|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #40 : Nisan 14, 2008, 05:50:37 ÖS » |
|
Ey ım Beni Senden Ayırma (Hüzzam) Ey ım beni senden ayırma Beni Senin cemalinden ayırma
Seni sevmek benim dinim imanım İlahi din-ü imandan ayırma
Şeyhim güldür ben onun arrısıyem İlahi arıyı gülden ayırma
Balığın canı sularda gizlidir İlahi balığı sudan ayırma
Eşrefzade Senin kemter kulundur İlahi kulunu Senden ayırma
|
پاى مار چشم مور نان ملا كس نديد
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #41 : Nisan 14, 2008, 05:53:07 ÖS » |
|
Biz Bu Gülistanın Bülbülleriyiz (Hüseyni ) Biz Bu Gülistanın Bülbülleriyiz Bahçe-i Rindanın sünbülleriyiz
Biz secde ederiz Cemal-i yare Vuslata olamaz başka bir çare
Biz gayret ile maksuda ereriz Fırsat bulup gülistana gireriz
Biz münkiri müminlerden seçeriz Mal-u canı terkeyleyip geçeriz
Biz el elel verip Hakka gidelim Gelin gönülleri tavaf edelim
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #42 : Nisan 14, 2008, 05:59:23 ÖS » |
|
Veysel Karani (Uşşak) Hakkın Habibinin sevgili dostu Yemen illerinde Veysel Karani Söylemez yalanı,yemez haramı Yemen ilerinde Veysel Karani
Seherde kalkuben yola giderdi Hakkın binbir ismin zikir ederdi
deyu deve güderdi Yemen ilerinde Veysel Karani
Elinde asası hurma dalından Eğninde hırkası deve yününden Asla hata gelmez onun dilinden Yemen ilerinde Veysel Karani
Aşık Yunus ey dür ben de varaydım Ol mübarek hub cemalin göreydim Ayağın tozuna yüzler süreydim Yemen ilerinde Veysel Karani
Aşık Yunus
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #43 : Nisan 14, 2008, 06:01:18 ÖS » |
|
Kâbe'nin Yolları (Rast) Kâbe'nin yolları bölük bölüktür Benim ciğerciğim delik deliktir Dünya dedikleri bir gölgeliktir
Canım Kâbem varsam sana Yüzüm gözüm sürsem sana
Eşim dostum yüklesinler yükümü Komşularım helal etsin hakkını Görmez oldum ırak ile yakını
Canım Kâbem varsam sana Yüzüm gözüm sürsem sana
Yunus
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #44 : Nisan 14, 2008, 06:09:26 ÖS » |
|
Mail Oldum Bahçesinde Hurmaya Mâil oldum bahçesinde hurmaya Takâtım kalmadı aslâ durmaya Ol Medine Ravzasını görmeye Görmeyince alma yârab cânımı.
Hak nasib eylese bizde varalım Oçöllerin sâfâsını görelim Ravzasın eşiğine yüzler sürelim Sürmeyinci alma yârab cânımı
Hak nasib eylese çıksam mahfeye Dolanı dolanı çıksam safâya Hep hacılar ile dursam vakfeye Durmayınca alma yârab cânımı
Aşık olan bû fâniyi neylesin Sâlâtü selâmla gökler inlesin Medine'ye varıp mesken eylesin Varmayınca alma yârab cânımı
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #45 : Nisan 14, 2008, 06:12:25 ÖS » |
|
GüLL£r£ vUrGuNuM... güllere vurgunum güllere sevdalı, bana güller verin, kırmızı güller verin... kan rengi hüzünlü, şehit edalı, bana güller verin, kırmızı güller verin...
güller ağlar bana, bu derdi güller anlar, bana güllerimi,güllerimi verin
güller ağlar bana, bu derdi güller anlar, bana güllerimi,güllerimi verin...
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #46 : Nisan 14, 2008, 06:14:37 ÖS » |
|
Açan çiçeklere meyve Açan çiçeklere meyve Verilmiyor Muhammed'siz Hakk'tan gelen derde derman Bulunmuyor Muhammed'siz
Cok mesgul ol kur-an ile Seherlerde figan iyle Son nefeste îman ile Ölünmüyor Muhammed'siz
Uzak Cennet'in yollari Gider muttaki kullari Cennette tugba dallari Egilmiyor Muhammed'siz
Garip kulun sana âsi Silinmez kalbimin pasi Gönüllerde aski Bulunmuyor Muhammed'siz
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #47 : Nisan 14, 2008, 06:17:16 ÖS » |
|
SULTANIM TUT ELİMDEN KALDIR BENİ AŞKIN İLE YANDIR BENİ HABER GÖNDER ALDIR BENİ NERDE FERMAN EY SULTANIM
YOL YÜRÜRÜM YOLLAR ÇAMUR HA DOLU YAĞMIŞ HA YAĞMUR SANA VARMAK BANA ONUR NERDE FERMAN EY SULTANIM
YOLLARIMI SANA GETİR HER SONUCU SENDE BİTİR YİTECEKSEM SENDE YİTİR DERDE DERMEN EY SULTANIM
YOLA DÜŞTÜM YOLDA KALDIM DİLE DÜŞTÜM HARDA KALDIM DİLE DÜŞTÜM DARDA KALDIM DLE FERMAN EY SULTANIM
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #48 : Nisan 14, 2008, 06:20:09 ÖS » |
|
Şehit Tahtından Şehit tahtında Rabbe gülümser Ah binler ce canım olsaydı der Şehit tahtında Rabbe gülümser Canım bedeli bir sofradan yer
Ümitsiz olmaz ümitsiz olmaz Sevdasız olmaz sevdasız olmaz
Dağları oyup zindan etseler
nurunu söndüremezler Dağları oyup zindan etseler Davamın önüne geçemezler
Yarasız olmaz Çilesiz olmaz Şehitsiz olmaz Kurbansız olmaz
Şehit tahtında Rabbe gülümser Ah binler ce canım olsaydı der Şehit tahtında Rabbe gülümser Canım bedeli bir sofradan yer
Karanlık ölür zülümat ölür Gözler önünde ve Ölüm ölür
Anladım artık Uhud ve Bedir Ve Ümit sevda Şehadet nedir Soludum Kanri Mahşer anını Ümidi Şehidi ve Sevdayı
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #49 : Nisan 14, 2008, 06:22:29 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #50 : Nisan 14, 2008, 06:26:38 ÖS » |
|
O GECE SENDiN GELEN YA HZ. MUHAMMED Arsin kubbelerine adi nurla yazilan ismi semada Ahmed yerde Muhammed olan Yedi katli göklerde hak cemalini bulan Evvel ahir yolcusu ya Hz. Muhammed
Sanak nur yaGmurlari inerken yedi kattan O gece sendin gelen ezel kadar uzaktan Melekler her zerreye müjde verirken haktan O gece sendin gelen ya Hz. Muhammed
Günesler o gecenin nuruna secdederken Yildizlar mesk içinde kainat vecdederken Bütün hamdüsenalar yüce rabbe giderken O gece sendin gelen ya Hz. Muhammed
Kabede sirk taslari putlar yere dönerken Cehalet bayraklari birer birer inerken Bin yillik küfratesi ebediyen sönerken O gece sendin gelen ya Hz. Muhammed
O gece save gölü mucizeyle kururken Kisra saraylarinda sütunlar savrulurken Arzdan arsa alemler rahmetini bulurken O gece sendin gelen ya HZ. Muhammed
Senki doGum kundaGi ak bulutla örülen DoGar doGmaz ’a secde emri verilen Alninda alemlere rahmet taci görülen Kainat efendisi ya Hz. Muhammed
Senki güzel huylarin ahlakin mes alesi Sabir duruklarinda beserin en yücesi Senin cennet mekanin fakirlerin hanesi Gönüller hazinesi ya Hz. Muhammed
Sana sahit sonsuzlar ezelden beri her an Sana sahit ayetler her zerre ve her mekan Senden uzak kalmaya nasil dayanir ki can Sen her canda canansin ya Hz. Muhammed
Mirac gecesi bir bir açiliyorken gökler Seni selamliyorken her katta peygamberler Öyle bir an geldiki durdu bütün melekler Hakka yalniz yürüdün ya Hz. Muhammed
Gönül gözü görmeyen can gözünü neylesin Dünyada dönmeyen din mahserde ne söylesin Mevla bütün beseri ümmetinden eylesin SancaGinin altinda ya Hz. Muhammed
Hak ile kul vuslati o ilahi düGünde Hiç kimseden kimseye fayda olmayan günde Hasatlari has tartan o terazi önünde Noksanlarim baGislat ya Hz. Muhammed.
Biliriz ki hükmü yok bu dünya nimetinin Gönüldür sermayesi ahiret servetinin Sana salat ve selam gönderen ümmetinin Cennetler sahidi ol ya Hz. Muhammed
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #51 : Nisan 14, 2008, 06:29:53 ÖS » |
|
Sevgi Bahtolmuş Ezelden Bize Sevgi bahtolmuş ezelden bize Sizde bir türlü bizde bir türlü Alaca düşmüş gördüğümüze Sizde bir türlü, bizde bir türlü
Donandı dağlar bahar olunca Gölgem kayboldu gönlüm dolunca Güzeli görmek boylu boyunca Sizde bir türlü bizde bir türlü
İstemem versen cihan varını Gönül nakşetti, güle yarını Her yüzde görmek dost didarını Sizde bir türlü bizde bir türlü
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #52 : Nisan 14, 2008, 06:31:14 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #53 : Nisan 14, 2008, 06:39:45 ÖS » |
|
Gülme Gülme Ağla Gönül Bir garibsin şu dünyada Gülme gülme ağla gönül Derdin dahi çoktur senin Gülme gülme ağla gönül
Ebubekir sıddık veli O'dur peygamberin yari Hani Ömer, Osman, Ali Gülme gülme ağla gönül Birgün ola ecel gele Kullar kulluğunda kala Cümle mahluk toprak ola Gülme gülme ağla gönül
İşi gücü cevru cefa Dünya kime kıldivefa Hani Muhammed Mustafa Gülme gülme ağla gönül
Onlar cihane geldiler Hep gittiler kalmadılar Gülmediler ağladılar Gülme gülme ağla gönül
Aşık Yunus söyler sözü Kanlı yaşlar döker gözü Eğer yazın eğer gözün Gülme gülme ağla gönül
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #54 : Nisan 14, 2008, 06:40:43 ÖS » |
|
Gelin Ey Kardeşler Gelin ey kardeşler gelin Bu menzil uzağa benzer Nazar kıldım şu dünyaya Heman bir tuzağa benzer
Bir pirin eteğin tuttum Ara beni deyüp gitti Nice yüzbin günah ettim Her biri bir dağa benzer
Ağla derviş Yunus ağla Sen özünü Hakk’a bağla Ağlar isen başına ağla Elden vefa yoğa benzer
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #55 : Nisan 14, 2008, 06:41:52 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #56 : Nisan 14, 2008, 06:43:03 ÖS » |
|
Demedim mi Güzel aşık cevrimizi Çekemezsin demedim mi Bu bir rıza lokmasıdır Yiyemezsin demedim mi?
Yemeyenler kalır naçar Gözlerinden kanlar saçar Bu bir demdir gelir geçer Duyamazsın demedim mi?
Aşıklar harabat olur Hakkın katında kutlu olur Muhabbet baldan tatlı olur Doyamazsın demedim mi?
Çıkalım meydan yerine Erelim Ali sırrına Can-ü başı Hakk yoluna Koyamazsın demedim mi?
Bu dervişlik bir dilektir Bilene büyük devlettir Yensiz yakasız gömlektir Giyemezsin demedim mi?
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #57 : Nisan 14, 2008, 06:44:22 ÖS » |
|
Doğmazdı Kalbe İman Doğmazdı kalbe iman, inmezdi arza Kur'an, Meçhul olurdu esmâ, Levlâke yâ Muhammed!
Mâtem tutardı gökler, gülmezdi hiç melekler, Mahzûndur Arş-i alâ, levlâke yâ Muhammed!
Feyzinle güldü âlem, gufrâna erdi âdem, Ağlardı belki hâla, Levlâke yâ Muhammed!...
Sayende erdi insan Tevhîde, yoksa putlar, Mâbûd olurdu -hâşâ- Levlâke yâ Muhammed!..
Şefkatli annesinden öksüz kalan yetîme, Benzerdi sanki eşyâ, Levlâke yâ Muhammed!..
Gün görmeden baharlar, sislerle örtülürdü, Zindan olurdu dünyâ, Levlâke yâ Muhammed!..
İnler dururdu sesler, her nağme hıçkırıkdı; Tutmuştu Arşı şevkâ, Levlâke yâ Muhammed!..
Dünyâda tek hakîkat uğrunda can verenler, Bulmazdı derde kimyâ, Levlâke yâ Muhammed!..
Al kan, figan içinde te'yîd ederdi zulmû; Binlerle akınlı sehpâ, Levlâke yâ Muhammed!..
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #58 : Nisan 14, 2008, 06:46:35 ÖS » |
|
Biz Kur'anın Hadimleri Biz Kur’an'ın hadimleri Pür imanlı ve zindeyiz Biz bu yoldan dönmeyiz asla Peygamberin izindeyiz
İslamın nurlu gür sesi Kaldırdı zülmet-i ye’si Alemlerim efendisi Peygamberin izindeyiz
Hayra koşan şerden kaçan Bize nurlu yolu açan Alemlere rahmet saçan Peygamberin izindeyiz
Hak habibim dedi ona Bizden feda can uğruna Alem şahit olsun buna Peygamberin izindeyiz
Onu sev sen onu tanı Odur tende canlar canı Gönüllerin tek sultanı Peygamberin izindeyiz
Odur ahir hak peygamber Ona selam salat gönder Cihanda en büyük önder Peygamberin izindeyiz
Tende kalan bir can ile Aşk ile pür iman ile Biz Hz. Kur’an ile Peygamberin izindeyiz
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #59 : Nisan 14, 2008, 06:47:57 ÖS » |
|
Bilmem Nideyim (Uşşak) Bilmem nideyim,
 Aşkın elinden, Hay hay Kande gideyim, Aşkın elinden.
SallAllahu alâ Muhammed SallAllahu aleyke Ahmed
Meskenim dağlar,
 Gözyaşı çağlar, Hay hay Durmaz kan ağlar, Aşkın elinden.
SallAllahu alâ Muhammed SallAllahu aleyke Ahmed
Varım vereyim,
 Kadre ereyim, Hay hay Üryan olayım, Aşkın elinden.
SallAllahu alâ Muhammed SallAllahu aleyke Ahmed.
Yunus'un sözü,
 Kül olmuş özü, Hay hay Kan ağlar gözü, Aşkın elinden.
SallAllahu alâ Muhammed SallAllahu aleyke Ahmed.
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #60 : Nisan 14, 2008, 06:50:05 ÖS » |
|
Ey Risalet Tahtının Huşid-i Mah-ı Enveri (Hüseyni) Ey Risalet Tahtının Huşid-i Mah-ı Enveri Vey nübüvvet mazharı, ahir zaman Peygamberi
Hak Senin Şanında Levlâk okudu Ya Mustafa Yani Sensin nur Muhammed Kâinat'ın rehberi
Sure-i Şemsi-d Duha geldi cemalin şanına Alemi kıldı münevver ba kemalin enveri
Ya RasulAllah şefaat kıl Gazali hasteye Bir günahkâr ümmetindir, hem kamunun kemteri
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #61 : Nisan 14, 2008, 06:50:54 ÖS » |
|
Canım kurban olsun senin yoluna (Segah) Canım kurban olsun senin yoluna, Adı güzel, kendi güzel Muhammed, Şefâat eyle bu kemter kuluna, Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Mü'min olanların çoktur cefâsı, Ahirette olur zev-u sefâsı, On sekiz bin âlemin Mustafâ'sı, Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Yedi kat gökleri seyrân eyleyen, Kûrsûn üstünde ceylân eyleyen. Mi'râcında ümmetini dileyen, Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Aşık YUNUS neyler iki cihânı sensiz, Sen Hak Peygambersin şeksiz, gümânsız Sana uymayanlar gider imânsız, Adı güzel, kendi güzel Muhammed
|
|
|
|
|
ruy-ı zemin
|
 |
« Yanıtla #62 : Nisan 14, 2008, 07:00:10 ÖS » |
|
Dem Bu Demdİr Fırkatin nariyle gönlüm, yan olur, püryan olur,
Varlığın zevk-u sefadır, yokluğun giryan olur,
Ay yüzün gören gözlerim, mest olur hayran olur,
Yakma ey can, yakma kalbim, ateş-i suzan olur.
Bağ-ı aşka düşen gönül, bülbül-i nalan olur,
Can-ı bülbül ol gülşende, aşk ile devran olur,
Gülyüzün gören gözlerim mest olur hayran olur,
Yakma ey can, yakma kalbim, ah ile efgan olur.
|
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #63 : Nisan 14, 2008, 07:01:35 ÖS » |
|
O Gece Sendin Gelen
Arşın kubbelerine adı nurla yazılan İsmi semâda Ahmed yerde Muhammed olan Yedi katlı göklerde Hak cemalini bulan Evvel ahir yolcusu ya Hz.Muhammed
Sağnak nur yağmurları inerken yedi kattan O gece sendin gelen ezel kadar uzaktan Melekler her zerreye müjde verirken Haktan O gece sendin gelen ya Hz. Muhammed
Güneşler o gecenin nuruna secdederken Yıldızlar meşk içinde kainat vecd ederken Bütün hamdü senâlar yüce Rabbe giderken O gece sendin gelen ya Hz. Muhammed
Kâbe’de şirk taşları putlar yere dönerken Cehalet bayrakları birer birer inerken Bin yıllık küfr ateşi ebediyyen sönerken O gece sendin gelen ya Hz. Muhammed
O gece Save gölü mucizeyle kururken Kisra saraylarında sütunlar savrulurken Arzdan arşa alemler rahmetini bulurken O gece sendin gelen ya Hz. Muhammed
Senki doğum kundağı ak bulutla örülen Doğar doğmaz ’a secde emri verilen Alnında alemlere rahmet tacı görülen Kainat efendisi ya Hz. Muhammed
Senki güzel huyların ahlakın meş’alesi Sabır doruklarında beşerin en yücesi Senin cennet mekanın fakirlerin hanesi Gönüller hazinesi ya Hz. Muhammed
Sana şahid sonsuzlar ezelden beri her an Sana şahid ayetler her zerre ve her mekan Senden uzak kalmaya nasıl dayanırki can Sen her canda canansın ya Hz. Muhammed
Miraç gecesi birbir açılıyorken gökler Seni selamlıyorken her katta peygamberler Öyle bir an geldiki durdu bütün melekler Hakka yalnız yürüdün ya Hz. Muhammed
Gönül gözü görmeyen can gözünü neylesin Dünya da dönmeyen dil mahşerde ne söylesin Mevla bütün beşeri ümmetinden eylesin Sancağının altında ya Hz.Muhammed
Hak ile kul vuslatı o ilahi düğünde Hiç kimseden kimseye fayda olmayan günde Hasatları has tartar o terazi önünde Noksanlarım bağışlat ya Hz. Muhammed
Bilirizki hükmü yok bu dünya nimetini Gönüldür sermayesi ahiret servetinin Sana salat ve selam gönderen ümmetinin Cennetler şahidi ol ya Hz.Muhammed
|
İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...
|
|
|
zeyl
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #64 : Nisan 16, 2008, 02:00:02 ÖS » |
|
KURSUM AKLIMA GELİNCE
İçimde bir kor var yanar Kursum aklıma gelince Akan yaşla gözün dolar Kursum aklıma gelince
Feyz aldıkça yol bulurum Orda nuru bol bulurum Yanarım hep kor olurum Kursum aklıma gelince
Bak kurslara nur parlıyor Talebeler feyz alıyor Şu gözlerim kan ağlıyor Kursumdan ayrı kalınca
Fehmetmez onu her canlar İçinde okuyan anlar Geçmiyor saatler günler Kursumdan ayrı kalınca
Hayranıyım ben kursların Bunun için ahüzarım Kalmıyor kavlim kararım Kursum aklıma gelince 
|
İnsan bu, işte bir yaprak misali.. O yana bu yana savrulur durur.. Toprağın altında olur visâli.. Son perde mührünü topraklar vurur !
|
|
|
|
|