Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 19, 2010, 07:43:54 pm

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Tövbe bozmanın günahı nedir?  (Okunma Sayısı 1044 defa)
tiffany
Yeni üye
*

« : Haziran 11, 2009, 03:24:37 pm »

namaza başlayalı sadece 3 ay oldu önceden işledğm günahlar için tövbe ettim..ancak kendi rızam dışnda tövbe ettiğim bi konuda bir başkası tarafından zorla günaha maruz kaldım.gücüm karşı koymaya yetmedi elimden geldğince karşı koymaya çalştım.sonradan tekrar tövbe ettim bunun suçlusu ben olmadığım halde günahını ben mi çekeceğim?
Moderatöre Bildir   Logged
turkoglu
Yeni üye
*

« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2009, 11:44:54 am »

degerli kardesim, eger sen gercekten inanarak tövbe ettiysen problem yoktur inşAllah, Allah merhametlilerin en merhametlisi, yüce Allah'ın kime ne günahından dolayı azap cektirecegini biz bilemeyiz ama olay senin iraden dısında gerçekleşmişse içini hoş tut

"Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz..."
Gül_Sultan
popüler yazar

« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2009, 05:30:32 pm »

Bu konu hakkında fazla bir ilim sahibi olmadığımı söyleyerek bende bir kaç birşey yazmak isterim.

Burda irade dışı diye bir şey söz konusu değil sanırım, çünkü baygın olma hali, can tehlikesi gibi durumlar söz konusu değil. Yani kişi içinden istemesede bir cürüm işlemiş. O cürmünden de işleyen kişi mesuldür. Eğer kişi mesul olmasaydı o mantıkla bütün günahlar şeytana yazılırdı, kim isteyerek günah işlemek isterki. Burada Tiffany arkadaşımızız olayında, arkadaşı onu zorlayarak şeytanın tecessüm etmiş hali oluyor ya da İnsi bir şeytan hükmüne geçiyor. Yani tiffany arkadaşım o günahından mesuldür. Fakat Rabbimin merhameti sonsuzdur, kul hakkı dışında bütün günahların affı da mümkündür. Onun için Rahmet kapıları her daim açıktır, bizde halis bir şekilde tevbe edersek günahlarımızdan inşaAllah arınırız. Gülen

Selametle

İnsanların sevgisini kazanmak aklın yarısı,  güzel soru sormak ilmin yarısı,  güzel idare etmek geçimin yarısıdır.

Hz. Ömer (r.a.)
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Günahı Gizlemek FIKIH VE İTİKAD zaman_1453 1 904 Son Mesaj Ağustos 12, 2009, 12:03:11 am
Gönderen: tercüman
Tövbe edip bozmak mı daha günah yoksa tövbe etmeden o günaha devam etmek mi? İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI fuducuk 11 7025 Son Mesaj Ocak 11, 2010, 07:22:23 pm
Gönderen: Tuğra
Tövbe edip sonra tekrar edilirse ne yapmalı? İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI gönülyorgunlugu 3 793 Son Mesaj Temmuz 30, 2009, 08:42:14 pm
Gönderen: Buğulu Ay
Günahı göz işler de belasını gönül çeker. KISSADAN HİSSELER İsra 14 1103 Son Mesaj Eylül 11, 2009, 11:44:21 pm
Gönderen: gurcu
tövbe ettikten sonra istemeden bozmak İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI farzımisal 3 151 Son Mesaj Ocak 15, 2010, 12:12:14 pm
Gönderen: tefhim
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM