Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 22, 2010, 05:35:01 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Bayanların başını açarak kazandığı para helal mi?  (Okunma Sayısı 790 defa)
Buğulu Ay
aktif okur
**

varlığınıza şükretmeyenleri yokluğunuzla cezalndrn

« : Ekim 19, 2009, 04:16:27 pm »

"yolu haramdan geçen paranın helalliği"

Bugün bir arkadaşla konuştuk bu konuyu..

bilgisi olan arkadaşlar bir açıklama getirirlerse çok sevineceğim?

mesela bir bayanın başını açarak öğretmenlik yapması sonucu aldığı para helal midir?
Moderatöre Bildir   Logged

BENİM DOĞRU SÖYLEMEM, BANA DOST BIRAKMADI. (Hz. Ömer r.a.)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

الله هو ا لو لي
Buğulu Ay
aktif okur
**

« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2009, 07:24:36 pm »

güncellemek istiyorum sorumu el-yanıt?..........

الله هو ا لو لي
fasulye
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2009, 08:17:48 pm »

Her sorunun cevabı var diye bir kaide varmı ki  ?
fasulye
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2009, 08:31:48 pm »

Bu mevzuya dair günler öncesinden, günlerce hummalı bir münazaraya varıldı,  derken işin rengi değişti, olmadı münakaşaya bağlandı  Hihhihhii
Netice:
Herbirimiz  kırık dökük kalplerle  bertaraf olduk.
Buğulu Ay
aktif okur
**

« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2009, 11:39:48 pm »

işte bende bunu anlamıyorum sevgili hocam kişi başını açmadan okuyamıyor öğretmen olamıyor devlet dairesinde öğretmenlik yapamıyor tek şart var açacaksın açması karşılığında para kazanıyor açmazsa para mara yok. yani o maaşını alıken illada harama düşüyor düşmezse o parada gelmeyecek bu para nasıl helal oluyor o paraya ulaşan yollar haramdan geçiyor. bidaha soruyorum tatminkar değil cevabınız açınız meseleyi lütfen rica ediyorum. kazanca giden yol haram. bunu göz önünde bulundurunuz. lütfen!

الله هو ا لو لي
ihvan
popüler yazar

« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2009, 09:37:05 am »

kusura bakmayın böyle soruda olmaz.başı açmak la kazanç farklı şeyler.sanki başını kapatarak çalışırsa meşruymuş gibi bir şey çıkıyor.ortaya. soruyu şöyle sorsan başı kapalı çarşıda pazarda tezgahtarlık yapmak caizmi.yada velevki kapalı olsun.erkeklerle aynı ortamda çalışmak.caizmi bunu sorun...
turab
yazar

Kefâ bil-mevt vaizan

« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2009, 06:49:44 pm »

Hata mı arıyorsunuz,yoksa sorunuza gerçekten bir cevap mı?

Fukara kalbine her kim dokuna;Dokuna sînesi Allah okuna...
Buğulu Ay
aktif okur
**

« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2009, 07:19:55 pm »

bence benim sorularıma bu forumda kusur aranıyor. Gülen birde olayı benim açımdan düşünün

الله هو ا لو لي
müteallim
Moderatör
popüler yazar

« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2009, 11:13:11 pm »

kunuyu baska yerlere cekmek isteyenler var.onun icin buradaki cevaplarimi silecegim.ve hepsine mukabil bir cevap yazacagim.buyurun.

günahalri sebebi ile kazanci haram kabul ederseniz helal kazanci olan bir müslüman bulabilirmisiniz acaba.???calmiyor hirsizlik yapmiyor gasp etmiyor calisarak kazaniyor bu erkekde olabilir hanimda olabilir.islamin hükümleri hepsine gecerlidir.sadece hanimlara tahsis etmek ne kadar yanlis degilmi
.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
krkkiran
Yeni üye
*

AHİ

« Yanıtla #9 : Kasım 14, 2009, 09:25:08 pm »

başı açmak kadınlara haramdır o halde başı açık çalışmak haramı tercih sebebidir haram haramı doğurur islam teslim kelimesinin mastarından gelir yani teslim olmak başı açık çalışmayı tercih etmek teslim olmayanların tercihidir gelirin önemi 2.ci plan 1.ci plan zaten haram, bire bak hizaya gel haram işlenerek para veya maişet derdi dünyalık derdine düşenlerin işidir bu dünya size bir oyundan ibarettir ahiret kazancı ise bilirseniz sizin için daha hayırlıdır ayette böyle geçiyor
HuZEyfE_13
Yeni üye
*

« Yanıtla #10 : Kasım 14, 2009, 10:38:17 pm »

başı açmak kadınlara haramdır o halde başı açık çalışmak haramı tercih sebebidir haram haramı doğurur islam teslim kelimesinin mastarından gelir yani teslim olmak başı açık çalışmayı tercih etmek teslim olmayanların tercihidir gelirin önemi 2.ci plan 1.ci plan zaten haram, bire bak hizaya gel haram işlenerek para veya maişet derdi dünyalık derdine düşenlerin işidir bu dünya size bir oyundan ibarettir ahiret kazancı ise bilirseniz sizin için daha hayırlıdır ayette böyle geçiyor

Gercekten bence de önce şu soruyu sormak diğer sorunun cevabına daha çabuk götürür.
İhtiyaci olmadığı halde, muhtac olmadığı halde bayanların çalışması caiz midir?
Ben islamda bayanların calismasina yer yok diye biliyorum.
osmgov
Yeni üye
*

« Yanıtla #11 : Kasım 15, 2009, 12:02:55 pm »

Gerçek Müminler Mübah olan şeyleri bile harama yakındır şüphesi olduğu için terk ettiler.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
: google

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Yeni evli bayanların sürekli hastalanması genel bir sorun mu? SAĞLIKLI YAŞAM Tesniye 11 2551 Son Mesaj Aralık 14, 2009, 09:27:03 pm
Gönderen: ene dost
Bayanlar sünnet edebilir mi? İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI zihni_sinir 5 1630 Son Mesaj Mayıs 30, 2008, 11:48:04 am
Gönderen: zihni_sinir
Bayanlar bağışıklık sistemi hastası SAĞLIKLI YAŞAM Tuğra 0 334 Son Mesaj Eylül 16, 2008, 12:51:01 am
Gönderen: Tuğra
Bayanlar İçin 5 Süper Yiyecek YİYECEK VE İÇECEKLER Tuğra 0 72 Son Mesaj Aralık 05, 2009, 10:57:56 am
Gönderen: Tuğra
Bayanlar alışverişte kaç kalori yakar? DİYET VE SPOR Tuğra 4 206 Son Mesaj Ocak 16, 2010, 08:16:28 pm
Gönderen: fasulye
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM