Sadakat İslami Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Eylül 09, 2010, 03:19:31 pm

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilerime Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Nette okey oynamak günah mı? *  (Okunma Sayısı 5514 defa)
hercai
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ekim 30, 2008, 08:58:35 pm »

boş vakitlerimizin kıymetini bilmemiz lazım bunu biliyorum ama insan kendini engelleyemiyor bazen.Şimdi netten okey felan oynamak günah mı Ben yapabildiğim kadar ibadetlerimi de yapmaya çalışıyorum. Ama arada da bazen oyun oynamak istiyorum. Cvp verirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
müteallim
Moderatör
popüler yazar
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2008, 11:09:44 pm »

imami rabbani hazretleri Allahin emirlerini yerine getirmekden yasaklarini terk etmek daha iyidir buyurur.
ibadetlerinizi Allah kabul etsinde  bir oyun haramsa ister parali oyna ister parasiz oyna  ser i hükmü degismez baska seyler oynayabiliesiniz.

ĞIFARİ
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2008, 08:50:20 pm »

Kardeş en kısa cvb vaktini boşa harcadığın için oynama Allah rızası için oynama.................
kutup yıldızı
aktif okur
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2008, 09:55:55 pm »

aslında bu tarz soruların cevabını her birey kendisine çok rahatlıkla cevap verebilmeli ancak alışkanlıkların kolay terkedilebilir olmaması demek ki bizleri bu tarz soruları sormaya yöneltiyor. (kimse üzerine alınmasın, ben de dahil) ancak tabandan oldukça sağlam bir temel ile gelenler ki onlar sanırım içimizdeki nasıl desem acaba en şanslı mı yok yok, dinimizin gerektirdiği tarzda bilgiye sahip olanlarımız diyelim. onlar için herşey daha kolay. öyle sanıyorum ki çok tutucu olmak icap ediyor. neden derseniz, ahiret gününe inanan için başka güzel yol, çıkar yol olamaz. bu açıdan bakınca sormaya bile gerek kalmıyor. kısaca; tik tak, tik tak tik tak.. süre işliyor.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilerime Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM