Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Ocak 09, 2009, 09:18:43 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Namazlar ve ikindi vaktindeki Esrar i ilahi  (Okunma Sayısı 304 defa)
civan
okur
*

« : Kasım 30, 2008, 12:29:27 ÖÖ »

Namazlar ve ilkindi vaktindeki esrar i ilahi

Ikindi namazi Zat i ilahi ile sabah namazi Cemal i ilahi ile diger namazlar ise sifat i ilahi ile alakalidir.Onun icin hz Mevla sadece ilkindi namazina kasem buyurmustur.bu da,vakt i asrdaki esrar i ilahinin buyuklugunu gosterir.Mu'minler cennette,Cemal i ilhi ile ikindi zamaninda
serefyap olacaklardir.Diger vakitlerdede sair nimetlerle mesgul olacaklardir(kelam sadat)
Moderatöre Bildir   Logged
fuducuk
aktif okur
**

Hayat kısa, amaç belli. Yolcu yolunda gerek!...

« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2008, 11:32:38 ÖS »

Rica etsem daha açık bir Türkçe ile yazabilir misiniz?

Cemal-i İlâhi, Sıfat-i İlâhi, kasem, serefyap, sair, kelam sadat vs. anlamıyorum hiç birini...

civan
okur
*

« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2008, 12:02:26 ÖÖ »

Kardesim cemali ilahi hz in cemali sifat i ilahi ise hz in ilmi, gormesi ,isitmesi iradesi yani dilemesi tekvin yani yoktan var etme kudret yani gucu herseye yeter olma sifatlarina sahip olamasi demektir serefyap ise muserref olmak bir seye nail olmak demektir.Kelam sadat ise bu yaziyi aldigim kaynagin ismi
fuducuk
aktif okur
**

« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2008, 12:08:03 ÖÖ »

Açıklama için teşekkür ederim.

Yalnız bu tür yazıları koyarken insanların daha anlayabileceği bir Türkçede yazmamız daha uygun olmaz mı? Yani bu kelimeleri sadece ben mi bilmiyorum, sanırsam ki birçok insan bunları bilmiyor. Ve her insan da okuyup anlamadığı birşeyi irdelemez, böylece emeğini ve sevaplar boşa gitmemiş olur. Siz ne dersiniz?

civan
okur
*

« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2008, 12:17:14 ÖÖ »

Hakli olabilirsin kardesim ama ben benim bu yazdiklarimin genelde bilinen seyler old saniyordum  cemali ilahi ve sifati ilahinin bilinemeyecegini tahmin edemedim  ins birdahakine daha ozen gosteririm
fuducuk
aktif okur
**

« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2008, 12:22:00 ÖÖ »

Mutlaka bilenler de vardır. Ama açıkçası böyle kelimelerle dolu yazıları okumak bilmeyenler için bir işkence haline geliyor. Sonra sanılıyor ki bu din işleri hep böyle ağır. Zaten güzel dinimize ilgi az, bu da bir nevi soğutuyor. Bir çocuğun okuyup anlayabileceği şekilde ifade edilirse genel olarak yazılar, bence çok yararlı olur. Okuyanı da sıkmaz. İlginiz için teşekkür ederim, razı olsun...

Tuğra
popüler yazar

« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2008, 12:33:33 ÖÖ »

«Ve'l-asr». [And olsun asra, yüksek fazîletinden dolayı ikindi namazına] (Sûre-i Asr, 1)

TUĞRA                 
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Bazı nafile namazlar FIKIH VE İTİKAD zeyl 3 845 Son Mesaj Mart 08, 2007, 11:24:40 ÖS
Gönderen: osmanli
yarin Öyle ve Ikindi arasinda bir Namaz varmis ? İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI MDA 1 560 Son Mesaj Aralık 29, 2006, 04:15:58 ÖS
Gönderen: kenz
Vakti Bulunmayan Namazlar FIKIH VE İTİKAD ankebut-57 3 800 Son Mesaj Ocak 28, 2007, 01:30:07 ÖÖ
Gönderen: osmanli
Mi'rac Gecesi ve Ondaki İlahî Esrâr MÜBAREK GÜN VE GECELER ankebut-57 4 961 Son Mesaj Temmuz 27, 2008, 09:50:32 ÖS
Gönderen: ihvan
Çalgılı ilahi dinlemenin hükmü? İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI hmd 4 173 Son Mesaj Ocak 01, 2009, 12:28:32 ÖÖ
Gönderen: Tuğra
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM