Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Ocak 08, 2009, 10:03:56 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Bu yüz çiğnemeye değil öpülmeye layıktır  (Okunma Sayısı 287 defa)
mahmud_sami
okur
*

« : Mayıs 16, 2004, 08:11:02 ÖS »

BU YÜZ ÇİĞNEMEYE DEĞİL ÖPÜLMEYE LAYIKTIR

Ebû Zerr Hazretleri anlatıyor:

Bir gün Bilal-i HGabeşi ile sohbet ederken, bir mesele hakkında anlaşamayarak işi münakaşaya döktük. Bilal Hazretlerine:

Sen bundan ne anlarsın siyah kadının oğlu, diyerek hakaret ettim.

Hazreti Bilal bunu Efendimiz (s.a.v.) Hazretlerine söylemiş, Resulüllah beni huzuruna çağırdı. Hemen Efendimizin huzuruna koştum. Peygamberimiz bana:

- Sen rengi siyah diye Bilal'i küçük görmüş ona hakaret etmişsin. Doğru mu?

Ben çok maçup olmutum, utancımdan hiç bir şey söyleyemedim. Resulüllah devamla:

- Demek sende hala cahiliyyet devrinin adetlerinden eser var. Halbuki islamiyette insanın derisinin hiç bir ehemniyeti yok. İslamiyet ırk, renk, ve soy - sop farkını ortadan kaldırmıştır. Müslümanlıkta 'tan kim daha fazla korkarsa o öbüründen daha istindir. Sen bu hali nasıl işledin? Buyurdular.

Ben Resulüllah (s.a.s) efendimizin bu sözleri karşısında ziyadesiyle üzülmüş ve ne yapacağımı şaşırmıştım. Resulüllah'ın huzurundan ayrıldıktan sonra doğru doğru Bilal-i Habeşi Hazretlerinin evine gidip başımı evin eşiğine koydum:

- Ey Bilal, mübarek ayakların bu kaba başın üzerine basarak geçmedikçe kendimi affetmeyeceğim ve buradan ayrılmayacağım, dedim.

Biraz sonra Hazreti Bilal içeriden çıktı, beni tutarak kaldırdı ve bana :

- Ey kıymetli kardeşim ben seni affettim, da affetsin. Bu yüz çiğnemeye değil öpülmeye layıktır dedi ve beni kucaklayarak içeri aldı.

Ben Bilal Hazretlerinin bu hareketine çok sevinmiştim. Bilal'in iki gözlerinden öptüm. Sevincimden gözlerim yaşarmıştı.
Moderatöre Bildir   Logged

ŞARET OLSA YOL SAPTIRMAZ,BİLGİ OLSA SÖZ SAPTIRMAZ.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Yüz Yaşındaki İhtiyar GÖNÜL SULTANLARIMIZ armonya 12 821 Son Mesaj Temmuz 11, 2006, 05:37:53 ÖS
Gönderen: asya01
Adminin Yüz Özellliği :) MİZAH KÖŞEMİZ duha 6 761 Son Mesaj Mart 01, 2008, 01:35:36 ÖS
Gönderen: duha
Yüz kişiye danışmadan evlenmeyeceğim HİKAYELER kenz 2 437 Son Mesaj Ocak 08, 2007, 05:55:50 ÖS
Gönderen: kenz
Yüz Kaleye Değerdin!.. TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ hocaoğlu 2 185 Son Mesaj Şubat 27, 2008, 06:52:31 ÖS
Gönderen: jager
Yüz okuma sanatı KİŞİSEL GELİŞİM belya 0 299 Son Mesaj Nisan 23, 2008, 09:38:49 ÖS
Gönderen: belya
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM