az şu kadarlık eşya lazımdır, yok mutfağa ben elimi sürmem yok yatak odasına karışırım sadece gibi soğuk savaşlar.

Ailelerin ,ciftlerin birbirinden ne beklediğine bağlı bu durum birazda,Adetler gelenekler bir tarafa bırakılmalı  karşındakinin yapabiliceklerinin fazlası istenmemeli,arkadaşlarında dediği gibi düğünden önce birsürü masraf yap evlendikten sonra borç öde dur ,saçma geliyor  bana, imkanları  cok zorlamamak lazım Göz kırpma

Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...
mustantık
aktif okur
**

« Yanıtla #8 : Mart 19, 2008, 12:32:52 am »

ARKADAŞLAR NE SOSYAL OLARAK BAKMALI NEDE EKONOMİK  ARKADAŞLAR  HADİSLER İLE AYETLER İLE BAKMAK DAHA SAĞLIKLI OLMAZ MI?

Sana gerekli olmayan şey hakkında konuşma. İster akıllı, ister akılsız hiç kimseyle münakaşa etme. Ve kardeşini, anılmandan hoşlandığın şeyle an.
(Abdulah ibn-i Mes’ud)
mustantık
aktif okur
**

« Yanıtla #9 : Mart 19, 2008, 12:35:04 am »

EVLİLİK MÜESSESESİ SADAKAT İSTER, DOĞRULUK İSTER, GÜVEN İSTER,  BUNLARIN OLMADIĞI EV MAHVOLMAYA MAHKUMDUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM ( BUNLARIN OLMADIĞI AİLEYİ NE PARA NEDE SOSYALLİK KURTARIR.)

Sana gerekli olmayan şey hakkında konuşma. İster akıllı, ister akılsız hiç kimseyle münakaşa etme. Ve kardeşini, anılmandan hoşlandığın şeyle an.
(Abdulah ibn-i Mes’ud)
mustantık
aktif okur
**

« Yanıtla #10 : Mart 19, 2008, 12:42:49 am »

HEM MADDEN İKİ TARAF BİRBİRİNİ ZORA SOKSA  DÜĞÜNDEN SONRA NASIL BİRBİRLERİNİN YÜZÜNE BAKACAKLAR. (KILIÇ YARALARI İÇİN İYİLEŞMEK VARDIR. ANCAK DİL YARASI İÇİN İLAÇ YOKTUR.)  ZATEN BÜTÜN UYŞMAZLIK DİNİ BİLDİĞİNİ SÖYLEYEN KENDİNİ DİN ABİDESİ OLARAK GÖSTEREN KİŞİLERİN FUTURSUZCA İSTEK VE NEFSANİ ARZULARININ NETİCESİNDE MEYDANA GELMİYOR MU? NEYMİŞ BENİM KIZIM BU KADARAZ ALTIN VE EŞYAYA MI GİDECEK HERŞEYİN EN İYİSİ OLSUN PAHALI OLSUN  BİR TARAFDAN İSTEKLERİNİ SIRALAMAY ADEVEM EDERKEN DİN NAMINA MANGALDA DA KÖZ BIRAKMAZLAR EVLİLİK NAZ İŞİ DEĞİLDİR. BELKİ BİRAZ SERT OLDU AMA BENİ MAZUR GÖRÜN BİRAZ BU YÖNDEN DERTLİYİM DE! 

(Abdulah ibn-i Mes’ud)
mustantık
aktif okur
**

« Yanıtla #11 : Mart 19, 2008, 12:47:43 am »

GERGİNLİKLERLE BAŞLAYAN BİR EVLİLİK NASIL OLURDA MEYVEYLE DÜZELİR KIRILAN KOL ESKİ HALİNİ ALIR MI? HANGİ ŞEY ASLININ YERİNİ ALABİLİR Kİ?

(Abdulah ibn-i Mes’ud)
Miftahulkuluub
Administrator
popüler yazar

« Yanıtla #12 : Mart 19, 2008, 12:54:06 am »

Bu ne hiddet bu celal kardeşim Gülen

Sadece burada bir fikir jimnastiği yapılıyor.Sanki sadakat üyelerimizden birisi bu hususta sıkıntı çekmişte karşı tarafa sitem ediyorsunuz Göz kırpma

EyvAllah, sadakate bağımlılığınıza ama bir de yazıları küçültseniz güzel olacak inş.

Ebû Hüreyre radıyallâhü anh’den:
“Bir  kimse, bir yerde gıybet edilmesine mâni olursa, Cenâb-ı Hakk, ondan yetmiş türlü âfet ve belâyı uzaklaştırır.”
Asfa
aktif yazar

Yoℓα giя£η ∂aяa ∂üşмez...

« Yanıtla #13 : Mart 19, 2008, 09:17:36 am »

Mesela Antalyada bu örneği vermek çok kolay bir tandığımıza gitmştik ve hemen hemen evin belli bölümlerinin hepsini kız tarafı karşılamış

İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...
mustantık
aktif okur
**

« Yanıtla #14 : Mart 19, 2008, 12:23:50 pm »

EyvAllah olayları biraz genelledim ama böyle bir sorun dayaşadığımızdan biraz sert oldu mevzu evlilik olunca kaç aile islami kurallara uyuyor ki? Benim asıl anlatmak istediğim buydu...

(Abdulah ibn-i Mes’ud)
mustantık
aktif okur
**

« Yanıtla #15 : Mart 19, 2008, 12:27:15 pm »

Antalyada evin hemen hemen bütün ihtiyacını kız tarafı alıyor da peki erkek tarafının aldığı ev neden söylenmiyor. Yani sanki erkek hazıra konuyormuş gibi addediliyorda düzelteyim dedim.

(Abdulah ibn-i Mes’ud)
Gül_Sultan
popüler yazar

« Yanıtla #16 : Mart 19, 2008, 12:28:23 pm »

Antalyada evin hemen hemen bütün ihtiyacını kız tarafı alıyor da peki erkek tarafının aldığı ev neden söylenmiyor. Yani sanki erkek hazıra konuyormuş gibi addediliyorda düzelteyim dedim.

Gülen Gülen

İnsanların sevgisini kazanmak aklın yarısı,  güzel soru sormak ilmin yarısı,  güzel idare etmek geçimin yarısıdır.

Hz. Ömer (r.a.)
mustantık
aktif okur
**

« Yanıtla #17 : Mart 19, 2008, 06:36:21 pm »

Aferin   Aferin

(Abdulah ibn-i Mes’ud)
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Sevdiğinizi baş köşeye koymanın 5 yolu EVLİLİK VE AİLE İsra 8 1363 Son Mesaj Mart 19, 2008, 03:12:10 am
Gönderen: İsra
Fotoğraftaki Kişiyi Tanıdız mı? TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ tarihman 12 2459 Son Mesaj Nisan 16, 2008, 08:36:30 pm
Gönderen: maslak
Kenenin ısırdığı hastaların kanı Kırım Kongo'luya şifa oldu SAĞLIKLI YAŞAM osmanli 2 626 Son Mesaj Temmuz 04, 2008, 03:19:28 pm
Gönderen: maslak
Pijama İle Namaz Kılınırmı? İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI MDA 7 2714 Son Mesaj Aralık 15, 2008, 05:14:13 pm
Gönderen: unbeaten89
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM