Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 21, 2010, 11:32:58 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Her Koyunu Kendi Bacağından Asarlar  (Okunma Sayısı 458 defa)
Aslıhal
araştırmacı

Sadece,halin aslı

« : Haziran 14, 2009, 10:20:18 pm »

Behlül Dânâ Hazretleri, padişahın bâzı işlerine üzüldükçe, halktan kendisine; “Her koyunu kendi bacağından asarlar, sana ne!” diyenlere ders alsın diye yaz günü, bir kaç koyun kesip çarşıda kiraladığı dükkanda çengellere asıp kaybolur.

Koyunlar kokup insanlar rahatsız olup da, şikâyet edince koca evliyâ: “Bakın, her koyun kendi bacağından asılı, size ne oluyor” der ve ibretli bir ders verir. “Anlayana her söz bir vaaz, anlamayana ne söylesen az” demişler.

Kötü koku yayılıp herkesi rahatsız ettiği gibi; günâhlar sebebiyle de belâ umûmi gelir.

Bu itibarla “Beni sokmayan yılan bin yaşasın” “Bana ne” Âlemi sen mi islâh edeceksin?” “Sana ne?” “Her koyun kendi bacağından asılır” gibi sözler; günâha teşvik ve hayra mâni olmak için söylenmiş Yahûdî yutturmalarıdır.

Bunlarla avunup tarafsız kalmak suç ve büyük belâlara sebeptir. Dikkat edip tehdit ve tehlikeyi iyi bilmeli!...
Moderatöre Bildir   Logged

İlmin pınarları, gecelerin kandilleri olunuz! Hz.Ali r.a.
ikiz
Yeni üye
*

« Yanıtla #1 : Haziran 15, 2009, 12:07:48 am »

katılıyorum
Eymen
araştırmacı

« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2009, 01:06:16 am »

Her koyun kendi bacağından asılır" sözü yanlıştır. Dinimizde "neme lazım" demek yok. "Bana lazım" demek vardır. Ebu'l Faruk (k.s.)
Günbatımı
popüler yazar

Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...

« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2009, 03:39:28 pm »

Her koyun kendi bacağından asılır" sözü yanlıştır.

Bu sözün Yahudi kökenli olduğunu duymuştum. Gerçekten de, bizim inancımıza ters...

SEN NE KADAR BİLİRSEN BİL; SENİN BİLDİĞİN, KARŞINDAKİNİN ANLADIĞI KADARDIR...
izmirli35
Yeni üye
*

« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2009, 02:58:51 am »

Bundan sonra demeyeceğim şeylerden biri oldu.Teşekkür ederim, okudukça birşeyler öğreniyorum.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Karamanın koyunu... TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ Miftahulkuluub 6 1806 Son Mesaj Aralık 12, 2009, 01:34:20 pm
Gönderen: ruy-ı zemin
Kendi Getirdiği Odunlar KISSADAN HİSSELER Fatihan 6 1322 Son Mesaj Ekim 22, 2008, 12:31:46 am
Gönderen: afrah
Her koyun kendi bacağından mı asılır? * İSLAM-GENEL Ay Işığı 2 498 Son Mesaj Mart 31, 2009, 10:35:31 pm
Gönderen: BT 857
Mutluluğu kendi içinde ara! HİKAYELER Devri Âlem 2 849 Son Mesaj Haziran 24, 2009, 01:56:28 pm
Gönderen: EzGi YüRekLi
Karamanin koyunu ŞİİR osmanli 2 542 Son Mesaj Şubat 18, 2009, 01:20:38 am
Gönderen: Gül_Sultan
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM