Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 16, 2010, 12:10:29 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Hz. Ömerin ogluna sopasi olayi gercekten olmusmudur?  (Okunma Sayısı 286 defa)
Kul
aktif okur
**

« : Mart 21, 2009, 03:36:19 pm »

HZ. ÖMER'İN OĞLUNA SOPASI

Hazreti Ömer'in oğlu hastalanmıştı. Doktora götürdüler. Doktor ise Yahudi idi. Yahudi bakalım Halife kendi oğluna da İslamın emrini tatbik edecek mi diye Hazreti Ömer'in oğluna sarhoş edici bir madde içirdi. Onu ilaç zannederek içen Halifenin oğlu kendinden geçtikten sonra yahudinin teşvikiyle kızına da zina etti. Muradına eren Yahudi sokağa çıkıp:

- Ömer'in oğlu benim kızıma zina etti, diye bağırmaya başladı. Dedikodu her tarafa yayılıyordu. Hazreti Ömer, meseleyi tahkik ettirdiğinde hakikaten oğlunun Yahudinin kızına zina ettiğine kanaat getirdi ve yüz sopa vurulmasına karar verdi.

Hazreti Ömer:

- Zina eden benim oğlum olduğu için sopayı ben vuracağım, dedi ve seksen sopa vurunca oğlu öldü. Yirmi sopa da oğlunun ölüsüne vuran Halife ağlamaya başladı. Diğer eshap:

- Ya Ömer ağlama, şeriatın emridir, diye teselli etmeye başladıklarında O :

- Ben oğlum öldü diye ağlamıyorum. Ben sopayı ona vururken acaba içime babalık merhameti doğdu da yavaş vurdum mu diye ağlıyorum. Eğer öyle oldu da, yarın Allah bana bunun hesabını sorarsa ne cevap vereceğim diye ağlıyorum, dedi.

O gece Hz. Ömer'in oğlunu rüyada yüksek mertebelere erişmiş görenler, bu mertebeye nasıl eriştiğini sordular. O:

- Babamın ölüme vurduğu yirmi sopa beni bu mertebeye ulaştırdı, diye cevap verdi.

Baska bir forumda öyle bisey olmadi diye okudum, ama ben bunu önceden duymustum.
Bilenlere, yukarda yazildigi sekliyle dogrumu?
Moderatöre Bildir   Logged
nirvana
araştırmacı

« Yanıtla #1 : Mart 12, 2010, 07:31:29 pm »

ilk defa burada okudum
kaynağı belli mi acaba bu yazının
Moderatöre Bildir   Logged

Kimi aşk peşinde, , kimi kız peşinde,
Kimi erkek peşinde, kimi para peşinde,
Kimi hırs peşinde,
Akılsızlar bilmiyorlar ki,
Azrail hepsinin peşinde!!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Anzaklı Ömerin Hikayesi TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ Miftahulkuluub 4 783 Son Mesaj Aralık 17, 2006, 02:18:31 am
Gönderen: duha
Mirac olayi ? * İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI _313_ 1 1067 Son Mesaj Şubat 24, 2006, 12:29:45 pm
Gönderen: muallim
Bu kopruler gercekten muhendislik harikasi:) TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ Esmaulhusna 1 543 Son Mesaj Ekim 03, 2006, 09:02:57 pm
Gönderen: HELİN
Gerçekten çok komik :) MİZAH KÖŞEMİZ beyoğlu 0 855 Son Mesaj Eylül 03, 2008, 06:03:38 pm
Gönderen: beyoğlu
Hayat Gerçekten Zor mu? HAYAT TECRÜBESİ İsra 0 282 Son Mesaj Şubat 11, 2009, 07:19:43 am
Gönderen: İsra
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM