Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Ocak 08, 2009, 10:08:30 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: =Ağlayan Komutan=  (Okunma Sayısı 198 defa)
ücharfbeşnokta
okur
*

Kabı ayrı olanın Tadıda ayrı olur

« : Kasım 28, 2008, 02:09:29 ÖS »

Mehmet Akif anlatıyor: 
“Her sabah Sultan Ahmet camiine erkenden giden bir zat vardı. Mihrabın bir kenarında saçı-sakalı bembeyaz olmuş bu ihtiyar adam, ümitsiz bir şekilde durmadan ağlıyordu. Nihayet bir gün yanına sokuldum:
Muhterem,dedim. 'ın rahmetinden bu kadar ümitsizlik olur mu? Niye bu kadar ağlıyorsun?

Bana :
 Beni konuşturma kalbim duracak,dedi.

Çok ısrar edince anlattı.               

Ben Abdülhamit devrinde bir binbaşı idim. Anam ve  babam vefat edince Sadarete bir dilekçe gönderdim.

Dedim ki “Mallarımız,gayri menkullerimiz var.Bunların bir nezaretçiye ihtiyacı vardır. Kabul buyurulursa istifa etmek istiyorum.”
Sadaret benim dilekçemi padişaha göndermiş. Bana doğrudan doğruya Hünkardan bir yazı geldi.

“İstifa kabul edilmedi deniyordu.”     

Ben bir daha gönderdim yine aynı cevap geldi.   

Bizzat huzura çıkıp şifahi görüşmek istedim. Ben o cehaletle Padişahın huzuruna çıktım.
     Sultanım; istifamın kabulünü istirham edeceğim. Durumumuz budur, dedim. Derin derin biraz düşündü. İstifa etmemi istemiyordu. Yüzünden belli idi. ısrarıma da dayanamadı. Öfkeli bir eda ile elinin tersi ile:   

Haydi ! İstifa ettirdik seni dedi.   

Ben dönüp işimin başına geldim.
            Gece mana aleminde orduların teftiş edildiğini gördüm. Rasülüllah efendimiz (s.a.s) Yıldız Sarayının önünde duruyordu. Bütün Türk ordusunu teftiş ediyordu. Osmanlı Padişahlarının ileri gelenleri orada idi. Abdülhamit edeple fahri kainat efendimizin arkasında duruyordu.             Derken benim birliğim geldi. Başında kumandan olmadığı için darmadağınıktı.        
Nerede bunun kumandanı diye sordular.
Ya ResulAllah çok ısrar etti. İstifa ettirdik dedi. Rasülullah (s.a.s.)’ da
 Senin istifa ettirdiğini bizde istifa ettirdik buyurdular. Ben ağlamıyayımda kim ağlasın? ……
Moderatöre Bildir   Logged
günbatımı
araştırmacı

Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...

« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2009, 06:20:54 ÖS »

Çok etkileyici bir hikaye. Teşekkürler...
Moderatöre Bildir   Logged

SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR. HER SÖZE CEVABIM VAR AMA; BİR SÖZE BAKARIM "SÖZ" MÜ DİYE, BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM "ADAM" MI DİYE...    Hz. Mevlana
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
AĞLAYAN KOMUTAN TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ sıddık-birgüvi 0 134 Son Mesaj Şubat 28, 2006, 01:15:23 ÖÖ
Gönderen: sıddık-birgüvi
semada ağlayan yıldızlar ŞİİR alacasafak 0 250 Son Mesaj Kasım 25, 2006, 01:34:14 ÖÖ
Gönderen: alacasafak
YERMÜK'TE BİR KOMUTAN GÖNÜL SULTANLARIMIZ Gül_Sultan 1 271 Son Mesaj Mart 01, 2007, 10:31:31 ÖÖ
Gönderen: Ahi
Ağlayan Yıllar ŞİİR müteallim 3 475 Son Mesaj Aralık 16, 2007, 01:25:34 ÖÖ
Gönderen: Gül_Sultan
Ağlayan Mabed'e ŞİİR Mahi 3 408 Son Mesaj Haziran 15, 2008, 12:20:59 ÖS
Gönderen: Mahi
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM