Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Ocak 08, 2009, 10:44:30 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Danyal Peygamber'in mezarından güzel koku yayılıyor  (Okunma Sayısı 768 defa)
osmanli
Moderatör

« : Ağustos 01, 2007, 10:07:14 ÖS »

Danyal Peygamber'in mezarından güzel koku yayılıyor  
Mersin'in Tarsus ilçesindeki Makam Camii'nde bulunan Hz. Danyal Peygamber'in (as) mezarından yayılan güzel koku hissedenleri etkiliyor.

Makam Camii'nin eski görevlisi Veysel Alışkan, mezarı ziyarete gelen bazı vatandaşların güzel kokuyu hissettiklerinde kendilerinden geçtiklerini anlatıyor. Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın 1996 yılında Hz. Danyal'ı (as) gördüğü rüyanın ardından başlatılan kazılarda sona gelindi. Bir süre önce Hz. Danyal Aleyhisselam'ın mezarına ulaşıldığını belirten imam Veysel Alışkan, o anı söyle anlatıyor: "Yaklaşık 8-10 metre aşağıda kazı çalışması yaparken işçilerden biri, farkında olmadan Hz. Danyal'ın (as) üzerindeki horasan harçlı yapıya kazmayı vurunca düştü bayıldı. Bu horasan harcının üzerinde işlemeli mozaikler var. Harcın üzerinde yine iki kat asfalt bulunuyor. Kabrin yerinin tespit edilmesinde ben şuna şahit oldum. Dışarıdan gelen bazı ziyaretçiler bana güzel kokular geldiğini ve kendilerinden geçtiklerini söylediler. Ben de dualar okuyarak mezarın etrafında dolaştığım zaman aynı kokuyu hissettim. Çok güzel bir koku bu, hisseden insanları adeta kendinden geçiriyor." Makam Cami görevlisi Kenan Eker ise, "Hz. Danyal (as), rüyasına girdiği Başkan Burhanettin Kocamaz'a, 'Evladım üzerimdeki çamurları temizle' demiş. Bunun üzerine başkan harekete geçerek, kazı çalışmaları başlattı. Şu anda kazı çalışmaları sürüyor. Yapılacak mezarla ilgili proje hazırlıkları başladı." dedi.

Hz. Danyal'ın (as), Hz. Davut'un (as) soyundan gelen bir peygamber olduğunu söyleyen Eker, mezarla ilgili şu bilgileri veriyor: "Bundan bin 300 sene önce Hz. Ömer'in komutanı Hz. Ebu Musa el Eş'ari burada Tarsus'ta kabri bulup ortaya çıkarmış. Parmağındaki yüzükten Hz. Danyal (as) olduğu keşfedilmiş. Bu yüzüğü Ebu Musa el Eş'ari Hazretleri habercilerle Hz. Ömer'e göndermiş. Hz. Ömer ve Hz. Ali (ra) bu yüzüğü inceledikten sonra burada yatanın Hz. Danyal (as) olduğu kanısına varmışlar."
Moderatöre Bildir   Logged

uhra
aktif okur
**

« Yanıtla #1 : Ağustos 01, 2007, 11:46:17 ÖS »

(c.c.)razı olsun kardeşim.
fatihan
Moderatör

« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2007, 08:18:14 ÖÖ »

Teşekkür ederiz, ziyaret etmek nasip olur inşAllah...

Mektubat Dersleri için Tıkla>>>    
Evlilik Rehberiniz
www.evlilikmektebi.com
Ahi
aktif yazar

Bugün Allah (c.c) için ne yaptın?

« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2007, 09:51:35 ÖÖ »

Alıntı sahibi: "uhra"
(c.c.)razı olsun kardeşim.

Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras ve ilim gibi şeref olmaz.
Hz. Ali (r.a)
müteallim
Moderatör

« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2007, 11:53:40 ÖS »

Alıntı sahibi: "Vuslat Yolcusu"
Danyal Peygamber'in mezarından güzel koku yayılıyor  
Mersin'in Tarsus ilçesindeki Makam Camii'nde bulunan Hz. Danyal Peygamber'in (as) mezarından yayılan güzel koku hissedenleri etkiliyor.

Makam Camii'nin eski görevlisi Veysel Alışkan, mezarı ziyarete gelen bazı vatandaşların güzel kokuyu hissettiklerinde kendilerinden geçtiklerini anlatıyor. Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın 1996 yılında Hz. Danyal'ı (as) gördüğü rüyanın ardından başlatılan kazılarda sona gelindi. Bir süre önce Hz. Danyal Aleyhisselam'ın mezarına ulaşıldığını belirten imam Veysel Alışkan, o anı söyle anlatıyor: "Yaklaşık 8-10 metre aşağıda kazı çalışması yaparken işçilerden biri, farkında olmadan Hz. Danyal'ın (as) üzerindeki horasan harçlı yapıya kazmayı vurunca düştü bayıldı. Bu horasan harcının üzerinde işlemeli mozaikler var. Harcın üzerinde yine iki kat asfalt bulunuyor. Kabrin yerinin tespit edilmesinde ben şuna şahit oldum. Dışarıdan gelen bazı ziyaretçiler bana güzel kokular geldiğini ve kendilerinden geçtiklerini söylediler. Ben de dualar okuyarak mezarın etrafında dolaştığım zaman aynı kokuyu hissettim. Çok güzel bir koku bu, hisseden insanları adeta kendinden geçiriyor." Makam Cami görevlisi Kenan Eker ise, "Hz. Danyal (as), rüyasına girdiği Başkan Burhanettin Kocamaz'a, 'Evladım üzerimdeki çamurları temizle' demiş. Bunun üzerine başkan harekete geçerek, kazı çalışmaları başlattı. Şu anda kazı çalışmaları sürüyor. Yapılacak mezarla ilgili proje hazırlıkları başladı." dedi.

Hz. Danyal'ın (as), Hz. Davut'un (as) soyundan gelen bir peygamber olduğunu söyleyen Eker, mezarla ilgili şu bilgileri veriyor: "Bundan bin 300 sene önce Hz. Ömer'in komutanı Hz. Ebu Musa el Eş'ari burada Tarsus'ta kabri bulup ortaya çıkarmış. Parmağındaki yüzükten Hz. Danyal (as) olduğu keşfedilmiş. Bu yüzüğü Ebu Musa el Eş'ari Hazretleri habercilerle Hz. Ömer'e göndermiş. Hz. Ömer ve Hz. Ali (ra) bu yüzüğü inceledikten sonra burada yatanın Hz. Danyal (as) olduğu kanısına varmışlar."

yazi alinti amma alintida olsa arkadaslar buraya yapistirirken büyüklere hürmet ifade eden kelimeleri kullansala riyi olur

mesela danyal peygamber yerine danyal aleyhisselamin kabrinden demek gibi

1430 hicri yilbasiniz ve muharremi serifiniz mübarek olsun
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
MSN Messanger'dan Virüs Yayılıyor!!! BİLGİSAYAR VE İNTERNET duha 0 625 Son Mesaj Mayıs 14, 2006, 01:52:04 ÖS
Gönderen: duha
Kabirden Gelen Koku Mestediyor(Danyal A.S) PEYGAMBERLER MAVERA02 4 844 Son Mesaj Ağustos 21, 2008, 05:40:15 ÖS
Gönderen: ASUDE
Vehhabilik Sinsice Yayılıyor mu? İSLAM-GENEL muhibban 0 238 Son Mesaj Haziran 15, 2008, 05:00:37 ÖS
Gönderen: muhibban
Kadının Koku Sürünmesi Hakkında İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI Buka 6 640 Son Mesaj Ocak 04, 2009, 11:31:26 ÖÖ
Gönderen: unbeaten89
Vehhabilik sinsice yayılıyor SERBEST KÜRSÜ ihvan 10 579 Son Mesaj Eylül 19, 2008, 05:16:07 ÖS
Gönderen: ferdi
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM