Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Ocak 09, 2009, 01:05:33 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Araba sürerken hata yapanlar hakkındaki laflarımız günah mı?  (Okunma Sayısı 837 defa)
Tesniye
araştırmacı

Nişan aldık yıldızları..

« : Ocak 26, 2008, 01:23:39 ÖÖ »

Trafiğe çıktığımız zaman hatalar zincirine de adım atmış oluyoruz genellikle.

Hele İstanbul gibi bir şehirde trafik demek yaşamın en çekilmez anları demek. Her türden şoförün, saldım çayıra Mevlam gayıra mantığıyla asfaltları işgal ettikleri bir belde olarak karşımıza çıkıyor İstanbul.

İşte trafiğin en hareketli anlarında ve belirli bir hızla giderken önündeki sağındaki solundaki arabaların aniden yaptıkları hatalar sonucunda insan ister istemez kendi kendine de olsa araba içerisinde bağırıp çağırıyor.

- Körmüsün olum be..

- Yuh  artık.

- Gel de tepeme çık bari

- Ulan olum ne mübarek adamsın  ya !

-Hay sana ehliyet verenin..

vb..

Hatta dojanına göre daha farklı kelamlarda sarf edilebiliyor.

Bunlar gıybet statüsünde değerlendirilmeli mi?
Moderatöre Bildir   Logged

Bu nimetin içinde olmam acaba kabul gördüğüm için mi, yoksa 40 yıl beklenen kırık değirmenden şafak mı sayıyorum ? |Tesniye
eginli
yazar

« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2008, 03:01:39 ÖÖ »

hani derler ya keskin sirke küpüne zarar, stres atayim derken dahada sinirleriniz bozuluyor... oysa kimsenin kasitli bir hata yapmiyacagini düsünerek daha sakin olunmasi sihhatiniz icin daha iyi oldugu kesin...

(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.
jager
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2008, 07:22:56 ÖS »

Kabus gibi hareket eden bayan şöförlerden bahsetmemişsiniz.
Gül_Sultan
popüler yazar

« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2008, 07:27:42 ÖS »

Kabus gibi hareket eden bayan şöförlerden bahsetmemişsiniz.
Bravo  Açık ağızlı gülümseme :D Gülen Gülen

Meded ey kafile salar-ı Rüsul huz biyedî
Sensin ey Nûr-u kerem cümlemizin mu'temedi..
İntisâbım sanadır..işte dilimde senedi:
Lailahe illâllah Muhammedün Resûlullah.
müteallim
Moderatör

« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2008, 11:07:48 ÖS »

hos olmayan hersey günahdir

1430 hicri yilbasiniz ve muharremi serifiniz mübarek olsun
Bilal Habeş_i
aktif okur
**

« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2008, 12:26:14 ÖÖ »

Şahsım adına ben kendimi kaybediyorum İstanbul Trafiğinde Hele birde Acelem varsa mümkünse yanıma kimse oturmasın lütfen Açık ağızlı gülümseme :D
osmanli
Moderatör

« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2008, 01:04:38 ÖÖ »

sahsen ben 5 gün icinde türkiyenin tirafiyine cözüm buldum ama yapan olmaz herkes tirafiye riayet etse türkiyemizde tirafik otomotik olarak cözülür halen coklari ters yola giriyor be adam gelse sana biri vursa sen suclusun niye görmedinmi diyorlar ama sahsen istanbulda ben üstüne basa basa söyliyorum polis tam isini kuralina göre yapsa tirafik düzelir adam arabaya yaklasiyor bakiyorum sigara arasina sigmaz kardesim yokusta dursan yandin
yinede vatanimiz güzel biraz tirafik tansiyonu yükseltiyor ama olsun ezan sesleri onlarin seslerini bastiriyor. Hihhihhii Hahahahaha

ay-yüzlüm
yazar

« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2008, 08:38:01 ÖÖ »

Şahsım adına ben kendimi kaybediyorum İstanbul Trafiğinde Hele birde Acelem varsa mümkünse yanıma kimse oturmasın lütfen Açık ağızlı gülümseme :D
Gülen))))))

Yürü dünya yürü bu yol dergaha gider.
Bu yol gama,kedere,acıya,aha gider.
Çıkablirsen eyer bu yokuşu zirveye,
Hüzünlenme o zaman sonu felaha gider.
fatihan
Moderatör

« Yanıtla #8 : Ekim 28, 2008, 01:46:17 ÖÖ »

sahsen ben 5 gün icinde türkiyenin tirafiyine cözüm buldum ama yapan olmaz herkes tirafiye riayet etse türkiyemizde tirafik otomotik olarak cözülür halen coklari ters yola giriyor be adam gelse sana biri vursa sen suclusun niye görmedinmi diyorlar ama sahsen istanbulda ben üstüne basa basa söyliyorum polis tam isini kuralina göre yapsa tirafik düzelir adam arabaya yaklasiyor bakiyorum sigara arasina sigmaz kardesim yokusta dursan yandin
yinede vatanimiz güzel biraz tirafik tansiyonu yükseltiyor ama olsun ezan sesleri onlarin seslerini bastiriyor. Hihhihhii Hahahahaha

Gülen

Mektubat Dersleri için Tıkla>>>    
Evlilik Rehberiniz
www.evlilikmektebi.com
kutup yıldızı
aktif okur
**

« Yanıtla #9 : Ekim 28, 2008, 02:27:23 ÖÖ »

başımdan geçeni yazayım ben de.
annemle yürüyorum yolda, minibüs gelse de iki yüz metre bilemedin 300 metre mesafe kalmış yavaştan yavaştan yürüyoruz eve. ters istikamette trafik var araçlar gitmiyor. aşağı da doğru istikamete de giden araç yok. neyse yolu kolaylamışız derken dibimizde minibüs bitti. hadi anne binelim dedim, zahmetle bindik minibüse. araç hareket etti, 100 metre sonra sağa saptı dedim ne oluyor kendi kendime elim, kolum, dilim bağlandı. hemen toparladım kendimi, zaten ineceğim noktayı da söylemiştim şoföre. velhasıl, trafik var ya da kazı mı var dedi tam anlayamadım ama işte ineceğimiz noktanın biraz aşağısında inersiniz dedi. tarif etmesine gerek kalmadı zaten. yokuş aşağı 200 metre yürüyecekken, 74 yaşındaki annemizle, yokuş yukarı hadi olsun 200 metre yürümek zorunda kalırsanız ne derdiniz acaba?

eski kafa ile olsaydım, söyleyeceklerim hazırdı hem minibüs içinde hem de minibüs dışında, sayacaktım yani de. hem gülerek hem de tebessüm ederek, başımıza geleni muhabbet ederek misafie vardık. yaşandı ve bitti. bu işte bir hayır var diyerekten, sineye çektik anlayacağınız.. :-)
Himmet
aktif yazar

« Yanıtla #10 : Ekim 28, 2008, 05:38:49 ÖS »

Mealesef bunun örnekleri saymakla bitmez.Ben toplu taşıma araçlarında minibüs kesinlikle kullanmamaya çalışıyorum..İstisnaları vardır ama af buyurun sanki ademleri mağradan alıp o koltuğa oturtmuşsunuz gibi hareket ediyorlar.Hiç güvenli değiller.Tamamen kaldırılmaları gerektiğini düşünüyorum.Birde halk otobüslerini tercih etmiyorum.Onların şoförlerininde minibüs şoförlerinden hiç farkı yok.Ama belediye otobüsü, tramvay, metrobus gibi eğitimli ve denetimli şoförleri olanları gerektiğinde kullanıyoruz.

yinede vatanimiz güzel biraz tirafik tansiyonu yükseltiyor ama olsun ezan sesleri onlarin seslerini bastiriyor.
Bu söz noktayı koymuş zaten.Ya Sabır... Gülen

Şiirler yazdım sana okuyamadım
Hep yanımdaydın oysa dokunamadım
Sana ben hayaller düşler büyüttüm
Sana ben gözümde yaşlar büyüttüm
Söyleyemedim..
setre
yazar

вєуαz кєℓєвєк

« Yanıtla #11 : Ekim 28, 2008, 09:01:32 ÖS »

Alıntı
Mealesef bunun örnekleri saymakla bitmez.Ben toplu taşıma araçlarında minibüs kesinlikle kullanmamaya çalışıyorum..İstisnaları vardır ama af buyurun sanki ademleri mağradan alıp o koltuğa oturtmuşsunuz gibi hareket ediyorlar.Hiç güvenli değiller.Tamamen kaldırılmaları gerektiğini düşünüyorum.Birde halk otobüslerini tercih etmiyorum.Onların şoförlerininde minibüs şoförlerinden hiç farkı yok.Ama belediye otobüsü, tramvay, metrobus gibi eğitimli ve denetimli şoförleri olanları gerektiğinde kullanıyoruz.

+setre

Birde yaya hakları var ama şoförler bunu hiç önemsemiyorlar.Pazar günü derse gitmem gerekti ve feci bir yağmur bastırdı.Resmen seller aktı.Otobüse kadar yürümem gereken 1km yol var geride dönemem de,(yoldan taksi çevirip binmekte abes) mecbur o yağmurda yola çıktım.Ama o kadar görgüsüz bencil insanlar trafiğe çıkıyor ki o su dolmuş yollarda son gaz gidiyorlar.Ne kadar kaldırımın son tarafından gitsemde neticede payımı aldım .E arkasından söylenmede  dur hadi.Üstelik şifayıda kaptık.Şimdi kim günaha girdi peki;

Söylendiğim için ben mi? Yoksa hastalanmama sebep olan o görgüsüz şoför mü ?

∂úñуαηıη єη ¢єηтιℓмєη ιηѕαηı ,кαяαηℓıктα вιℓє єѕηєякєη αğzıηı кαραтαη ιηѕαη∂ıя
Tuğra
popüler yazar

« Yanıtla #12 : Ekim 28, 2008, 09:24:21 ÖS »

Alıntı
su dolmuş yollarda son gaz gidiyorlar

Bunun cezası var artık,60 yada 70 ytl sanırım

TUĞRA                 
setre
yazar

вєуαz кєℓєвєк

« Yanıtla #13 : Ekim 28, 2008, 09:29:45 ÖS »

Keşke plakayı almak gibi bir şansım olsaymış,  ama bundan sonrası için bu bilgi iyi oldu teşekkürler (:

∂úñуαηıη єη ¢єηтιℓмєη ιηѕαηı ,кαяαηℓıктα вιℓє єѕηєякєη αğzıηı кαραтαη ιηѕαη∂ıя
müteallim
Moderatör

« Yanıtla #14 : Ekim 28, 2008, 11:26:32 ÖS »

islam ahlakina uymayan sözlerle kur´an okuyan zikir yapan dilinizi necis yapmayiniz.her kötü sözün bir cezasi vardir.

1430 hicri yilbasiniz ve muharremi serifiniz mübarek olsun
afka
okur
*

« Yanıtla #15 : Ekim 29, 2008, 04:41:17 ÖS »

Şoförlükta hatalar anlıktır.Hatasını gördüğünüz insana aniden söylceğiniz/miz bir laf pakasından bize geri döener.Üstelik bir de bizde suç varsa bumerang oluverir.......

Sünnet, "Asrı Saadeti" çağa taşımaktır
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Günah-ı kebâir (72 Büyük Günah) FIKIH VE İTİKAD _313_ 1 557 Son Mesaj Şubat 20, 2006, 11:31:00 ÖS
Gönderen: Mustafax67
Modİfİye Nedİr ? ve modifiye araba resimleri ;) FOTOĞRAF GALERİSİ duha 9 639 Son Mesaj Ekim 29, 2008, 07:55:20 ÖS
Gönderen: istikamet şehadet
Süpersonik Araba BİLİM VE TEKNOLOJİ DÜNYASI Tuğra 1 167 Son Mesaj Ekim 28, 2008, 11:58:36 ÖS
Gönderen: Tuğra
Msn Messenger 1603 Hata Kodu ve Çözümü BİLİŞİM DÜNYASI Devri Âlem 3 29 Son Mesaj Dün 08:44:39 ÖÖ
Gönderen: Devri Âlem
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM