|
antepli
|
 |
« : Nisan 23, 2006, 05:28:34 pm » |
|
AKŞAMLARI NE YAPIYORSUNUZ?.. Dümdüz bir soru size: Akşamları evde ne yapıyorsunuz?> Koltuğa uzanıp, hiç tanımadığınız Amerikalı dedektiflerle, hiç tanımadığınız Amerikalı haydutları mı kovalıyorsunuz? Yoksa yerli dizilere kaptırıp hiç bilmediğiniz konaklarda yaşanan hayatları mı seyrediyoruz? Dört saat televizyon seyretmenin sekiz saat çalışmak kadar beyni yorduğunu biliyor musunuz? İki türlü hayat var:
1. Yaşanan hayat, 2. Seyredilen hayat,
Akşamlarınız televizyona kilitliyse, bilin ki, hayatı sadece seyrediyorsunuz ! Akşamları evde ne yapıyorsunuz? Akşamlarınızı nasıl geçiriyorsunuz? "Pek çoğu gibi biz de çekirdek çıtlatıp saatlerce televizyon izliyoruz" diyorsanız, durup bir düşünün lütfen; dünyaya birkaç kez daha geleceğinize mi inanıyorsunuz? Böyle bir şey olsaydı, şimdiki hayatımızın bir bölümünü ziyan etmek şimdiki kadar acı sonuçlar doğurmayabilirdi belki. Ne çare ki sadece bir hayatımız var. Bu da maalesef, çok kısa. Ortalama altmış yılın yirmi yılı uykuda geçiyor. Kalan kırk yılın yirmi yılı çocukluk, eğitim, vesaire... Son yirmi yılı da ziyan edersek, bize yaşanacak bir şey kalmaz. Akşamlarınızı sadece televizyona veriyorsanız, sayılı nefeslerinizden bir bölümünü çöpe atıyorsunuz demektir! Çünkü televizyon izleyen kişi hayatta değildir, zira hiçbir şey yapmamakta, hiçbir değer üretmemektedir; bu da bir anlamda yaşamamak sayılır. Ne mi yapmalı?..
1. Ailece kitap okuyun, sohbet edin: Nasıl tanıştığınızı, ilk nerede görüştüğünüzü, sıkılıp sıkılmadığınızı, nerede nasıl evlendiğinizi, nikah şahitlerinizi, düğününüzü anlatın çocuklarınıza, onları hem dinleyin, hem de okumaya çalışın.
2. Gezin: Gezmek için ille de bir maksat olması gerekmez, en büyük maksat hayatı paylaşmaktır. Yakınsanız deniz kenarına inin, ayaklarınızı denize sokun ve becerebiliyorsanız taş sektirme yarışına girin. Sonra da güneşin pembe gülücükler saçarak batmasını seyredin. (İnanın televizyon seyretmekten çok daha keyifli ve dinlendiricidir) Ormanda hep birlikte yürüyün, ağaçlara isim takın, yol boyu açan çiçekleri sevin ve çocuklarınıza bunlarla sevmeyi öğretin. (Ama bilin ki hayat öğrenmek ve öğretmekten ibaret değildir. Dinlenmek, eğlenmek gibi olgular da hayatın bir parçasıdır) Çocuklarınızla ilişkilerinizde asla öğretmen tavrı takınmayın. Onlarla arkadaşlık etmek dünyanın en keyifli işidir.
3. Akraba ve komşularla ilgi bağı kurun: Onlara ya gidin, ya da onları size davet edin. Sohbetiniz televizyonsuz olsun ki tadı çıksın. Birbirinizi gerçekten tanımaya çalışın. Bilirsiniz, "Komşu komşunun külüne muhtaçtır."
4. Kültürel ve sanatsal etkinliklere katılın. (Konferans, seminer, sergi, doğru sinema ve tiyatro) Hayatınızı biraz olsun renklendirecek başka şeyler de bulabilirsiniz. Yeter ki isteyin. Bir şeyi çok isterseniz, Allah sebebini halk eder ve çok istediğiniz şeye ulaşırsınız. "Olmaz ki" diye düşünüp taleplerinizi ertelerseniz,hiçbir yere ulaşamazsınız. Aile bağlarının güçlenmesi, paylaşacak şeylerin çokluğuyla mümkündür.Ne kadar çok şey paylaşırsanız aileniz o kadar güçlenecek, o kadar diri duracak ve mutlu olacaktır.> Hatıra defterine televizyon dizilerini yazamazsınız. Oraya ancak yaşadıklarınızı yazabilirsiniz. Her gün bir şeyler yaşamalı ve bunları deftere geçirerek geleceğe tarih düşürmelisiniz. Bugün öyle bir hayat yaşayın ki, yarına da kalsın. Torunlarınıza filan anlatacaklarınız olsun. Ayrıca unutmayın ki ; Hayatı biriktiremezsiniz; ya her anını yaşayacaksınız, ya da ziyan edeceksiniz. Artık cevap gelsin: Akşamları ne yapıyorsunuz?.. yaşıyor musunuz, yoksa seyrediyor musunuz?
Can DÜNDAR
|
İnsan uykudadır,ancak öldüğünde uyanır...
|
|
|
Salih67
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2006, 01:13:08 am » |
|
cok tesekkürler , hakikaten cogumuz zamanimizi önemsiz isler icnde geciriyor. Biz Türk Milleti olarak cok tv seyrediyoruz. Ama Türk Milleti herzaman icin akilli dir ve caliskandir 
|
z istekle , yarim niyyetle , topal gayretle büyük is basarilmaz
|
|
|
|
armonya
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2006, 01:48:30 pm » |
|
Elimden geldiğince hayatı yaşmaya çalışıyorum ama şimdiki çocuklara bunu öğretmek çok zor tv nin esiri olmuşlar..
|
Ne azap ne sitem yalnızlıktan...Kime ne; aşılmaz duvar bendedir...Süslenmiş gemiler geçer açıktan, Sanırım, gittiği diyar bendedir. Yaram var...Havanlar dövemez merhem, Yüküm var... Bulamaz pazarlar dirhem, Ne çıkar; Yollar ki, Allaha çıkar, bendedir...
|
|
|
hulefai rasidin
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2006, 09:16:49 pm » |
|
Evet gerçekten güzel konu malesef doğru tesbitler ama çağın gereği sanırım istemesekte böyleyiz ya tv ya pc hayat bunlara endeskli gibi 
|
dünyanın taşı yağsa başıma illa dostun gülü öldürür beni:(
|
|
|
|
armonya
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2006, 09:43:49 pm » |
|
ben Pc yi tv ye tercih ediyorum çünkü orda hayatı seyretmiyorum mesela sadakata katılıyorum ve yaşıyorum:)
|
Ne azap ne sitem yalnızlıktan...Kime ne; aşılmaz duvar bendedir...Süslenmiş gemiler geçer açıktan, Sanırım, gittiği diyar bendedir. Yaram var...Havanlar dövemez merhem, Yüküm var... Bulamaz pazarlar dirhem, Ne çıkar; Yollar ki, Allaha çıkar, bendedir...
|
|
|
hulefai rasidin
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2006, 09:51:18 pm » |
|
ben Pc yi tv ye tercih ediyorum çünkü orda hayatı seyretmiyorum mesela sadakata katılıyorum ve yaşıyorum:)  bende aynen belli değilmi:)
|
dünyanın taşı yağsa başıma illa dostun gülü öldürür beni:(
|
|
|
|
cahitdurgun
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2006, 01:45:53 am » |
|
ANTEPLİ KARDEŞİM BİLGİSAYARDA O GÜZEL YAZILARINIZI TAKİP EDEREK BİR ŞEYLER ÖĞRENEBİLME GAYRETİ İÇERİSİNDEYİM
SELAM VE DUA İLE
|
Kim Allah'ı, Resûlünü ve iman edenleri dost edinirse (bilsin ki) üstün gelecek olanlar süphesiz Allah'ın tarafını tutanlardır.(Maide 55,56)
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 02, 2006, 01:36:39 am » |
|
Söyle aksam eve gelince yemekden sonra bir bardak cay, sonra güzel bize isik tutan kitaplarimizdan birisini alip bir mes´eleye bakmak varken neyapacaksin amerikanin haydutlarini türkiyenin rezaletlerini.
birde sadakat ortaminda dolasiverdimi (keka)
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
Lika
|
 |
« Yanıtla #8 : Mayıs 05, 2008, 07:07:47 am » |
|
Hatıra defterine televizyon dizilerini yazamazsınız. Oraya ancak yaşadıklarınızı yazabilirsiniz. Her gün bir şeyler yaşamalı ve bunları deftere geçirerek geleceğe tarih düşürmelisiniz. Bugün öyle bir hayat yaşayın ki, yarına da kalsın. Torunlarınıza filan anlatacaklarınız olsun. Ayrıca unutmayın ki ; Hayatı biriktiremezsiniz; ya her anını yaşayacaksınız, ya da ziyan edeceksiniz. Artık cevap gelsin: Akşamları ne yapıyorsunuz?.. Yaşıyor musunuz, yoksa seyrediyor musunuz? Teknolojin avantajları yanında, dezavantajları da bir o kadar fazla..Rahmetli hocamızın televizyon hakkında bir öğüdü vardı: Televizyonu (tabi o sobaları evler için daha çok geçerli  ) evinizin en soğuk odasına koyun, isteyen gitsin orada izlesin.Ki soğuk belki biraz çaydırıcı özelliğe sahibtir  Şimdi düşünüyorum da insanı hayattan uzaklaştıran bir diğer hatta tv yi de sollayan unsur artık bilgisayar ve internet dünyası gibi..Sanırım herşeyde ölçü ve denge lazım.. Teşekkürler aşk hamalı kardeşim.
|
"Aramakla bulunmaz, lakin bulanlar arayanlardır"
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 27, 2009, 03:18:36 pm » |
|
Artık insanlar o kadar televizyona bağımlı olmuşlarki başkasına misafirliğe gittiklerinde dahi hiç sıkılmadan şu programı açabilir misin diyorlar? Bu başıma gelmişti.Seyrettikleri de program olsa "Var Mısın Yok Musun" çılgınlığı kaplamış her tarafı.Yahu misafirliğe mi geliyorsunuz yoksa televizyon mu izlemeye.......
|
'Ene, ene, ene' diyen kaybetti! Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.evlilikmektebi.com
|
|
|
|
ihvan
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 27, 2009, 04:09:54 pm » |
|
Meşguliyet varda nasıl anlatsak,dinleniyoruz,okul dersleri ev problemleri,diziye sıra gelmiyorki. 
|
|
|
|
|
neyzen.lal
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 27, 2009, 04:30:29 pm » |
|
çağın geriisineyiz biz sanırım..... namazdı..yemek di.....az bi ney dinletisi...bizim için vakit tamamdır....
|
Hüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur.... Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur...
|
|
|
|
feyiz
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 27, 2009, 04:33:28 pm » |
|
Gün geçmesin ki televizyonlarda yeni bir dizi,saçma sapan yarışma programları baş göstermesin...hepsi birbirinin kopyası hepsi birbirinden bayağı... fatihan kardeşim sana katılmamamak elde değil,insanlar ciddi anlamda var mısın yok musun müptelası olmuşlar,yaşlısından gencine herkes bayıla bayıla izliyor.sonuç birileri kazandığı parayla evine gidiyor izleyenin de öldürdüğü zamanı yanına kalıyor durum bundan ibaret...diziler için de aynı şey geçerli,maneviyatı öldüren anlamsız üç beş senaryo tek amaçları reyting yapmak. Allah'tan islami tv kanalları var,bu kanalları ailecek izlemeye devam inşaAllah...
|
"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".
|
|
|
|