Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Ocak 09, 2009, 08:40:04 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: İyilik İçin Söylenen Yalan  (Okunma Sayısı 493 defa)
Gül_Sultan
popüler yazar

« : Ağustos 05, 2007, 10:39:44 ÖS »

İyilik İçin Söylenen Yalan

Vaktiyle bir padişah, ellerindeki esirlerden birini, diğer esirleri kışkırtıyor, isyana teşvik ediyor, diye cezalandırmak istedi . Bu tür suçların cezası da idamdı Esir bunu bildiği için, "Ölümden öte yol yoktur" felsefesiyle, kendi dilinde padişaha sövüp saydı, iyice içini döktü.

Padişah esirin dilinden anlayan bir vezire, "Neler söylüyor bu adam?" diye sordu Vezir, temiz yaratılışlı, iyilik yanlısı biriydi Esirin küfürler savurduğunu değil de "Ben bir hata ettim bir padişah olarak sana yakışan ise affetmektir da bağışlamayı ve bağışlayanları sever, diyor" dedi Vezirin bu sözleri üzerine padişah merhamete geldi ve esiri affetti Fakat esirin dilinden anlayan kötü yürekli bir başka vezir müdahale etti:

- Padişahım, bu esir söylenenlerin tam tersine size en ağır küfürleri savurdu, ağzına geleni söyledi dedi.

Padişah yerinde bir soyluluk gösterisinde bulundu Kötü yürekli vezire hitap ederek, "Önceki vezirimin söylediği yalan, senin söylediğin doğrudan daha çok hoşuma gitti Senin gammazlığına itibar etmiyorum" dedi ve af kararını geri almadı .

Alıntı
Moderatöre Bildir   Logged

Meded ey kafile salar-ı Rüsul huz biyedî
Sensin ey Nûr-u kerem cümlemizin mu'temedi..
İntisâbım sanadır..işte dilimde senedi:
Lailahe illâllah Muhammedün Resûlullah.
fatihan
Moderatör

« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2007, 12:29:06 ÖS »

Abdullah İbnu Amir radıyAllahu anh anlatıyor: "Bir gün, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, evimizde otururken, annem beni çağırdı ve:

"Hele bir gel sana ne vereceğim!" dedi. Aleyhissalatu vesselam anneme:

"Çocuğa ne vermek istemiştin?" diye sordu.

"Ona bir hurma vermek istemiştim" deyince, Aleyhissalatu vesselam:

"Dikkat et! Eğer ona bir şey vermeyecek olursan, üzerine bir yalan yazılacak!" buyurdular."

(Ebu Davud, Edeb 88)
Moderatöre Bildir   Logged

Mektubat Dersleri için Tıkla>>>    
Evlilik Rehberiniz
www.evlilikmektebi.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
: yalan

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Günümüzde söylenen yanlış sözler İSLAM-GENEL dedeefendi 1 674 Son Mesaj Kasım 25, 2007, 01:50:07 ÖÖ
Gönderen: racül
İyilik HAYAT TECRÜBESİ İsra 0 469 Son Mesaj Mart 24, 2005, 10:54:28 ÖS
Gönderen: İsra
Neden İyilik Yaparız? VAKT-İ MUHABBET EFSuN 17 1495 Son Mesaj Eylül 08, 2006, 04:00:12 ÖÖ
Gönderen: EFSuN
Kadın üzerine söylenen sözler.. EVLİLİK VE AİLE belya 1 691 Son Mesaj Ekim 30, 2008, 08:47:59 ÖS
Gönderen: atkneyll
Beyitlerde Söylenen - SIR EDEBİYAT Ber-ceste 1 429 Son Mesaj Ağustos 28, 2008, 03:24:36 ÖS
Gönderen: uygar
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM