Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Ocak 09, 2009, 10:13:55 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Ebu Derdâ'nın Duaları  (Okunma Sayısı 445 defa)
fatihan
Moderatör

« : Şubat 02, 2006, 10:26:45 ÖÖ »

Ebu Derdâ şöyle dua ederdi: Ey ’ım! Kalbin paramparça olmasından sana sığınıyorum. Ebu Derdâ’dan “kalbin paramparça olmasından” maksadın ne olduğu soruldu. “Kişinin her vadide bir şeyinin olmasıdır” dedi.

- Ebu Derdâ “Yarab! Canımı ebrarlar arasında al. Beni şerliler arasında bırakma” diye dua ederdi.

- Ebu Derdâ “Yarab! Beni kötü bir amelle deneme ki, kötü bir kişi olarak tanınmayayım” diye dua ederdi.

- Ebu Derdâ “Alimlerin kalbinin bana lanet ermesinden sana sığınıyorum” diye dua ederdi. Ebu Derdâ’dan “Kalbler sana nasıl lanet okur” diye sorulduğunda “kalplerinden bana karşı nefret duymalarıdır” dedi.

- Ebu Derdâ, bir gecenin başlangıcında mescide doğru gitti. Mescide girerken secde halinde bulunan bir kişinin yanından geçti. O kişi şöyle diyordu: Ey ’ım! Ben korkuyorum, beni koru. Azabından beni muhafaza eyle. Senin fazlına muhtaç bir dilenciyim. Bana fazlından rızık ver. Ben mazur olan bir günahkar değilim ki, senden özür dileyeyim. Güçlü de değilim ki, sana karşı çıkayım. Fakat ben günahının bağışlanmasını isteyen bir günahkarım. Adamın duası Ebu Derdâ’nın çok hoşuna gitti ve arkadaşlarına da bu duayı öğretti .

- Bir ihtiyarin yüksek sesle “Ey ’ım İçine herhangi bir şeyin katılmadığı şerden sana sığınıyorum” diye dua ettiğini duydum. “Bu ihtiyar kimdir?” dedim. “Bu, Ebu Derdâ’dır” dediler.

- Ebu Derdâ “Ey ’ım! Kardeşim Abdullah b. Revaha’ya benim amelimden onu utandıracak bir şeyi arzetmemden sana sığınıyorum” diye dua ederdi.

Hayatü's Sahabe'den
Moderatöre Bildir   Logged

Mektubat Dersleri için Tıkla>>>    
Evlilik Rehberiniz
www.evlilikmektebi.com
müteallim
Moderatör

« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2006, 11:13:46 ÖÖ »

Alıntı sahibi: "fatihan"
Ebu Derdâ şöyle dua ederdi: Ey ’ım! Kalbin paramparça olmasından sana sığınıyorum. Ebu Derdâ’dan “kalbin paramparça olmasından” maksadın ne olduğu soruldu. “Kişinin her vadide bir şeyinin olmasıdır” dedi.

Rabbim cümlemizi Sefaatlarina nail eylesin.Simdi bizim halimizi görse acaba bizim hakkimizda ne düsünür bilmem.

1430 hicri yilbasiniz ve muharremi serifiniz mübarek olsun
Mahi
Moderatör

Men câle nâle

« Yanıtla #2 : Nisan 14, 2008, 08:23:44 ÖS »

Bir kişi, Ebu Derdâ'ya (r.a) hakaret ederek kötü davrandı. Ebu Derdâ (r.a) şöyle dua etti: 'Yarab! Bana kötülük edenin bedenini sıhhatli kıl! Ömrünü uzat, malını çoğalt!' buyurdu...

وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا أَنتَ مَوْلاَنَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
acı nın tatlılığı SERBEST KÜRSÜ karatoprak1975 2 681 Son Mesaj Temmuz 10, 2005, 07:43:15 ÖS
Gönderen: İsra
Kur'an'dan Peygamber duaları DUA ZAMANI İsra 3 483 Son Mesaj Aralık 23, 2005, 10:16:19 ÖS
Gönderen: verda
Peygamberimiz (sav)'in duaları DUA ZAMANI yaş14 1 464 Son Mesaj Ekim 25, 2008, 05:10:46 ÖÖ
Gönderen: inşirah
Ebu Ali İbn-i Sina'nın"Yeyiniz içiniz israf etmeyiniz"ayetini (tıbbi)tefsiri: SAĞLIKLI YAŞAM faanii 2 468 Son Mesaj Mart 29, 2008, 02:43:50 ÖS
Gönderen: Uludag
Namazda duaları okurken mealini düşünmek. İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI fuducuk 9 360 Son Mesaj Ekim 25, 2008, 09:09:28 ÖÖ
Gönderen: Tuğra
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM