Sadakat İslami Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Eylül 09, 2010, 03:12:25 pm

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Anket
Soru: nefsimize nasil hakim oluruz
iman ile
Allah korkusu ile
namaz ile
Allahi zikir ile
bir mürsidi kamile baglanmakla
günah islemekle

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilerime Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Yardiminiza ihtiyacim var  (Okunma Sayısı 857 defa)
ken29
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Kasım 04, 2008, 03:13:52 pm »

ilk basta herkeze selamunaleykum diyerek mevzuuma girmek istiyorum.ben hayatini gunahlar isleyerek gecirmis biriyim,cok hatalarim oldu.yeri geldi tövbelerimide ettim ama sonunda tekrar ayni hatalari ve gunahlari isledim.artik bir cikmaza girmeye basladim ve tek cözum olarakda sizlerin görüs ve yardimini görüyorum.yapmis oldugum seyler hakkinda sizlere azda olsa biselyer anlatmak isterdim ama en iyisi okadarda kötü bilmeyin beni.bana nefsime nasil sahip olabillcegime,nasil günahlardan kacabilcegimi,bir muslumana yakisir nasil bir insan olabilcegimi anlatin.simdiden hepinizden Allah razi olsun,ne guzelki sizin gibi insanlar var....Allaha emanet olun
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
fuducuk
aktif okur
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Tevhid ve Sünnet!

Site
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2008, 05:51:18 pm »

Ve Aleyküm Selâm. Allah senden de razı olsun güzel kardeşim.

Unutmaki elinde çok çok güzel iki niğmet var;

1-Hata yaptığının farkındasın.

2-Doğru yolu bulma gerekliliğinin bilincindesin.

İlk niğmet sende olmasaydı çok rahat yaşardın, hiç sıkıntın olmazdı. Çünkü hatanın farkında olmazdın. Ancak bu rahat hayat sadece dünya hayatı için geçerli. İkinci niğmet ise senin doğruyu ve güzel arayış içinde olduğunu gösteriyor.

Öncelikle seni bu duyarlılığın için tebrik ederim. Allah seni seviyor olmalı ki seni bu kaygılara düşürüyor. Bu cümleyi sakın unutma...

Çok günah işlemen ve tövbeleri bozmuş olman da önemli değil. Allah'ın affı boldur, bu defa samimiyetle tövbe edip görevlerini hakkıyla yerine getirirsen umulur ki affolunursun. O yüzden sakın umutsuzluğa kapılma. Bu yolda umutsuzluk diye birşey asla yoktur.

Yaptığın hataları ve günahları da bize anlatma, günahlarını gizle. Doğrusu bu. Zaten bize anlatsan da önemli değil, biz sadece Allah'ın kullarıyız. Senin hatalarının hesabını Alemlerin mutlak Rabbi olan Allah alır. Bize birşey söylemek düşmez, haddimize değil. Bizim görevimiz sana doğru yolu göstermek ve yardımcı olmak.

Tekrar söylüyorum, yaşın kaç olursa olsun, işlediğin günah ne kadar çok olursa olsun, umutsuzluğa kapılacak birşey yok. Samimi bir şekilde geri dönenlere Allah'ın sözü vardır. Ve O Mü'mindir, güvenilirdir. Verdiği sözleri tutar. O Mü'mindir, kalplere iman yerleştirendir. Sakın ola ki şüpheye düşme. O sadıktır, kapısı her zaman açıktır. O dosttur, ona ne kadar yanlış yaparsan yap kin tutmaz, her daim seni dinler, seninledir.

Öncelikle yapman gereken şey samimi bir şekilde tövbe etmek ve bir numaralı görevin olan namaza başlamak. Namaza başlamak bir süre sonra senin katılaşmış kalbini yumuşatır. Rahmet iner, nur iner. Allah'a yaklaşmak isteyen ona adım atarsa, karşılığını misliyle alır.

1-Namaza başla!
2-Diline sahip çık, boş yere konuşma. Gıybet etme.
3-Haram yeme, midene haram lokma sokma. Helal yoldan kazandıklarını ye, iç ve giy. Evinde haram olan birşey varsa ondan kurtul. Helal yoldan rızkım az gelir şüphesine düşme. O Rezzak'tır, mahlûkatının rızkını verir. Sen kaçsan o rızk gene gelir seni bulur. O Müheymindir, yarattıklarını koruyup gözetler. İçin rahat olsun.
4-Allah'ın güzel isimlerini öğren. Her gün bir tanesini ezberle, anlamıyla beraber. Bunu zikret. Bak o zaman güzel Rabbim o kalbini nasıl imâna getiriyor. Bak o zaman mucizeler nasıl gerçekleşiyor. Nefsini kontrol edebilmek için şeytanı kendinden uzak tutmalısın, şeytan Allah'ın isminin anıldığı bir kalpte BA-RI-NA-MAZ! Pılı-pırtı ne varsa toplar ve gider...

Bu saydıklarım başlangıç için yeterli olur sanırım. Bir yanlışım varsa affola, benden daha bilgili kardeşlerim beni tamamlasınlar lütfen.

Senin için dua edeceğim kardeşim, Allah seni doğru yolda sabit kılar İnşAllah. Allah senin bu yaklaşımın karşısında mertebelerini yükseltsin. Salih bir kul, Veli, Arif, Alim ya da bir Evliya olursun İnşAllah...

Selâmetle..

ay-yüzlüm
yazar
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2008, 06:32:40 pm »

RABBİM cümlemizin günahlarını affı mağfiret buyrusun...

“Allah’ım, bizi, göz açıp yumucaya kadar,  hatta ondan daha az bir zaman bile nefsimizin eline bırakma!” (Âmin)

Yürü dünya yürü bu yol dergaha gider.
Bu yol gama,kedere,acıya,aha gider.
Çıkablirsen eyer bu yokuşu zirveye,
Hüzünlenme o zaman sonu felaha gider.
cvt38
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2008, 07:23:06 pm »

ilk basta herkeze selamunaleykum diyerek mevzuuma girmek istiyorum.ben hayatini gunahlar isleyerek gecirmis biriyim,cok hatalarim oldu.yeri geldi tövbelerimide ettim ama sonunda tekrar ayni hatalari ve gunahlari isledim.artik bir cikmaza girmeye basladim ve tek cözum olarakda sizlerin görüs ve yardimini görüyorum.yapmis oldugum seyler hakkinda sizlere azda olsa biselyer anlatmak isterdim ama en iyisi okadarda kötü bilmeyin beni.bana nefsime nasil sahip olabillcegime,nasil günahlardan kacabilcegimi,bir muslumana yakisir nasil bir insan olabilcegimi anlatin.simdiden hepinizden Allah razi olsun,ne guzelki sizin gibi insanlar var....Allaha emanet olun
namaz kılarak

45. (Resûlüm!) Sana vahyedilen Kitab'ı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki, namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette (ibadetlerin) en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir.ANKEBUT SURESİ
KURAN OKU NAMZINI KIL AllahTAN YARDIM İSTE
cyk
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2008, 05:28:44 pm »

Allah'ım kalbimi sevginle doldur diye içten dua et
ken29
Yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2008, 05:45:58 pm »

Allah razi olsun kardesim yardimin icin
Günbatımı
popüler yazar
Çevrimdışı Çevrimdışı

Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...

« Yanıtla #6 : Kasım 13, 2008, 11:41:08 am »

4-Allah'ın güzel isimlerini öğren. Her gün bir tanesini ezberle, anlamıyla beraber. Bunu zikret. Bak o zaman güzel Rabbim o kalbini nasıl imâna getiriyor. Bak o zaman mucizeler nasıl gerçekleşiyor. Nefsini kontrol edebilmek için şeytanı kendinden uzak tutmalısın, şeytan 'ın isminin anıldığı bir kalpte BA-RI-NA-MAZ! Pılı-pırtı ne varsa toplar ve gider...

İnanın bu çok işe yarıyor. Ben  çevremdekilere de hep bunu tavsiye ediyorum. Ben de yıllarca namaz kılmadım. Kılmaya başladığımda da bırakıyor ve senelerce kılmıyordum. Sonra bir yakınımı fena bir şekilde kaybettim. Onun ruhu için Kur'an okuyup dua ederken, yeniden Allah'a (c.c) yöneldim. Bu arada Allah'ın 99 ismi (Esma-ül Hüsnâ) kitabını aldım ve oradaki isimleri anlamlarıyla öğrenip, elimde tesbih zikretmeye de başladım. Hani bir laf vardır ya: "Dervişin fikri neyse, zikri de odur" diye... İşte "Zikrimiz neyse, fikrimiz de odur" diye düşünüyorum artık, bence ikisi de aynı kapıya çıkıyor.
İlk zamanlar Allah'ın (c.c) isimlerini zikrederken fazla kendini veremeyebilirsin. O an aklın başka şeylerde olabilir. Yani dilinle zikredersin ama belki kalbinle zikredemeyebilirsin. Ancak zamanla Allah'ü Tealâ'nın yüce isimleri etkisini gösteriyor ve kendini toparlıyorsun. Yavaş yavaş, adım adım O'na yöneliyorsun.
Ben de böyle oldu, yani Allah'ın isimlerini fırsat buldukça, bol bol zikrederek çok şükür ki eskiye nazaran Rabb'ime daha fazla yöneldim. Her zaman da dua ediyorum. "Allah'ım; kalbinde zerre kadar iman taşıyan cümle kullarına, kendine layık birer kul, Peygamberimiz'e (S.A.V) layık birer ümmet olmayı nasib etsin" diye... İnşaAllah siz de ken29 kardeş ve sizin gibi niceleri de, Hak yolu bulur, bulacaktır. Sadece biraz sabır, biraz gayret...
Allah (c.c): "Ey kulum! Sen beni nasıl bilirsen, ben öyleyimdir." buyurmuş... Biz ,O'nu "El-Hadi" ism-i celiline göre "Mü'minlerin kalbinde hidayeti yaratan" diye, "et-Tevvâbü" ism-i celiline göre "İşlediği günahlara pişmanlık duyarak tevbe edenlerin tevbesini kabul eden" diye, "el-Afüvvü" ism-i celiline göre "Amel defterlerinden günahları silip affeden" diye biliriz. Rabbim, bu isimlerinin hürmetine hepimizi affetsin, hepimizin tevbelerini kabul etsin ve hepimize hidayet nasib eylesin.
Size hemen bir açıklamalı Esmâ-ül Hüsnâ kitabı edinmenizi ve onu elinizden düşürmemenizi tavsiye ediyorum.
Bir de Allah'ıma hep yalvarıyorum: Bizleri azabıyla-gazabıyla değil; merhametiyle, rahmetiyle, lutuflarıyla yola getirsin inşaAllah... Çünkü maalesef biz nankör kullar genellikle O'nun rahmet ve lutuflarını görmezden gelir, benim yaptığım gibi başımıza bir felaket gelince O'nu hatırlar ve O'na yöneliriz. Artık bundan da yine sığınacağım tek varlığa, Rabb'ime sığınıyorum.

Allah'ım yarattığından vazgeçmez...

Dilin hıfz eyle, gıybet etme ey yâr,
Ve yıkma bir gönül bir sözle zinhâr,
Sen etme sırr-ı nâsı nâsa izhâr,
GÜLEÇ YÜZLÜ, GÜZEL SÖZLÜ OL EY CÂN!
fuducuk
aktif okur
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Tevhid ve Sünnet!

Site
« Yanıtla #7 : Kasım 13, 2008, 01:42:30 pm »

Sevgili Günbatımı, bizler için ettiğiniz dualar içni de Allah sizden razı olsun, Allah her işinizi hayra ulaştırsın...
Günbatımı
popüler yazar
Çevrimdışı Çevrimdışı

Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...

« Yanıtla #8 : Kasım 13, 2008, 03:17:25 pm »

Amin, Allah razı olsun.

Dilin hıfz eyle, gıybet etme ey yâr,
Ve yıkma bir gönül bir sözle zinhâr,
Sen etme sırr-ı nâsı nâsa izhâr,
GÜLEÇ YÜZLÜ, GÜZEL SÖZLÜ OL EY CÂN!
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilerime Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Dilber MC Theme by HarzeM