Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm ya, Ziyaretçi. Bi zahmet üyemiz isen giriş yap üyemiz değilsen üyemiz oluver. Ekim 10, 2008, 04:51:32 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Peygamberimiz (s.a.v.)'ın Tevazuu  (Okunma Sayısı 201 defa)
Ferzin
araştırmacı

« : Temmuz 18, 2008, 11:25:06 ÖÖ »

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz, makam ve mertebesinin ulviyet ve efdaliyeti ile birlikte, insanların da en mütevâzi‘si idi. Kendisinin, kral peygamberlikle kul peygamberlik arasında muhayyer bırakılıp kul bir peygamber olmayı tercih etmesi üzerine, isrâfil aleyhisselâm,

“şüphe yok ki, Teâlâ, tevâzu gösterdiğin o şeyi de sana vermiş bulunuyor. Kıyâmet günü, âdemoğullarının seyyidi sensin! Arzın, kendisi için yarılıp kabrinden ilk çıkacak ve ilk şefaat edecek olan da sensin!” demiştir.

Resûlüllah Efendimiz’in, geçmişteki ve gelecekteki günahlarının, Teâlâ tarafından bağışlandığı, kendisine müjdelenmişti. (S. Fetih, 2) Böyle olduğu halde Peygamberimiz, bir gün,

“Sizden, ameli kendisini kurtarabilecek bir kimse yoktur!” buyurmuştu. “Yâ Resûlüllah, senin de mi amelin kurtaramaz?” diye sordular. O, “Evet, beni de amelim kurtaramaz! Ancak, Rabb’im Teâlâ beni, tarafından bir mağfiret ve rahmetle kuşatır ve korur!” diye cevap verdiler.

(Ahmed ibn-i Hanbel, Müsned, 2/235)

Resûlüllah Efendimiz, bir sefer esnasında ashâbına, bir koyun kesip pişirmelerini söylemişti. Ashaptan birisi,
— Yâ Resûlüllah, onun boğazlanması benim üzerime olsun, dedi.
Başka birisi,
— Yâ Resûlüllah, onun yüzmesi de benim üzerime olsun, dedi.
Bir başkas,
— Yâ Resûlüllah, pişirmesi de benim üzerime olsun, dedi.
Resûlüllah (s.a.v.) Efendimiz de,
— Odun toplamak da benim üzerime olsun, buyurdu. Sahâbîler,
— Yâ Resûlellah, biz senin işini de görmeğe yeteriz, (senin çalışmana gerek yok), dediler. Peygamber-i zîşân Efendimiz,
—Sizin, benim işimi de görmeğe yeteceğinizi biliyorum. Fakat ben, size karşı imtiyazlı bir vaziyette bulunmaktan hoşlanmam. Çünkü kulunu, ashâbı arasında imtiyazlı durumda görmekten hoşlanmaz! buyurdu.

(Kastalanânî, Mevâhibü’l-Ledûniyye, 1/385)
Moderatöre Bildir   Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Peygamberimiz adina yalan uyduranlar! VAKT-İ MUHABBET ridâ 9 1089 Son Mesaj Haziran 21, 2006, 05:41:20 ÖÖ
Gönderen: telecafe
Peygamberimiz (sav)'in duaları SERBEST KÜRSÜ yaş14 0 162 Son Mesaj Ağustos 13, 2006, 05:45:54 ÖÖ
Gönderen: yaş14
Peygamberimiz s.a.v.'den on nasihat HAYAT TECRÜBESİ Başak 4 659 Son Mesaj Ocak 20, 2007, 03:42:37 ÖS
Gönderen: Evfacan
Peygamberimiz A.S.'ın Yaptığı Dualar KUR'AN-I KERİM VE SÜNNET-İ SENİYYE bin_sultan 9 1108 Son Mesaj Ocak 02, 2008, 07:41:48 ÖÖ
Gönderen: bin_sultan
Peygamberimiz Her Zaman Mütebessimdi GÖNÜL SULTANLARIMIZ ibrahimim 0 34 Son Mesaj Ekim 08, 2008, 08:21:19 ÖS
Gönderen: ibrahimim

Forumumuzda "özel mesajlar" yöneticilerimiz tarafından amacı dışında (şeri şerife muhalif) kullananları tesbit amacı ile incelenmektedir!
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM