Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 22, 2010, 03:20:04 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Bir bayanı tesettüre teşvik için neler anlatırsınız?  (Okunma Sayısı 1390 defa)
faanii
aktif okur
**

Dinin kökü rabıta'dır!

« : Şubat 12, 2008, 10:14:52 pm »

Değerli kardeşlerim malumunuz ,son günlerde Türkiyenin gündemi "türban".
Konu türban oluncada bulunduğumuz ortamlarda da konusu açılıyor.
Ve tesettüre girme isteği olupta hep yarına erteleyen kardeşlerimiz oluyor.
Sizlerde karşılaşıyorsunuzdur,ben onlara kendimce teşvik amaçlı birşeyler anlatmaya çalışıyorum.
Sizlerden istirhamım,"tesettüre girmek isteyen hanım kardeşlerimize NELER ANLATABİLİRİZ"
Bu konuda fikirlerinizden istifade etmek isterim.
Moderatöre Bildir   Logged

Biz evlatlarımızdan iki şey bekleriz.SADAKAT ve AZİM. 
Uludag
aktif yazar

« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2008, 10:31:58 pm »

Benim fazla düsnmege gerek kalmadan hemen aklima gelen sey:
Tesettür bir emri ilahi oldugundan namahrem (nikahi helal olan) varken (amcaoglu, dayioglu, teyzeoglu, halaoglu da namahremdir) uygulanmadigi her saniye icin günah yazilir. Ama mesela giybet eden ettigi zaman zarfinda günah isler.
Bu sekilde izah edilebilir.
ettunca
Yeni üye
*

« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2008, 11:08:45 pm »

Tesettür bir emri ilahi oldugundan .

daha aciklamaya gerek mi kalir bundan sonra.
Uludag
aktif yazar

« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2008, 12:07:11 am »

Tesettür bir emri ilahi oldugundan .

daha aciklamaya gerek mi kalir bundan sonra.

Haklisin kardesim ama hanimlar lafi uzatmayi sever onun icin uzun izah hanimlara göre daha ikna edicidir.
Ilave etmek gerekirse camilerde yapilan sohbetlerde aslinda bir cümleden ibarettir. Mesela: sila-i rahim vaciptir. Fakat o cümleyi anlasinlar diye vaizler bazen 1 saat izah ederler. Hatta bazilari asil mevzu iyi anlasilsin diye isinma maksadiyla giris konusmasi yapar en azindan 15 dakika... Demekki konusmakta bir sanat ve ikna ediciligi ayri bir konu. Kelamda sihr vardir sözünü unutmamak gerekir. Vaiz sila-i rahim vaciptir dese kürsüden inse ne kadar anlamli olur demi? Aferin 
faanii
aktif okur
**

Dinin kökü rabıta'dır!

« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2008, 06:22:46 pm »

Arkadaşlar lütfen bu konuyu es geçmeyin cevaplarınızı bekliyorum.  Üzüldüm şimdi

Biz evlatlarımızdan iki şey bekleriz.SADAKAT ve AZİM. 
yasmin
okur
*

« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2008, 06:31:03 pm »

biraz turguta kızıcam ama haklı galiba gercekten gundeme oturan konumus yani kendı kendı emrı ilahiyı bilen insan neden kapanmasın ki biz elimizden geleni yapalım dimi şimdikiler cagdaş yaşam diyolarama mehmet akifin dedıgı gıbı medenıyet dedıgın acmaksa bir yerini desene hayvanlar dahadamedeni ole degıl mı arkadaslar ya şimdi millet kapalılık deyınce vahset bişiler aklıllarına gelıo ne kadar acıklama yaparsan yap kabul etmıyolar ama olucak inşaalah
İsra
Moderatör
popüler yazar

« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2008, 07:50:21 pm »

Fani kardeşim insanlara en güzel nasihat yaşıyışımızdır.Zaten Allah'ın emri olduğunu ve tesettürün faydaları anlatıldıktan sonra gerisi muhatıbımıza kalıyor.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Forum Kurallarını Okumak İçin Lütfen Tıklayınız
eginli
yazar

« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2008, 01:53:56 am »

benim tavsiyem, bilhassa tesettürlü hanimlar cok dikkatli yaklasmalilar korkutuyum(mecaz) derken karsinizdakini inkara sürüklemeyin... hemen simdi kapan demekten cok ,cesaret verici olmali , gözlemlerinize göre hazir degilse insAllah zamani gelince Allah (c.c.) sanada nasip eder denmeli , birden bire sik bogaz edilmemeli, acik olmanin günah oldugu vurgulanmali bunun inkar edilmemesi gerektigi ancak insanlarda nefis oldugu icin bu emirleri uygulamada bütün insanlar ayni rahatlikta yapamiyabilecegi izah edilmeli...

erkekler namahrem hanimlara bu konuda birsey söyliyeceklerse onlar önce kendileri islami yasasinlar ve onlardan uzak dursunlar...

Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.
Kabristan
okur
*

« Yanıtla #8 : Temmuz 01, 2009, 08:18:08 pm »

Hanımlara tesettürü nasıl sevdirebilirizki bir bakalım neler diyebilirdim:

Tesettür=zorluk
  Tesettür=sıcak,bunalma
  Tesettür =sevimsiz bakışlar
  Tesettür=Kefen ...vb. saymakla bitmeyen ıyy yönleri var birkere Testtürün modasına da uymayanındansa püf istemez Hanım kardeşlerim iş böyle işte uyarsan modaya kaydı ayağın cehennem çukuruna..Yok ben illaki Rabbimin emrine uycağım diye diretirsen bu dünyada sıkıntın bunlar olur ...amma Ahirette keremi izzeti sonsuz Rabbimin rızasına mazhar olursun buyur gel hangisini istiyor isen derim...Şu kısacık dünya hayatını sıkıntısız geçireyim derdimi..yok ben iflah olamam illada Cenabı Hakk'ın rızasımı dersin... ?

Kabristan etrafında kara taştan bir duvar.
Duvar dışında kalan mahpuslara haber var..
.:Pervane:.
okur
*

« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2009, 01:23:42 am »

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Bu resimde tesettürlü olan bayan ile açık gezenler arasındaki fark anlatılmaya çalışmış... Anlayabilenler için bu resim kafidir... Gülen

Bu günü düşünürüm dün geçti, yarın var mı? Gençliğe de güvenmem ölen hep ihtiyar mı?  (Ebu Turab Nahşebi K.S.)
sehle
aktif okur
**

« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2009, 01:33:54 am »

enterasan  bir bakış acısı...gayet iyi. Aferin              Bravo

<<Hiçbir Bî Edep Vâsılı Hüdâ Olmaz>>
setre
Moderatör
aktif yazar

Hâzâ Tezülü

« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2009, 01:33:42 pm »

Hocalarımında yanımda olduğu bir gün, başı açık bir kız ve annesi geldi, sen kapan ben sana ne başörtüler alırım gibisinden konuşuyordu annesi kızıyla, belli ki kapanmasını çok istiyordu.Bende demişim ki orda sadece bir telin için yazılan günahı biliyormusun ? 70 zina günahı, ay demez olsaydım  Bu kadar da acı olmazki yaw, yandık yeni yeni öğrencek olan bir insan öyle korkutulur mu hiç, sakın dedi hocam, ben o hatayı gençken yaptım, onun için diyorum.Kazanılacak sevaplardan,başörtünün güzel yanlarından bahsedilmeli (:

Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...
Ay Işığı
aktif yazar

« Yanıtla #12 : Temmuz 15, 2009, 10:41:17 pm »

Alıntı
Tesettür=zorluk
Tesettür=sıcak,bunalma

Bakış açısına göre değişir, tesettürlü olmak ne sıcaktan bunalmak, ne de zorluktur. Allah'u Teala kendi emri doğrultusunda hareket eden hakiki mümin kullarına bu sıkıntıyı hissettirmez. Hatta açık olanlar sıcaktan daha çok bunalır da, Emri İlahiye uygun hareket edenlere hayretle bakarlar.

Sakın bir dîdeyi ağlatma hândan olmak istersen
Dokunma hâtırı mûra Süleyman olmak istersen
reyhan_
Yeni üye
*

« Yanıtla #13 : Temmuz 17, 2009, 07:04:01 pm »

bende bir türlü kardeşimi ikna edemiyorum. Ne yapacağım bilmiyorum dua edermisiniz arkadaşlar .
Elhamdulillah
okur
*

Ya Rabbim beni dostlarimdan koru!!!

« Yanıtla #14 : Temmuz 17, 2009, 11:12:47 pm »

dua ederiz kardesim, insallha kardesin ikna olur:-)

BEN BU DÜNYAYA HEREKZIN OL DEDIGI GIBI OLMAYA GELMDEDIM!!!
hizmetci
..
yazar

« Yanıtla #15 : Temmuz 18, 2009, 05:07:23 pm »

pervane resim cok ilginc hosuma gitti dogrusu tebrikler Bravo

AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.
fuducuk
aktif okur
**

Tevhid ve Sünnet!

« Yanıtla #16 : Temmuz 19, 2009, 05:08:04 pm »

Kadının açık kalan yerini Allah ateş ile kapatacak. İbret alınmaz mı artık?
.:Pervane:.
okur
*

« Yanıtla #17 : Ağustos 01, 2009, 08:39:17 am »

pervane resim cok ilginc hosuma gitti dogrusu tebrikler Bravo

Teşekkür ederim Gülen

Bu günü düşünürüm dün geçti, yarın var mı? Gençliğe de güvenmem ölen hep ihtiyar mı?  (Ebu Turab Nahşebi K.S.)
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Başörtülüler neler yapamazlar neler yapabilirler? SERBEST KÜRSÜ Tesniye 1 650 Son Mesaj Aralık 25, 2009, 04:13:34 pm
Gönderen: devran
Geometri sorularını kolay çözmek için neler yapılmalıdır? DÜNYA İLİMLERİ Ay Işığı 0 668 Son Mesaj Şubat 01, 2009, 10:41:53 pm
Gönderen: Ay Işığı
Sıcak havalarda serinlemek için neler yapabiliriz? SAĞLIKLI YAŞAM İsra 2 280 Son Mesaj Temmuz 01, 2009, 01:00:16 pm
Gönderen: tercüman
Neler için neleri kurban ediyoruz? SERBEST KÜRSÜ Ay Işığı 1 103 Son Mesaj Kasım 28, 2009, 10:14:04 pm
Gönderen: Gül_Sultan
Döneri ucuza getirmek için neler yapılıyor? YİYECEK VE İÇECEKLER İsra 1 92 Son Mesaj Ocak 02, 2010, 01:41:27 pm
Gönderen: Fatihan
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM