Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Ocak 09, 2009, 08:22:07 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Ahh kardelen!..  (Okunma Sayısı 572 defa)
sami
Yeni üye
*

« : Mart 08, 2005, 04:42:07 ÖS »

Merhaba Kardelen!Sen beni tanımazsın,ama ben seni çok iyi tanıyorum.Bu tanışıklığımız kaderlerimizin ortak noktalarda kesişmesinden.
Merak ettin değilmi?Hem sana zaten KARDELEN diye hitap edilmesi de garibine gidiyordur sanırım. Ben de şaşırmıştım ilk duyduğum da.Çünkü ben seni ÖKSÜZ OĞLAN ÇİÇEĞİ diye tanıyorum. Bilirsin köyler de senin ismin bu. Benim köyümde de seni böyle tanırlar.
KarDELEN ismi sanırım Laylalar da,Paşalar da benim bir ömür boyu yiyip içeceğim kadar harcamayı, bir gecede kirli eğlencelerine bırakıp çıkanların uygun gördüğü sosyetik ismin.Mühürlü, kör vicdanlarını kamufle etmek adına olsa gerek! Ahhh Kardelen!.. Delmek: Güç,kuvvet,destek ister. Yani gücün temsili. Öksüz Oğlan Çiçeği öyle mi ya? Kimsesiz, cılız, sokağa terk edilmiş yetim, öksüz çocuklar misali! Öyle olmasa hiç diğer çiçeklerin açtığı gibi sıcacık ana kucağında ,cıvıl-cıvıl kuş sesleri arasında,ılık suların suladığı ilk bahar dururken hiç kış ortasında çaresizlikten boynu bükük bir vaziyette ortaya çıkıverirmiydin?
Tıpkı benim gibi...Evet, tanımazsın beni dedim. Adımın, yaşadığım yerin ne önemi var?Hüseyin olmuş , Muhammed olmuş, Zeynep olmuş, Hacer olmuş, ne farkeder? Filistinde ,Çeçenyada ,Irakta yaşamam neyi değiştirir ki?Yer yüzünde zûlüm işlenen bir islam yurdu işte.
Kaderimiz ortak dedimde; sen benden daha şanslısın. En azından mustazafta olsa bir ana kucağın var açacak.
Ben öyle mi ya? Öksüz ve yetim. Babamı hiç hatırlamam. Anam söylemişti bir mücadele esnasında kahramanca şehid olduğunu. Anam da yurduma getirilen özgürlük ve medeniyet borbardımanın da şehit oldu.Tıpkı senin adını değiştiren zihniyet benim adımı da değiştirdi. Filan mücahidin Şehit Çocuğu değil filan çatışmada öldürülen İslami Teröristin Çocuğu diyorlar. Yapılan bu zûlüm beni elbette üzüyor.
Ama ben umutsuz değilim. Seninde benimde Rabbimiz olan ne buyuruyor?Neden ısrarla Kuranın da yetimlerin, öksüzlerin koruyup kollanması üzerinde duruyor? Çünkü yetim İslamın Çocuğudur da ondan!..En çok ihtiyaç duydukları zamanda ana babalarını yüce katına çekmekle onların velisi olmayı üstleniyor.
Müslümanlara adeta şu mesajı veriyor;Ey müslüman olduğunu iddia edenler!Eğer bu iddianızda samimiyseniz,Benim çok önemsediğim bu yetimleri ,öksüzleri sizde önemseyin .Onların yetiştirilmesini, bakımını ,kendi öz evlatlarınızdan daha çok benimseyin ,üstlenin.Ayrıca onların sayılarının artmaması, daha fazla zûlüme maruz kalmamaları için mallarınızla ,canlarınızla cihad edin.Cihad edenlere destek verin.Sözde değil ,özde müslüman olduğunuzu ispatlayın.Sizin kendinize müslüman demenizin önemi yok Benim bu sıfatı size uygun görmemin önemini kavrayın.
Bu uyarıya elbette kulak verip basiretli, gönül gözü açık müminler çıkacaktır. Umutla bekliyorum.Çünkü Allahtan ümidi ancak küfür sahipleri keser.
Hem en güzel insan,en mükemmel insan,ahlakı Kuran ahlakı olan,alemlere rahmet Hatem-ül Enbiya Muhammed (sav) Efendimizde yetim ve öksüz değilmiydi?
İnşAllah Hakkın batıla galip geldiği, Küffarın küfründe boğulduğu ,müslümanların islama teslim olduğu güzel günlerde buluşmak temennisiyle..
Selam ve muhabbetle kal!...

Not:Kışın ortasında açan ve kısa ömürlü bir çiçek olan Kardelenin Anadoluda bazı yörelerdeki ismi Öksüz Oğlan Çiçeğidir.
Moderatöre Bildir   Logged

verything is quite close to or not... only you can decide to...
molla
aktif okur
**

« Yanıtla #1 : Mart 08, 2005, 09:49:53 ÖS »

Yazinin basligini okuyunca ustume alindim birden nedense Gülen

Oksuz oglan cicegi. nickimi simdi daha cok sevmeye basladim... :wink:

.
duaekseni
aktif okur
**

« Yanıtla #2 : Mart 08, 2005, 10:29:38 ÖS »

Epey zaman önce yazıp forma gönderdiğim AHH KARDELEN!.. isimli yazımı sami kardeşimizin yazıp gönderdiğini görünce şaşırdım.. :o
neyse müslümanların yazısıda,fikride,zikride ortak olduğuna göre farketmez galiba..Kardelen kardeşim sizede muhabbet ve selamlarımı yolluyorum... :gul:
duaekseni
aktif okur
**

« Yanıtla #3 : Mart 09, 2005, 12:22:38 ÖS »

Hancı o kadar benzerlik ki tıpkısının aynısı.Araya karbon koyup yazdığımı unutmuşum:) Sami Kardeşim şakama alınmayın.Selam ve dua ile kalın hepiniz.....
sami
Yeni üye
*

« Yanıtla #4 : Mart 09, 2005, 03:09:54 ÖS »

Üstünüze alınabilir, size ait olabilir... Nasıl tasavvur edersek hayatı öyle taamlarız kendimizi dimi :P

molla
aktif okur
**

« Yanıtla #5 : Mart 09, 2005, 05:17:26 ÖS »

Alıntı sahibi: "duaekseni"
Epey zaman önce yazıp forma gönderdiğim AHH KARDELEN!.. isimli yazımı sami kardeşimizin yazıp gönderdiğini görünce şaşırdım.. :o
neyse müslümanların yazısıda,fikride,zikride ortak olduğuna göre farketmez galiba..Kardelen kardeşim sizede muhabbet ve selamlarımı yolluyorum... :gul:

:wink: Wealeykum selam sagolun....

Sami kardesimiz tekrar hatirlatti bu guzel yazinizi bize :gul: sagolsun..

.
sami
Yeni üye
*

« Yanıtla #6 : Mart 11, 2005, 02:47:56 ÖS »

Beni benden al, sana götür...

selam ve dua ile,,,  (hadi bilin bakim bu söz size neyi hatırlatıyo) Gülen

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Kardelen ŞİİR molla 2 435 Son Mesaj Mart 08, 2008, 10:25:35 ÖS
Gönderen: Eymen
Ahh Kardellen!... EDEBİYAT duaekseni 3 713 Son Mesaj Eylül 02, 2004, 11:10:03 ÖS
Gönderen: molla
Kardelen SERBEST KÜRSÜ İsra 1 366 Son Mesaj Mayıs 13, 2005, 11:50:19 ÖÖ
Gönderen: müteallim
ahh ahh... ( af .. af ... ya rabbi ) İLMİ SARF MÜZAKERELERİ ömerkorkmaz 12 1142 Son Mesaj Temmuz 17, 2008, 10:57:06 ÖS
Gönderen: dolunay67
Ahh, ne­re­de o es­ki bay­ram­lar? SERBEST KÜRSÜ Lika 0 70 Son Mesaj Aralık 13, 2008, 01:06:16 ÖÖ
Gönderen: Lika
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM