Bir caminin imamı, bir vaktin namazına mesela akşam veya yatsı namazının farzını kıldırmaya yönelik, ilk dört rekat sünnet namazından sonra camiye giriş yapar dolayısıyla çok az bir gecikme yaşanırsa:
1- bir müminin, hocaya değil ama kendine çok yakın etrafındaki kardeşlerinin duyabileceği şekilde sözlü olarak homurdanması (sanırım imam bu durumu alışkanlık haline getirmiş görünüyor)
2- yanımdaki mümin kardeşimizin imamın bu şekilde çok süreyle geç kalmasına yönelik, yani sünnet namazının bitiminden sonra ne kadar diyelim misal 3 dakika. hadi siz deyin 5 dakika.. yine imamın duyamayacağı şekilde ancak kendisine yakın çevresinin duyacağı şekilde imama şerefsiz demesi ve birkaç kez tekrarı hakkında, bu müminin abdesti bozulmuş olur mu?
3- imamın bu tutumunun kasıtlı bir yönü var mı bilemem ama gördüğüm kadarıyla aynı kişiler değil de değişik insanların bu şekilde homurtularını duyuyor olmamın izahı, acaba diyorum imam " birisi beni şikayet etse de ben de başka yere nakil olsam " nedeniyle olabilir mi.
4- namaz sonrası ben imama gidip, bilgilenmek açısından bir iki soru sorup cevap almak istesem ve araya da bu tespitlerimi serpiştirsem, imam bana ne der. ya da dönüp cemaata ne der.

5- yoksa imamın bu tavrında kasıt olmasa ve cemaat bu durumdan hoşnut olmadığı için böyle bir tepki veriyorsa, imam ve cemaat nasıl ortak noktada buluşmalı. homurdanılması şart mı.