Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Ocak 08, 2009, 10:36:43 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Dua Aynı Dua, Ama Okuyan Ağız...  (Okunma Sayısı 1161 defa)
Ahi
aktif yazar

Bugün Allah (c.c) için ne yaptın?

« : Nisan 23, 2007, 03:41:05 ÖS »

DUÂ AYNI DUÂ, AMA OKUYAN AĞIZ...

Muhyiddîn-i Arabî (kuddise sırruh) hazretlerinden:
Fakirin biri, bir ağaç dibinde gölgelenmekte olan Hz. Ali (r.a.)'ye gelir, ihtiyaçlarını arz eder:

- Çoluk-çocuk sıkıntı içindeyim, ne olur bana biraz yardımda bulunun, der.

Hz. Ali (r.a.) hemen yerden bir avuç kum alır, üzerine okumaya başlar. Sonra da avucunu açar ki, kum tanecikleri altın külçeleri hâline gelmiş...

- Al, der fakire. İhtiyacını karşıla!

Fakirin gözleri yerlerinden fırlayacak gibi olur:

- aşkına söyle yâ Emîre'l-mü'minîn! Ne okudun da kum tanecikleri altın oluverdi? der. Hz. Ali (r.a.) anlatır:

- Kur'ân-ı Kerîm, Fâtiha sûresine gizlenmiştir. Bende Kur'an-ı Kerîm'i okudum, yani Fâtiha sûresini okudum bu kumlara...

Bunu öğrenen fakir durur mu? O da bir avuç kum alır ve başlar okumaya. Okur, okur, okur... Ama kumlarda bir değişiklik yoktur. Altın filan olmuyor, aynen duruyor.tekrar gelir ve İmam Ali kerremallâhü vechehû hazretlerine:

- Ben de okudum, ama birşey değişmiyor; kumlar altın olmuyor, der. Emîrü'l- Mü'mînin Hz. Ali (r.a.) boynunu büker, mahcup bir edâ ile cevap verir:

- Ne yapayım, der. Duâ aynı duâ; ama, okuyan ağız aynı değildir! Duâ tamam; lâkin, okuyanın ihlâsı ve teveccühü tamam değildir!..

İşte bütün mesele buradadır. Okuyanın ihlâsında ve teveccühünde... Aynı duâ; aynı îman, aynı İhlâs ve aynı teveccühle okunacak ki, aynı netice elde edilebilsin. Yoksa kumu altın yapmak gibi bir iksire sahip olabilmek mümkün olmaz

Alıntı: Fazilet Takvimi
Moderatöre Bildir   Logged

Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras ve ilim gibi şeref olmaz.
Hz. Ali (r.a)
osmanli
Moderatör

« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2007, 03:46:52 ÖS »

Alıntı

Bunu öğrenen fakir durur mu? O da bir avuç kum alır ve başlar okumaya. Okur, okur, okur... Ama kumlarda bir değişiklik yoktur. Altın filan olmuyor, aynen duruyor.tekrar gelir ve İmam Ali kerremallâhü vechehû hazretlerine:

- Ben de okudum, ama birşey değişmiyor; kumlar altın olmuyor, der. Emîrü'l- Mü'mînin Hz. Ali (r.a.) boynunu büker, mahcup bir edâ ile cevap verir:

- Ne yapayım, der. Duâ aynı duâ; ama, okuyan ağız aynı değildir! Duâ tamam; lâkin, okuyanın ihlâsı ve teveccühü tamam değildir!..

:x

kenz
aktif yazar

« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2007, 07:47:24 ÖS »

razi olsun. Duaların ihlasla yapılması ümidi ile

İNSAN akli ile melekleşen nefsi ile iblisleşen bir aciptir İNSAN
İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN
İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN
İNSAN maziye bağlı hâle aldanmış istikbali gözler bir taştır İNSAN
Ahi
aktif yazar

Bugün Allah (c.c) için ne yaptın?

« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2007, 10:31:36 ÖÖ »

(c.c) cümlemizden razı olsun.

Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras ve ilim gibi şeref olmaz.
Hz. Ali (r.a)
İsra
Moderatör

« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2007, 07:56:55 ÖS »

Alıntı

İşte bütün mesele buradadır. Okuyanın ihlâsında ve teveccühünde... Aynı duâ; aynı îman, aynı İhlâs ve aynı teveccühle okunacak ki, aynı netice elde edilebilsin. Yoksa kumu altın yapmak gibi bir iksire sahip olabilmek mümkün olmaz

:x

Nihle
araştırmacı

« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2007, 08:40:14 ÖS »

razı olsun

Sanmam ki taleb-i devlet ü cah etmeğe geldik!!
Biz aleme bir YAR için ah etmeğe geldik!!..
gül_mira
aktif okur
**

« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2007, 04:38:12 ÖS »

her zaman okuyacağım ve anlatacağım bir yazı mükemmel bir paylaşım sağol kardeş... :x

Eğer bir gün dünya ya ait çok büyük bir derdin olursa,rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme,derdine dönüp benim çok büyük bir rabbim var de!...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Başka dua bilmez misin? İSLAM-GENEL antepli 6 1191 Son Mesaj Eylül 16, 2008, 12:46:23 ÖS
Gönderen: dört mevsim
Dua Ve Evvabın Teheccüd Namazlarının Kılınısı MÜBAREK GÜN VE GECELER osmanli 0 2081 Son Mesaj Ağustos 11, 2006, 01:23:36 ÖÖ
Gönderen: osmanli
Dua namazi hangi vakitte, nasıl kilinir? BİLGİ YARIŞMASI Oruc_Reis 2 360 Son Mesaj Mart 10, 2008, 09:01:36 ÖÖ
Gönderen: ankebut-57
Dua eden sevgili kuldur İSLAM-GENEL osmanli 1 240 Son Mesaj Ekim 23, 2008, 03:20:49 ÖS
Gönderen: inşirah
Dua und ihre weise - Dua ve adabi ALMANCA HUTBELER Evfacan 0 135 Son Mesaj Ekim 28, 2008, 01:22:49 ÖÖ
Gönderen: Evfacan
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM