Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Ocak 08, 2009, 10:41:30 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Ateşte açan çiçekler diyarı: Kütahya  (Okunma Sayısı 411 defa)
Ber-ceste
yazar

« : Ekim 22, 2008, 07:38:28 ÖS »

Çinileriyle meşhur Kütahya'nın el sanatları kadar, kaplıcaları ve tarihi yerleri de ziyaret edenleri büyülüyor   Kütahya çinileri, el işçiliği ve ustalığının yıllardır süren geleneğini yaşatıyor İç Ege bölgesinde yer alan Kütahya, mutevazı olduğu kadar kendisiyle ve hayatla barışık bir şehir. Sokaklarında gezerken ve insanlarıyla konuşurken sakin ama canlı bir kentte olduğunuzu hissediyorsunuz.

İstanbul - Antalya karayolunun ortasında yer alan Kütahya; İzmir ve Ankara'ya da eşit uzaklıktaki coğrafi konumuyla adeta Batı Anadolu'nun merkezi konumunda. Bu yüzden olsa gerek pek çok Türk insanının gözünde Kütahya ismi 'bir yerden bir yere geçerken içinden geçilen şehir' olarak yer etmiştir.

Ancak Kütahya'nı kendi içinde çok zengin bir tarihi miras ve doğal güzellikler yanında kültürel değerleri de barındırdığını belirtmek gerek.

Söz gelişi, Kütahya ağızları ve deyişleri hakkında yayınlanmış çok sayıda eser vardır.

Ve eğer bütün bunlar size tanıdık gelmiyorsa, Kütahya şehrinin çinileriyle ünlü olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur...

Kütahya İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü'nün resmi sitesinde Kütahya'nın bütün kültürel ve tarihi özelliklerini, gezilmesi gereken yerlerini ayrıntılı şekilde bulmak mümkün.

NASIL GİDİLİR?

Kütahya'ya karayolu veya demiryoluyla ulaşmak mümkün. TEM üzerinden gidecekseniz Adapazarı-Bilecik çıkışından ayrılıyor ve Eskişehir istikametine doğru yola devam ediyorsunuz. Bilecik'in Bozüyük ilçesinin çıkışındaki yol ayrımından Antalya-Kütahya ayrımını takip edebilirsiniz.

Ankara'dan gelecek olanlar Eskişehir üzerinden; İzmir istikametinden gelenler Uşak-Gediz yoluyla ve Antalya istikametinden gelenler ise Afyon yolu üzerinden tabelaları izleyerek Kütahya'ya ulaşabilirler.

Antalya, İzmir, İstanbul ve Ankara şehirleri Kütahya'ya aşağı yukarı eşit uzaklıktadır. Bunu herhangi bir haritaya bakarak da görebilirsiniz.

NEREDE KALINIR?

Kent merkezindeki otellerin yanısıra, Kütahya şehir merkezine 20 km uzaklıktaki Yoncalı kaplıcalarında da oteller turistlere yılın 12 ayı hizmet veriyor.

http://www.kutahyakulturturizm.gov.tr/web/konaklama.aspx adresinden otel ve diğer konaklama tesislerinin adres ve telefonların öğrenmeniz mümkün.

NE YAPILIR?

Kütahya'da yöresel yemekleri tadabileceğiniz çok sayıda lokanta ve tesis var. Kütahya'da sadece bir gün kalacaksanız, kente hakim bir tepede kurulan Döner Gazino'ya gitmeniz tavsiye edilir.

Şehir merkezine yakın mesafedeki Yoncalı ve Ilıca kaplıcalarına Türkiye'nin pek çok yerinden gelen insanlarımız uygun fiyatla kaplıca hamamlarından ve konaklama tesislerinden yararlanabiliyorlar.

Frig vadisi olarak tabir edilen bölgede ise bizzat Kütahya valiliği tarafından desteklenen ve geliştirilen 'doğa turizmi' aktivitelerine katılabilirsiniz.

Hayattan bir mola almak ve Anadolu halkının konukseverliğini yakından tanımak istiyorsanız, Kütahya'nın size sunacağı bir şeyler mutlaka vardır!
Tadını çıkarın...

güncel.net
Moderatöre Bildir   Logged

Sükût etmek gibi alemde nadana cevab olmaz..
Himmet
aktif yazar

« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2008, 01:37:03 ÖS »

9 günlük bayram tatilimizi bizde Kütahya'da geçirdik.Daha önce neden gitmedik diye de kendimize epey kızdık.O kadar çok beğendim ki Kütahya'yı doğal güzellillerinin yanısıra insanlarındanda çok etkilendik.Gerek kültürleri ile, gerek yaşam tarzları ile Osmanlı kültürünü devam ettirdiklerini düşünüyorum.Biz Simav'da kaldık ama diğer ilçe ve köylerinide gezmeye çalıştık.Açık başlı hanımların hemen hemen yok denecek kadar az olduğunu gördüm.Hatta 12-13 yaşlarındaki kız çocuklarının bile tülbent kullandıklarını gördüm.Bu benim çok hoşuma gitti.Hatta eşime bize o günleri gösterirse inşaAllah ileride oğlumuza buradan gelin adayı araştıralım dedim.   Çok masumum çook Tabi bu şimdilik hayal ama belki nasib olur.  Çok utandım

Çektiğimiz fotoları inşaAllah ekleriz.

Şiirler yazdım sana okuyamadım
Hep yanımdaydın oysa dokunamadım
Sana ben hayaller düşler büyüttüm
Sana ben gözümde yaşlar büyüttüm
Söyleyemedim..
fatihan
Moderatör

« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2008, 03:17:03 ÖS »

İnsanların dan çok etkilendik deyince aklıma geldi;

Kütahya'ya birkaç kez gitmek nasip oldu.En çok dikkatimi çeken şey esnafın müşteriye çok nazik davranması.Misal kuruyemişciden alt tarafı üç kuruşluk çekirdek alıyorsunuz adam teşekkür ederim efendim, yine bekleriz .... gibi cümleler sarfediyor.Orada kalan yakınıma sormuştum hemen hemen tüm esnaf böyle dedi.Mal alsan da almasan da çok nazikler.

Mektubat Dersleri için Tıkla>>>    
Evlilik Rehberiniz
www.evlilikmektebi.com
Himmet
aktif yazar

« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2008, 03:51:46 ÖS »

Fatihan kardeşim başka bir bölümde yazmıştım ama tekrar hoşgeldiniz.  Gülen

Kesinlikle çok kibar ve misafirperver insanlar.Birde maşaAllah adetlerini arttırsın mümin ve mümine kardeşlerimiz çok fazla.Zaten Kerameti malum..
Diğer yerlerde de aynımı idi dikkat etmedim ama bana garip gelen tek şey; arabalarını yolun ortasına park etmeliriydi.İlk ulaştığımızda vakit gece olmuştu.Uyuklama hali ile yanlış gördüğümü zannettim ama doğru görmüşüm.Buna bir mana veremedim.

Gerçekten çok etkilendiğim bir seyahat oldu.Her hali ile muhteşem bir ilimiz Kütahya.

Söyleyemedim..
fatihan
Moderatör

« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2008, 03:55:22 ÖS »

Fatihan kardeşim başka bir bölümde yazmıştım ama tekrar hoşgeldiniz.  Gülen

hoşbulduk kardeşim teşekkür ederim dikkatimden kaçmış olmalı, yaşlanıyoruz Gülen

Mektubat Dersleri için Tıkla>>>    
Evlilik Rehberiniz
www.evlilikmektebi.com
setre
yazar

вєуαz кєℓєвєк

« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2008, 06:56:55 ÖS »

Hay benim duyduğum, dinlediğim Kütahyaya hiç benzemiyor burası. Orayı görmüş olan bir yakınım çok küçük olduğunu, havasının her zaman sert ve soğuk olduğunu,en büyük alışveriş mağazasının lcw olduğunu, öğrencilere evlerin çok pahalıya verildiğini orda vakit geçirmenin çok sıkıcı olduğunu anlatmıştı.Bakış açısı dedikleri bu olsa gerek (:
Bilgiler için teşekkür ederiz. Gönlümüzde Türkiyeyi köşe bucak gezmek isteği var ama ömrümüz vefa eder mi ?  Nasip olur mu ? Bilinmez...

∂úñуαηıη єη ¢єηтιℓмєη ιηѕαηı ,кαяαηℓıктα вιℓє єѕηєякєη αğzıηı кαραтαη ιηѕαη∂ıя
Tuğra
popüler yazar

« Yanıtla #6 : Ekim 24, 2008, 01:26:45 ÖÖ »

TUĞRA                 
BT 857
okur
*

« Yanıtla #7 : Ekim 24, 2008, 01:39:35 ÖÖ »

kütahyali olmama ragmen bu kadar güzel anlatamam.cok güzel yazmissiniz.bence kütahyamizi  degerli kilanda o kerametdir.InsAllah kadrini bilebiliriz...
tarihman
Moderatör

« Yanıtla #8 : Ekim 24, 2008, 09:35:51 ÖÖ »

Kütahya'ya karşı ilgiliniz beni çok sevindirdi. İyi ve güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Burada belirtilmeyen en büyük hususlardan birisi de... Kütahyalının misafirperverliği... Memleketimi çok seviyorum.

Haydi... Gelin Nuh'un Gemisine.......
Himmet
aktif yazar

« Yanıtla #9 : Ekim 24, 2008, 03:28:50 ÖS »

Alıntı
Kütahya'ya karşı ilgiliniz beni çok sevindirdi. İyi ve güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Burada belirtilmeyen en büyük hususlardan birisi de... Kütahyalının misafirperverliği... Memleketimi çok seviyorum.

Kesinlikle çok kibar ve misafirperver insanlar.Birde maşaAllah adetlerini arttırsın mümin ve mümine kardeşlerimiz çok fazla.Zaten Kerameti malum..
Her hali ile muhteşem bir ilimiz Kütahya.

Hocam özellikle belirtmişdik ama.. 

Bu vesile ile merak ettiğim bir hususu dile getireyim.Kütahya- Gedizde deprem sırasında bir dağ ikiye bölünmüş ve karşıdan bakıldığında da bu görülüyormuş.Doğrumu? Bunu o kadar çok merak ettim fakat "tarhana festifali" yazan duyurulara fazla takıldığım için ve saat çok erken bir vakti gösterdiği, satıcıların ve belde halkının istirahatte olduğu, bundan dolayı tarhana satın alamamış olmama kederlenirken dağlara dikkat etmeyi unutmuşum.Çok merak ettiğim için buna çok üzüldüm.

Kütahya'yı Sonbaharda gördük.Birde ilkbahardaki halini merak ediyoruz.İnşaAllah bir dahaki seferimizde o mevsimde gidebilmek nasib olur.

Söyleyemedim..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Kansere yol açan maddeler SAĞLIKLI YAŞAM Mustafax67 0 318 Son Mesaj Ekim 13, 2006, 02:43:38 ÖÖ
Gönderen: Mustafax67
10 Kasım'da Atatürk'e Soruşturma Açan Vali HABER SAATİ tarihman 3 964 Son Mesaj Ekim 30, 2008, 09:00:20 ÖS
Gönderen: atkneyll
Ateşte Açan Çiçekler; Çini ve İnsan GENEL KÜLTÜR-SANAT Nakkaş 4 5286 Son Mesaj Nisan 12, 2008, 02:58:49 ÖS
Gönderen: maslak
Gakgoşlar diyarı ŞİİR ihvan 4 327 Son Mesaj Eylül 02, 2008, 03:10:35 ÖS
Gönderen: Nur-u evveL
Boncuklardan çiçekler FOTOĞRAF GALERİSİ İsra 13 753 Son Mesaj Ekim 02, 2008, 04:35:08 ÖÖ
Gönderen: İsra
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM