Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Ocak 09, 2009, 08:50:15 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Ya Ben Nasıl Korkmayayım  (Okunma Sayısı 336 defa)
Gül_Sultan
popüler yazar

« : Eylül 20, 2007, 10:41:50 ÖS »

Ya Ben Nasıl Korkmayayım

Adamın biri her gece çocuğuyla yatar. Bir gece bakar ki çocuğu bir sağa, bir sola dönmekte ve bir türlü gözlerini yumup da uyuyamamaktadır. Hasta mıdır, yoksa bir sıkıntısı mı var diye merak eden baba, "Ne oldu yavrum, yoksa hasta mısın?" diye sorar. Çocukda, "Babacığım!.." der.

"Yarın günlerden perşembe. Öğretmen imtihan edecek. Çalıştım imtihanımın başarılı geçeceğine inanıyorum, fakat yine de bir hata yaparım da öğretmenim beni döver veyahut da kendisini kızdırırım diye korkuyorum. Onun için de sıkıldığımdan gözlerime bir türlü uyku girmiyor. İmtihan bu , kolay değil."

Küçücük çocuğun bu şekilde manalı ve yerinde konuşması adamı birden bire aptallaştırıverir. Daha bu yaşta bir çocuğun yarını düşünmesi ve imtihandan bu derece korkması ne demek? İşte bu düşünçe kendisini büsbütün çileden çıkarır ve hüngür hüngür ağlamaya başlar. Bir sabi yarını düşünerek ve korkarak imtihanına hazırlanırda; bizler niye hazırlanmayız, bizler niye korkmayız? Hem de bizim imtihanımız Kıyamet günü yüce 'ın huzurunda Mahkeme-i Kübra'da olacak, diyen düşünceler içinde saçını başını yolmaya koyulur. O sırada, "Birgün dağları yerinden sökeriz de yeri dümdüz olmuş görürsünüz. Sonra da hiçbirini bırakmaksızın insanları toplarız. Saf saf Rabbine arz edildiklerinde onlara; And olsun ki, sizi önce nasıl yarattıysak, huzurumuza da öylece getiririz. Kıyamet kopup da huzurumuza çıkarak hesaba çekilmeyeceğinizi mi sandınız?" diyen kelamını hatırlar.

Bundan sonra artık adam kendini 'a ibadete adıyarak bütün zamanını ahiret imtihanına hazırlamakla geçirir.
Moderatöre Bildir   Logged

Meded ey kafile salar-ı Rüsul huz biyedî
Sensin ey Nûr-u kerem cümlemizin mu'temedi..
İntisâbım sanadır..işte dilimde senedi:
Lailahe illâllah Muhammedün Resûlullah.
osmanli
Moderatör

« Yanıtla #1 : Eylül 21, 2007, 12:34:31 ÖÖ »

razi osun kardesim imtihani kolay gecenlerden eylesin.

hocaoğlu
aktif okur
**

« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2007, 03:26:36 ÖS »

Alıntı

Birgün dağları yerinden sökeriz de yeri dümdüz olmuş görürsünüz. Sonra da hiçbirini bırakmaksızın insanları toplarız. Saf saf Rabbine arz edildiklerinde onlara; And olsun ki, sizi önce nasıl yarattıysak, huzurumuza da öylece getiririz. Kıyamet kopup da huzurumuza çıkarak hesaba çekilmeyeceğinizi mi sandınız

O günde Mevla yar ve yardımcımız olsun ım senin azabından o günün dehşetinden  sana sığınırız...

Mal cimrilerde, Silah korkaklarda, Yönetim akılsızlarda olursa iş bozulur...Hz Ebu Bekir (r.a.)
Gül_Sultan
popüler yazar

« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2007, 12:29:34 ÖÖ »

Amin.

Meded ey kafile salar-ı Rüsul huz biyedî
Sensin ey Nûr-u kerem cümlemizin mu'temedi..
İntisâbım sanadır..işte dilimde senedi:
Lailahe illâllah Muhammedün Resûlullah.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Ben de mi? GÖNÜL SULTANLARIMIZ fatihan 6 855 Son Mesaj Haziran 04, 2007, 10:18:34 ÖÖ
Gönderen: ankebut-57
Ben.. ŞİİR Gül_Sultan 1 402 Son Mesaj Haziran 25, 2007, 07:14:53 ÖÖ
Gönderen: ay-yüzlüm
Ben, senin önüne nasıl geçerim ASHAB-I KİRAM kenz 2 465 Son Mesaj Temmuz 24, 2007, 02:43:07 ÖS
Gönderen: osmanli
Ya O, Ya Ben ASHAB-I KİRAM Gül_Sultan 8 894 Son Mesaj Ağustos 02, 2008, 06:22:25 ÖS
Gönderen: ezizhar
ben nasıl slayt gönderecem SİZİN PENCERENİZDEN SİTEMİZ maslak 4 724 Son Mesaj Haziran 13, 2008, 09:27:20 ÖS
Gönderen: maslak
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM