|
İsra
|
 |
« : Temmuz 12, 2005, 04:39:56 am » |
|
Birgün İsa Aleyhisselam şeytanla karşılaşır.Şeytannın bir elinde bal,bir elinde kül vardır.İsa Aleyisselam şeytana sorar:"Ey aduvellah(Allah'ın şeytanı),bu bal ve külle ne yapıyorsun?" şeytan cevap verir:"Külü fakirlerin ve yetimlerin üzerine serpiyorum ta ki zenginlerin gözlerine çirkin gözüksün de yardım etmek fikrinden vazgeçsinler.Balı da gıybet edenlerin,din kardeşlerini çekiştirenlerin ağızlarına çalıyorum;ta ki gıybetin acısını hissetmeyecek kadar,dedikoduyla geçen vakitlerine acımayacak kadar tat duysunlar."
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapForum Kurallarını Okumak İçin Lütfen Tıklayınız
|
|
|
|
muallim
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2005, 04:17:10 pm » |
|
Güzel kıssa..İbret alınması gerek..
|
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz." [Hucurat Suresi 10]
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2005, 11:48:14 pm » |
|
Balı da gıybet edenlerin,din kardeşlerini çekiştirenlerin ağızlarına çalıyorum;ta ki gıybetin acısını hissetmeyecek kadar,dedikoduyla geçen vakitlerine acımayacak kadar tat duysunlar." Günahi kebair olan giybet sanki mübahmis gibi görünüyor insanlara.
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
Biblioman
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2005, 12:29:30 am » |
|
Allah razı olsun kardeş.Farkında bile olmadan işlediğimiz büyük günah gıybet.Rabbim affetsin...
|
Şehadet parmağıdır göğe doğru minare; Her nakışta o mana: Öleceğiz ne çare?..
|
|
|
|
İsra
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2005, 01:53:25 am » |
|
Allah cümlemizden razı olsun.
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapForum Kurallarını Okumak İçin Lütfen Tıklayınız
|
|
|
duha
Moderatör
popüler yazar

ѕησωƒℓαкє
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2007, 08:24:01 am » |
|
Allah razı olsun 
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Şimdi Senden Vazmıgeçmeli; Masal olup yola devam mı etmeli??
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 09, 2007, 10:48:49 am » |
|
Günahi kebair olan giybet sanki mübahmis gibi görünüyor insanlara.
Allah razı olsun.
|
'Ene, ene, ene' diyen kaybetti! Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.evlilikmektebi.com
|
|
|
|
enfa
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2007, 11:26:21 am » |
|
Allah razı olsun kardeş.Rabbim affetsin.. 
|
Kendimi arıyorum, meşgul çalıyor..!
|
|
|
|
Ahi
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2007, 02:47:26 pm » |
|
Allah razı olsun kardeş.Farkında bile olmadan işlediğimiz büyük günah gıybet.Rabbim affetsin... Amin.
|
Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras ve ilim gibi şeref olmaz. Hz. Ali (r.a)
|
|
|
gurbetci
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 10, 2007, 03:46:31 am » |
|
Allah razı olsun 
|
llahi seven bir Kalp bu yolda yorulmayida sever
|
|
|
muhacir
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 12, 2007, 12:45:28 am » |
|
Güzel kıssa..İbret alınması gerek..
|
amâ ve hırsa uyup nefs ile mahkûr olma, Rahatın zâil olur,nâmı meşhur olma, Sohbet-i Arif-i Billah'a eriş, dûr olma, Saltanat-ı Mesned-i Dünya ile mağrur olma.
|
|
|
söz verdik
araştırmacı

ahh ya vedud
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 02, 2009, 03:09:39 pm » |
|
Allah razı olsun kardeş.Farkında bile olmadan işlediğimiz büyük günah gıybet.Rabbim affetsin... Amin.
|
haksiz bir davada ZIRVE olmakdansa, hakli bir davada ZERRE olmayi tercih ederiz...
|
|
|
Hanöz
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 09, 2009, 02:01:18 pm » |
|
gıybetki o gıybet ölü eti bile gıybete harika gelirmiş ders alınması gereken bi konu Allah razı olsun devamını bekleriz
|
|
|
|
|
|