Gönderen Konu: İslami Tebliğin Ulaşamadığı İnsanlar  (Okunma sayısı 3314 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bin_sultan

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 341
    • http://www.teslimiyet.com.tr.tc
İslami Tebliğin Ulaşamadığı İnsanlar
« : 06 Kasım 2008, 17:39:54 »

İSLAMİ TABLİĞİN ULAŞMADIĞI İNSANLAR

İnsanlar islami açıdan üç Kategori de ele alınırlar;
1-İnananlar
2-İnanmayanlar
3-Bazılarına inanıp bazılarına inanmayanlar

2-İnanmayanlar yani Allahın zatına,Peygamberlerine ve Kitablarına inanmayanlar hakkında Bütün Kutsal kitablarda olduğu gibi Kur'anı kerimde de hüküm tektir;

Al-i İmran
(12) İnkar edenlere de ki: "Siz mutlaka yenilgiye uğrayacak ve toplanıp cehenneme doldurulacaksınız. Orası ne fena yataktır!"

1-İnananlar için de istenilen ve vaadedilen yer Cennettir, bütün Kutsal metinlere göre;işte bu konu da bir Kur'an ayeti;

Nisa
(122) İman edip salih ameller işleyenleri de ebedî olarak kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyacağız. Allah gerçek bir va'dde bulunmuştur. Kimdir sözü Allah'ınkinden daha doğru olan?

Burada esas mesele Allahın tebliğini duymuş olmaktır ve bu iki durum İlahi tebliğatı Elçileri aracılığıyla duymuş olanlar için geçerlidir.

Bir de İlahi tebliği duymayanların durumu vardır ki onu da iki Kategori de ele alabilriz;
1-Eski peygamberi duyarak ona ve getirdiği her şeye inanmakla beraber yeni peygamberi duymamış olanlar
2-Tüm peygamberleri ve onların tebliğ ettiği hiç bir şeyi duymamış olarak Allahtan başka şeylere tapanlar;bu sınıfa giren ve Dünyanın neresinde olursa olsun İmansız olarak bulunan insanların durumu islam alimlerini derin araştırmalara sevk etmiştir.

Son Peygamberi duymamakla beraber tüm Allahın peygamberlerine ve getirdiği hükümlere inanarak yaşayan Bütün Müminler için geçerli olan tek hüküm,onların da Cennete gidecekleri yolundadır ve bu konu da Kur'anda iki ayeti kerime vardır va konu gayet açıkça ifade edilmektedir.
Ancak onlardan istenen tek şey; şirk koşmadan,üçlemeye (Baba,Ana ve kutsal ruh) gitmeden,Allahı başka kişiler içine hulul etmiş gibi gösteren inançlara sapmadan,o zamana kadar gelen tüm peygamberler arasında ayırım yapmadan,Peygamberliği bir soya has meslek olarak kabul etmeden(hz isa'yı bizim soydan değil diye çarmıha germeye yeltenen yahudiler) Allahın istediği inançta ve salih ameller işleyen müminler olmaktır.

Bakara
(62) Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile, yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) "Allah'a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükafat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır" (diye hükmedilmiştir).

Maide
(69) Şüphesiz inananlar (müslümanlar) ile yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan (her bir grubun kendi şeriatında) "Allah'a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır" (diye hükmedilmiştir.)

Tüm peygamberleri ve onların tebliğ ettiği hiç bir şeyi duymamış olarak Allahtan başka şeylere tapanların ya da tapmayanların durumu ise İslam ulemasının büyük çoğunluğu tarafından Hayvanlar kategorısıne alınmış ve Hayvanlar nasıl ki Mahşerde diriltilerek birbirlerinden haklarını aldıktan sonra Toprak yapılacaklarsa bu sınıf insanlarda aynı şekilde dirildikten sonra birbirlerinden haklarını alıp/verdikten sonra Toprak yapılacaklardır.
Bu konuyu teyit eden ayeti kerimelerden birisi şudur;

İsra
(15) Kim doğru yolu bulmuşsa, ancak kendisi için bulmuştur; kim de sapıtmışsa kendi aleyhine sapıtmıştır. Hiçbir günahkâr, başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez. Biz, bir peygamber göndermedikçe azap edici değiliz.

Ortak görüş şudur ki;akıl tek başına İmana yeterli değildir ve Allahtan aldıklarını insanlara tebliğ eden Peygamberlere ihtiyaç vardır. Yukarıda ki ayette de açıkça geçtiği gibi Peygamberin tebliğatını almadan kimseye azab edilmeyeceği vaadedilmektedir.

Bu konu da İmamı Rabbani hz k.s. Mektubat adlı eserinin 1.cildinin 259.mektubunda şöyle buyurmaktadır;
Peygamber tebliği ulaşmamış insanları Kafir sayıp ededi cehennemle cezaya hükmedemeyiz,keza onlar Cennete gitmeyeceklerdir ve Tüm gayri müslim çocuklar gibi Mahşerde hesablaşıldıktan sonra toprak yapılacaklardır.
Cennet ile Cehennem arasında başka bir makam yoktur,zaten Araftakiler de bir müddet sonra Cennete gideceklerdir.
Doğru olan;Tebliğ ulaşmamış insanların ister kafir olsunlar,ister müşrik olsunlar,ister islamdan önce hak olan Dinlere mensup olsunlarMahşerde hesab görüldükten sonra yok edilmeleridir.Tüm Gayri müslim çocuklarının durumu da (çocuk yaşta ölenler için)böyledir.

3-Bazılarına inanıp bazılarına inanmayanlar

Bu Kategori sadece İman edenler için geçerlidir ve en önemli bir konudur,şöyle ki;Allah cc tarafından gönderilen bir Peygambere,kitaba,elçiye,inanıyor bir diğerine inanmıyor,bazı ayetlere inanıyor bazılarını beğenmiyor,kendi ırkından olan peygamberlere inanıyor ama diğer soylardan olanlara inanmıyor,bütün peygamberlere iman ediyor,eski Kutsal kitablara iman ettiği halde son Kutsal kitaba inanmıyor,son peygamberi reddediyor....
işte inanan bir insan için en vahim olay da budur ve bu tür insanların yeri ebedi Cehennemdir,bu konuda ki kesin nasslardan ve ayetlerden bir kısmını aşağıya alıyorum;

Bakara
(285) Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü'minler de (iman ettiler). Her biri; Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: "Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz." Şöyle de dediler: "İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır."

Nisa
(151) Şüphesiz, Allah'ı ve peygamberlerini inkar edenler, Allah'a inanıp peygamberlerine inanmayarak ayrım yapmak isteyenler, "(Peygamberlerin) kimine inanırız, kimini inkar ederiz" diyenler ve böylece bu ikisinin (imanla küfrün) arasında bir yol tutmak isteyenler var ya;işte onlar gerçekten kafirlerdir. Biz de kafirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır

Bakara
(91) Onlara, "Allah'ın indirdiğine (Kur'an'a) iman edin" denilince, "Biz sadece bize indirilene (Tevrat'a) inanırız" deyip, ondan sonra geleni (Kur'an'ı) inkâr ederler. Halbuki o ellerinde bulunanı (Tevrat'ı) tasdik eden hak bir kitaptır. De ki, "Eğer inanan kimseler idiyseniz daha önce niçin Allah'ın peygamberlerini öldürüyordunuz?"

« Son Düzenleme: 06 Kasım 2008, 18:10:50 Gönderen: İsra »
NANIYORSANIZ EN ÜSTÜN SİZSİNİZDİR