Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 18, 2010, 10:37:38 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: "Hz. Allah" demek doğru mu?  (Okunma Sayısı 3447 defa)
atkneyll
okur
*

« : Ekim 30, 2008, 07:58:53 pm »

Hz. Muhammed, Hz. Ali, Hz. Mevlana ... Bu kullanımlardan sonra Hz. Allah demek bana pek doğru gelmiyor.. Sizce ve en önemlisi dinimizce doğru mudur bu?
Moderatöre Bildir   Logged

Biz büyüdük ve kirlendi dünya..
müteallim
Moderatör
popüler yazar

« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2008, 08:57:58 pm »

yüce kabul edilen kimselerin adlarının başına saygı, övme, yüceltme amacıyla getirilen unvan. oldugundan rabbimizida yüceltmek saygi ifade ecek kelime oldugundan hic bir mahzur yoktur bil akis söylenmedigi zaman hürmetsizlik olur.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
atkneyll
okur
*

« Yanıtla #2 : Ekim 30, 2008, 09:04:43 pm »

Hımm.. Teşekkürler Allah razı olsun..

Biz büyüdük ve kirlendi dünya..
kutup yıldızı
aktif okur
**

« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2008, 04:26:37 am »

ben olsam, 99 güzel isim var malum. Allah ' ı zikretmek için çok değişik isimler mesela kerim Allah, aziz Allah, zülcelali subhanAllah.. birçok isim kullanılabilir. mesela şöyle düşünelim, imam vaaz veriyor ve denildiği üzere yüce Allah ile başlayan ve akabinde peygamber ismi zikredilen bir konuşmada peşi sıra her iki isimde de hz kullanmak pek hoş olmayacak kanaatimce. kullanabileceğimiz yazılı bir kaynak var mı, ya da kabul görecek örnek bir yazı verilirse iyi olur.
kutup yıldızı
aktif okur
**

« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2008, 04:09:30 am »

soruya cevap alamadım. şöyle diyeyim o zaman.

Allah .. o herşeyden arınmış, temizdir. Yani O, münezzeh' dir. dolayısıyla kimse yanlış anlamasın sakın, hatam olursa Allah affeylesin beni. hatasız, kusursuz, mükemmel olan, herşeyin en güzeli, kadiri.. olan yüce rabbimizi anarken, Hz. ' i kullanmaya ihtiyaç duymalımıyız..? okurken sürekli karşıma çıkabiliyor forumda ve alışamadım nedense. Yanlışmı yapıyorum acaba..
Tuğra
popüler yazar

« Yanıtla #5 : Kasım 17, 2008, 12:18:31 am »

Allah'ü Telanın ismi şerifini tek başına zikretmek  uygun olmaz,nitekim  buna örnek de yine Müctehid alimlerimizin yapmış olduklarını verebiliriz,değerli eserlerin de  ismi şerifi zikrederken şu tabirleri kullanmışlardır.

Hak Teala, Yüce Hak, Yüce Subhan, Allah'ü Teala, Hz Allah, Cenabı Hak....

TUĞRA
unbeaten89
okur
*

« Yanıtla #6 : Aralık 15, 2008, 01:35:45 pm »

zikretmemek uygun olmaz ne demek! bil akis ismi celal zikrolundugu zaman yanında hurmet ifdadelerinden  birini dde zikretmek vacibdir. 2.si ise müstehabdir
 mesela: HAK celle ve ala gibi selametle...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Allah'ın insanlığa ikramı "Allah dostları"... GÖNÜL SULTANLARIMIZ fazıl14 0 856 Son Mesaj Nisan 16, 2008, 04:13:32 pm
Gönderen: fazıl14
Hz. Allah'a "Allah Baba" Demek Doğru mu? İSLAM-GENEL Ber-ceste 6 1287 Son Mesaj Şubat 16, 2010, 07:29:27 pm
Gönderen: Tuğra
Her cümleden sonra "Amin" demek şart mı? İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI Tesniye 5 1320 Son Mesaj Kasım 20, 2008, 11:36:18 am
Gönderen: müteallim
"Kader utansın" demek doğru mu? * İSLAM-GENEL Ferzin 2 1356 Son Mesaj Mayıs 13, 2009, 09:57:31 am
Gönderen: ihvan
Çocuklara "Allah" Kavramının Doğru Öğretilmesinin Önemi... ÇOCUK EĞİTİMİ dört mevsim 4 632 Son Mesaj Ocak 14, 2009, 03:24:42 pm
Gönderen: ikra03
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM