Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm ya, Ziyaretçi. Bi zahmet üyemiz isen giriş yap üyemiz değilsen üyemiz oluver. Kasım 20, 2008, 06:25:05 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Neden birden Çok Altın Silsile Halkası var?  (Okunma Sayısı 1377 defa)
muhibban
okur
*

Utandırma Ya Rabbi!

« : Haziran 15, 2008, 05:16:49 ÖS »

Bildiğimiz gibi silsile bir zincir.Nakşi büyüklerinden oluşan bir halka.Ama kafamı kurcalayan bu silsilenin tek olmaması.Bir yere kadar hepsinde aynı ama ondan sonrasında değişimler oluyor.Kimisi durmuşken, kimi silsileler hâlâ devam edebiliyor ve devam edeceğe de benziyor.Bu farklılığın sebebi nedir acaba?
Moderatöre Bildir   Logged

Elimize, dilimize, gözümüze ve kalbimize sahip olalım...
demir
aktif okur
**

Mücahid ve Muhacir olalım...

« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2008, 09:31:14 ÖS »

muhibban kardeşim silsile-i saadet 33 tanedir ne 32 olur nede 34 ve bu zatlar kendilerine zamanın salahiyeti verilmiş olan zatlardır ve bu cemeatten cemeate degişiyor çünkü herkes enson mürşidi kamil olarak kendi üstazını ve ondan bi önce 32.ci olarakda üstazının hocasını kabul ediyor gerçeği görmek ise ancak araştırmakla olur yani zamanın mürşidi kamilini benim meramım bu kadar kardeşim wesselam.....

Çok işte çırak olacağına , bir işte usta ol....
müteallim
Moderatör

« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2008, 02:25:05 ÖÖ »

tasavvuf hassas bir konudur.kerkezin herseyi anlamasi ve bilmesi mümkün degildir.hele net ortaminda bunlari izah cok zordur.

Ben yaşadıkça Kur'an'ın bendesiyim
Ben Hz.Muhammed'in ayağının tozuyum
Biri benden bundan başkasını naklederse
Ondan da bizarım, o sözden de bizarım
muhibban
okur
*

Utandırma Ya Rabbi!

« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2008, 08:47:10 ÖS »

Soruyu net olarak anlatamadım herhalde.

X efendinin bir silsilesi var y efendinin bir silsilesi z nin başka bir silsilesi....
Bendenizin de  kabul ettiği bir zincir var zaten.Buradan bunun sayısını verip özele girmek istemiyorum.Ve, bu kabul ettiğim Silsile-i Saadet halkasından zerre kadar şek ve şüphem yok.Ee o zaman böyle bir soruyu neden soruyorsun öyleyse Muhibban diyorsanız şundan:

Çevremde benim kabul ettiğimin dışında silsileleri kabul edenler var.Herkes benim ki diyor.Bunlara kendimizinkini kabul ettirmek elbetteki zor veyahut nasip meselesi diyelim.

Amma bir de hiçbir yere bağlı olmayıp merak edenler de var ki bunlar benim sorduğum soruyu sorabiliyorlar.İşte böyle insanlara ne cevap vermeli diyorum, belki cevap vermemenin vebal olur düşüncesi ile...

Gördüğüm kadarı ile forum çok özele inmiyor benim de ricam özele girmeden düşüncelerinizi yazmanız..

müteallim
Moderatör

« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2008, 10:07:53 ÖS »

s.a.
bu adresdeki yazi ve yazilarimiz belki size isik tutar sorunuzun cevabinin bir kismini burada bulabilirsiniz.

http://www.sadakat.net/forum/index.php?topic=14543.0

muhibban
okur
*

Utandırma Ya Rabbi!

« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2008, 10:18:02 ÖS »

s.a.
bu adresdeki yazi ve yazilarimiz belki size isik tutar sorunuzun cevabinin bir kismini burada bulabilirsiniz.

http://www.sadakat.net/forum/index.php?topic=14543.0

Evet gerçekten güzel kaynaklar.

