Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 21, 2010, 03:18:48 pm

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: "Anahtar nickli mod'a (!)" ifadesinin pskolojik yorumu  (Okunma Sayısı 1098 defa)
Miftahulkuluub
Administrator
popüler yazar

« : Kasım 20, 2005, 03:56:15 pm »

Bazen forumlarda tatsız diyalog yaşanıyor,üyelerle yönetim arasında.

Üyenin kaybedeceği bir şey yoktur bu münazara da. Çünkü kendisinden mesuldur sadece. Ama yönetici öyle değildir. Verdiği her mesaj forum için bir mesajdır, yazdığı her yazı o forumu temsil eder.
Üyelerin forum hakkındaki yargılarıdır yönetim. “İslami sitelerde forum anlayışı ve anlamayışı” başlıklı makalemde de dile getirmiştim.forum chat vb. iletişim sitelerinde; gerçek hayatta yapmaya casaret edemeyeceği bir çok şeyi normal ve rahat bir şekilde yapma duygusu içinde oluyor bazı kişiler.
Gerçek hayatta cesaret edemez çünkü tepkisini alacağı muhatabı daima karşısındadır. Ama sanal alemde tepkisini alacağı muhatap, bilgisayar ekranındaki yazılar olunca ve hayatı sadece gerçek alem olarak görüp sanal alemi yaptırımı olmayan kuru bir bilgisayar ekranı olarak algılayıp dolayısı ile karakter ve kişiliği törpülenmişliğinin uygulamasını yapınca klavye ile, bu tür üyelerle 10 dakika uğraşmak başka işlerle birkaç saat uğraşmaya bedel oluyor açıkçası.

Kimse forumlara üye olmak zorunda değildir. Ama kendi hür iradesi ile foruma gelen bir kimse forumun kurallarına da uymak zorundadır. Forumu kendi kurallarına uydurmaya çalışırsa durup dururken kendi kendine iş çıkarmış olur.Moralini bozmuş olur zamanını lüzumsuz yere harcamış olur.
Klasiklikleşmiştir ki yine bazı şahıslari lk önce forumu protesto eder yazıları ile.Haksızlığa uğradığını dile getirmeye çalışır daha sonra sertleşir, çok ünlü hacker ağabeyleri vardır forumu kaldıracaktır, foruma birkaç gün süre verir. Engellersin tekrar başka bilgisayardan üye olur falan falan falan…..
Halbuki akıllı insan düşünceli insan, bunca imkanın sahibi olan insan;  beğenmiyorsa forumu, bana göre değildir der çeker gider. Bu forumdan  bir kazancı yoktur ve kendisine bir şey vaad etmemiştir ki forum yönetimi ile uğraşsın. Madem forumda haksızlık yapılıyor madem kendi kafasına göre iş yapıyor yönetim; çek git be mübarek insan..! Seni zorla tutan yok ki……

Bunu mutlak manada kullanmakta absürt olur. Yukarıdaki mantaliteye sahip kişiler için kullandım bu ifadeleri. Bu tür insanlara karşı yönetim gerçekten haksızda olsa özür dilemez ve bunların forumdan ayrılması forum için izzeti azamdır.Yönetim bir bilgisayar değildir elbette.Onlarda insandır ve insaf, vicdan, şeref, haysiyet…… her türlü evsaf mevcuttur kendilerinde.Onlarda üzülürler, onlarda sinirlenirler, onlarda pişman olurlar onlarda hata yapar onlarda özür dilemesini bilir.
Ama özrü dilemek için 2  unsurun tahakkuk etmesi lazım.Bunlar gerçekten özür dilenecek bir konunun olması ve dilenecek kimsenin de özür dilenecek kişi olması.Bu ikisi olmadan özür dilemenin ne anlamı ne lüzumu var ki?

Nickini hatırlamadığım bir iki arkadaş konu açmışlar İstanbullular buraya Ankaralılar buraya. Altına da bunu destekler mahiyette birkaç mesaj. Konunun en altına bunun için daha çok erken olduğunu ciddi bir rakama ulaştığımız zaman belirli bir zamanda erkek bayan ayrı yer ve zamanlarda  Forum Yönetiminin organizasyonunda bir buluşmanın  olacağını ve bu tür Forumu ilgilendiren hususlar için adminlerle irtibata geçilmesi gerektiğini hatırlatarak bunun üstüne yazılacak bir cevap olmayacağı için olsa bile yönetimin kararı bu olduğu için kilitledim.Ama bazıları kilitlemeyi hakaret olarak algılamış olmalılar ki birisi açtı ağzını yumdu gözünü.Vay efendim nasıl kilitlersiniz, yönetimin özür dilemesini bekliyorum, madem kilitleyecektiniz neden zamanında kilitlemediniz …..vs.vs.vs..
Arkadaşlarımdan birisi o kadar alçakgönüllülük yapmışki özür bile diledi.O özrü de beğenmedi arkadaşımız ve diyor ki  
“O anahtar nickli moddan bekliyorum özrü”
Bu kadar ihtiras bu kadar nefret kin ve muhatabı bu şekilde aşağıladığını zannetmek aslında kendi profilini izah etmenin farklı cümlelerle ifade edilişi. Tevafuk olacak ya Fazilet Takvimindeki hadisi şerif gözüme çarptı. Mümin saldırgan olmaz. Ben hala anlayamadım ve anlayamıyorum.Ortada hiçbir şey yokken hiçbir tartışacak unsur yokken yönetime olan bu tepkiyi ve özür beklemeyi.Hakikaten özür dilenecek bir konu olsa bile bu tür kişilere özür dilenmez ki.Bu tür haşeratı la yüflihunları tekrar foruma kazandırmak için haklılığı ifade etmek için dil dökmeye değmez bile.Ama foruma bela olmamaları içinde gerçek duygularını yansıtmayacaksın.Bunu da yaptık.Amadurmadı arkadaşımız  3, 4  yeni konu ile forum yönetimine hakaretler.Bu kadar da fazla be arkadaş.Şimdi o organizasyonu engellemeseydik bu kişi ile tanışıp dost olacaktın.Yazık….

Sadakat forumu ve sitesini birkaç yıl önce kurduk.Forumu elimizden geldiği kadar yönetmeye çalışıyoruz ve saatlerce düşündüğümü hatırlarım bu forumu amacına uygun hale gerçekten İslama hizmet eder hale hangi uygulamaları yaparak ulaşabiliriz diye.Ve saatlerce düşündüğümü hatırlarım islama hizmet edeceğiz derken zarar veriyor muyuz diye.Hep bunun savaşını verdim, veriyorum.
Açtığım yeni konularda yaptığım yorumlarda bu çizgiden ayrılmamaya gayret ediyorum.Elbette mizah yapılacak dünyalık işler de konuşulacak ama bunlar gerçek amacın yanında feri unsurlar.Asli unsurumuz olan İslami bilgileri paylaşmamıza yardımcı malzemeler.Biz paylaşım derdindeyiz cidden.Bazı forumlarda görüyorum İslami tartışma platforumu diye.Bunlar şık olmayan şeyler.Biz tartışmayız çünkü hudutlarımız belli.Dışına çıkıldığı zaman anında müdahele edilir.Amacımız bu olduğu için üyelerin kimliğinden ziyade bilgileri ve bana İslami olarak kazandırdıkları önemlidir.
Ankaralı, İstanbul’lu Amerikalı olması erkek bayan olması evli bekar olması Beşiktaşlı Galatasaraylı olması Hacettepeli olması gazili olması yay burcundan  olması vs.vs.vs aklınıza gelen her şeyin olması beni ilgilendirmiyor, ilgilendirmemesi lazım.Eğer ilgilendiriyorsa demek ki bu forumun gayesini anlayamamışsız demektir.Ama bunu kast sistemi haline dönüştürmekte yanlış olur.Tam bir İslami aile ruhuna eriştiğimiz zaman ailenin diğer fertlerini de meşru bir şekilde organizasyonu sağlayarak görebiliriz.Nitekim geçen sene iftarda internetteki bir İslami forum grubunun iftarında bir araya gelmiştik.

Hulasai kelam;Gerçekten İslami bir şuurla bu foruma gelen bir birey İslami ehvaline ilave için bu foruma gelen bir birey hırçın olmaz,saldırgan olmaz, mütevazi olur velevki haksızlığa uğradığı zaman bile  kendisinden özür dilenecek yapı da olur ve forumu terk ettiği zaman arkasından üzülünecek kişi olur.Arkasından bayram edilecek değil.

Foruma gerçekten dini bir şeyler paylaşmak  için gelen arkadaşlar.Sizi çok seviyorum.Sizi kırmışsam helallik diliyorum sizden namütenahi derecede özür diliyorum.Forumdan ayrılmamanızı diliyorum.Ayrılırsanız arkanızda gözü yaşlı bir yönetimin olduğunun farkında olmanızı hatırlatmak istiyorum.Siz kıymetli din arkadaşlarım,
                                                                                                                        İyiki varsınız..
Moderatöre Bildir   Logged

Ebû Hüreyre radıyallâhü anh’den:
“Bir  kimse, bir yerde gıybet edilmesine mâni olursa, Cenâb-ı Hakk, ondan yetmiş türlü âfet ve belâyı uzaklaştırır.”
ASUDE
yazar

« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2005, 04:10:51 pm »

Alıntı

Halbuki akıllı insan düşünceli insan, bunca imkanın sahibi olan insan; beğenmiyorsa forumu, bana göre değildir der çeker gider

Alıntı

Nickini hatırlamadığım bir iki arkadaş konu açmışlar İstanbullular buraya Ankaralılar buraya.Altına da bunu destekler mahiyette birkaç mesaj.

orda galiba benimde mesajım vardı. evet kendimizi kaptırmıştık değerli yönetim ve sevgili arkadaşlar hepinizden kendi adıma özür diliyorumm.... :(

Alıntı

Mümin saldırgan olmaz

mifta kardeşim çok haklısın Allah senden razı olsun bu konuları dile getirdiğin için eğer hakkım varsa helal olsun yalnız sizde hakkınızı helal edin......

<<<Ya Gel Artık Güldür Benim Yüzümü
Yada Bakma SEVİYORUM Der Gibi...>>>
russya
aktif okur
**

« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2005, 12:16:48 pm »

Alıntı
Fazilet Takvimindeki hadisi şerif gözüme çarptı.

Bu takvimle yola cıkarak sanırım aynı membanın suyunu içmiş insanlar olduğumuzu DÜŞÜNÜYORUM"Bu sebeble meseleyi şahsımda kapatıyorum...Çünkü beni ancak bu yumşatıyor şahsına karşı..

okta KADAR menfat için VİRGÜL kadar EĞİLMEYE değmez...
yusufum
araştırmacı

« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2005, 01:41:18 am »

Miftah kardeşim in forum kurallarına gösterdiği hassasiyeti , idealist bir bir kişi olarak anlayışla karşılıyorum.
.....................Yalnız ,konu kilitleme olayını biraz daha yumuşak bir üslubla yaparsanız daha iyi olacağı kanaatindeyim.Ani gelen bir tokmak gibi insanın kafasına vurmuş gibi oluyorsunuz. İnsanların bir nefis taşıdığını da zannediyorum hesaba katmalısınız.

ANA HAKİKAT'İ ANLAT
Fatihan
Administrator
popüler yazar

Milimi milimine Ehli sünnet...

« Yanıtla #4 : Mart 25, 2009, 05:04:01 pm »

4 sene evvel yazılmış güzel bir yazı  Göz kırpma

'Ene, ene, ene' diyen kaybetti!

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.evlilikmektebi.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
""""Hintlilerin Namazı """ KISSADAN HİSSELER AngeL_ 18 3746 Son Mesaj Mayıs 13, 2009, 11:51:27 pm
Gönderen: söz verdik
"Hamd" mi kıymetli, "şükür" mü? FIKIH VE İTİKAD ankebut-57 10 2448 Son Mesaj Mart 02, 2008, 11:06:28 am
Gönderen: Uludag
Bir "kul" nasıl "asil" olur? MANEVİYAT DÜNYAMIZ turab 0 1075 Son Mesaj Haziran 05, 2008, 09:19:30 am
Gönderen: turab
Hoşgeldin "Ya Şehri" mi Yoksa "Ya Şehra" mı? MEDRESE SALONU tarihman 7 2604 Son Mesaj Haziran 28, 2009, 03:26:04 pm
Gönderen: birdyflu
Atlas Okyanusunda Bir "Türk" Ülkesi-"Turks and Caicos Islands" GEZELİM, GÖRELİM Devri Âlem 2 739 Son Mesaj Ağustos 23, 2009, 09:57:00 pm
Gönderen: Uludag
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM