Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Ocak 08, 2009, 10:05:27 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Kan grubu AB olan insanlar nasıl kilo verir?  (Okunma Sayısı 880 defa)
Ber-ceste
yazar

« : Mayıs 13, 2008, 11:00:23 ÖS »

Kan grubunuzun bilinmesini gerektirecek bir neden ortaya çıkmadan grubunuzu öğrenmek aklınıza gelmeyebilir.Oysa ,kan grubunuz sizin yaşamınızda çok önemli bir yer tutan özelliğinizdir.Bu önemli özelliği bilmeden dengeli beslenme koşullarını yerine getiremez,hangi hastalıklardan ne şekilde korunmamız gerektiğini bilemezsiniz.

Özel Bir Grup

Kan grupları arasında AB çok ender görülür.A grubuyla B grubunun karışmasından meydana gelen bu kan grubuna dünya nüfusunun ancak %5 'i dahildir.Ve de bu grup,kan gruplarının en yenisidir.Bundan 10-12 yüzyıl öncesine kadar böyle bir kan grubu yoktu.

AB Kan Grubuna sahip kişilerin Sağlık Haritaları

Bu kan grubuna dahil olanların bağışıklık sistemleri çok güçlü olur.Ancak bazı kanser türlerine yakalanma olasılıkları vardır.İki grubun özelliklerini taşıyan AB grubu,alerji,artrit,iltihaplanma gibi sorunlara her zaman rastlayabilir.Ab grubunun şaşırtıcı özellikleri bu kan grubunun modern yaşamı simgelemesini sağlıyor:
Karmaşık ve huzursuz şeklinde nitelendirebiliriz.AB grubu,ik grubunda özelliklerini taşır.Ayrıca sindirim sistemleri çok duyarlıdır.Stresi yenmek için zihinsel faaliyetlerden yararlanabilirler.

Diyet Nasıl Olmalı

AB grubundaysanız yiyeceklerinizi seçerken çok titiz davranmak zorundasınız.A ve B grublarına zararlı olan birçok yiyecek AB grubu içinde zararlıdır.Ancak diğer gruplara pek tavsiye edilmeyen domates AB gruplarına tavsiye edilir.Kilo alma konusunda AB'ler A ve B grubundakilerle aynı gen özelliklerine sahiptirler.

Mide Asiti Yetersiz

AB gruplarının çok fazla hayvansal protein alması sindirim sistemini zorlayabilir.Tıpkı A grubunda olduğu gibi sizinde mide asitiniz yeterli değildir.İşte bu yüzden azar azar ve sık sık yemek yemelisiniz. Kuzu,koyun,tavşan ve hindi eti yiyebilirsiniz.Dana ve sığır etlerinden uzak durmalısınız.Tavuk ve piliç eti yerine hindi etini tercih etmelisiniz.

Yoğurt Önemli:   Sütlü besinler konusunda ,B grubundakilerle aynı alışkanlıklara ağırlık verebilirsiniz.Yoğurt yerken iki yumurta beyazı ile bir yumurta sarısı yerseniz,kolesterolünüzün artmasını engellemiş olursunuz.

Yemektarifi.com
Moderatöre Bildir   Logged

Sükût etmek gibi alemde nadana cevab olmaz..
Himmet
aktif yazar

« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2008, 05:34:27 ÖS »

Aynı zamanda cimri kan grubuda deniliyor. Çok utandım
Bildiğim kadarı ile A dan, B den ve 0 grublarından kan alabiliyor ama kendisi bu gruplara kan veremiyor.Ayrıca; bu bilgiler bilimsel ise saptamaları çok doğru.

Aslında her üye buraya kan grubunu yazsa faideli olur diye düşünüyorum.

Şiirler yazdım sana okuyamadım
Hep yanımdaydın oysa dokunamadım
Sana ben hayaller düşler büyüttüm
Sana ben gözümde yaşlar büyüttüm
Söyleyemedim..
turab
yazar

Kefâ bil-mevt vaizan

« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2008, 05:49:26 ÖS »

Aslında her üye buraya kan grubunu yazsa faideli olur diye düşünüyorum.

0 Rh +
Annem babam kardeşlerim A Rh +.Kana ihtiyacım olduğunda bulmam zor olabilir  Mahçup oldum yaw

Fukara kalbine her kim dokuna;Dokuna sînesi okuna...
Himmet
aktif yazar

« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2008, 06:11:58 ÖS »

Benimkide (AB)+

Alıntı
Annem babam kardeşlerim A Rh +.Kana ihtiyacım olduğunda bulmam zor olabilir 
İnşaAllah ihtiyacınız olmaz ama gerekirse buraya yazarsanız Biiznillah buluruz. Gülen

Benim ailemindede eşim dahil herkes ya A yada B + dir.Yani enaz 6 kişi hazırlar.

Şiirler yazdım sana okuyamadım
Hep yanımdaydın oysa dokunamadım
Sana ben hayaller düşler büyüttüm
Sana ben gözümde yaşlar büyüttüm
Söyleyemedim..
Uludag
aktif yazar

Bir kamil bir beldenin ihyasına yeter.

« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2008, 12:58:35 ÖÖ »

0 rh+

bolbol var

''Ya Rabbi! Şu aciz kulunu Ümmet-i Muhammed'e hizmet etmeğe muktedir eyle!''
osmanli
Moderatör

« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2008, 01:09:51 ÖÖ »

kermeslerde yemeyeceksin cay iceceksin tatli hic yemeyeceksin ben sen  gibi ne varsa götürürsen hemserim senin gibiyiz vatan sag olsun Hihhihhii

Uludag
aktif yazar

Bir kamil bir beldenin ihyasına yeter.

« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2008, 01:17:54 ÖÖ »

bizsiz kermes ne kazanacakki
ana sermaye bizde zaten.  Hihhihhii

''Ya Rabbi! Şu aciz kulunu Ümmet-i Muhammed'e hizmet etmeğe muktedir eyle!''
turab
yazar

Kefâ bil-mevt vaizan

« Yanıtla #7 : Mayıs 15, 2008, 07:40:53 ÖÖ »

kermeslerde yemeyeceksin cay iceceksin tatli hic yemeyeceksin ben sen  gibi ne varsa götürürsen hemserim senin gibiyiz vatan sag olsun Hihhihhii
0 rh+

bolbol var
İnşaAllah ihtiyacınız olmaz ama gerekirse buraya yazarsanız Biiznillah buluruz. Gülen

Gülen

razı olsun

Fukara kalbine her kim dokuna;Dokuna sînesi okuna...
günbatımı
araştırmacı

Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...

« Yanıtla #8 : Kasım 21, 2008, 09:32:54 ÖÖ »

Benim kan grubum 0 Rh(+)

Bu grupla ilgili de bilgiler olsaydı ve tabii diğer gruplarla ilgili; daha iyi olurdu bence...

Göz kırpma

SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR. HER SÖZE CEVABIM VAR AMA; BİR SÖZE BAKARIM "SÖZ" MÜ DİYE, BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM "ADAM" MI DİYE...    Hz. Mevlana
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Verir de yine Sen verirsin elbet. KUR'AN-I KERİM VE SÜNNET-İ SENİYYE SLEME 0 135 Son Mesaj Ekim 18, 2004, 12:03:35 ÖS
Gönderen: SLEME
Dua Grubu DUA ZAMANI « 1 2 3 4 » müteallim 153 12895 Son Mesaj Kasım 29, 2008, 12:37:17 ÖÖ
Gönderen: çolak
Doğuştan ahras (sağır ve dilsiz) olan kimse namazı nasıl kılar? İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI Ber-ceste 1 292 Son Mesaj Şubat 18, 2008, 10:44:18 ÖS
Gönderen: Mahi
Dört Temel Gıda Grubu YİYECEK VE İÇECEKLER Tuğra 0 216 Son Mesaj Haziran 06, 2008, 10:49:39 ÖÖ
Gönderen: Tuğra
Kan tahlili nasıl yorumlanır? SAĞLIKLI YAŞAM Tuğra 1 379 Son Mesaj Eylül 02, 2008, 05:14:29 ÖÖ
Gönderen: dört mevsim
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM