Kul
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #80 : Temmuz 11, 2006, 12:51:00 ÖÖ » |
|
bina bitmedi daha??yoksa bittimi?
|
|
|
|
|
sürur
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #81 : Temmuz 11, 2006, 12:56:49 ÖÖ » |
|
bina bitmedi daha??yoksa bittimi? kul kardeş..biz önemli yerleri hatırlayıp geçmiştik..aslında yukarda okuduysanız soru oldukça devam edelim demiştik..soru olursa yada burayıda hatırlayalım denirse tabiki devam ederiz..siz sorularınız varsa yada bunu unutmuşsunuz dediginiz yerler varsa paylaşırsanız seviniriz.. bekliyoruz kardeş...
|
öyle karacaahmet,Bu ne acıklı TALİH! Taşlarına kapanmış ağlıyor,KOCA TARİH!!...
|
|
|
Kul
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #82 : Temmuz 11, 2006, 12:59:19 ÖÖ » |
|
siz sorun ben cevapliyim. Benim bina okumam bundan daha en cok 3-4 sene önce idi^^
|
|
|
|
|
sürur
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #83 : Temmuz 20, 2006, 01:50:59 ÖÖ » |
|
çok basit olucak ama şunu soralım..zehebe fiilini infial babına nakledebilirmiyiz :?: :?: müsait vakite inş. devamı gelir...
|
|
|
|
Kul
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #84 : Temmuz 20, 2006, 07:10:02 ÖÖ » |
|
yanlis seyler okunmasini istemedigim icin, silinmistir
|
|
|
|
|
Padisah
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #85 : Temmuz 20, 2006, 08:30:27 ÖS » |
|
|
apacaksan Hemen Yap Yarın Yaparım Deme Nice Yarınlar Geçti Bir Baksana Aleme ( Imamı Cafer Sadık K.S. )
|
|
|
sürur
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #86 : Temmuz 20, 2006, 11:47:21 ÖS » |
|
kul kardeş..eger zehebe infial babına nakil olunsaydı bu şekilde tasrif olunurdu..ama ben nakil olunurmu diye sormuştum..o halde bu cevap olmamış..
sorunun cevabını bekliyoruz..
|
|
|
|
Kul
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #87 : Temmuz 21, 2006, 01:09:15 ÖÖ » |
|
heralde oluyordur
|
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #88 : Temmuz 21, 2006, 01:10:04 ÖÖ » |
|
kul kardeş..eger zehebe infial babına nakil olunsaydı bu şekilde tasrif olunurdu..ama ben nakil olunurmu diye sormuştum..o halde bu cevap olmamış..
sorunun cevabını bekliyoruz.. zehebe lazim fiil olup infial babinin binasi ise mutavat icindir.mutavaat binasi müteaddi icin olan bablardan olur.dolayisi ile zehebe infial babina nakil olmasa gerek.
|
Ben yaşadıkça Kur'an'ın bendesiyim Ben Hz.Muhammed'in ayağının tozuyum Biri benden bundan başkasını naklederse Ondan da bizarım, o sözden de bizarım
|
|
|
sürur
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #89 : Temmuz 24, 2006, 02:06:42 ÖÖ » |
|
sorunun cevabını bekliyoruz.. zehebe lazim fiil olup infial babinin binasi ise mutavat icindir.mutavaat binasi müteaddi icin olan bablardan olur.dolayisi ile zehebe infial babina nakil olmasa gerek. :x :x teşekkür ederiz müderris kardeş..dogru cevap.. (aslında bu bölüm incelenmiş olsa cevap zaten vardı..)
|
|
|
|
mücahide02
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #90 : Eylül 14, 2006, 02:33:57 ÖÖ » |
|
bu sekilde binanin tekrarlanmasi cok hosuma gitti bu sayfayi daha yeni okudugumdan,unutanlar icin tekrarlama imkani olup cok güzel bir hizme verilmis oluyor........
selam ve sevgilerimle
|
enim e. bahar günesi gibidir. Nasilki günes dogdugu yeri aydinlatiyorsa, benim e. gittikleri yeri aydinlatirlar...
|
|
|
sürur
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #91 : Eylül 15, 2006, 09:44:20 ÖS » |
|
aramıza hoş geldiniz mücahide kardeşim..sizlerde degerli ilimlerinizi bizimle paylaşırsanız daha güzel olur inşAllah.. :x
|
|
|
|
sentez
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #92 : Eylül 19, 2006, 02:41:57 ÖS » |
|
ne güzel yardımcı oluyorsunuz.ben birazcık olsun anladığım için azda olsa keyf alıyorum..hocalarımızın eline sağlık.. :x uzun zaman sadece takiple yetinecem 
|
AŞASIN AYNI GÜNEŞİ EMZİRİP İKLİMLERE İKLİMİMİZDEN ALIN TERİ İLE SUNDUĞUMUZ ÜRÜNLER... (kalbimde ve dualarımda daima SİZ ler olacaksınız.bunda asla şüpheniz olmasın..)
|
|
|
hureyre
okur
|
 |
« Yanıtla #93 : Eylül 19, 2006, 11:48:46 ÖS » |
|
S.a. En son bina müzakeresine 6 sene önce girmiştim.Bakalım ne kadar hatırlıyabiliyorum?böyle bi hizmet sunduğunuz için  razı olsun....
|
اَهْلاً وَ سَهْلاً يا رَمَضَانْ
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #94 : Eylül 20, 2006, 12:03:29 ÖÖ » |
|
S.a. En son bina müzakeresine 6 sene önce girmiştim.Bakalım ne kadar hatırlıyabiliyorum?böyle bi hizmet sunduğunuz için  razı olsun.... sessiz kalmak iyi degildir.bize büyüklerimiz her seyin zekati kirkda bir ilmin zekati yüzde yüzdür diye ögrettiler.
|
Ben yaşadıkça Kur'an'ın bendesiyim Ben Hz.Muhammed'in ayağının tozuyum Biri benden bundan başkasını naklederse Ondan da bizarım, o sözden de bizarım
|
|
|
sürur
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #95 : Eylül 21, 2006, 03:25:38 ÖÖ » |
|
[ sessiz kalmak iyi degildir.bize büyüklerimiz her seyin zekati kirkda bir ilmin zekati yüzde yüzdür diye ögrettiler. :x yeni katılan arkadaşlar hoş geldiniz..sizlerde müzakereye iştirak eder ilimlerinizi paylaşırsanız bu bölüm çok daha güzel olacaktır.. bunun içinde az biliyorum sessiz kalayım demeyelim..bizim gibi az bilenler soru sorsunki hocalarımızda cevaplasın.. zaten müzakere de bunun için degilmidir :?: hepinizin katılımlarını bekliyoruz.. inş. hep beraber faideli bir müzakere yapmaya muvaffak oluruz..rabbim hepinizden razı olsun..
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #96 : Mart 05, 2008, 12:40:41 ÖS » |
|
foruma yeni konu açmıştım bilmeden sülasi mücerredin 5.babı niçin müteaddi için gelmiyor diye ama cevabı burada verilmiş. çok teşekkür ederim.
ama bi soru daha sormak istiyorum.--- 6.babın lazım için olduğuna musannıf -verise zeydün- yazmış ( musannıfın da bir bildiği vardır elbetde ) uygun mu?
|
پاى مار چشم مور نان ملا كس نديد
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #97 : Mart 05, 2008, 01:23:02 ÖS » |
|
foruma yeni konu açmıştım bilmeden sülasi mücerredin 5.babı niçin müteaddi için gelmiyor diye ama cevabı burada verilmiş. çok teşekkür ederim.
ama bi soru daha sormak istiyorum.--- 6.babın lazım için olduğuna musannıf -verise zeydün- yazmış ( musannıfın da bir bildiği vardır elbetde ) uygun mu?
ulema verisenin müteaddi olduguna kanaat getirmisler.miras babadan akrabaya intikal eder müteaddi icindir onun yerine bakilirsa neime fiili kenarinda vardir.
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #98 : Mart 06, 2008, 05:50:36 ÖS » |
|
evet şim foruma yeni konu açmıştım bilmeden sülasi mücerredin 5.babı niçin müteaddi için gelmiyor diye ama cevabı burada verilmiş. çok teşekkür ederim.
ulema verisenin müteaddi olduguna kanaat getirmisler.miras babadan akrabaya intikal eder müteaddi icindir onun yerine bakilirsa neime fiili kenarinda vardir. di hatırladım esteızü billah:veverisehüü ebevaahü feliümmihissülüs anlaşıldığı üzre....
|
پاى مار چشم مور نان ملا كس نديد
|
|
|
ozgurozon
Yeni üye
Esselamü aleyke ya rasülAllah
|
 |
« Yanıtla #99 : Mart 14, 2008, 07:45:42 ÖS » |
|
Bu konuyu açtığınız için teşekkürler , eğer mümkünse babların binalarına göre kazandıkları manayı misaller vererek anlatabilirseniz , tam manasıyla mükemmel olacak.  (c.c.) razi olsun
|
sanma sakın, herkesi sen sadıkane yar olur herkesi sen, dost mu sandın, belki ol ağyar olur. sadıkane, belki ol alemde bir serdar olur. yar olur, ağyar olur, serdar olur dildar olur.
|
|
|
|