Biblioman
aktif okur

|
 |
« : Mart 28, 2004, 01:40:46 ÖÖ » |
|
Leblerimle emrine amadedir canım benim Al da bir buseyle öldür haydi cananım benim
Lal olur birden dilim bilmem neden görsem seni Görmesem kalmaz kararım dinmez efganım benim
Hasta gönlüm çok zamandır iftirakından harab Olmadım bir lahza rahat geçti devranım benim
Müptelayım bir ümitsiz gizli derdin zehrine Bu sebepten her geçen gün düştü dermanım benim
Yok teselliden nasibim vermeyin zahmet bana Etmeyin bunca eziyet az mı hicranım benim
Kan tutar sen her bakışta kastedersen canıma Yaremi sar merhem ol da akmasın kanım benim
Arif Emre her ne etsen razıdır fermanına Sahibimsin hem Efendim hem de Sultanım benim
|
Şehadet parmağıdır göğe doğru minare; Her nakışta o mana: Öleceğiz ne çare?..
|
|
|
Biblioman
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2004, 11:44:58 ÖÖ » |
|
Gül Yüzünü
Gül yüzünü rüyamızda Gürelim ya RESULAllah Gül bahçene dünyamızda Girelim ya RESULAllah
Sensin gönüller sultanı Getiren yüce Kur'anı Uğruna tendeki canı Verelim ya RESULAllah
Aşkınla yaşarır gözler Hasretinle yanar özler Mubarek ravzana yüzler Sürelim ya RESULAllah
Veda edip masivaya Yalvarıp yüce Mevlaya Şefaat - Mustafa' ya Erelim ya RASULAllah
Levleke dedi sana hak Bağışla yüzümüze bak Huzurullaha yüzü ak Varalım ya RASULAllah
Derviş derki kardeşlere Çok selavat ver kardeşlere Gül yüzünü göre göre Ölelim ya RASULAllah
|
|
|
|
Biblioman
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2004, 11:56:25 ÖÖ » |
|
Medineye varamadım Gül kokusun alamadım Rasüle doyamadım Yaralıyam yaralıyam
Kabenin örtüsü kara Yüreğime açtı yara Bulunmaz derdime çare Yaralıyam yaralıyam
Hacerül esvedin taşı Akıttı gözümden yaşı Bulunmaz Resülün eşi Yaralıyam yaralıyam
|
|
|
|
Biblioman
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2004, 10:11:28 ÖS » |
|
Neyleyeyim DünyayıNeyleyim dünyayı Bana  'ım gerek. Gerekmez mâsivayı Bana  'ım gerek. Ehl-i dünya, dünyada Ehl-i ukbâ, ukbâda Her biri bir sevdada Bana  'ım gerek. Dertli, dermanın ister Kullar, sultanın ister Aşık, cananın ister Bana  'ım gerek. Fani devlet gerekmez Dürr ü ziynet gerekmez Haksız cennet gerekmez Bana  'ım gerek. Bülbül güle karşı zar Pervaneyi yakmış nar Her kulun bir derdi var Bana  'ım gerek. Beyhûde hevayı ko Hakkı bul, gör yahu Hüdâi'nin sözü bu Bana  'ım gerek.
|
|
|
|
birhilalugruna
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2005, 10:36:29 ÖS » |
|
 razı olsun bu ilahiyi hatırlattığın için beni uzaklara,bundan 15 sene öncesine götürdü.
|
size=18]NE İDİN NE OLDUN KALK HALİNE BAK, BİR KEFENDEN BAŞKA NE VAR ÜSTÜNDE![/size]
|
|
|
Kul
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 08, 2006, 07:07:51 ÖS » |
|
sevdigim bir ilahi^^
|
|
|
|
|
pasa
okur
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 08, 2006, 09:07:47 ÖS » |
|
usanmadan dinledigim bir ilahi coook severim
|
|
|
|
|
HELİN
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2006, 12:47:06 ÖS » |
|
severek ve beğenerek dinlediğim bir ilahi ARO
|
|
|
|
|
sentez
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #8 : Eylül 08, 2006, 05:11:17 ÖS » |
|
bu ilahi beşeri sevgiliye mi :?: yoksa ilahi sevgiliye mi :?: yazılmış.ben çıkartamdım da :?
|
AŞASIN AYNI GÜNEŞİ EMZİRİP İKLİMLERE İKLİMİMİZDEN ALIN TERİ İLE SUNDUĞUMUZ ÜRÜNLER... (kalbimde ve dualarımda daima SİZ ler olacaksınız.bunda asla şüpheniz olmasın..)
|
|
|
asya01
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2006, 09:37:24 ÖÖ » |
|
bu ilahi beşeri sevgiliye mi :?: yoksa ilahi sevgiliye mi :?: yazılmış.ben çıkartamdım da :? bence burda kast edilen ilahi sevgili Arif Emre her ne etsen razıdır fermanına Sahibimsin hem Efendim hem de Sultanım benim
|
|
|
|
|
La-Edri
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 14, 2007, 08:43:09 ÖS » |
|
Süleyman Arif Emre ye ait sözleri ve mükemmel bir eser Mehmet Emin Ay da mükemmel yorumlamis Arif Emre nin kalemine, Emin Ay in agzina saglik . Ekleyen arkadasa da tesekkürler
-söz konusu sevgi beseri degildir-
baki selam..
|
lim konusuyordu, oysa duyan dilimdi, oysa gözümle kulak veriyor, kulaklarimla görüyordum
|
|
|
La-Edri
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 14, 2007, 08:45:22 ÖS » |
|
beni de 2 ay öncesine  razi olsun
|
lim konusuyordu, oysa duyan dilimdi, oysa gözümle kulak veriyor, kulaklarimla görüyordum
|
|
|
|
ankebut-57
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 15, 2007, 11:53:49 ÖÖ » |
|
İlahinin sözleri hoş...
|
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.( عشقْ) Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. ( ايمان) www.ayasofyacami.com
|
|
|
|
fatihan
|
 |
« Yanıtla #13 : Kasım 20, 2007, 12:41:24 ÖS » |
|
Askin odu cigerimi Yaka geldi, yaka gider Garip basim bu sevdayi Ceke geldi, ceke gider
Kar ettik firak canima Asik oldum cananima As zencirin dost boynuma Taka geldi, taka gider
Sadiklar durur sozune Gayri gorunmez gozune Bu gozlerim dost yuzune Baka geldi, baka gider
Bulbul eder ah-u figan Hasret ile yandi bu can Benim gonulcugum ey can Hakk'a geldi Hak'a gider
Arada olmasin nasi Onulmaz bagrimin basi Gozlerimin kanli yasi Aka geldi, aka gider
Miskin Yunus'un sozleri Efgan eder bulbulleri Dost bahcesinin gulleri Koka geldi, koka gider
YUNUS EMRE
|
|
|
|
Bilal Habeş_i
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #14 : Kasım 21, 2007, 11:45:06 ÖS » |
|
Fatihan bu ilahi sözleri süper gerçekden.Akrafm'de bunu söyleyen biri vardı bir iki defa denk getirdim sonra bir daha dinleyemedim.Umarım bunun söyleyinide bi yerlerden çıkartırım...
|
|
|
|
|
Eşraf
okur
|
 |
« Yanıtla #15 : Aralık 10, 2007, 01:13:18 ÖS » |
|
Seversin  ım bize lutfeyle Seversin  'ım bize rahmeyle Seherlerde istiğfar edenlerini Yalnız Sen'den yardım isteyenleri Seversin  ım bize lutfeyle Seversin  'ım bize rahmeyle Yalnız Sana kulluk edenlerini Sabır ve namazı bilenlerini Seversin  ım bize lutfeyle Seversin  'ım bize rahmeyle Her daim tefekkür eyleyenleri İşinde tevekkül edenlerini Seversin  ım bize lutfeyle Seversin  'ım bize rahmeyle Gecelerde zahir olanlarını Gündüzün mücahit kalanlarını Seversin  ım bize lutfeyle Seversin  'ım bize rahmeyle
|
Bu dünyanın cefasından sefasına nöbet gelmez. Gâfil olma ilme çalış, geçen zaman geri gelmez
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #16 : Nisan 12, 2008, 10:01:01 ÖS » |
|
ŞU BENİM DİVANE GÖNLÜM
Şu benim divane gönlüm Yine hubdan huba düştü Mah cemalin şulesinden Çalkalanıp göle düştü
Ah ben nidem şeyhim nidem Yaralıyım kime gidem Ya halim kime arz idem
Felek bir gün cana kıyar Bizi kabdan kaba koyar Kimi atlas libas giyer Şükür bize aba düştü
