Gönderen Konu: Sütten Çıkma Ak Kaşıklar..  (Okunma sayısı 4773 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Sütten Çıkma Ak Kaşıklar..
« : 07 Aralık 2009, 23:22:26 »

Onlar genellikle koloni halinde dolaşırlar. Kainatta sadece iki tür kaşık olduğundan emindirler... kendi kolonilerine mensup kaşıklar ve dışarıdakiler.....Koloni mensubu kaşıkların, hiçbir konuda hiçbir yanlış yapmayacağına inanırlar..

Yanlış olan hep “dışarıdaki” dir.Onlar hep iyilik yaparlar,hep korur kollarlar ama dışarıdakiler nankör olduğu için değerini bilmezler..

Sütten çıkma ak kaşıklar, ailenizin bir kolu ,mesela kardeşlerinizin karıları ya da bir takım akrabalarınız, hayatınıza tesadüfen bir süreliğine soktuğunuz bir grup kaşık,işyerinizdeki bir topluluk , mahallenizdeki komşularınız ,yani hayatınızdaki çeşitli kaşıklar, olabilirler..

Onlar kim olurlarsa olsunlar kendi komün hayatlarını sürdürürler..Eğer daha önce böyle bir komünden haberiniz yoksa, tesadüfen aralarına karıştığınızda ,bu bir nevi müritlik durumu sizin hayatınızı içten içe kemirir durur..

Büyük dostluk gösterileri , yakınlıklar,sen bizim kızımızsın,arkadaşımsın,komşumsun ( hangi vesileyle hayatınızda bulunuyorlarsa artık..) gösterileri içinde aslında “ öyle olmadığınızın” farkına varana kadar sizinle bir güzel eğlenirler ..

Birbirlerinin her türlü sakatlığını yamukluğunu bilir ama bilmezden gelirler..Hepsi birbirinin her türlü yamuğunu bildiği için ,biraraya geldiklerindekendi içlerindenherhangibirisinin aralarında olmaması durumunda “olmayan kaşık buluşmanın konusu “ olmaya mahkumdur.

Ama sanmayın ki birbirlerini gammazlarlar ve o dedikodusu yapılan kaşığın asla bundan haberi olmaz..Olsa da yokmuş gibi davranır ve en fazla o topluluğun içindeki kendine en yakın bulduğu başka bir kaşıkla bu olayı paylaşır.

”En yakın kaşık “ sanki kendisi de o gurubun içinde aynı şeyleri konuşmamış gibi diğer kaşıkları kötüler...eğer bu kaşıkların yakınlıklarına inanmışsanız görmezden gelir aralarında güzel günler geçirirsiniz..

Onların istediği gibi davrandığınız sürece sizden iyisi yoktur..Zaten siz aralarında olmadığınızda kaşıklar bu sefer sizi konuşur ama ( hiçbirisi sizin en yakın kaşığınız olmadığı için) siz bunu bilseniz ya da duysanız da asla bu olanları biriyle konuşamazsınız..

Bu nedenle hep birbirlerine inanırlar,siz hiçbirşeyi anlatamaz,ispatlayamaz ya da itiraz edemezsiniz....rahat bir insansanız “amaaaannn boşver... ne düşünürlerse düşünsünler “ dersiniz...

Birgün canınıza tak eder,öncelikle “sapını durup durup gözünüze sokan kaşıkla” selamı sabahı kesersiniz..Diğer kaşıklar için gün doğmuştur..O kaşıkla her görüşmelerinde sizi konuşurlar..Üstü kapalı ya da açık açık sizden aldıkları haberleri ona,ondan aldıklarını size getirirler...

Olaylar , hayatın akışı size tek tek bütün kaşıkların sizinle ilgili yorumlarını getirir...Sessizce beklersiniz....Hayatınızdaki değişiklikleri dışarıdan izler ve kendilerine hayatınızdan oluşan yeni muhabbet konuları çıkarırlar,susarsınız...

Sonunda zaman içinde sabrınız tükendikçe tek tek bütün kaşıkları kırarsınız...

Kaşıklar yine toplanırlar..Sizden konuşurlar..Hepsi birbirine şöyle der..”Boşver yaaa.. O zaten dengesizin tekiydi ..Biliyorsun diğer kaşığa da aynı şeyi yapmıştı zamanında...”

Aynı nedenle olmadığını bilmesine rağmen bu yorum hepsinin işine gelir ve “Haklısın” der diğer kaşık “ ama insanın gücüne gidiyor ,yakışıyor mu yani bu yaptığı ona..”

Sütten çıkma ak kaşıklar bir kez daha birbirlerinin kıymetini anlayıp daha sıkı kenetlenirler...

Onları tanırsınız.Genellikle koloni halinde dolaşırlar.Ne kendileri,ne koloninin diğer kaşıkları hiçbir konuda,hiçbir yanlış davranış içinde değillerdir.Yanlış olan hep “siz” sinizdir.Onlar size hep iyilik yaparlar,hep korur kollarlar ama siz nankör olduğunuz için değerini bilmezsiniz..

Bakın bakalım etrafınızda kaç tane sütten çıkma ak kaşık kolonisi var..??
 
İnci İlhan
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Sütten Çıkma Ak Kaşıklar..
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2009, 12:00:29 »
 :hihi  Benim çevremde de var böyle bir ak kaşık grubu...

Çok hoş ifade edilmiş anlatılmak istenen. Teşekkürler...  &))

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Ynt: Sütten Çıkma Ak Kaşıklar..
« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2009, 12:48:36 »
''ben hatalıyım'' diyen pek görülmemiş bir şey olsa gerek.
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2010, 01:59:27 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı scl_kara

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: Sütten Çıkma Ak Kaşıklar..
« Yanıtla #3 : 08 Aralık 2009, 13:39:05 »
çok güzel ifade edilmiş ellenize sağlık

Çevrimdışı Ay Işığı

  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1166
Ynt: Sütten Çıkma Ak Kaşıklar..
« Yanıtla #4 : 08 Aralık 2009, 23:31:49 »
Ak kaşık kara kaşık karışmış durumda. Bazen kolonilerini şaşırıp sonra tekrar döner kendininkine.
İnsanoğlu çiğ aksüt içmiş.   fg1))

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Ynt: Sütten Çıkma Ak Kaşıklar..
« Yanıtla #5 : 18 Şubat 2010, 19:55:38 »
Alıntı
Ak kaşık kara kaşık karışmış durumda.

 :)
〰〰〰〰🐠