Şimdi bu kaynakta verdiğiniz Silsile-i Saadat halkası ile ilgili yazının son kısmında bir şey dikkatimi çekti:

Bu zikrolunan Altun Silsile Nakşibendi Tarikatının Halidiye kolunda seyru süluk edenlere göredir.

Nakşibendiliğin de kendi içinde bazı kolları var sanırım.Burada Halidiye kolundan bahsedilmiş.

Acaba bu silsile farklılıkları da bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Bir de o kaynakta verilen silsile i saadat halkasını ben Nakşibendi Müceddidi kolu diye biliyorum yani Ebu'l Faruk Hz.lerinin dahil olduğu silsileyi.Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.

müteallim
Moderatör

« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2008, 12:13:16 ÖÖ »

s.a.
halidiyye kolu s.h.t. hazretlerinin takip ettigi koldur.önceleri silsilei-sadat efendilerimiz kendilerine halife secer onlari irsad ile vazifelendirirlerdi-sonralari bu halifelik dönemi kalkmistir.hem kadiri hemde nahsi  kolu bu zatda toplanmistir..

bunu size bir misal ile anlatmaya calisayim.Rasülüllah efendimizden önce geen nebilerde ayni zamanda bir cok nebi gelir kendisine kitap verilen rasülün seriati üzere insanlari Allaha davet ederlerdi.ne zamanki peygamber efendimiz geldi.onun döneminde artik nebi gelmedi.nübüvvet kollari kapandi.bütün tasarruf ona verildi.

silsilei-sadat efendilerimizde ayni rasülüllah efendimizin varisleri olarak hizmet etmisler mürsidi kamile bagli olrak kendilerine halifler secip islama davet ve irsad vazifesini onlarla yapmislar.son varis son mürsidi kamil gelince bütün vazife onda kalmistir.biraz anlatabildi isem ne aala.

fatihan
Moderatör

« Yanıtla #7 : Haziran 19, 2008, 06:32:08 ÖS »

Altun Silsile, Nakşi büyüklerinin  oluşturduğu bir halka.

Nakşibendilik dünyanın en büyük tarikatı olarak biliniyor malum.Dünyada bu tarikata bağlı epey bir halifeden bahsediliyor ki saymak herhalde mümkün değil.Araştırdığım kadarı ile Nakşibendiliğin;
Ahrariye,
Naciyye,
Kasaniyye,
Muradiyye,
Mazhariyye,
Melamiyye-i Nuriyye,
Camiyye,
Müceddidiyye,
Halidiyye,
Diyaiyye

gibi birçok kolu var.Bu kollara bağlı bir sürü zatın bulunması sanırım silsile sayısının çok olmasında(birden çok) önemli rol oynuyor.

Sorunuzda: "Amma bir de hiçbir yere bağlı olmayıp merak edenler de var ki bunlar benim sorduğum soruyu sorabiliyorlar.İşte böyle insanlara ne cevap vermeli diyorum, belki cevap vermemenin vebal olur düşüncesi ile..." demişsiniz.
Böyle bir soruyu sorduran insanlardaki merak şu olsa gerek:
Bir sürü silsile var, halife var,hepsi keramet gösteriyor, talebe yetiştiriyor yada işte falanca zatın hizmetini bizzat Resulullah sahiplenmiş vs.vs  gibi düşünceler.O insanın beyninde bir fırtına meydana geliyor; tamam da hangisi en büyük! En iyi! Zamanın sahibi...

Daha fazla uzatmadan adminimizin yazdığı şu yazının(http://www.sadakat.net/forum/index.php?topic=14733.0) böyle bir soruya önemli ölçüde cevap vereceğine inanıyorum.

Yazıdan anladığım kadarı ile bir tane zamanın sahibi var ve bunun dışında ne kadar meşayih varsa hepsi ondan besleniyor ve kendi müritlerine de ondan aldığı feyzi dağıtıyor.

Dünün güneşi ile bugünün çamaşırı kurumaz ...
muhibban
okur
*

Utandırma Ya Rabbi!

« Yanıtla #8 : Haziran 19, 2008, 06:59:00 ÖS »

Link için teşekkür ederiz Fatihan.Değerli bir yazı...

Bu konuyu araştırırken yakaladığım bazı bilgileri de ben aktarayım.

Farklı farklı olan bu silsileler genellikle Mevlana Halid-i Bağdadi(k.s) Hazretlerinden sonra ayrılır.Çünkü bu zatın 7000 kadar halifesinin olduğu ve bunların dünyanın bir çok tarafa yayıldığı söyleniyor.Bu nedenle de bir çok farklı silsile var.

Garîb
aktif okur
**

« Yanıtla #9 : Temmuz 24, 2008, 06:58:24 ÖS »

s.a.
halidiyye kolu s.h.t. hazretlerinin takip ettigi koldur.önceleri silsilei-sadat efendilerimiz kendilerine halife secer onlari irsad ile vazifelendirirlerdi-sonralari bu halifelik dönemi kalkmistir.hem kadiri hemde nahsi  kolu bu zatda toplanmistir..

Halidiyye kolu ile bu mubarek yolun  bir irtibatı yoktur..... !

Halidiyye; Abdullah-ı Dehlevi (k.s.) hz.lerinden sonra  Hafız Ebu Said Sahib (k.s.)'e değil de Mevlana Halid-i Bağdadi'ye intisab edenlerin takip ettiği bir yoldur.. Ve ondan sonra da kendilerince bir silsileye devam etmişlerdir..

Lakin silsile-i kibrit-i ahmer, Hafız Ebu Said (k.s) den devam etmiştir ve halka-i hatimesi; Ebul'-Faruk es-Silistrevi (k.s.a) hazretleridir...

Neşv ü nevâ bulmaz düşmeyincek, hâke nebât,
Mütevazî olanı rahmet-i Rahmân büyütür...
Uludag
aktif yazar

Bir kamil bir beldenin ihyasına yeter.

« Yanıtla #10 : Kasım 17, 2008, 10:26:49 ÖS »

Müceddidiyye olarak dogru
müteveffa bir muhterem abiden
duyulan sekli böyle

Bizim takib ettigimiz silsile müceddidiye
koluna göredir ve kibriti ahmer vasifli silsiledir---

''Ya Rabbi! Şu aciz kulunu Ümmet-i Muhammed'e hizmet etmeğe muktedir eyle!''
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Neden cok uyuyoruz...? SERBEST KÜRSÜ Ulema 0 226 Son Mesaj Ocak 29, 2008, 06:12:41 ÖS
Gönderen: Ulema
Çok Fark Var SERBEST KÜRSÜ enfa 0 157 Son Mesaj Şubat 25, 2008, 11:22:26 ÖS
Gönderen: enfa
İnsanlar en çok neden korkuyor... ? SERBEST KÜRSÜ faanii 1 221 Son Mesaj Nisan 17, 2008, 03:03:07 ÖS
Gönderen: Uludag
Çok farklı amaçlarımız var tatlım, bilemezsin:) ŞİİR turab 2 441 Son Mesaj Temmuz 02, 2008, 11:56:55 ÖÖ
Gönderen: TimSaL
İnsanlar En Çok Neden Korkuyor HAYAT TECRÜBESİ Tuğra 0 153 Son Mesaj Ağustos 27, 2008, 12:51:48 ÖÖ
Gönderen: Tuğra

Forumumuzda "özel mesajlar" yöneticilerimiz tarafından amacı dışında (şeri şerife muhalif) kullananları tesbit amacı ile incelenmektedir!
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM

Google ve orumceklerin son ziyareti Dün 03:03:26 ÖS