Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Ocak 08, 2009, 10:05:51 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Bizim bom-boş yattığımızı sana kim söyledi?  (Okunma Sayısı 652 defa)
Mahi
Moderatör

Men câle nâle

« : Şubat 13, 2008, 03:34:56 ÖS »

Üveys Hazretleri'nin, Birçok yerde kabri bulunmaktadır. elbetteki bunalrdan sadece birisi gerçek diğerleri ise makamıdır. Makam da olsa oralarda da Hz Üveys'in ruhaniyeti mevcuttur. Güney Doğu'da da mezarı bulunduğunu da zikredilir.

İşte bu mezarlardan birine gidip ziyaret eden ve o mübarek zatın ruhuna 1 Fatiha 11 İhlas-ı şerif okuyan bir Kur'an-ı kerim  hocası, ziyaret esnasında, içinden gelen bir hisle ve samimiyetle,
— Ey mübarek zat! Bak memleketin hali berbat. Sen ise burada öyle bom-boş yatıyorsun. Müslümanlara yardım etsen olmaz mı? diye sitem ediyor.
O gece derhal ikaz ediliyor. Gece rüyasında bir manga asker, at üzerinde ve savaş kıyafeti içindedir. Başlarında da kumandan mevkiinde bir zat bulunmaktadır. O zatın kim olduğunu soran hocaya,
—   Veysel Karânî Hazretleri'dir, deniliyor.
O sırada Üveys Hazretleri bu Kur'an hocasına
yaklaşıyor ve,
—   Bizim  bom-boş  yattığımızı  sana  kim söyledi? diyor...

Evet, İslam büyükleri rûhaniyetleriyle manevi yardımda bulunurlar ama, vatan müdafaası, vefat etmiş olanların değil, tabii ki dirilerin vazifesidir.

Veysel Karânî Ali Eren Girgin Yayınları)

Moderatöre Bildir   Logged

وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا أَنتَ مَوْلاَنَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ
Uludag
aktif yazar

Bir kamil bir beldenin ihyasına yeter.

« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2008, 04:14:43 ÖS »

Vatan müdafasında her ne kadar diri asker lazim isede atilan mermiyi hedefine ulastiran ruhanilerde lazim. Göz kırpma

''Ya Rabbi! Şu aciz kulunu Ümmet-i Muhammed'e hizmet etmeğe muktedir eyle!''
İsra
Moderatör

« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2008, 07:10:38 ÖS »

Ellerinize sağlık

gül_mira
aktif okur
**

« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2008, 05:46:58 ÖS »

emeğine sağlık bu memleketin başından evliyaullahın himmetlerini esirgemesin yoksa halimi harap

Eğer bir gün dünya ya ait çok büyük bir derdin olursa,rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme,derdine dönüp benim çok büyük bir rabbim var de!...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Sakın Sandığı Boş Bırakma GÖNÜL SULTANLARIMIZ Ahi 2 413 Son Mesaj Şubat 14, 2007, 06:50:58 ÖS
Gönderen: İsra
Başı Boş ŞİİR Gül_Sultan 1 423 Son Mesaj Ekim 06, 2007, 02:52:31 ÖÖ
Gönderen: duha
Ne Boş, Ne Kof Herif SERBEST KÜRSÜ Gül_Sultan 1 365 Son Mesaj Eylül 09, 2007, 05:22:58 ÖS
Gönderen: hadime
Sana Geliyorum Sana ŞİİR Gül_Sultan 3 368 Son Mesaj Ekim 19, 2007, 01:55:59 ÖS
Gönderen: vildan
Bana imzanı göster, sana kim olduğunu söyleyeyim SERBEST KÜRSÜ dört mevsim 2 338 Son Mesaj Temmuz 20, 2008, 01:07:28 ÖÖ
Gönderen: ASUDE
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM