Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 21, 2010, 01:56:21 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Pir Hasan Zerraki Efsanesi  (Okunma Sayısı 771 defa)
ihvan
popüler yazar

« : Aralık 18, 2008, 04:05:51 pm »

Pir Hasan Zerraki Efsanesi

Bir süre önce Erzurum yöresinde aşiretler arasında başlayan kavgalar nedeniyle; etrafında "molla  olarak tanınan Pir Hasan Zerraki adıyla bir zat, bu kavgalardan kaçarak etrafındakiler ile birlikte, Keban (elaziz) yöresine gelmiş ve şimdiki ZIRKIBAZ yeni adıyla GÖKBELEN köyüne yerleşmiştir. Bu köyümüz ise adını Pir Hasan Zerraki'den almıştır

…..hep düşündüm,yıllarca,1966 larda yolu olmayan bu köyümde,30.40 arası talebe camide okuyordu.yıllarca devam etti,geçenlerde şaban amcamızın vefatı dolayısıyla,gittiğim köyümün camisini ziyaret ettim o talebeler orada okuyordu.cami haricinde bir oda .köyümüz o kıt imkanlarıyla  talebelerimizi barındırmış..rahmetli babam.şaban amca ve diğer köylüm kucak açmış yıllarca……ve  köyün tepesinde yatan Pir hasan zerraki hz ne  bakarak,köyüme himmet ettiğini anladım……ve anladımki bu zat İmam-ı rabbani evladı..başkada olamazdı.

ihvan
Moderatöre Bildir   Logged
sidelya
okur
*

« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2008, 05:16:48 pm »

Allah razı olsun paylaşımın için sağolasın ihvan..

Ya Rab ya ver bana mihnetimce takat ya da takatim olduğunca mihnet...
Hâsıl-ı Kelam
Moderatör
araştırmacı

« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2009, 10:44:15 pm »

Allah razı olsun İhvan

Videolarımızı izlediniz mi?
İzlemek İçin Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Tıkla!
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Organik Gıda Nedir? YİYECEK VE İÇECEKLER emirhan 4 1460 Son Mesaj Ağustos 18, 2008, 11:12:09 pm
Gönderen: Kahraman
Pir-i Muazzam Şeyh Şa'ban-ı Veli (k.s.) GÖNÜL SULTANLARIMIZ 4.Murad 3 1206 Son Mesaj Şubat 25, 2008, 05:39:40 pm
Gönderen: Uludag
Pir-i Aşk'ın Şiirleri ŞİİR Dildade 4 553 Son Mesaj Ağustos 11, 2006, 09:19:13 pm
Gönderen: Dildade
Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları) VAKT-İ MUHABBET « 1 2 » muallim_abi 68 8690 Son Mesaj Aralık 27, 2009, 01:55:34 am
Gönderen: leyya
Bir Abdülhamid efsanesi daha çöküyor TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ Buka 0 619 Son Mesaj Haziran 29, 2008, 09:59:10 pm
Gönderen: Buka
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM