Sadakat İslami Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Eylül 06, 2010, 09:12:35 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Favorilerime Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Erkek ve bayan aynı yerde çalışabilir mi?  (Okunma Sayısı 2840 defa)
sofiye
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 25, 2009, 11:58:40 am »

bence örtülü ve islami kurallara uyuluyorsa çalışılabilir ama ortam bozuksa çalışılmamalıdır Bravo Bravo
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
dadaş21
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2009, 12:32:03 pm »

müslüman ülkesinde yaşıyoruz ama bir başörtüsünü bile örtemiyoruz.gerçekten çok acı bir durumdayız.rabbimiz affetsin bende ünv yi okuyorum ama mecburiyetten açıyoruz.şimdi bunun vebali kimin üstüne soruyorum size?benim gibi başörtüsünü açmak zorunda olanların mı yoksa başımızı açmamıza neden olan kişilerin mi günahı bu?
Fatihan
Administrator
popüler yazar
Çevrimdışı Çevrimdışı

Milimi milimine Ehli sünnet...

Site
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2009, 12:59:53 pm »

Başlık açarak cevap vermeye çalışmak güzel amma dini hususlarda bence sence gibi kendi kanaatlerimiz kaynak olmaz.

Bu işin bir vebalinin de olduğunu unutmayalım lütfen.

Şurada yazılanlara göre amel etmeye çalışan bir sürü insan var.

Cevap konusunu ehil olanlara bırakmak lazım.Fefhem.

'Ene, ene, ene' diyen kaybetti!

www.evlilikmektebi.com
dadaş21
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2009, 11:33:15 am »

bu başörtüsü sorunu yıllardır var acaba bu sorunu yok edebilmek için neler yapabiliriz.braz zor görüyo başımızda bu kadar kominist varken .malesef şimdi onların yüzünden biz bu haldeyiz.bide çalışıncada başını açıcaksın diyolar bikaç özel iş hariç.şimdi özel sektörde zor bi garantiside yok insan devlet işinde çalışmak istiyo tabi.şimdi biz başımızı açarak çalışırsak vebali gerçekten kimin boynuna olacak merak ediyorum.cevap verenler lütfen gerçek kaynaklardan versinler.şimdiden Allah razı olsun. Hımm bi düşünelim bakalım
Fatihan
Administrator
popüler yazar
Çevrimdışı Çevrimdışı

Milimi milimine Ehli sünnet...

Site
« Yanıtla #4 : Mayıs 26, 2009, 07:05:59 pm »

Niye başınızı açarak çalışmak zorundasınız ki!

Başınızı açın vebalini de başkasına atın bu nasıl oluyor?

Başörtüsü konusunda Emrin ne olduğu belli kesin bir şekilde hem de.

Bunun dışında yasaklamaları yapanlar da elbet cezasını çekecek.

Yasaktı ama "ben çalışmaya mecburdum vebal başörtüsünü yasaklayanlarınındır" mantığında olanlarda sanmasınlar ki vebali başkasına atarak hesap gününde kurtulacaklar...

'Ene, ene, ene' diyen kaybetti!

www.evlilikmektebi.com
dadaş21
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2009, 11:44:00 am »

napalım peki okumayalım mı çalışmayalım mı bilmiyorum.çoğusu başörtüsü yüzünden okulunu bıraktı iyi mi oldu.müslümanlar okumayınca koministler başa geçti.zamanın da müslümanlar daha çok çalışsaydı bu durumda olmayacaktık.türk milleti gerçekten tembel bir millet.ayrıca yanlış anlaşılmasın bunu vebalini kimseye attığım yok ama mecburiyetten açıyoruz.bunu sadece benim gibi başını açmak zorunda olanlar anlar siz anlayamazsınız.baş örtmenin farz olduğunuda biliyorum ama rabbim içimizi biliyo niyetlerimizi biliyo.Allah affetsin çok günaha giriyoruz belkide ama boşuna değil birşeyler yapmak için sadece para kazanmak için değil bunuda iyi bilin
tefhim
araştırmacı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2009, 02:34:30 pm »

Bu sorunun kılıf arayanlarca sorulduğu için sadece okuyup geçecektim ama fatihan yalnız kalmasın diye bir kaç kelime yazmak zorundayım.
Size bir kardeş tavsiyesi İslamı yaşarken ölmeye çalışın.Aksi halde hesap çok çetindir.

Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.
tefhim
araştırmacı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Mayıs 27, 2009, 02:37:05 pm »

Ayrıca aç kalmamak için illaki çalmak gerekmiyor.

hançer
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Mayıs 27, 2009, 03:21:42 pm »

Ekek ve bayan aynı meskende çalışamaz! bayanın işi evine bakmakdır çocuklarıyla (varsa) ilgilenmektir ve kocasının namusunu korumaktır zaten dimizcede kadının erkeklere çıkması haramdır bu durumda bu işe kadınların dikkat etmesi gerkmektedir erkekler ise işverense bence almamalıdırlar.
dadaş21
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Mayıs 27, 2009, 04:03:17 pm »

islamı yaşarken nasıl ölmeye çalışıcaz anlamadım.kılıf aramak ne demek bizim birşeyden kaçtığımız yok.lütfen birazdaha anlayışlı olun
Tuğra
popüler yazar
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Mayıs 27, 2009, 04:08:31 pm »

Kardeşim bu bir tercih meselesidir,Allah'ü Tealanın emirlerini terk edip,dünyalık işlerlere uğraşmak,tabiki dünyayı tamamen terk edemeyiz ama dünya işlerimizde  Emri İlahi ye uygun olmalıdır,aksi halde hiç bir durumda Allah Rızası olmaz.

Alıntı
niyetlerimizi biliyo. affetsin çok günaha giriyoruz belkide ama boşuna değil birşeyler yapmak için sadece para kazanmak için değil bunuda iyi bilin

Hz Allah'ın emri terk edilerek yapılan her şey hüsrana uğramaya mahkumdur,bu konuda bir takım çevreler,ne olacak kısa bir süre sonrası hizmet gibi şaşkın laflar ile,sizler gibi düşünenleri Muhafazan Allah cehenneme itmeye çalışıyor.

Siz hiç rızanın olmadığı hizmet duydunuzmu? Taviz tavizi doğurur.Bu sebeble bence tekrardan ne yaptığınızı oturun düşünün,en önemlisi kimi neye tercih ettiğinizi düşünün.

Söylenen doğru hesap çok çetin.

TUĞRA
Elhamdulillah
okur
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ya Rabbim beni dostlarimdan koru!!!

« Yanıtla #11 : Mayıs 27, 2009, 07:32:41 pm »

Bi insan gayretliyse, gercekten istiyorsa ozaman kapalida is bulabilir.
Allahtan ümid kesmemesi gerekiyor. para kazanmak icinde olsa Allahin emirlerini cigneyerek olmazki böyle seyler.
ama demesi kolay biliyorum ama bence öyle olmasi gerekiyor.
Basörtüm benim bi parcamsa ozaman is yerim beni öyle kabullenmesi gerek. kabullenmiyorsa eyvAllah.

Allahin farzini cigneyerek para kazanmak nekadar dogru bilemicem.

BEN BU DÜNYAYA HEREKZIN OL DEDIGI GIBI OLMAYA GELMDEDIM!!!
feyiz
araştırmacı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Mayıs 27, 2009, 09:51:52 pm »

dadaş21 kardeşim,burası bir imtihan dünyası ve bizler de örtümüzle imtihan olunuyoruz...Bizler acaba farz olan başörtüsünü bir takım rejimağababalarının diretmesiyle vicdanımız sızlasa da çıkaracak mıyız? yoksa ne olursa olsun,Rabbimizin emrine riayet ederiz,O'nun emri başımız gözümüz üstüne deyip,duruşumuzu bu yönde mi sergileyeceğiz?

Elbette hepimizin farklı idealleri vardı...Kimimiz hemşire,kimimiz doktor,kimimiz öğretmen,kimimiz mimar vs.vs. olmak istiyorduk.Ama bu ideallerimizi yalnız Rızay-ı ilahi çerçevesinde gerçekleştirebiliriz öyle değil mi?
Başörtüsü mevzuu hakikaten çok ince ve mühim bir mesele.
Kur'an'da bizlere bu yönde rehber olacak bir çok ayet-i kerime mevcuttur...örneğin:Ahzab suresi/59.ayet-i kerime...

Türlü entrikalarla yolumuza engeller koymakta gecikmeyenlere inat,örtümüz için mücadele etmeliyiz,sabırla,ümitle güneşin bizim üzerimize doğacağı günü beklemeliyiz. Rabbimizin müjdesiyle de kendimize teselli vermeliyiz,Ne diyor alemlerin Rabbi:"Zafer inananlarındır ve zafer yakındır".

Vesselam...

"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".
tefhim
araştırmacı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Mayıs 27, 2009, 09:54:37 pm »

islamı.yaşarkenden.maksat.islam.üzereyken.

dadaş21
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2009, 12:32:00 am »

tabiki başörtüsünden taviz vermicez inşAllah kapalı çalışabileceğimiz bizim için hayırlı olan işlerde çalışırız islamiyete ve insanlığa faydamız olur.tabiki dünyayı ahirete tercih etmem Allah korusun.rabbim gafletten uyandırsın hepimizi inşAllah bu müslüman ülkede müslümanca yaşayabiliriz.rabbim daha kötü günleri göstermesin.hepimizi affetsin.yardımcımız olsun ahir zamandayız her yanımızı günahlar sarmış.hepimizden Allah razı olsun
inşirah75
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : Eylül 30, 2009, 09:39:34 pm »

ben dadaş 21 kardeşimize katılıyorum moderatör fatihan kardeşimizinmi diyeyim yazdığı yazılara istinaden büyüğümüzmü diyeyim bilmiyorum ama olaylara ümitvar ve saygı çerçevesinde yaklaştığınnıda ifade etmek istiyorum lakin bayanların haklarını ellerinde bulundurmaları açısından okumalarından ve çalışmalarından yanayım yoksa hemen cahil erkek egemen toplum olup çıkarız başlık parasına satılan kızlar erkeğin işlediği günahtan ötürü öldürülen kadınlar kız çocuğuna hamile diye aldırılan bebekler varken kadınların akıllı kültürlü ve güçlü olması şart ve bencede toplumu karşı düşüncede olan bayanlara bırakırsak özgür düşünce adına benim okula giden yavrumun beynini kirletmelerinden ürkerim birileri cenneti kazanmanın peşinde koşarken tekelci düşünürken bazı kahraman kadınlarımız bataklıkları doldurmanın peşindeler Allah hepsinden razı olsun
azizistanbul
araştırmacı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : Ekim 01, 2009, 11:06:37 am »

iyi güzelde ben bunu hep yazıyorum. bu işin 100 sene sonrasını düşünün bugün başını açarak çalışmayı . Günah fakat mecburen yapıyoruz diyerek meseleyi umumileştirirsek. yarın 50 -100 sene sonra bu ortamlarda bu bilgilerle yetişen çocuklarımızın başörtüsünün hükmü ve uygulaması ile düşünceleri ne olur. varın onu siz düşünün.

İslam bir kibrit tanesi gibidir. elinizde kibritiniz var ama o kibriti yakacak odununuz veya imkanınız yoksa durup beklersiniz eğer kibritiniz sağlamsa 100 sene sonrada 500 sene sonrada o kibritle bir ormanı bile ateşe verebilirsiniz. Vakti gelmediği halde ben ateşi yakacam deyip kibritinizi bozar veya harcarsanız. hem kibritiniz yanmış olur. hem ateşi yakamamış olursunuz. hemde 100- 500 sene sonra imkanlar olsada ateşi yakamazsınız.
İslamın hükümleri şuan ehli sünnet velcemaat çerçevesi içerisinde kalbimizde ve kitaplarımızda elhamdülillah . Her ne kadar bugün bunların hepsini uygulamak mümkün olmuyorsa da zaman gelecek islamın tüm emirlerini uygulama imkanı bulabileceğiz. Fakat biz burada acele eder dinin hükümlerinden zayiat verirsek . Hükümleri uygulamaya fırsat bulduğumuz zaman elimizde hukum kalmayabilir.

Her şeyi bozulmaktan tuz korur.
 tuz bozulursa eşyanın hali nice olur.

ayrıca madem islami çerçevede düşünüyoruz. 1450 yıllık islam tarihinden kadınların nasıl çalıştığını da iyi analiz etmemiz gerekir.

ayrıca bu forumda yazan biri olarak " İNŞİRAH " kardeşim olayı biraz farklı yöne çekmiş.
Hem islami eğitimden bahsediyoruz yani islami bir millet hemde eğer kızlar okumaz ise başlık parasına satılır ifadesini kullanmışsınız.

bugün türkiyede dini eğitimini hakkıyla almış hiçbir bölge veya hiçbir ailede başlık parası alınmaz. Çünkü fıkıh okuyan herkes başlık parasının haram olduğunu bilir. yani ikisini birbirine karşıtırmayalım .
ihvan
popüler yazar
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : Ekim 01, 2009, 11:35:32 am »

kimse kusura bakmasın.İslamın hükmü bellidir. bir hocamız vardı yıllar önce, dinleyenler olmuştur.ERKEK OLAN ÇALIŞTIRMAZ .demişti.mesele şu dünyada daha iyi yaşamaya bakıyor artık inanan kesim.kıskançık kalmamış,kıskanan kalmamış gibi görünüyor.(istisnalar hariç)gidişata bakınca,muhafazakarlar,hem okumada,hem çalışmada daha gayretli.düşünüyorum,70 li seksenli yıllarda mümkin değildi,okumayı ,çalışmayı  özendirmek.PEKİ ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ?[/color]
fasulye
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Ekim 01, 2009, 02:04:45 pm »

Bu konu ile birebir hemhalim yaşamımda . 100 yıl sonrası doğru.. bir de 100 yıl gerisine doğru yol alalım . Karşıt fikirliler bir avuç kadar yok iken bizleri yıllarca kendi ideolojileri doğrultusunda yönettiler.  mevki olarak  onlardan biri bizlerden 10 kişiyi karşılıyordu. Her mevzuda gebe kalır olduk.  Koca bir sürü misali güdüyorlardı.
Bir avuç insan  milyonlarca kişinin türbanına rahatlıkla mani olabiliyor ise işin vehameti ortada.
Koltuğumuzu onlara emanet etmek nekadar doğru.
inşirah75
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Ekim 02, 2009, 06:47:03 pm »

islamın hükmü kadın çalışmasınmıdır ihvan kardeş kimin erkek kimin müslüman kimin bilmem ne olduğuna kimse karar veremez diye düşünüyorum dinde kesip atmak diye ümitsizliğe düşürmek diye birşey yok dadaş 21 e yüklenilmiş birileri fetvayı vermiş ve okumayacaksın eve kapanacaksın demiş islamiyet erkek tekelciliğinde değil ayrıca o kardeşimiz mecburen açtığını söylüyor derslerden veye işinden çıktığında kapandığını ifade ediyor bence

sizler falancanın cennete girip giremeyeceğinden değilde paçanızı kurtarmanın ve o genç kardeşimi ümitsizliğe düşürmenin vebalinden kurtulmanın çaresine bakın kadını sıfırlayarak cahiliye döneminden çıkın.o kadar islamın savunucususunuz madem kadınlar kadar sizde türban için savaşın en kolayını eve kapatmayı erkeklik olarak düşünmeyin doğru erkekliğin 100 de doksanı kaçmaktır tüm kapalı kardeşlerimiz

eminimki hem okulunda hemde işinde tesettür kurallarına riayet ederek çalışmak ister buyurun o mecburiyetten başını açmak zorunda kalan kardeşlerimiz için savaşmaya unutmayalım meclisin çoğunluğu erkek bence dadaş 21 gibilere değilde hem cinsleriniz için enerjinizi harcayın
fasulye
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Ekim 02, 2009, 07:28:09 pm »

Ezilen kadın tablosunu bir incelerseniz hakikat tüm motfleri ile zihinlerinize işlenecektir.
Doğu ve Güneydoğu kadını olmak ne ifade ediyor..Biliyormusunuz
Ağrı Doğubeyazıt da  körpe bir  kadının fiyatı kaç..Biliyormusunuz
Dağa çıkan kadının ana sebepleri ne ...Biliyormusunu
Batmanda kadın neden intihar ediyor...Biliyormusunuz
Diyarbakırda kuma olmanın kadında ki zorunlulukları ne...Biliyormusunuz
Törenin bedeli neden kadın omuzluyor.... Biliyormusunuz
Bir kadın neden babası tarafında aylarca  eşekle ahırda cezaya tabi tutuluyor....Biliyormusunuz
Kadını okutmamak çalıştırmamak kadar üzerinde durulan mevzuda, erkeleri babaları eğitip yontalım denilseydi.
Hayat kadınlar için bu denli zorlu olmazdı..
helps
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : Ekim 02, 2009, 07:40:28 pm »

inşirah75 , siz de enerjinizi makul düsünmek icin kullansaniz hic fena olmaz.

Ne meraklısınız (baysanız) esinizi calistirmaya!

(bayansaniz) ne meraklisiniz calismaya; Allah'ın nadide bir mucevher gibi korunmasini istedigi emanetleri sacip savurun modern hayatin getirdikleri gozlerinizi nasil da karartmis....

bitmeyecek mi bu frenglerin mahrememize saldirilari... kadinlari calistirmak mis... kadinlarin istisnalar disinda aldiklari maaslari en cok da o bakamadiklari cocuklarinin bakici masaflarina gidiyor... bi de annesi ile surekli kopuk olan cocugun yasadiklari ayri konu... siz neyin mucadelesinden bahsediyorsunuz... madem cok mucadele etmek istiyorsunuz oyle ise durun da dinin getirdigi olculeri size bildiren kardesleriniz saygili olun...

hem tesetturluyum deyip,hem de gunun yarisini(zaruri ihtiyaclar)disinda haram nazarlara maruz kalarak gecirmek ne kadar da basite aliniyor...

uyanin ve daha erkeklerin bile okumasi calismasi atesten kor haline donen ortamlari bizlere olmassa olmaz gibi savunup durmayin.. bi kadin herzaman evlenirse,esinin,bekarsa da ailesinin bakmasi lazim gelen bir varliktir...ne 2 3 diploma ne unvanlar ne de aldiklari maas hic bi kadini ustun yapmaz...biraz acin da asri saadeti annelerimizin hayatlarini okuyun... modern hayatin sacma fikirlerini olmassa olmazlariniz yapacaginiza,perde arkasindan sesini erkek sesine benzeterek,esine itaatte zirvede olan cennetlik hatunlara kulak verin...

e gunumuz kadinlari da hakli tabii...eslerinin ya da baba veya abilerinin aldigi maas onlarin kozmetik urunlerine ya da giyime kusamina bile yetmiyor...normal olarak calismalilar ki istediklerini kendi maaslari ile alabilsinler...

bizler uyanigiz.size gecmis olsun.....

fasulye, bahsettigin konular,Islami suurdan uzak olan insanlarin kadinin emanet olma hakikatini bilmemesinden ileri geliyor.

Korku nedir bilmeyiz,Biz dağların erleri
Yuva yaptık göklere,Baş döndüren yerlere
Engel tanımaz aşarız,Yüce engin dağları
El verir uzanırız mor siyah bulutlara
Ay Işığı
aktif yazar
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : Ekim 02, 2009, 07:48:19 pm »

Yukarıdaki yazılar layıkıyla okunmamış sanırım.

Hz. Allah'ın hükmü belli ise bunu söyleyen kişi erkek yada kadın olmuş ne fark eder inşirah75 kardeş. İlahi emri yerine getirmeden yapılan işler kimseye menfaat vermez.

Son devrin gizli empozelerinden biride "kız çocuğu okumazsa cahil toplum olur" safsatası.

Kadının hakkı ancak o ortamda İslamı yaşam olursa korunur. Erkeğin yaptığı işleri yapan kadın haklarını kazanacağına, özünü benliğini ve kimliğini kaybetmekten başka bir şey kazanamaz ki, her baktığımız yerde örnekleri mevcut.

Güney doğuda, Batmanda, Diyarbakırda kadın eziliyorsa bunun sebebi İslami hayatın yaşanmıyor olması.

Üni okuyan töreye kurban gitmez, kuma olmaz, dayak yemez gibi mantık safsataları ancak cahillere yutturulur. Malesef bizim halkımızın geneli de bu cehalette!

Sakın bir dîdeyi ağlatma hândan olmak istersen
Dokunma hâtırı mûra Süleyman olmak istersen
fasulye
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Ekim 02, 2009, 08:06:11 pm »

Her yerde çalışsın demiyorum ama mutlaka okutulsun müsspet yerlerde çalıştırılsın kadın çalışanlarada ihtiyaç vardır...
Misalen.
Kadınlarınızı erkek jinekologlaramı emenet etmek dahamı evla..
Bulunduğum ortam tanık olduğum hayatlar bana kadın okumalı diye haykırıyor..
inşirah75
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : Ekim 02, 2009, 08:11:58 pm »

elhamdülillah müslümanım ve sizin okumadığınız kadar mübarek annelerimizin hayatlarını defalarca okudum zanlarınız yanlış ithamlarınız ağır mevzuyu çalışmaya getirmeyin zaruri olan eğitimde bile bizim çocuklarımız okuyamıyor size hz. nesibe bint-i kaab Ra yani ümmü ümare ra neyi hatırlatıyor siz hanımları perde arkasına saklarken o mübarek ne yapmış biliyormusunuz eşi abdullah b. zeyd ra ve iki oğluyla sizin tabirinizle elinin hamuruyla erkek işine kalkışmış ve uhud savaşına hudeybiye ve yemame savaşına katılmışlardır efendiler efendisi uhud savaşı sonrası şöyle diyecektir uhud günü sağıma soluma döndükçe hep ümmü ümare nin yanıbaşımda çarpıştığını gördüm     efendiler efendisi nin ilk eşleri hz hatice annemiz tüccardılar kimse tövbe haşa bu mübarek annemiz hakkında asla ağzını açıp karalayamaz ayrıca deri tabaklayarak geçimini sağlayan zeynep annemiz muallim olan ayşe annemiz beyler tekrar ediyorum islamiyet kadın erkek ayrımı yapmamaktır  benimde kadın veya erkek olduğum sizleri ilgilendirmediği gibi kimin ne için çalıştığıda ilgilendirmez fitne çıkaran değil ortalığı ıslah eden olalım Araf suresi 26. ayeti kerime ne diyor .EY ADEMOĞULLARI (kadınlar ve erkekler)size ayıp yerlerinizi örtecek örtü ve birde süs elbisesi indirdik fakat TAKVA ELBİSESİ hepsinden hayırlıdır işte bu Allahın ayetlerindendir gerekki düşünüp ibret alırlar.saygılar
helps
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #25 : Ekim 02, 2009, 08:20:20 pm »

insirah 75, bak iste okumuyor,okudugunu saniyorsun.hele satir aralarindan hic haberin yok.eger olsa idi hz/hatice nin evlendikten sonra tum islerini esine Efendimiz sallaAllahu aleyhi vesselem e teslim ettigini
nesibe hatunun savas gibi bir durumda savasmasinin kadin erkek karisik bir ortamda calismak asla kiyaslanamayacagini
zeyneb annemizin gecimini kendi evinde calisarak kazandigini,
aise annemizin bizzat esinden Efendimiz sallaAllahu aleyhi vesselem  den ders alarak yetisitigini,bunun ise gunumuz okullari ya da unvleri ile asla es degerde tutulamayacagini bildirdiniz..

yeniden dogru anlayarak okuyun.

benim senin ne oldugunla ilgilendigim yok kardesim.merakli isen calis da calistir da karisan yok.ama bu tercihini gidip de dinin cevaz geldigini bana savunup durma.buna kucuk cocuklar bile guler.kimin neden hangi sartlarda calistigini ne sen ne de ben hesabini tutamayiz ama herkes yaptiklarinin hesabini Allah a verecekt'r unutma

mealini verdiginiz ayet-i kerimde buyrulan takva elbisesi ise sizin verdiginiz olculerin cok disinda.
madem takva yi umuyorsunuz,takvali olmanin geregini dogru ogrenin.

fasulye,tesetturlu olmayip kadin doktoru olan milyonlarda kadin dr var.henuz tesetturlu jinekolog acigindan bahseden olmadi sukur....

Ay Işığı
aktif yazar
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #26 : Ekim 02, 2009, 08:21:26 pm »

O mübarek Annelerimiz bugünkiler gibi Allah'ın emirlerini çiğneyerek bu söylediklerinizi yapmıyordu değil mi kardeşim.

Helps kardeşimiz de izah etti. Onlar gibi yapabiliyorsanız ne ala, yok ortam böyle içerde başımı açarım dışarı çıkarken kapatırım diyorsanız, o mübarek annelerimizi örnek aldığınızı söyleyerek bizi ikna edemezsiniz de, kendi nefsinizi tatmin etmiş olur musunuz onu bilmem.

Ayrıca kimse size uhut harbi olursa sen börek aç demedi, hiddetlenmeyi bırakıp cümleleri daikkatli okumanızı tavsiye ederim.

Sakın bir dîdeyi ağlatma hândan olmak istersen
Dokunma hâtırı mûra Süleyman olmak istersen
fasulye
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Ekim 02, 2009, 08:38:09 pm »

Helps
Çok güzel  tüm yetkii koltuklarınızı emanet edin..
Sonrada yol yöntem başörtüsü neden yasak diye serzenişte bulunun..
helps
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #28 : Ekim 02, 2009, 08:38:49 pm »

siz hanımları perde arkasına saklarken

b'zler degil o mubarek hanimlar bunu yapmis bunu.bizleri hanimi mucevher bilip perde arkasina saklariz,
sizler de almissiniz elinizde istedigimiz yere gotururuzun pesindesiniz.bir de ustune gelmis bana kaynak verdigini sanip.kendine gore yorumluyorsun.

bak bakalim kim hangi olculerde nasil yasamis,nasil mukafat almis?

http://www.sadakat.net/forum/gonul-sultanlarimiz/cennete-ilk-girecek-kadin-t6329.0.html;msg56031#msg56031

helps
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #29 : Ekim 02, 2009, 08:40:20 pm »

Helps
Çok güzel  tüm yetkii koltuklarınızı emanet edin..
Sonrada yol yöntem başörtüsü neden yasak diye serzenişte bulunun..

herkes yerini bilmeli.kimseye birsey birakildigi yok,biz sadece rollerin karistirilmasindan rahatsiziz

+

bizler neden basortulu okumak yasak seklinde de serzeniste bulunmadik.mesajlari karistirmayalim lutfen.

kadinin yeri evidir.iste bu kadar!

fasulye
Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Ekim 02, 2009, 08:44:58 pm »

Kadının yeri evidir deyip sonradan kadının başına kakıp dışardaki kadını örnek verir dururlar...lütfen bilmiyoruz sankii
inşirah75
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : Ekim 02, 2009, 08:53:58 pm »

üzgünüm asıl sizler hiddetlenip cahiliye dönemindeki düşüncelere kılf arıyorsunuz annelerimizin hayatları yaşam tarzları ortada sizlerin karışık düşüncelerinize ters düşmüş olabilrler doğu bölgesini örnek gösteren fasulye kardeşimize cevabı dini yaşasaydı bunlar olmazdı diyen zat-ı muhtereme cevabım farkında olmadan bizlerle hem fikir olduğunu söylemek istiyorum hani sadece hanımını kapatıp perde arkasına saklayanlar varya işte onlar o çağ dışı işleri yapıyorlardı kadınların gözleri dahi görünmüyordu öyleyse orada islamiyet kurtulmuş olmalıydı öyle değilmi çünkü sizin istediğiniz gibi okulada gitmemişlerdi kadınlar  ama orada ne olmuş biliyormusunuz meydan boşalınca erkeklerin nefsi büyümüş azmanlaşmış ve atalık taslayarak ev ahalisi kadınlarını ezmeye başlamışlar ben böyle yerde 3 yıl yaşadım kardeşler oturduğunuz yerden laf kalabalığı yapmayalım sırf ezmek için yazı yazmayalım testtürün farz olduğuna inandığım kadar kadınlarımızın okumasındanda yanayım ahkam kesmeyi bırakın kızlarımızın okuması için ortamı yaratalım  dini  islamiyeti kadınlarımızın üzerine yıkmaktan vazgeçelim erkek anneleri gelinlik kız ararken kapalı olsun evine sadık olsun namazlı abdestli olsun diye arıyorlar ama oğullarına gelince daha dua okumasını dahi bilmiyorlar siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama benim çevremde bu örneklerde çok fazla var anneler eğitilmeliki ne cennetin anahtarını taşıdığını zanneden nede eşinin kapalı olmasıyla farzlardan kurtulduğunu zanneden erkekler yetişsin ay ışığı uyarınız için teşekkür ediyorum sizleri ve tüm okuyucularıda aynı uyarıya davet ediyorum tekrar ediyorum tesettür farz kadınlarımızın okutulması zaruri .
helps
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : Ekim 02, 2009, 09:25:25 pm »

Kadının yeri evidir deyip sonradan kadının başına kakıp dışardaki kadını örnek verir dururlar...lütfen bilmiyoruz sankii

biz de suizanin ne buyuk buhtan oldugunu biliyoruz Göz kırpma

inşirah75. bir tek sen tr nin gercekleri icinde yasiyor degilsin.lutfen olayi dramatize edip,hedef saptirmayin.verdigim llinkteki hadiseden nasil pay cikaramadigin ortada.sana tekrar diyorum.annelerimizin hayatlarindan verdigin ornkler dinimiz olcusundededir.herbiri buyugumuz.bu konuda senden benden daha cok takvali yasayan,seslerini bile erkeklerden saklayan.gerektiginde adabina gore konusan insanlardir.sen bana hala neyden bahsediyorsun anlayan gelsin anlatsin.

ahkami kesen hangimiz dogru oku da ogren once.dini olcu kaynaklar ortada iken gelmis bana kadin okumali da okumalinin dayatmasini hangi hakla yapabiliyorsun?

yok cahil olunurmus yok cahiliye zihniyeti imis.dogru bak bakalim

Islam kadini cahiliye somurgesinden kurtarip onu cennetlerin bile ayaklari altina yerlestirecek kadar yuksek bir makama oturturken,sen cahiliyenin kadini degersizmis gibi algiyarark kole gibi calismak zorunda birakan zihniyetin bugunku temsilciligini yapip duruyorsun.ama bu yazdiklarin carpitmalarin ancak bu konuda bilgisi yetersiz olanlari kandirir.kusura bakma bizim boyle carpitilan hikayalere karnimiz tok.

kadini ezen sadece baslik parasi alanlar mi oluyor?
peki onu kole gibi calistiran.erkeklerin arasinda calismasina goz yuman.onu koruyup kollamak gerekirken sozum ona modern takilan sizlerin cahililyede kizlarin diri diri gomenlerden ne farkiniz var?

hic olmassa cahiliyede adetler cahildi ama edebiyat en ust duzeydeydi/sen kelimeyi baska yone cekip onu da yalnis yorumladin/

tekrar ediyorum

istedigin kadar okuyup okutmakta calisip calistirmakta ozgursun... ama gelip de baska olaylardan misal verip,demogoji ile meseleyi carpitma.

Islam kadini en yuksek yere yerlestirmis,siz ise surekli en altlara cekmeye calisiyoruz.

buna ne izin verir ne de izin verdiririz bi iznillah...

evladini Islami olcude yetistiren anneler unvlerde yetismiyir sayin insirah75.

unvlerin ne halde oldugunu bilmeyecek kadar da cahil degiliz.annelik nerede ogrenir evlad nasil yetisir bunu da iyi ogrenin.and gibi ezberledigini tek cumle:

kadin okumali calismali.bunu kabul ettirmek icinde dini kaynaklari kendi aciniza gore yorumlama vebaline bile girebiliyorsunuz/hataniz sizi baglar.ama savundugunuz sacmaliklari gelip hakikat gibi bizlere empoze etmeye calismayin!

efulim
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : Ekim 02, 2009, 09:46:08 pm »

Niye başınızı açarak çalışmak zorundasınız ki!

Başınızı açın vebalini de başkasına atın bu nasıl oluyor?

Başörtüsü konusunda Emrin ne olduğu belli kesin bir şekilde hem de.

Bunun dışında yasaklamaları yapanlar da elbet cezasını çekecek.

Yasaktı ama "ben çalışmaya mecburdum vebal başörtüsünü yasaklayanlarınındır" mantığında olanlarda sanmasınlar ki vebali başkasına atarak hesap gününde kurtulacaklar.....size katılıyorum kardeşim ama kimseye anlatamıyorum bu konuyu en yakınlarıma bile...
Tuğra
popüler yazar
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : Ekim 02, 2009, 11:30:43 pm »

İnşirah kardeşim,lütfen baştan aşağı çok dikkatli tüm yazılanları tekrar okuyun,

Alıntı
tesettür farz

+ Bay bayan aynı ortamda bulunması dinimiz tarafından yasaklanmış olduğunuda biliyorsunuz dur herhalde,siz sadece tesettüre takılıp kalınca bunu atladınız.

Sanki burada konuşan arkadaşlar  ortamlar her şekilde müsait dinimize uygun olduğu halde,kızların okumasına karşı çıkıyorlarmış gibi davranıyorsunuz,belliki üniversite ortamlarınıda hiç bilmiyorsunuz.Bilseydiniz hem kendinizi hem aile bireylerinizi,arkadaşlarınızı sakınırdınız.

Her türlü serbestlik,her türlü rezillik içinde,bana hiç birşey olmaz,bunlar beni bozamaz,sanıyorsanız bir daha düşünün derim !

TUĞRA
azizistanbul
araştırmacı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : Ekim 03, 2009, 09:20:27 am »

Ezilen kadın tablosunu bir incelerseniz hakikat tüm motfleri ile zihinlerinize işlenecektir.
Doğu ve Güneydoğu kadını olmak ne ifade ediyor..Biliyormusunuz
Ağrı Doğubeyazıt da  körpe bir  kadının fiyatı kaç..Biliyormusunuz
Dağa çıkan kadının ana sebepleri ne ...Biliyormusunu
Batmanda kadın neden intihar ediyor...Biliyormusunuz
Diyarbakırda kuma olmanın kadında ki zorunlulukları ne...Biliyormusunuz
Törenin bedeli neden kadın omuzluyor.... Biliyormusunuz
Bir kadın neden babası tarafında aylarca  eşekle ahırda cezaya tabi tutuluyor....Biliyormusunuz
Kadını okutmamak çalıştırmamak kadar üzerinde durulan mevzuda, erkeleri babaları eğitip yontalım denilseydi.
Hayat kadınlar için bu denli zorlu olmazdı..

bunlar zaten islama aykırı. bunları çözmenin yolu kadının çalışması değil. o insanlara kadının değerinin ve islamdaki yerinin öğretilmesi.
Çok teessüf ederim kardeş senin diğer yazılarını da takip ediyorum senin gibi bir insandan Doğudaki töre sıkıntısını islamla veya kadınların çalışmaması veya okumaması ile özdeşleştirmiş olmana şaşırdım doğrusu.
Doğudaki töreyi kaldırmak için kadınlar ne kadar okusa ne kadar çalışsa boş. onlara töreyi uygulayan erkekler değil mi . o zaman erkeklere islamı tam olarak öğreteceksiniz. o zaman çözülür bu mesele.
Siz doğudaki bütün kadınları devlet zoruyla çalıştırın veya üni okutun . o zaman sadece acı çeken kadın sayısını çoğaltmış olursunuz. Bu iş yani kadının ezilmişliği kadınların eğitimi ile değil. ( bu arada kadınlar eğitim almasın demiyorum )  erkeklerin eğitimi ile düzelir.
azizistanbul
araştırmacı
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #36 : Ekim 03, 2009, 09:21:46 am »

fıkıhta ibadetlerin  erkanı vardır.

fıkıhta azimet ve ruhsat diye bir bölüm vardır.

buradaki ruhsat meselesinde  bazı  şartlar altında bazı ( tümü değil ) ibadetleri  yerine getirmeme imkanı vardır. fakat bu şartların en küçüğü bile vücüda bir zarar gelmesidir yani yaralanma . yoksa karizmasının sarsılma ihtimali , eğitiminin eksik kalma durumu , islam toplumunun kadın çalışana olan ihtiyacı , kadın + erkek çalışırsa  1000 + 1000= 2000 daha müreffeh bir hayat imkanı vb. gibi durumlar Ruhsatın şartları içerisinde yok.

Ayrıca ben bu forumda fıkhi yani dine taalluk eden bir şey konuşulurken " bana göre "   " bence " kelimelerinin kullanılmasına çok üzülüyorum.
zaten normal hayatımızda elifi görse mertek zannedecek insanlardan bıktık " eee siz bakmayın benim namaz kılmadığıma , benim kalbim tertemiz. nice namaz kılanlar var. ooooo .. diye uzayıp giden konuşmanın sonunda bana göre , bence ler devam edip gider.

Dinde BENCE yoktur.
Dinde BEN  YOKTUR.
inşirah75
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : Ekim 03, 2009, 01:20:00 pm »

aziz istanbul kesinlikle sizinle aslında hemfikiriz belki helps kardeşimizin uslubu seviyemi düşürmeme veya fevri davranmama sebebiyet vermiş olabilir ama ben kadının bakımsız çocuk doğuran evine kapatılmış insani vasıfları elinden alınılmış olmasına tahammül edemiyorum ilk ayeti kerimesi ikra olan bir dinin mensuplarıyız elhamdülillah üniversitelerin içler acısı halini eminim benim kadar sizler kadar herkes biliyor ve içimizi acıtıyor

bizler bu durum düzeltilsin istiyoruz yoksa asıl dinimizi çarpık anlatan kardeşime soruyorum ayşe annemiz hiçbir zaman perde arkasından cemaata seslenmemiştir doğudaki töreyi örnek göstermem ise orada yaşayan zatı muhteremler kadınlarını hakikaten din kisvesi altında ezmişlerdir dediğim gibi nice olaylarına şahit oldum doğunun ve kadınların cevabı aynı hacı amcan biraz ters şimdi bişey dersem beni döver  

sizinle şöyle aynı fikirdeyiz islamiyeti yaşamak sosyal yaptırımı uygulamak sadece kadınlar için olmamalı kadınları okutmamak la erkeklerin islamı daha rahat yaşayacakları düşüncesi çok komik ve kendi eğitimsizliklerine kılıf hazırlamaktır helps kardeşimizi daha çok kitap okumaya davet ediyorum  büyük üstadında dediği gibi          

Çalış dedikçe şeriat çalışmadın durdun                                                  
onun adına binlerce hurafe uydurdun                        
 birde tevvekkül sokuşturup araya                          
zavallı dini çevirdin maskaraya  saygılar
Tuğra
popüler yazar
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #38 : Ekim 03, 2009, 02:38:50 pm »

Kerdeşim ne yazıkki standart bir vatandaşsınız,okumuyor,anlamıyor,dinlemiyor,sürekli aynı şeyi söylüyorsunuz,kendinizi aşın,takıntılarınızıda.

Alıntı
ayşe annemiz hiçbir zaman perde arkasından cemaata seslenmemişti

Bu söyleminize derhal kaynak gösterin lütfen,tabiki sahih kaynak olacak.Zira size Efendimiz (s.a.v.)'in eşini âma (gözleri görmeyen) olan sahabi Hz'lerinin bile yanına çıkarmadığını,

''O âma ise siz görmüyormusunuz'' şeklide konuştuğunu hatırlatırım!

Buyrun bu makalede günümüz eğitim sisteminde,bireylerin o çok kortuğunuz boyun eğme itaat etme durumuna nasıl düştüğünü daha iyi anlarsınız belki.

http://www.sadakat.net/forum/serbest-kursu/egitim-kolelestiriyor-mu-t40013.0.html;msg207694;topicseen#msg207694

TUĞRA
fasulye
Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : Ekim 03, 2009, 04:13:02 pm »

Olması gerekenler islam kriterinde ki çizgi...
Biraz da mevcut durum üzerinde yoğunlaşın..
Düşünülen yaşam  gibi pazartesiye  altın günümü yaparım, salıya  sohbetime giderim,  akşama eşimin hizmetinde bulunurum, pazara  kocamla sahilde tur atarım..
Bu kadınlar için neden çalışmak olsun ki.. Benim kadınlarım bu tabloya renk katamamıştır. Kadın erkek mevzularına inanın değinmek istemiyorum..İllet oluyorum..
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Favorilerime Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM