cilek
okur
|
 |
« : Mayıs 23, 2006, 10:01:36 ÖÖ » |
|
ailemin istemedigi biriyle sözlenip ayrıldım. ve biz tekrar barıştık ama kimseler bilmiyor yalnız annem eski sözlümden ayrılmam için bir çok şey denedi ve bizi ayırdı sadece ve sadece dogu kökenli oldugu için annemide çok seviyorum eski sözlümüde çok seviyorum ama bunların ikisi arasında kalmış durumdayım  tan herzaman hayırlısını diliyorum. çıkmazdayım arkadaşlar. ne yapmalıyım YARDANMI SERDENMİ geçeyim anneme ne şekilde barıştıgımı söyleyecegim ve duydugunda kesin hastalanır ne yapmalıyım bilmiyorum. :cry:
|
AllahU EKBER
|
|
|
|
armonya
|
 |
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2006, 11:02:03 ÖÖ » |
|
Bence anneni ikna etmeye çalış biraz üzülecek elbette ama senin bir ömür sevmediğin biriyle evlenmen gelecekte daha üzücü olur..
|
Ne azap ne sitem yalnızlıktan...Kime ne; aşılmaz duvar bendedir...Süslenmiş gemiler geçer açıktan, Sanırım, gittiği diyar bendedir. Yaram var...Havanlar dövemez merhem, Yüküm var... Bulamaz pazarlar dirhem, Ne çıkar; Yollar ki, Allaha çıkar, bendedir...
|
|
|
sermin.cetin
okur
|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2006, 05:43:45 ÖS » |
|
Bence anneni ikna etmeye çalış biraz üzülecek elbette ama senin bir ömür sevmediğin biriyle evlenmen gelecekte daha üzücü olur.. :x :x :x
|
Şimdi seni analar,Arıyor ağlar gibi..., Ey yetimler yetimi, Ey garipler garibi! Düşkünlerin kanadıydın. Yoksulların sahibi; Nerde kaldın ey Resûl, Nerde kaldın ey NEBİ?
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2006, 01:44:08 ÖÖ » |
|
Bence anneni ikna etmeye çalış biraz üzülecek elbette ama senin bir ömür sevmediğin biriyle evlenmen gelecekte daha üzücü olur.. her insanin bir hatirini saydigi birisi vardir anneni ikna ile isini hal edebilirsin.bunlar cok nazik konular cok dikkat etmelisiniz.zor olan yerlerde Allaha sigindigin zaman bir cikis yolu olacaktir.kardesim.
|
1430 hicri yilbasiniz ve muharremi serifiniz mübarek olsun
|
|
|
|
Himmet
|
 |
« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2006, 03:49:28 ÖÖ » |
|
Kardeşim hiç kendinize sordunuzmu aileniz neden istemiyor? Birde onların pencerelerinden değerlendirmeyi düşünmüşmüydünüz? Onlar bizden bir kuşak büyük oldukları için, tecrübeleri ile bizim göremediğimiz incelikleri görebilirler.Zaten onu düşündükleri için izin vermiyor olabilirler.. Hz.  hakkınızda hayırlı olanı nasib eylesin..
|
Şiirler yazdım sana okuyamadım Hep yanımdaydın oysa dokunamadım Sana ben hayaller düşler büyüttüm Sana ben gözümde yaşlar büyüttüm Söyleyemedim..
|
|
|
|
İsra
|
 |
« Yanıtla #5 : Mayıs 24, 2006, 03:20:50 ÖS » |
|
Kardeşim hiç kendinize sordunuzmu aileniz neden istemiyor? Birde onların pencerelerinden değerlendirmeyi düşünmüşmüydünüz? Onlar bizden bir kuşak büyük oldukları için, tecrübeleri ile bizim göremediğimiz incelikleri görebilirler.Zaten onu düşündükleri için izin vermiyor olabilirler.. Hz.  hakkınızda hayırlı olanı nasib eylesin.. :x :x
|
|
|
|
|
antepli
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2006, 11:35:34 ÖÖ » |
|
Kardeşim hiç kendinize sordunuzmu aileniz neden istemiyor? Birde onların pencerelerinden değerlendirmeyi düşünmüşmüydünüz? Onlar bizden bir kuşak büyük oldukları için, tecrübeleri ile bizim göremediğimiz incelikleri görebilirler.Zaten onu düşündükleri için izin vermiyor olabilirler.. Hz.  hakkınızda hayırlı olanı nasib eylesin.. kardeşim zaten soruyu soran kardeşim anasının sevdiği kişiyi neden istemediğini belirtmiş.DOĞU KÖKENLİ OLDUĞU İÇİN demiş.Bu insanların doğulu insanlarımıza karşı maalesef bir ön yargısıdır.Maalesef bu ön yargıyı Gaziantepli biri olarak ankarada üniversitede okurken yaşadım.Kimisi terörist gözüyle,kimi solcu gözüyle,kimi irticacı gözüyle baktı.Ya büyükler hala kendi yaşadığı devirle bu devri bir tutuyorsa ne olacak himmet kardeşim?Sevgili kardeşim Umarım annenizin önyargısı yıkılır.  (A.C.)HAZRETLERİ YAR VE YARDIMCIN OLSUN.Müderris hocamında dediği gibi AllahA sığın zor zamanında..AİLEN EĞER ÖNEMLİ OLANIN SENİN MUTLU OLMAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSA ZATEN BİRAZ AYAK DİRESEDE İZİN VERECEKTİR.İlk başta hayır deseler bile zamanla sizin mutlu olduğunuzu gördükçe o inatlarından,ön yargılarından kurtulacaklardır.
|
İnsan uykudadır,ancak öldüğünde uyanır...
|
|
|
cilek
okur
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2006, 01:29:14 ÖS » |
|
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
|
AllahU EKBER
|
|
|
|
racül
|
 |
« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2006, 01:49:54 ÖS » |
|
Sadece dogu kökenli olmak degil, anyi zamanda, gecmisi tam bilinmeyen, asaleti mechul bi rsashis oldugu icin de karsi cikmis olabilir. Dogu kökenlilerin belirli bir atraktivitesi olabiliyor. Ama dindarliktan behresi olmayan, gecmisi karisik, Annesi babasi göz önünde asaleti belirli bir insan degilse,,,
Bu hususlara da dikkat etmek gerek...
Dogu kökenli olup olmamak hic bir zaman sorun olmamali.. Ama annesi babasi, gecmisi dindar insanlar mi? Yoksa, etrafi olmayan, bir sehirde kendiliginden bitmis yaban otu mu?
|
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben. Theodor Heuss ehemaliger Bundespräsident
|
|
|
|
muallim
|
 |
« Yanıtla #9 : Mayıs 25, 2006, 04:33:56 ÖS » |
|
kişinin vasfı cok onemli...anneniz biraz daha tecrubeli oldugu için bunun farkına varmakta daha erken davranabilir. o nedenle annenizle oturup konuyu enine boyuna konusmanızda fayda var... neden istemediğini sordugununuzda size cok guzel bir biçimde izah edecektir... siz de birini severken oncelikle dindar olup olmadıgına dikkat edin...dindar ise zaten size karsı bir muhabbet duyup sizi sevecek ve sefkat nazarı ile bakacaktır. yok sizi sevmez ise yine sizi  ın bir emanet olarak gorup asla zarar vermeyecektir...  hayırlısını versin...
|
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve  'tan korkun ki rahmete eresiniz." [Hucurat Suresi 10]
|
|
|
|
Himmet
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 25, 2006, 04:42:06 ÖS » |
|
Antepli kardeşim zaten bende gördüm ama benim ifade etmek istediğim konu farlıydı.Siz yine beni yanlış anlamaya devam ediniz.
Burda doğulu batılı konularına girmek istemiyorum.İki taraf içinde böyle ayrımlara şiddetle karşıyım.Zaten bizede yakışmaz.
Benim kardeşime ifade etmek istediğim, onların gözüyle baktınmı,belki senin göremediğin başka nedenleri vardırda bu şekilde kestirip atabilirler vsr.idi... Selam ve dua ile kardeşim....
|
Şiirler yazdım sana okuyamadım Hep yanımdaydın oysa dokunamadım Sana ben hayaller düşler büyüttüm Sana ben gözümde yaşlar büyüttüm Söyleyemedim..
|
|
|
|
antepli
|
 |
« Yanıtla #11 : Mayıs 25, 2006, 05:36:05 ÖS » |
|
Antepli kardeşim zaten bende gördüm ama benim ifade etmek istediğim konu farlıydı.Siz yine beni yanlış anlamaya devam ediniz.
Burda doğulu batılı konularına girmek istemiyorum.İki taraf içinde böyle ayrımlara şiddetle karşıyım.Zaten bizede yakışmaz.
Benim kardeşime ifade etmek istediğim, onların gözüyle baktınmı,belki senin göremediğin başka nedenleri vardırda bu şekilde kestirip atabilirler vsr.idi... Selam ve dua ile kardeşim.... yanlış anlamadım kardeşim.Ben ailenin istemeyiş sebebinin doğu kökenli olması nedenini görmediğiniz ya da değerlendirmede bulunurken o görünen nedeni unuttunuz diye düşünmüştüm.Yoksa sizi yanlış anlama gibi bir konu yok.Dediğiniz gibi Ayrım yapmak BİZE yakışmaz.Elbetteki onların tecrübelerinden faydalanacağız.Bizim göremediğimizi görebilirler dışardan baktıkları için..Hem ben sizi başka hangi konuda yanlış anladımki???Hatam oldu ise affola.
|
İnsan uykudadır,ancak öldüğünde uyanır...
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #12 : Mayıs 26, 2006, 05:55:32 ÖS » |
|
Ihya org da sorulan bir sorudurOrjinal olarak yazan hulyaend
Arkadaslar geçenlerde inançlarinda bazi problemlei olan arkadas ile söyle bi konuyu tartistis. Peygambe efendimiz (sav) hz ayse ile evlendiGine hz Ayse 9 yasinda imis. Bu çok küçük bir yas deGil mi .Yiliiar öne de hz hatice ile evlendiGinde hz hatice 40 yasinda idi. EGer 9 normal ise o döneme göre 40 anormal. 40 normal ie o döenme göre 9 çok anomal bir yas. (diye üsünüyordu kendisi) HEr ne kadar bilgilerim doGrultusunda aydinlatmaya çalissam da neden niye leri hiç bitmedi tatmin olmai. Bu konuda bana yardimci olabilir misiniz Kirk yasindaki bir hanim ile evlenmesi nasil normal ise dokuz yasindaki birisi ile evlenmesi o kadar normaldir.o Allahin rasülüdür.  nasil razi olacaksa öyle yapmistir.Kuráni kerimde ayeti celile yokmudurki.Rasülüllah kendi hevai-hevesinden hic bir sey yapmaz diye,o size ne emir etti ise onu aliniz neyide yasak etti ise onu terk ediniz. Islamin basinda arap kabilelerinin en sereflisi ve maddi olarak en zengininin olmasina ihtiyac vardi hatice validemiz cok varlikli ve sayilan birisi oldugu icin onunla evlendi. sonra hanimlar erkeklere haram oldugu icin bundan rasülüllah müstesna degildi.onada haramdi.islami kadinlar tarafina yayabilmesi icin ögretzmesi lazimdi onun icin talebelik yasina uygun ezberleyebilen birisine ihtiyac vardi aise validemiz ile evlendi. onun icin hepsi normaldir anormal bir sey yok kardesim.
|
|
|
|
cilek
okur
|
 |
« Yanıtla #13 : Mayıs 29, 2006, 05:19:36 ÖS » |
|
ne anlatmak istedin hiç birşeyi anlamadım muderris kardeşim
|
AllahU EKBER
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #14 : Mayıs 29, 2006, 10:28:31 ÖS » |
|
ne anlatmak istedin hiç birşeyi anlamadım muderris kardeşim
acik yazdim kapali degil anlamamak icin bir sebeb yok zan edersem.anlamdiginiz tarafi yazarsaniz onu izah ederiz. yaliniz bu yazdigim cilek kardese cevap degildir.alintiyi okursaniz orada bir soru var.ihya.org dan alinma oraya cevaptir.
|
|
|
|
|
muallim
|
 |
« Yanıtla #15 : Mayıs 30, 2006, 11:04:44 ÖÖ » |
|
farklı konularda zıplamalar olunca bir karısıklık olmuş. cilek baska bir sey diyor. muderris baska bir soruyu cevaplandırıyor... 
|
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve  'tan korkun ki rahmete eresiniz." [Hucurat Suresi 10]
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #16 : Mayıs 30, 2006, 01:03:55 ÖS » |
|
farklı konularda zıplamalar olunca bir karısıklık olmuş. cilek baska bir sey diyor. muderris baska bir soruyu cevaplandırıyor...  evet öyle cilek kardese yukarida ayri bir tavsiyede bulunmustum. bu yazdigim ise yine evlilik ile amma rasülüllah efendimizin evliligi ile basindaki alinitiya bakarsaniz orada IHYA:ORG. dan alinan bir süal oldugu anlasilir. yinede meramimi anlatabilmek icin düzeltme lüzumunu his ettim. selamlarimizla.
|
|
|
|
HNS
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #17 : Temmuz 04, 2006, 11:32:23 ÖÖ » |
|
unutmayalım ki arkadaşlar anneler her zaman haklıdır o yüzden annenin onayını almazsan yardan vazgeç
|
|
|
|
|
günbatımı
araştırmacı

Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
|
 |
« Yanıtla #18 : Aralık 02, 2008, 03:30:47 ÖS » |
|
annenin onayını almazsan yardan vazgeç
İkna yoluna git bence de... Fakat ille de bir seçim yapman gerekiyorsa, anneni (aileni) seç. Bak kardeşim, nice gençler var: Ailesinin tam rızasını alarak, telli-duvaklı, düğünlü-dernekli evlendikleri halde, öyle bir zaman geliyor ki; eşine kırılıp baba ocağına sığınabiliyor...  kimseyi böyle durumlara düşürmesin tabii. Ama mantıklı düşünürsen de, "el oğlu" için, canın-kanın olan anadan vazgeçilmez... Anne ve babanın hayır duasının ne kadar önemli, kıymetli olduğuna dair de bir çok hadis-i şerif vardır. Aynı zamanda da onların kalbini kırmanın da ne kadar günah olduğuna dair hadisler... Bence de tek sığınağımız olan, yalnız ondan isteyip yalnız ondan dilediğimiz  'a (c.c.) sığın ve hakkında hayırlısını dile... Eğer sevdiğin genç senin için hayırlı değilse de, kalbinin ondan soğuması için yalvar Rabb'imize... Bir de doğu-batı meselesine dair söylemek istediklerim var: Dinimizde ırkçılık lanetlenmiştir... Tabii ki önemli olan, İslam çatısı altında birleşmektir. Fakat evlilik söz konusu olduğunda bu yeterli olmayabiliyor maalesef. Çünkü; farklı kültürlerde yetişmiş iki insan, bir ömür, bir hayatı paylaşmak durumunda... En basitinden; aile üyeleri toplandığında bile iki gencin yetişme tarzına göre davranışlar sergilenebiliyor ve bazı davranışlar göze batabiliyor. Örneğin öyle aileler var ki; Balkan muhacirleri, Trakya, Çerkez, Gürcü gibi halklar!.. Bunların geleneklerinde akraba evliliği yok. Bu sebeple kayınbiraderler, baldızlar, teyze-amca vs. çocukları ile daha samimi olabiliyorlar. Yani bir Anadolu-doğu insanı tokalaşmaktan bile uzak durabilirken, batılı olan sarılıp kucaklaşabiliyor... Yani onlara göre onlar kardeş, o kadar. Bunu tartışmaya bile gerek duymuyorlar. Ben yakın çevremde Trakyalı bir hanımla, doğu kökenli bir gencin bu tarz sorunlar yaşadığına şahit oldum. Sanırım anlatmak istediğimi; anlayanlar anlamıştır... Bu tarz sorunlar ille de yaşanacak, kesinlikle anlaşamazlar diye birşey yok tabii ki... Fakat bunlar göz ardı edilmemeli... Çilek'in annesi de bunları düşünüyor olmalı ve haklı da... Tabii her iki taraf da dinini iyi bilip, davranışlarını dine göre düzenlese sorun çıkmaz.
|
SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR. HER SÖZE CEVABIM VAR AMA; BİR SÖZE BAKARIM "SÖZ" MÜ DİYE, BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM "ADAM" MI DİYE... Hz. Mevlana
|
|
|
|
ihvan
|
 |
« Yanıtla #19 : Aralık 02, 2008, 03:53:11 ÖS » |
|
her şeyin en güzeli büyükleri dinlemektir...............büyüklerini dinleyenler pişman olmazlar..genelde
|
|
|
|
|
ebr
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #20 : Aralık 04, 2008, 12:11:56 ÖÖ » |
|
sözlü veya nişanlı gelip geçicidir yeri gelir ayrılık olur . ama anneyle ayrılmak imkansızdır kardeş........
|
|
|
|
|
günbatımı
araştırmacı

Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
|
 |
« Yanıtla #21 : Aralık 04, 2008, 08:16:00 ÖÖ » |
|
Bu arada; Çilek bunu Mayıs 2006'da yazmış. 2 seneyi geçmiş yani. Her halde bir karara varmıştır bu süre zarfında... Bu kararını da bildirse iyi olurdu hani... 
|
SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR. HER SÖZE CEVABIM VAR AMA; BİR SÖZE BAKARIM "SÖZ" MÜ DİYE, BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM "ADAM" MI DİYE... Hz. Mevlana
|
|
|
|