Ah ben nidem şeyhim nidem Yaralıyım kime gidem Ya halim kime arz idem
KURSUM AKLIMA GELİNCE
İçimde bir kor var yanar Kursum aklıma gelince Akan yaşla gözün dolar Kursum aklıma gelince
Feyz aldıkça yol bulurum Orda nuru bol bulurum Yanarım hep kor olurum Kursum aklıma gelince
Bak kurslara nur parlıyor Talebeler feyz alıyor Şu gözlerim kan ağlıyor Kursumdan ayrı kalınca
Fehmetmez onu her canlar İçinde okuyan anlar Geçmiyor saatler günler Kursumdan ayrı kalınca
Hayranıyım ben kursların Bunun için ahüzarım Kalmıyor kavlim kararım Kursum aklıma gelince
|
پاى مار چشم مور نان ملا كس نديد
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #17 : Nisan 12, 2008, 10:19:12 ÖS » |
|
BEN BİR ZATA AŞIK OLDUMBen bir zata aşık oldum İsmi Muhammed Mustafa Canımı yoluna verdim İsmi Muhammed Mustafa
Alemi saran zulmeti Gayretiyle imha etti Beşeri nura gark etti İsmi Muhammed Mustafa
Ümmetlerim çok çalışın Dinimize siz alışın Nursuzların şerlerinden Sizler 'a sığının
Gecelerden bir geceydi Rabiulevvel ayıydı Rasülümüz teşrif etti İsmi Muhammed Mustafa
Rasülümüz ağlayarak Gözünden yaş damlayarak Diyordu ki ümmetlerim
'a emanet olun
|
|
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #19 : Nisan 12, 2008, 11:05:32 ÖS » |
|
HAKK'A GİDEN BU YOLDA Hakk'a giden bu yolda Kim çekerse zahmeti Hak ona nasib eder Nihayetsiz rahmeti
Dünya baki değildir Gelen gider sonunda Rabbim boşa çıkarmaz Kulundaki gayreti
Her şeyde bir gaye var Boşa değil varlığın Her zaman Rabb'e sığın Bilmesen de hikmeti
Salih ameller ancak Kula rehber olacak Cennette son bulcak Cemalullah hasreti
Günahlardan kaçılır Sırlı yollar açılır Tevekkülle geçilir Bu dünyanın mihneti
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2008, 11:11:40 ÖS » |
|
NE ZAMAN ANARSAM SENİ Ne zaman anarsam seni kararım kalmaz  'ım Senden ayrı gözüm yaşın kimseler silmez  'ım Sensin ismi baki olan sensin dillerde okunan Senin aşkına dokunan kendini bilmez  'ım Sen yarattın cism u canı sen yarattın bu cihanı Mülk senindir kerem kanı kimsenin olmaz  'ım Okunur dilde destanın açılır bag u bostanın Sen baktığın gülistansın gülleri solmaz  'ım Aşk bahrına dalmayan canını feda kılmayan Senin cemalin görmeyen meydana gelmez  'ım Zor olur aşıkın işi durmaz akar gözün yaş Senden ayrı düşen kişi didarın görmez Alah'ım Aşık Yunus seni ister lütf eyle cemalin göster Cemalin gören aşıklar ebedi ölmez  'ım Yunus Emre
|
|
|
|
|
Mahi
|
 |
« Yanıtla #21 : Nisan 12, 2008, 11:35:19 ÖS » |
|
NE ZAMAN ANARSAM SENİ Ne zaman anarsam seni kararım kalmaz  'ım Senden ayrı gözüm yaşın kimseler silmez  'ım Sensin ismi baki olan sensin dillerde okunan Senin aşkına dokunan kendini bilmez  'ım Sen yarattın cism u canı sen yarattın bu cihanı Mülk senindir kerem kanı kimsenin olmaz  'ım Okunur dilde destanın açılır bag u bostanın Sen baktığın gülistansın gülleri solmaz  'ım Aşk bahrına dalmayan canını feda kılmayan Senin cemalin görmeyen meydana gelmez  'ım Zor olur aşıkın işi durmaz akar gözün yaş Senden ayrı düşen kişi didarın görmez Alah'ım Aşık Yunus seni ister lütf eyle cemalin göster Cemalin gören aşıklar ebedi ölmez  'ım Yunus Emre [/color] Çok güzel, teşekkür ederiz...
|
وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا أَنتَ مَوْلاَنَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #22 : Nisan 12, 2008, 11:40:24 ÖS » |
|
Bir Hilal Uğruna... Vurulup tertemiz anlından uzanmış yatıyor Bir hilal uğruna yarab ne güneşler batıyor
Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker Gökten ecdad inerek öpse o pak anlı değer
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi Bedrin arslanları ancak bu kadar şanlı idi
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazzın Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın
Hercümerc ettiğin edvara da yetmez o kitap Seni ancak ebediyetler eder istiab
Bu taşındır diyerek kabeyi diksem taşına Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taşına
Sonra gökkubbeyi alsam da rida namiyle Kanayan lahdine çeksem bütün ecramiyle
Ebri nisana açık türbene çaksam da tavan Yedi kandilli süreyyayı uzatsam oradan
Sen bu avizenin altında bürünmüş kanına Uzanırken gece mehtabını getirsem yanına
Türbedarın gibi ta fecre kadar bekletsem Gündüzün fecr ile avizeni lebriz etsem
Tüllenen magribi akşamları sarsam yarana Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana
M.Akif ERSOY
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #23 : Nisan 13, 2008, 12:02:49 ÖÖ » |
|
İsmi Sübhan virdin mi var Bahçelerde yurdun mu var Bencileyin derdin mi var Garip garip ötme bülbül...Bilirim aşıksın güle Gülün derdin kim bile Bahçedeki gonca güle Dolaşıp söz atma bülbül... Bilirim aşıksın virde Cünunun var gayet serde Şu sinemde olan derde Bir dert de sen katma bülbül...
A bülbülüm uslu musun Kafeslerde besli misin Becileyin dertli misin Garip garip ötme bülbül... Pervaz olup uçar mısın Deniz derya gezer misin Bencileyin naçar mısın Sen de halin söyle bülbül...
Yunus vücudun pak derken Cihanda misli yok derken Seher vakti Hak Hak derken Bizi de unutma bülbül...
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #24 : Nisan 13, 2008, 12:13:19 ÖÖ » |
|
Milk-i Bekâ' dan Gelmişem Milk-i Bekâ' dan gelmişem Fani cihanı neylerem.
Ben dost cemalin görmüşem Huri, cinanı neylerem.
İsmailim, hak yoluna Canımı kurban eylerem.
Çünkü bu can kurban imiş Koçu, kurbanı neylerem.
Derviş Yunus maşukuna Vuslat bulunca mest olur.
Ben şişeyi çaldım taşa Namusu, ârı neylerem.
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #25 : Nisan 13, 2008, 12:23:23 ÖÖ » |
|
KASEMEN BİLLAH Kasemen billahi Rabbi’l Alemin Mertezyna gayra dinillahi din Fektübûhe fî semail halidin Ve bedet fevga cemilüşşühübi
Hayru Mebüsin ve hedin lil vera Lensemahazzanne li eleddüra Ve bihi gad şamahat ümmül kura Kâne nuran kâne bahran sahira Fehedennâse bi hayril kütübi
ümme salli alel Mustafa Bediul cemali ve fahril vefa Ve salli aleyhi kema yenbeği Essadık Muhammed Aleyhisselam *** قسمن بالله رب العالمين مرتظين قير دين الله دين فكتبوها فى سماء الخالدين وبدت فوق جميل الشهب
خير مبعوسً وهدً لل ورا لن سماحظّنّ لى الدُرا وبه قد شمحت اُمُّ القرا كان نوراً كان بَحراً ساهِراً فهد اناًس بِخَيرِالكُتُبِ
الله مَّ صَلّ عَلَلْ مُصْطَفاَ بديعُ الجَمالِ وفَحْرِ الوَفا وصَلّ عليه كَما يَنْبَغى اصّاَدق مُحَمّد عليهالسلام
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #26 : Nisan 13, 2008, 12:37:06 ÖÖ » |
|
DELİ GÖNÜL Para puldur gelir geçer Yan derdine deli gönül Bir gün olur halin beter Yan derdine deli gönül
Musallaya konduğunda Cemaat saf durduğunda Hoca seni sorduğunda El ne söyler deli gönül
Omuzlara kaltığında Kara yerde yattığında Seven toprak attığında Gel de dur de deli gönül
Kara yerde yalnız kaldın Kime verdin kimden aldın Kazandın mı kimden çaldın Gel de söyle deli gönül
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #27 : Nisan 13, 2008, 06:17:59 ÖS » |
|
Server-i ser bülendimiz Server-i ser bülendimiz Hazret-i pir Efendimiz Şahid-i şeh-levendimiz Hazret-i pir Efendimiz
Cezbe-i Mustafa ile Saldı cihana velvele Gökde eder mukabele Hazret-i pir Efendimiz
Fahr-i cihan o serverin Varisi oldu Hayber’in Sırrı idi peygamberin Hazret-i pir Efendimiz
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #28 : Nisan 13, 2008, 06:21:01 ÖS » |
|
| | |