Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 22, 2010, 02:35:38 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Sultan fatih'in ayasofya vakfiyesi  (Okunma Sayısı 468 defa)
misvak
okur
*

« : Haziran 26, 2009, 08:49:28 pm »

Sultan Fâtih'in Ayasofya Vakfiyesi

“İşte bu benim Ayasofya Vakfiyem, dolayısıyla kim bu Ayasofya’yı camiye dönüştüren vakfiyemi değiştirirse, bir maddesini tebdil ederse onu iptal veya tedile koşarsa, fasit veya fasık bir teville veya herhangi bir dalavereyle Ayasofya Camisi’nin vakıf hükmünü yürürlükten kaldırmaya kastederlerse, aslını değiştirir, füruuna itiraz eder ve bunları yapanlara yol gösterirlerse ve hatta yardım ederlerse ve kanunsuz olarak onda tasarruf yapmaya kalkarlar, camilikten çıkarırlar ve sahte evrak düzenleyerek, mütevellilik hakkı gibi şeyler ister yahut onu kendi batıl defterlerine kaydederler veya yalandan kendi hesaplarına geçirirlerse ifade ediyorum ki huzurunuzda, en büyük haram işlemiş ve günahları kazanmış olurlar.

Bu sebeple, bu vakfiyeyi kim değiştirirse;

Allâh’ın, Peygamber’in, meleklerin, bütün yöneticilerin ve dahi bütün Müslümanların ebediyen LANETİ ONUN VE ONLARIN ÜZERİNE OLSUN, azapları hafiflemesin onların, haşr gününde yüzlerine bakılmasın.

Kim bunları işittikten sonra hala bu değiştirme işine devam ederse, günahı onu değiştirene ait olacaktır.

Allâh’ın azabı onlaradır.

Allâh işitendir, bilendir.

(Fatih Sultan Mehmed Han / 1 Haziran 1453)

Moderatöre Bildir   Logged

Dava...yürek ister...Dava Bilal gibi kızgın kumlara ve taşlara rağmen Allah diyerek ölmektir...
hizmetci
..
yazar

« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2009, 11:10:02 pm »

elbetteki hakli fatihimiz ne zorluklarla istanbulu feth etti

AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.
tork
Yeni üye
*

« Yanıtla #2 : Kasım 19, 2009, 12:10:08 am »

yazıklar olsun bizlere ki emanetine sahip çıkamadık KARTAL ım
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
fatih sultan mehmet han hz.. ŞİİR hulefai rasidin 11 1669 Son Mesaj Ocak 30, 2008, 05:54:33 pm
Gönderen: yasmin
Fatih sultan mehmed. GÖNÜL SULTANLARIMIZ müteallim 6 1763 Son Mesaj Haziran 01, 2007, 10:40:39 am
Gönderen: Fatihan
Ufuklar Sultanı Fatih Sultan Mehmed Han Hz. TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ Fatihan 15 1947 Son Mesaj Temmuz 22, 2009, 03:13:44 pm
Gönderen: sehle
Sultan Fâtih'in Ayasofya Vakfiyesi TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ ankebut-57 1 436 Son Mesaj Ekim 24, 2008, 07:01:17 pm
Gönderen: Fatihan
Fatih Sultan Mehmet Aranıyor ! HABER SAATİ duha 0 241 Son Mesaj Mayıs 29, 2009, 02:43:41 am
Gönderen: duha
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM