Gönderen Konu: AHDE VEFASIZLIK  (Okunma sayısı 5111 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ebuzerr

  • okur
  • *
  • İleti: 72
AHDE VEFASIZLIK
« : 23 Temmuz 2006, 16:21:37 »

AHDE VEFASIZLIK

 

   Allah Teala şöyle buyuruyor: “Ahdi yerine getirin. Çünkü o ahid den cayanlar sorumlu olmuşlardır.” (İsra 34)

“Ey iman edenler, ahidleri yerine getirin.” (Maide 1)

“Ahdettiğiniz zaman Allah’ın ahdini yerine getirin.” (Nahl 91)

   Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Şu dört özellik kimde bulunursa halis münafıktır. Konuştuğu zaman yalan söyler, kendisine bir şey emanet edildiğinde ihanet eder, söz verdiği zaman yerine getirmez, kavga anında haktan ayrılır.” (Buhari-Müslim)

“Kıyamet gününde her ahde vefasız olanın bir sancağı vardır ve bu sancak filanın filan kişiye karşı ahde vefasızlığıdır denilir. En büyük ahde vefasızlık emire karşı olandır.” (Müslim)

“Allah kıyamet günü üç kişiye düşman olduğu bildirilir. Onlar Allah adına bir şey verip sonra hıyanet eden, hür bir insanı satıp onun parasını yiyen, işçi tutup, istediği işi ona yaptırıp ona ücretini vermeyen kimsedir.”

   Emire itaatten geri çekilen kimse kıyamet günü Allah’ın huzuruna delilsiz gelir. Kendisinde biat bulunmadığı halde ölen kimse de cahiliye ölümü üzerine ölmüştür.

   “Kim cehenneme uzak kalıp cennete girmek istiyorsa, Allah’a ve ahiret gününe iman etmiş olarak ölmeli ve  kendisine yapılmasını istediği şekilde muamele etmelidir. Bir imama veya halifeye biat edip ona elini ve gönlünü veren kimse de elinden geldikçe ona  itaat etmeli ve emirliği almak isteyen olursa onların boyunlarını vurmalıdır.” (Müslim)

   “Bana itaat eden Allah’a itaat etmiş olur. Bana karşı gelen Allah’a karşı gelmiş olur. Kim emire itaat etmiş olursa bana itaat etmiş olur ve kim de ona karşı gelirse bana karşı gelmiş olur.” (Buhari_Müslim)

   “Her kim emirinde hoşuna gitmeyen bir durum görürse sabretsin. Emire bir karış kadar karşı gelen cahiliye ölümü ile ölür.” (Buhari-Müslim)

   “Cemaatten bir karış ayrılan boynundaki İslam halkasını çıkarmıştır.” (Hakim ve Zehebi sahih senedle rivayet etmişler)

    Bir emire biat ettikten sonra ona itaat etmemek, ona verilen sözü tutmamak, kılıçla ona savaş açarak ona ihanet etmekten ve onu ölünceye kadar desteklememekten daha büyük günah var mıdır?”

   Resulullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Bize karşı silah kullanan bizden değildir.” (Buhari-Müslim-Tirmizi)
NOT HİDAYETE TABİ OLANA SELAM OLSUN