Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 22, 2010, 02:06:24 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Akşam Namazının Farzının Sünnetinden Önce Kılınmasının Hikmeti Nedir?  (Okunma Sayısı 1229 defa)
muhibban
aktif okur
**

Utandırma Ya Rabbi!

« : Temmuz 08, 2008, 09:33:25 pm »

Diğer namazlarda Sünnet önce kılınıyor iken Akşam namazında farz önce kılınmakta.Bunun sebebi hikmeti ne olabilir?
Moderatöre Bildir   Logged

Elimize, dilimize, gözümüze ve kalbimize sahip olalım...
gül_mira
aktif okur
**

« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2008, 06:59:21 pm »

Bunda bazı hikmetler saklıdır. Fakat en çok bilinen hikmet akşam namazının vaktinin kısa olmasıdır. Ayrıca akşam güneşin batışı insana ölümü ve kıyameti hatırlatmakta ve ölümlü dünyada ibadetlerimizi yaparken tembellikten kurtulup bizi acele ile ibadete yönelmemizi sağlamaktadır.

Peygamber efendimiz ( a.s.m ) “Biz şu anda ikindi vaktindeyiz. Kıyamet akşam vakti kopacaktır” diye buyurmaktadır. Bunun hakikati ise şöyledir.

Gün, sene, insan ve kainat birbirini hatırlatır, birbirinin numunesidir. yani bu dört şeyde hemen hemen aynı şeyler zuhur etmektedir. Mesela;

Gün, sabah vakti doğarken, senenin sabahı da bahar vaktidir, insan da ana rahminde, kainat ise 6 günlük yaratılış safhasından 1. gününde doğmaktadır.

Günün öğle zamanı ise, senenin yaz ortasını, insan ömrünün gençliğini, kainatın da İnsanın yaratılmasının vaktini hatırlatır.

Günün İkindi vakti de, senede yazın son demlerini, insan ömründe ihtiyarlık vaktini ve kainatta da ahirzaman Peygamberi ( a.s.m )nin dünyaya teşrifleri zamanını hatırlatır.

Akşam vakti ise, senede güzü, insanın ölümünü, kainatın tahribi olan kıyameti andırır.

Bundan dolayı, kıyametin akşam vaktinde kopması, günün akşam vakti olarak değilde, kainatın akşam vakti olarak anlaşılması gerekir.

Eğer bir gün dünya ya ait çok büyük bir derdin olursa,rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme,derdine dönüp benim çok büyük bir rabbim var de!...
muhibban
aktif okur
**

Utandırma Ya Rabbi!

« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2008, 11:08:31 pm »

teşekkür ederim....

Elimize, dilimize, gözümüze ve kalbimize sahip olalım...
ENE 67
araştırmacı

« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2008, 12:13:25 am »

Peki farzin 3 rekat olmasinin hikmeti nedir?

SIKINTI VE HUZURSUZLUK MUTLAKA BIR GÜNAHIN CEZASI,HUZUR ISE BIR IBADETIN KARSILIGIDIR
HZ.Mevlana
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Sebebi hikmeti nedir acep? * İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI Miftahulkuluub 4 969 Son Mesaj Ocak 30, 2010, 12:37:36 am
Gönderen: sehzade bey
Yatsı namazının kerâhet vakti FIKIH VE İTİKAD ankebut-57 9 1895 Son Mesaj Ekim 30, 2007, 02:13:59 am
Gönderen: İsra
Aşk nedir bilmezdim ben senden önce ŞİİR kenz 11 1575 Son Mesaj Mayıs 07, 2007, 10:36:02 pm
Gönderen: sentez
Zühr-i ahir namazının tarihçesini bilen varmı FIKIH VE İTİKAD ruy-ı zemin 9 1243 Son Mesaj Şubat 15, 2010, 05:47:52 pm
Gönderen: bir kul
Teheccüd Namazının Fazileti MANEVİYAT DÜNYAMIZ zaman_1453 4 3195 Son Mesaj Haziran 27, 2009, 01:38:10 am
Gönderen: hizmetci
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM