Gönderen Konu: Kur'ân-ı Kerîm'deki Bazı Hükümler Tarihsel midir? Bugün Geçerliliği Var mıdır?*  (Okunma sayısı 5720 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fırka-i naciye

  • okur
  • *
  • İleti: 51
    • http://www.dinibilgiler.org

Dinde reform gibi, tarihselcilik de, Hristiyan Batı kültürünün problemlerini çözmek için ortaya atılmış bir metot iken, mezhepsizler ve dinsizler Müslümanlıkta da uygulamak istiyorlar. “Hristiyanlıkta nasıl Luther dinde reform yapmışsa, İslam’da da gerekli reformlar ve yeni ictihadlar yapılmalı, indiği zamana mahsus olan tarihi âyetler Kur’andan çıkarılmalıdır. (Zaman sana uymazsa, sen zamana uy) kuralı uygulanmalıdır” diyorlar. Maksatları İslamiyet’i yıkmaktır. Önce hadislere saldırdılar, bu zayıftır, bu uydurmadır diyerek İslam âlimlerine olan itimadı sarsmaya başladılar. Şimdi de Kur’an-ı kerimi değiştirmeye çalışıyorlar. Adı İslam olan, fakat Müslümanlıkla hiç ilgisi olmayan, hiçbir ibadeti emretmeyen ve hiçbir haramı yasaklamayan felsefi bir din ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Halbuki Allahü teâlâ buyuruyor ki:

(İslam’dan başka din arayan, bilsin ki, o din asla kabul edilmez.) [Al-i İmran 85]

(Allah’ın kelamını [Kur’an-ı kerimi] kimse değiştiremez.) [Enam 115]

(Bugün, dininizi ikmal ettim. Size olan nimetlerimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam’ı seçtim, beğendim, razı oldum.) [Maide 3]

Tarihselciliği savunanların başında mason Abduh, Abduhcular ve Fazlurrahman gibi mezhepsizler gelmektedir. Mezhepsizlerin teklifleri, dinsizlerin de işine gelmiş ve her fırsatta dinde reformun ve tarihselliğin lüzumundan bahsetmişler, İslam’ın beş şartının beşini de yok etmeye çalışmışlardır. Birkaç örnek verelim. Bunlar diyor ki:

1- Kelime-i şehadete gerek yoktur. Allah’ın rahmeti geniştir. Müşterek Tek tanrı inancına sahip olan dinler ve insanlar, ameli ne olursa olsun, birbirleriyle kucaklaşmalıdır.

2- Namaz o günkü şartlarda normal bir idman idi. Bugün modern idman şekilleri vardır. Bu bakımdan namaza ihtiyaç yoktur. Araplar pis insanlardı, temizlenmeleri için abdest, gusül emredilmiştir. Bugün buna ihtiyaç yoktur. Kirlenen kirlerini elbette temizler.

3- Oruç, o günün bir diyet şekli idi. Bugün modern diyetler vardır. Oruca hiç gerek kalmamıştır.
4- Zekat ve uşur o günün vergi şekli idi. Bugün modern vergi sistemleri vardır, bu bakımdan zekat ve uşur denilen vergiye gerek yoktur.

5- Hac Müslümanların toplanıp istişare etme yeriydi. Bugünkü modern kongrelerle her yerde kolayca toplanma imkanları vardır. Belli bir yerde toplanmaya gerek yoktur.
6- Cahiliyet devrinde kadınlara hiç değer verilmez, kız çocukları diri diri gömülürdü. Kadına değer verilmediği için, miras taksiminde kadına erkeğin yarısı verilmekteydi. Bugün kadın erkek eşit olduğu için miras da eşit olarak taksim edilmelidir.

7- Kur’anda Yahudi ve Hristiyanların kâfir oldukları, onlarla dostluk kurulmaması bildiriliyor. Bu o günkü kitap ehli içindir. Bugünküler cennete gidecektir.

Yukarıdaki 7 maddenin de İslamiyet’le ilgisi olmadığı halde, bugün ilk ve sonuncu madde, bazı Müslümanlar tarafından da kabul edilerek Kiliselere gidip âyinlere katılıyorlar, papazların ellerini öpüyorlar, Noellerini ve bayramlarını kutluyorlar, bozuk İncillerin dağıtılmalarında ön ayak oluyorlar.
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2009, 00:11:01 Gönderen: moderatör »
"Mezhepsizlik Dinsizliğe Köprüdür." [ Zahid-ül-kevseri ]

Çevrimdışı muallim_abi

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 425
tarihselciler ne yapmak istiyor?
« Yanıtla #1 : 20 Temmuz 2006, 21:11:33 »
8 - Domuz eti o zamanlar saklanamadığı ve çabuk bozulduğu için haram kılınmıştı, bu zamanda ise buzluklar vardır, bu sebeble yenebilir.

Allah razı olsun, bu ve buna benzer hususları asıl okuyup, müslümn br düşünmeli dinimizi nereye götürmek istiyorlar. Minareye kılıf herkeste var, İslamiyet ise bu tür şeylere izin vermez. hakiki ehli sünnet ulemasının eserlerine tabi olarak, dini ona göre öğrenmeli.  Yoksa reformistler gibi olmayalım.
Okuduk, okuttuk, unuttuk; üç kaf bir araya geldi, olduk bir kukuk..
nemsavi@hotmail.com / incemeseleler.com

Çevrimdışı ben biryolcuyum

  • aktif okur
  • **
  • İleti: 170
    • harikalardiyari10
tarihselciler ne yapmak istiyor?
« Yanıtla #2 : 20 Temmuz 2006, 21:31:07 »
FIRKAİ_NACİYE DEMİŞKİ ''''      7- Kur’anda Yahudi ve Hristiyanların kâfir oldukları, onlarla dostluk kurulmaması bildiriliyor. Bu o günkü kitap ehli içindir. Bugünküler cennete gidecektir.

Yukarıdaki 7 maddenin de İslamiyet’le ilgisi olmadığı halde, bugün ilk ve sonuncu madde, bazı Müslümanlar tarafından da kabul edilerek Kiliselere gidip âyinlere katılıyorlar, papazların ellerini öpüyorlar, Noellerini ve bayramlarını kutluyorlar, bozuk İncillerin dağıtılmalarında ön ayak oluyorlar. :?:
Senden daha yüksek birisi konuşurken onun söylediğini daha iyi bilsen bile sakın itiraz etme.

Vuslat Yolcusu

  • Ziyaretçi
tarihselciler ne yapmak istiyor?
« Yanıtla #3 : 23 Temmuz 2006, 01:52:50 »
Alıntı
Ehline söyle kelâmı, câhile güç mü yeter;
Mürüvvet kimden umarsın, çalıda gül mü biter.

 &))
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2009, 22:07:41 Gönderen: fatihan »

Çevrimdışı Fatihan

  • Administrator
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 6994
  • Milimi milimine Ehli sünnet...
Kur'ân-ı Kerîm'deki Bazı Hükümler Tarihsel midir? Bugün Geçerliliği Var mıdır?

1. "Kur'ân-ı Kerîm'deki bazı kesin hükümler tarihseldir, bugün için geçerli değildir" demek çok vahim ve büyük bir yanlıştır. Kıyamet'e kadar hükmü baki kalacak olan emirler, yasaklar, farzlar, haramlar, temel değerler ve ölçüler inkâr ediliyorsa, böyle bir görüşün, sahibini küfre götürmesinden korkulur.

2. Peygamberimizin (salat ve selam olsun O'na) mütevâtir ve sahih hadîsleri de bir tür vahy ve ilhamdır. Binaenaleyh bunları inkâr etmek, küçümsemek, tahkir etmek, hafife almak kişinin dinine büyük zarar verir, onu maazAllah küfre götürebilir. Yüce Kitabımız Hz. Peygamber hakkında "O hevasından konuşmaz..." buyuruyor.

3. Tarihsellik mezhebinin (ekolünün) kurucusu Pakistanlı Fazlurrahman, ülkesindeki bine yakın ulemâ, müftü, fukaha tarafından protesto edilmiş ve kovulmuştur. Hiçbir aklı başında Müslüman bu merdut (reddedilmiş) adamın peşine düşmez.

4. Kur'ân'da muhkem ve müteşâbihat vardır. Muhkem ayetlerde belirtilmiş olan emirler, yasaklar, öğütler, müjdeler, uyarılar Kıyamet'e kadar devam edecektir. Bu konuda kimsenin reform, yenilik, değişim yapmaya hakkı yoktur.

5. Dünya batıncaya kadar günlük namazlar, Ramazan orucu, zekât, hac devam edecektir... Dünya batıncaya kadar hırsızlık, haksız yere adam öldürme, gıybet, yalan, israf, gurur, kibir, zina, işret, rüşvet, bağy, iffetli kadınlara iftira etmek, zulüm yasak ve haramdır... Helâlleri haram, haramları helâl yapmaya kalkışanlar küfre düşer.

6. Dinî konularda yeterli ilmi ve icazeti olmayanlar ictihad yapamaz ve fetva veremez.

7. Yüce İslâm dininin kadınlarla ilgili kesin hükümleri, kâfirleri memnun ve razı etmek için değiştirilemez.Bu konudaki sahih hadîsler ayıklanamaz. Böyle bir şey büyük vebaldir.

8.Kur'ân-ı Kerîm'i ancak icazetli ve ehliyetli müfessirler tefsir edebilir. Bu konuda icazeti ve ehliyeti olmayanların Kitabullah'ı tefsire yeltenmeleri, küfre düşmelerine yol açabilir.

9. Müslümanlar nasıl abdest alacaklarını, nasıl namaz kılacaklarını, nasıl zekât ödeyeceklerini, nasıl hac yapacaklarını, orucu nasıl tutacaklarını gerçek, ehliyetli, icazetli ulemânın ve fukahanın yazdığı ilmihal ve fıkıh kitaplarından öğrenirler. Doğrudan doğruya Kur'ân tercüme ve meallerinden öğrenemezler, Müslümanlar Peygamberin (sallAllahu aleyhi ve sellem)sağlığında O nasıl namaz kılıyorsa öyle namaz kılıyorlardı. Bugün de, o Peygamberin varisleri ve halifeleri olan gerçek ulemâdan öğreneceklerdir.

10. İslâm'ı fert ve toplum olarak hayata uygulamak fıkıhsız mümkün değildir.

11. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı din konusunda yeni yorumlar ortaya koyamaz. Cumhur-i ulemânın yolundan gitmeye mecburdur. Yine, adı geçen Başkanlık din konusunda şazz, aykırı, cumhur-i ulemâya zıt ve bid'at görüşleri benimseyemez ve bunları halka İslâm diye gösteremez.

12. Peygamberimiz bütün insanlığı İslâm'a, Tevhide çağırmıştır, O'nun daveti geneldir. "Kur'ân-ı Kerîm Yahudileri imana ve İslâm'a çağırmıyor, Kur'ân Hıristiyanları imana ve İslâm'a çağırmıyor..." iddiası Kur'ân'a ve İslâm'a taban tabana zıt, sapık bir iddiadır.

13. Şeriat Kur'ân'dan, Sünnetten, icmâ-i ümmetten ve kıyas-ı fukahadan çıkartılmış dinî hükümlerin tamamına verilen isimdir. Şeriat ve din eşanlamlıdır. Şeriatı tahkir eden dinden çıkar.

14. İslâm'ın ahlâka, aksiyona, iyiye, kötüye dair kesin emirleri vardır. Bu konuda yeterli not alamayan Müslümanlar iyi Müslüman değil, kötü Müslümandır. Böyle Müslümanlar İslâm'ı ve Ümmet'i temsil edemez, onların adına konuşamaz.

15. İslâm, haram yemeyi kesin şekilde yasaklamıştır. Haram yiyenler, haram yollarla kara ve kirli servet sahibi olanlar halkın şerir takımıdır.

16. Din ve mukaddesat satarak dünyalık elde edenler halkın en beyinsiz, en sefih, en rezil olanlarıdır. Onlar ne zararlı ticaret yaptıklarını bir bilseler.

17. Müslüman kendini dine, din kurallarına, fıkha, İslâm ahlâkına uyduran kimsedir. Dini kendisine uydurmak, dini zamana uydurmak, dini kâfirlerin ve münafıkların istekleri doğrultusunda değiştirmeye çalışmak en büyük alçaklık ve sapıklıktır.

18. Peygamberimiz mü'minleri kâfirlere benzemek konusunda uyarmıştır.

19. Kur'ân, Sünnet, fıkıh, akıl, vicdan, firaset ribayı kötü görür. Riba kesin şekilde haramdır. Kur'ân "ribacılar Allah'a ve Resulüne harp ilan etmişlerdir" buyurmaktadır. Müslüman, ribadan ateşten kaçar gibi kaçar, uzak durur.

20. Küfre rıza, küfrü beğenmek küfürdür.

21. Nifak, küfürden eşeddir.

22. İnsanın en kıymetli değeri imandır.

23. İlk ve en korunacak şey imandır.

24. Hüsn-i hâtime ile ölenler, ebedî saadetlerini (bir müddet Cehennemde yansalar bile) kurtarmış olurlar.

25. İslâm, Kur'ân, Sünnet, Şeriat, Fıkıh,İslâm ahlâkı bizi müjdeliyor, bizi uyarıyor. Gaflet etmeyelim.


Mehmet Şevket EYGİ

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Alıntı
Allah razı olsun, bu ve buna benzer hususları asıl okuyup, müslümn br düşünmeli dinimizi nereye götürmek istiyorlar. Minareye kılıf herkeste var, İslamiyet ise bu tür şeylere izin vermez. hakiki ehli sünnet ulemasının eserlerine tabi olarak, dini ona göre öğrenmeli.  Yoksa reformistler gibi olmayalım.
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı duha

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 5144
  • ѕησωƒℓαкє
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]