Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Ocak 09, 2009, 08:59:11 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Siz de Receb-i Şerif'de Ölebilirdiniz  (Okunma Sayısı 531 defa)
fatihan
Moderatör

« : Ağustos 14, 2007, 11:21:39 ÖÖ »

Siz de Receb-i Şerif'de Ölebilirdiniz

Takvimde okumuştu; “Recep Allahu Teâlanın ayı, Şâban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır” Hadis-i Şerifini.Hemen ara sıra not almak için bulundurduğu ajandasına yazdı bu hadisi.
Günah denizinin içerisinde boğulmak üzere idi. Üç aylar başlamıştı ve “Şehrullah” yani Allahu Tealanın ayına girilmişti.
Ajandasına sadece takvimden okuduğu Hadis-i Şerifi yazmakla kalmadı, dolmuştu içi ve bunu satırlara boşaltmak istiyordu.Dakikalarca düşündü.Her zamanki gibi sorguladı kendini ve yaptıklarını…
Şehrullahı ve devamındaki kazançlı ayları en güzel biçimde değerlendirmeli idi.Kalemine sarıldı ve yazmaya başladı:

“Bu aylardan en iyi biçimde istifade etmeliyim.
Günahlarıma tevbe etmeliyim ve bu tevbe artık son olmalı.Yoksa her zamanki gibi tevbe edip unutup dalmamalıyım tekrar günahlara.
Hep söz veriyorsun Yaradanına ama tutmuyorsun.Neyine güveniyorsun? Gençliğine mi? Nasılsa gencim ilerde tevbe eder,  durumu kurtarırım mı sanıyorsun?.”...........

Yazmayı bitirdi ve kapattı ajandasını. Artık yazdıklarını fiiliyata dökme zamanı idi.
Harekete geçme zamanı idi şimdi !
Rabbinin razı olduğu kul olabilme zamanı idi…

Her şey güzel başlamıştı.Şehrullah’ın ilk on-on beş günü İhlas suresini okuyor, tevbe ediyor, istiğfar ve salavat-ı şerife okumayı ihmal etmiyordu.Huzurla dolmuştu içi.Ama belli bir zaman sonra artık nefsine söz geçiremiyordu.Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) ayına ulaşamadan nefsine yenik düştü, şeytana mağlup oldu. Rabbine verdiği sözleri unuttu.Çünkü şeytan sürekli telkin veriyordu: “Bu seferde şu günahı işle ne olacak ki? Daha gençsin , ilerde tövbe eder huzura erersin.” Diyordu.
Günahlar, isyanlar içerisinde Şehrullah bitti, Şaban ve Ramazan ayları geçti gitti….

Kararan kalbi huzursuzdu yine.Uzun süredir bakmadığı takvime baktı ve kopardı yaprağını…
Tevafuk mı idi bu? Takvimde yazan Hadis-i Şerif’i geçen sene de okumuştu: “Recep Allahu Teâlanın ayı, Şâban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır”.Hemen aklına geçen sene ajandasına aldığı notlar geldi.Açtı ve okudu uzun uzun.Pişmandı yine verdiği sözleri tutamadığı için, Rabbine kulluk edemediği için….
Kalemi aldı eline ve tarih attı tekrardan.Yazmaya başladı:

“Bu sefer başaracağım, tevbe edeceğim, Recep ayını bir fırsat bilip yeni bir başlangıç yapacağım” diye yazmıştı satırlara.Devamını getirmek istiyordu ama nafile.Kalem elinden yavaşça kaydı, nefes alıp vermesi zorlaştı.Evet , hiç beklemediği bir anda ecel onu yakalamıştı.Şehadet getirmek istedi ama zorlandı.Titrek ses tonuyla ağzından dökülen kelime “Eyvah” oldu.Devamını getirebilse belki de şöyle diyecekti:

“Eyvah aldandım gençliğime, hazırlıksız yakalandım ölüme!”

Hikayedeki kişi biz de olabilirdik.Genç de olsak yaşlı da olsak “Ölüm” bizi her an hazırlıksız yakalayabilir.

Receb-i Şerif ayını bitirmiş bulunmaktayız.İnşAllah en güzel şeyliyle idrak etmiş, Rabbimize çokça iltica da bulunmuşuzdur.Şimdi Efendimiz(s.a.v) in benim ayım dediği Şaban-ı Şerif’e girmiş bulunuyoruz ve ardından ümmetimin ayı dediği Ramazan-ı Şerif ayına gireceğiz inşAllah.

Rabbimiz bu fırsat aylarını en iyi biçimde idrak etmeyi cümlemize nasip buyursun.

Selam ve muhabbetle….

Hilmi AHISKALI
13.08.2007
Moderatöre Bildir   Logged

Mektubat Dersleri için Tıkla>>>    
Evlilik Rehberiniz
www.evlilikmektebi.com
kenz
aktif yazar

« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2007, 01:44:40 ÖS »

Amin

razi olsun fatihan...

Alıntı

Eyvah aldandım gençliğime, hazırlıksız yakalandım ölüme!”

Mevla bize kamil olarak hazırlanmayı nasip etsin.  Son anında aldananlardan olmayız inşeAllah

İNSAN akli ile melekleşen nefsi ile iblisleşen bir aciptir İNSAN
İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN
İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN
İNSAN maziye bağlı hâle aldanmış istikbali gözler bir taştır İNSAN
Ahi
aktif yazar

Bugün Allah (c.c) için ne yaptın?

« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2007, 02:02:36 ÖS »

Alıntı sahibi: "kenz"
Amin

razi olsun fatihan...

Alıntı

Eyvah aldandım gençliğime, hazırlıksız yakalandım ölüme!”

Mevla bize kamil olarak hazırlanmayı nasip etsin.  Son anında aldananlardan olmayız inşeAllah

Amin inşaAllah.

Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras ve ilim gibi şeref olmaz.
Hz. Ali (r.a)
fatihan
Moderatör

« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2008, 08:54:49 ÖS »

Rabbimiz bu fırsat aylarını en iyi biçimde idrak etmeyi cümlemize nasip buyursun.

amin...

Mektubat Dersleri için Tıkla>>>    
Evlilik Rehberiniz
www.evlilikmektebi.com
maslak
yazar

« Yanıtla #4 : Temmuz 05, 2008, 10:52:02 ÖS »

teşekkürler. ölümün yaşı yoktur. bize bunu hatırlattın kardeş.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Receb-i şerîf ayı ve zulüm ŞİİR telecafe 0 267 Son Mesaj Temmuz 24, 2006, 07:10:57 ÖS
Gönderen: telecafe
Receb-i Serîf (1) ŞİİR telecafe 1 422 Son Mesaj Temmuz 26, 2006, 03:27:19 ÖÖ
Gönderen: İsra
Receb-i Şerîf (2) ŞİİR telecafe 2 442 Son Mesaj Ağustos 01, 2006, 02:48:33 ÖS
Gönderen: Mustafax67
Receb-i Şerif ve Şaban-ı Şerif'in tümünü oruçlu geçirmenin sünnetteki yeri nedir İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI Lika 2 538 Son Mesaj Nisan 16, 2008, 03:03:58 ÖÖ
Gönderen: Lika
Receb-i Şerif ve Regaib Kandili [3 Temmuz 2008] HAFTANIN MEVZUU SadakatNet 7 926 Son Mesaj Temmuz 13, 2008, 11:41:28 ÖS
Gönderen: Ferzin
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM