Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Şubat 09, 2010, 08:19:27 pm

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Namaz ve şeytan  (Okunma Sayısı 363 defa)
nirvana
araştırmacı

« : Şubat 13, 2009, 07:49:20 pm »

Şeytan bir gün insan kılığına girerek birisiyle arkadaşlık yapmaya başlamış. Sabah kalkmışlar  güneş doğmuş adam sabah namazını kılmamış, öğlen namazı vakti olmuş adam namazla ilgilenmemiş, ikindi namazı olmuş adamın namazla alkası yok. Şeytan merak eder acaba akşam namazı olunca ne olacak?
     Akşam olur adam yine namaz kılmaz. Yatsı olur adam namaz kılmadan yatmaya hazırlanınca şeytan dayanamayıp kendini tanıtır ve derki;
     Allah(c.c.) bana Adem a.s.'a secde etmemi emretti ben, bir defa Allah'ın emrini dinlemeyerek asi oldum. Allah ın huzurundan kovuldum ve lanetlik oldum.sen ise bir günde beş defa Allah ın emrini dinlemeyerek asi oluyorsun, senin şerrinden Allah a sığınırım.diyerek oradan uzaklaşmış. Bu kıssaya şu ayet işaret etmektedir:
     ''Şeytanında durumu gibi; çünkü insana 'küfret' dedi, o da küfre sapınca : 'Gerçek şu ki ben senden  uzağım. Doğrusu ben,alemlerin Rabbi olan Allah tan korkarım' dedi.''(haşr suresi ayet: 16

Moderatöre Bildir   Logged

Kimi aşk peşinde, , kimi kız peşinde,
Kimi erkek peşinde, kimi para peşinde,
Kimi hırs peşinde,
Akılsızlar bilmiyorlar ki,
Azrail hepsinin peşinde!!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Ödeyen Şeytan KISSADAN HİSSELER antepli 1 685 Son Mesaj Nisan 16, 2006, 05:28:10 pm
Gönderen: EFSuN
Şeytan KUR'AN-I KERİM VE SÜNNET-İ SENİYYE osmanli 0 351 Son Mesaj Ekim 21, 2006, 12:50:50 am
Gönderen: osmanli
Şeytan Şimdi Oturum Açtı!.. SERBEST KÜRSÜ İsra 10 1078 Son Mesaj Şubat 06, 2010, 04:38:19 pm
Gönderen: tercüman
Şeytan ve Dostları SERBEST KÜRSÜ turab 4 407 Son Mesaj Mart 26, 2008, 09:28:28 pm
Gönderen: Pırıltı
Şeytan Lâinin Anlattıkları KISSADAN HİSSELER ruy-ı zemin 4 433 Son Mesaj Mart 30, 2009, 03:37:27 pm
Gönderen: ruy-ı zemin
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM