|
Lika
|
 |
« : Eylül 08, 2008, 06:19:43 am » |
|
Bir gün Ahmed Mekkî Efendi hazretlerinden nasîhat istediler. Onlara “Bâyezid-i Bistâmî” hazretlerinden bahsedip, şöyle anlattı: Bu büyük zât, nefsini ıslâh için gündüz gece çalıştı. Nice mücâhedeler yaptıysa da, ölmedi yine nefsi. Çok üzülüp baktığında, hâlâ “Gurur” ve “Kibir” gördü nefsinde. Ömür boyu Rabbine kulluk etmiş, Ona lâyık ibâdet yapmayı çok istemişti. Ama yine de Ona lâyık olmamıştı namazları. Sonunda Allaha boyun büküp; - Yâ Rabbî, bunca yıldır gayret ettimse de, yine sana lâyık ibâdet yapamadım. Namazlarım, Bâyezid’e yakışır oldu hep, dedi. Kendisi diyor ki: - Kırk sene, riyâzet yapıp nefsimle uğraştım. Onu öldürmek için, yıllarca çile çektim. Ve “Yâ Rabbî, senin rızâna, ne sûretle kavuşurum? diye yalvardım. O anda gâibten; - Şu testinle şu abân gönlünde bulundukça, Ona kavuşman olmaz! diye bir ses geldi. O “Testi” ile “Abâ”yı çıkardım kalbimden. Ancak kazanabildim Rabbimin rızâsını.
ÎMAN NASIL KUVVETLENİR? Bir gün de sevdiği bir gence; - Hayat, hayâldir. Dün öldü, yarın belli değil. Öyleyse bu günü değerlendir, buyurdu. Delikanlı sordu: - Nasıl değerlendireyim efendim? - Dînini öğren ve öğrendiğinle amel et. - Îman ne ile kuvvetlenir efendim? - “Allah adamları”nın sohbetiyle. - Böyle zatlar yoksa hocam? - Onlar yoksa, kitaplarını oku. Kitap okumak, sohbet gibidir. Bir “İslâm âlimi”nin kitabını okuyan, onunla sohbet etmiş gibi feyz alır.
Abdüllatif Uyan
|
Hakkın karşına çıkardığı değişimlere, direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. “düzenim bozulur, hayatım alt üst olur” diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?? (Tebrizli Şems)
|
|
|
TimSaL
okur
Söz O'nurdur...O'nur hayatın anlamı.
|
 |
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2008, 03:38:58 pm » |
|
(- Şu testinle şu abân gönlünde bulundukça, Ona kavuşman olmaz! diye bir ses geldi.) bizim kalbimizde o kadar çok aba ve testi varki çıkmasını beklemeye ömrümüz yetermi bilmiyorum??? paylaşımın çok anlamlı Lika ellerine sağlık 
|
Güneşi Bekleyen Islak çamaşırlar gibiyim...Ve Hayat parçalı bulutlu.
|
|
|
|
İsra
|
 |
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2008, 05:52:23 pm » |
|
Teşekkürler Lika,güzel paylaşımlar gerçekten
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapForum Kurallarını Okumak İçin Lütfen Tıklayınız
|
|
|
|
insirah
|
 |
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2008, 05:20:10 pm » |
|
Allah razı olsun,teşekkürler
|
>>>Ölüm;Allahtan gelen bir vuslat selamıdır<<<
İnsanlara akılları ölçüsünde "SÖZ" söyleyiniz ~Hz.Muhammed(s.a.v.)~
|
|
|
zamansız yolcu
zamansız yolcu
okur
Utanmadıktan Sonra Dilediğini Yap! Hz. Muhammmed
|
 |
« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2009, 09:45:35 am » |
|
Dînini öğren ve öğrendiğinle amel et.
Allah Razı Olsun...
|
|
|
|
|
dadaş21
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2009, 12:38:29 am » |
|
testi ve abadan kastı ne anlayamadım nefıs mı
|
|
|
|
|
|
Tuğra
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 31, 2009, 12:41:14 am » |
|
Dünya malı...
|
|
|
|
dadaş21
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 31, 2009, 12:56:22 am » |
|
sağol Allah razı olsun
|
|
|
|
|
misvak
okur
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 03, 2009, 08:04:38 pm » |
|
Dînini öğren ve öğrendiğinle amel et.
Allah Razı Olsun...
|
Dava...yürek ister...Dava Bilal gibi kızgın kumlara ve taşlara rağmen Allah diyerek ölmektir...
|
|
|
sakincan
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #9 : Eylül 26, 2009, 05:59:14 pm » |
|
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2008, 03:38:58 pm » Alıntı
--------------------------------------------------------------------------------
(- Şu testinle şu abân gönlünde bulundukça, Ona kavuşman olmaz! diye bir ses geldi.)
bizim kalbimizde o kadar çok aba ve testi varki çıkmasını beklemeye ömrümüz yetermi bilmiyorum???
|
...BENİ KUR'AN A MAHKUM,KUR'AN I BANA HAKİM KIL Allah'IM...
|
|
|
setre
Moderatör
aktif yazar

Hâzâ Tezülü
|
 |
« Yanıtla #10 : Eylül 26, 2009, 11:01:50 pm » |
|
Allah razı olsun lika paylasali epey olmus ama gozumuzden kacmis.
|
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...
|
|
|
|
Budak
|
 |
« Yanıtla #11 : Eylül 27, 2009, 04:52:12 pm » |
|
Evet bende yeni okudum. Allah cc razıolsun.
|
|
|
|
|
ozturk
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #12 : Eylül 27, 2009, 06:32:31 pm » |
|
Allah Razı Olsun Hisse Alanlardan Oluruz İnşAllah
|
Verdiğin Kadar Değeri Vardır
|
|
|
Buğulu Ay
aktif okur

varlığınıza şükretmeyenleri yokluğunuzla cezalndrn
|
 |
« Yanıtla #13 : Eylül 27, 2009, 06:36:25 pm » |
|
mümin içn ilim ve amel ayrılmaz bir bütündür. hakiki mümin ilmiyle amel edendir. Rabbim bizede iyi eylrmler göstermeyi ve ilmimizle amel etmeyi nasip etsin inşaaaallaah..
|
BENİM DOĞRU SÖYLEMEM, BANA DOST BIRAKMADI. (Hz. Ömer r.a.)
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
الله هو ا لو لي
|
|
|
hakikatli
okur
|
 |
« Yanıtla #14 : Şubat 07, 2010, 10:32:52 pm » |
|
Başka düşman arama senin düşmanınki tek, Nefsi,nefsi dizginle o,her an ister kötek.! Ne güzel söylemiş büyükleimiz.
|
Öyle bir devim'ki ben,hakikatte pireyim,bir delik gösterinde utancımdan gireyim...
|
|
|
|